Lazerle göz ameliyatı süreç?

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.179
248
Kızlar merhaba, yakında göz ameliyatı olma planım var. Ameliyat sonrası süreç nasıl oluyor? O gün eve gelince evimde hayatımı idame ettirebilecek miyim? Yemek, tuvalet gibi ihtiyaçlarımı halledebilecek miyim? Ağrı sızı olur mu? Ertesi gün normale dönüyor mu? Son zamanlarda olan varsa ve bilgi verirse sevinirim. Teşekkürler

Ben oldum ama 6 yil felan oldu. gözünü uyusturmak icin bi damla damlatiliyor. zaten 15 dk sürüyor. doktorla konusuyorsun.sonra 2 gun boyunca tv izlemek,kitap gazete fln okumak yasak. ev isi de yapmiyacaksin. 2 günden sonra kontrole gidiceksin saydam bi lens koyuyorlar onu alcak. sonrasi pasparlak bi dünya. agriya gelince benim biraz sag gözümde olmustu.

Ben olali birkac yil oldu, dort saat hissedeceksin biraz baski ve agri dediler, sadece uyumak istemistim o dort saatte ve saat kurmustum saat basi kalkip damlalarimi damlatayim diye. Dort saat sonra agri tamamen kesilmisti. Aslinda hayat bir gun sonrasinda hakikaten hemen normale donuyor, ama gozu asiri isiktan ve tozdan korumakta fayda var. Yani eline hemen supurge makinesini alip evi dip kose temizleme derim ben. Ben baski olusmasini istememistim, daha dogrusu annem cok evhamliydi bu konuda; aman egilme, telefonuna cok bakma, tv yi az izle, kitap okuma tarzinda:))

gecmis olsun simdiden, emin ol sonrasinda coook memnun kalacaksin lenssiz veya gozluksuz bir hayata adim atinca:)

Ameliyattan sonraki dönemde parlayan noktalar görüşüyormuş siz de yaşandı mı?

Eşim de gözlük kullanıyor. Bir çok kişi ameliyat sonrasında sorun yaşamış o yüzden cesaret edemedi. Siz herhangi bir sorun yaşadınız mu??

Senin durumun ne bilmiyorum ama bende keratokonus var 2 sene önce corneal cross linking operasyonu geçirdim cerrahi işlem artı lazer uygulandı ağrı sizi olmadı hayatıma devam ettim koruyucu lens takıldı zaten, 3 gün sonra çıkardılar

Teşekkürler, ben annemi çağırsam mı diye merak ettim. Eğer 4 saat sıkıntı olacaksa dert değil. Sabah ameliyat olur akşama sorunsuz girerim. Malum akşam eve kreşten gelecek bir çocuk ve işten gelecek bir koca var

Bence yanında biri olsun ilk gece zor diyebiliyorum ağrı sulanma falan anneni çağır 1 gün kalsın

Annenizi çağırmalısınız. Ağrıların hemen geçeceğini garanti edemezsiniz

Göz ameliyatı derken kasıt ne rahatsızlığın nedir göz çizdirmeye de ameliyat diyolar yoksa daha komplike bisey mi

Ben de yaptırdım canım. 5-6 saat inanılmaz bir yanma oldu bende. Hoş, doktor söylemişti ama ben bu kadarını tahmin edememiştim. Sonra her şey normale döndü. Tabii uzunca bir süre damla kullanılıyor. Ben kuruluk da yaşadım. O da geçti. Şimdi iyi şükür.

Basit katarakt ameliyatı için bile dinlenin tvye bakmayın demişlerdi anneme. Damlasını damlatmıştım saati saatine .
Siz en iyisi birini çağırın yanınıza en azından ilk gün yardımcı olurlar.

Biraz batma ve bulanıklık oluyor. Bir kaç saat yatarsın akşama doğru daha iyi olur.
Ertesi günde hafif bi bulanıklık olur o kadar.

Hiç bi ihtiyacını yapamayacak kadar kötü olma durumun olmaz Allah’ın izniyle.
Yani ben öyleydim

2017 Nisanda yaptırdım ameliyatımı. Yapılan yöntem önemli. Benimki PRK yöntemi ile oldu. Ameliyat çok rahat geçti. Çıktığımda önümü göremiyordum. Benimki üst tabaka kazınarak yapılmış çünkü. En zor yöntemmiş. Ameliyat sonrası antidepresan verdiler. Eve gidip karanlık ortamda yattım. Güçlü bir ağrı kesici aldım. Çok ağrım olmadı. Sürekli gözlerim akıyordu. Ertesi sabaha kadar yattım gözümü açmadan. Saati gelince eşim gelip damlalarımı damlatıyordu. 10 gün doğru dürüst göremedim. Tv izleyemedim. Görüntü 3 ayda netleşti.
Zor bir süreçti ama iyi ki olmuşum.
Eşim 9 yıl önce oldu. O 3 gün zorluk çekti, ilk gün çok canı yanmıştı.

benim miyopi ve astigmat problemim vardi. cogu dr astigmatta garanti vermiyor yenileyebiliyor. benim dr um cok iyiydi. ben bu sorunla karsilasmadim.

Bende olali 4 yil olcak sanirim. Ben aksamustu olmuştum ameliyatımı. Yanma batma çok hafif oldu bende. Akşam evde mecbur lambayı yakacağımız için güneş gözlüklerimi takmıştım. Telefon tv oyalanmadım. Zaten oğlum bebekti o zaman fırsatım da yoktu :) sabah erkenden de doktora gittik. Ameliyat sırasında yerleştirdikleri lensi çıkardı doktorum gözümden ve cam gibi bi dünya.

Hiçbi sıkıntısı zahmeti yok fakat benimle birlikte ameliyat olan bi çocukta epey sıkıntı olmuştu. Gözünü ovalaya ovalaya lensi çıktı gözünden doktor bekletmişti onu sonucu noldu bilmiyorum.

Ayiptir sormasi kac tl tutuyor bu ameliyat ucretleri bende olmayi dusunuyorum da

Arkadaşlar bu lazerle göz ameliyatı diye bir mucize madem var. Peki halen gözlüklü göz doktorlarına ne yorum yapmalıyız bilemiyorum. Düşündürücü değil mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…