• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalar.. 9 ve 10.75 miyobum 11 senedir lens kullanıyorum.. ve gözlerimden ötürü baş ağrılarım arttı, göz kuruluğum olmaya başladı.. işim gereği minimum 10 saat bilgisayarın başındayım.
lens kullanmaya 6 çıvarı numaralar ile başladım ve büyük rahatlığını gördüm fakat şuan 26 yaşındayım ve iç mimar olmam sebebiyle bilgisayar, detaylarla iç içeyim. Yukarıda bahsettiğim nedenlerden ötürü lazer ameliyatı olmaya karar verdim ve muayene sonucu lasek tedavisi ile numaralarımın 6.5 kadar düşürebilineceğini öğrendim.. bu hayatimi kolaylaştıracak fakat sıfıra inmesi için ikinci bir alternatifte göz içi mercek ameliyatı.. çevremde hiç böyle ameliyat olmuş kişi bulunmadığından tereddütlüyüm.. Arzum bu olsa da kendimi göz içi mercek ameliyatı için %100 inandıramadım. %1 dahi olsa dez avantajlarda var. merceğin kayması(bir kolunun tutmaması sonucu) gece net görememe, yakini görmekte zorlanma ve benim kendimce o an müdale edememem..gibi durumlar. çok yaygın olarak kişiler tarafından tercih edilmemesi beni düşündürdü..acaba bu tür ameliyat olmuş bir kişi ile görüşme sansım var mı? lazer mi olmak sonuç miyop 2,5 ve 4,25 olsa dahi..Bunun için kornea tabakasının kalınlığı rol oynuyor mu? bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
iyi çalişmalar

manuela adamowicz_interior architect

canım şimdiki fiyatlarla o anki fiyatlar aynı değildi sonradan bide dünya göz hastanesi açıldı
benim eşim oranın gümrük işlerini yaptıkları için %20 indirimle oldum
yalnız benim tek gözüm 11 numara olduğu için lazer olmadı ona mercek konuldu mercek ameliyatı pahalıydı Çok üzgünüm çoook
lazere tek göz yanlış hatırlamıyosam indirimle bile 500-600 vermişimdir
şimdilerde fiyatlar uygunmirmirmirmir
ben memnunum bana zaten göz numaralarım büyük olduğu için sıfırlanmaz demişti ama Allaha şükür o bulanık günlerimden kutuldum lensle aynı görüyorum
yani bu işte artık oturmuş bir yerde yaptır 3 e 5 bakma derim sonuçta bu göz Allah korusun
bide dünya göze bak geçmiş olsun canımgamyoncuiremsu

8'den sıfıra düstüğü için cok sanslisin:) benimde göz numaralarim 9 ve 10.75 miyop 11 yıldır lens kullanıyorum.. bana doktorum lasek yöntem ameliyat ile sadece 6.5 numara düsürebileceğini söledi..(cünkü bu yöntem sanucu numaralarım 2.5 ve 4,25 olucak)
senin kornea kalınlığın musait olduğundan mı sıfır numaraya düstü..yoksa lasik yöntemi sayesinde mi?
peki doktorun hiç ikinci bir yöntem olarak 'göz içi mercek' ten bahsetti mi?

sema1857 bende özel hastanede oldum ama gata gibi bir seçeneğin varsa özel hastaneye ne hacet bence mutlaka değerlendir.6 yıl önce oldum türkiye hastanesinde.son derece uzmanlar bu işte.ve bu zamana kadar en çok lasik yapan hastanelerden biri.sonuçta bu iş tecrübe ister.benimde 8 numara miyoptu.geçenlerde başka bir sebeple bir kaç kez göz doktoruna gittim her iki doktorda anlamadı bile lasik olduğumu .ben söyleyince mükemmel olmuş dediler.şunuda bilki numara kesinlikle sıfır olacak diye birşey yok.0 olup ileride biraz ilerleyebilir de ama emin ol ki değer.ilkokul 4 ten itibaren gözlük kullandım son 4 sene de lens herbiri ayrı sıkıntı.şuan içinse çok memnunum.Birde göz renginin açılacağını hiç sanmıyorum çünkü işlem retinaya yapılıyor.ameliyatı anlatayım da merak eden arkadaşların merakı gitsin.
önce yine bir muayene ardından ilaç damlatıyorlar bu damla gözbebeğini büyütütüyor.ardından masaya yatırılıyorsun gözün etrafı dezenfekte ediliyor emin değilim ama lokal anestezi yapıyorlardı galiba göze.gözün üstünde şeffaf bir tabaka var aynı lens şeklinde onu kaldırıyorlar ve yalnızca yanıp sönen bir ışık görüyorsun.tekrar şeffaf tabakayı kapatıp ilaç damlatıyorlar.benim gözlerime bandaj yapılmadı otobüsle gittim eve.çok kısa bir süre sonra görmeye başladım ama eğer çalışıyorsanız cumadan yaptırın yada izin alın bir iki gün bulanık görüyorsunuz çünkü.tüm işlem bu sonrada kontrole gidiyorsun. öyle açı falan olmuyor.yaşasın gözlüksüz ve lenssiz hayat!

Ben bundan 1 sene once laser oldum lasik yontemi ile ama bu son zamanlar biraz daha kotu gormeye basladim, ve goz kuruma yanma cok oluyor onun icin damla kullaniyorum ama goruntum tamamen duzelmedigine sinir oluyorum, lazer olduktan sonra tamamen duzelme olmayan veya duzelip te tekrar kotu olan var mi? :delphin:

kizlar benide uzagi göremiyorum gecen nisandan beri gözlüklerim var derecem 0,75 ama gözlükleri pek takmiyorum sevmiyorum cünki, yaza lazer olmayi düsünüyorum istanbulda almanya da yasayan kizlar yapan oldumu nasil uygulama yaptiniz, direk hastaneyemi gittiniz yoksa burdan önce temin falanmi

merhaba arkadaşlar

bende bahsettiğiniz ameliyatı 2005 yılında Dünya göz hastanesinde oldum.gözlerim -4,25, -4,75 miyop idi. başlarda çok zor karar verdim, korkuyordum. ama 10 yıl gözlük kullandığıma çok pişman oldum. gözlerim 0,1'e düştü :nazar:ameliyat olduktan sonra 1 haftaya kadar puslu gördüm. verilen ilaçları düzgün bir şekilde kullanıp kontrollere zamanında giderseniz günden güne gözünüzün daha iyi gördüğünü hissedeceksiniz. ameliyatta hiçbir ağrı hissetmedim. ama ilk ameliyat olduğunuz gün gözün içi kirpik doluymuş gibiydi buda ağrı kesici ile halloluyor büyütülcek bişiy değil kesinlikle. ama şunuda söyleyeyim bu işte uzman yerleri tercih etmenizde fayda var diye düşünüyorum. oyüzden gözü bu ameliyatı yapmaya uygun olan herkese bu ameliyatı tavsiye edebilirim. Sağlıklı, mutlu günler...

Ben bundan 1 sene once laser oldum lasik yontemi ile ama bu son zamanlar biraz daha kotu gormeye basladim, ve goz kuruma yanma cok oluyor onun icin damla kullaniyorum ama goruntum tamamen duzelmedigine sinir oluyorum, lazer olduktan sonra tamamen duzelme olmayan veya duzelip te tekrar kotu olan var mi? :delphin:

Ve goz doktoruna gittim tekrar gozluk yazdi, devamli kullanmasam bile bilgisayar, tv, araba kullanirken vs te kullanmam lazim.
Lasik yontemi ile ameliyat olacak olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gittigim doktor da bu yonteme cok karsi, riskleri cok daha fazla diyor diger yontemlere gore.

Son düzenleme:
Ve goz doktoruna gittim tekrar gozluk yazdi, devamli kullanmasam bile bilgisayar, tv, araba kullanirken vs te kullanmam lazim.
Lasik yontemi ile ameliyat olacak olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gittigim doktor da bu yonteme cok karsi, riskleri cok daha fazla diyor diger yontemlere gore.

Siz hangi hastanede oldunuz ve gözlük numaranız kaçtı?

Lazer operasyonundan önce , göz yaşı kuruluğu problemi için gözlerine silikon takılan var mı ?

bana bi gözlkçü miyoplar aynı numaralarla yakına bakmaya alıştıkları için daha net görürler ve numara düzeltince bu sfer yakını aynı netlikte görmedikleri için yakın gözlüü takmaya başlarlar demişti bu ne derece dooru bilemiorum ama bana biraz mantıklı geldi. birde en iyi yöntem hangisi acaba hangisi daha güzel sonuç verio? bi de bu ameliat sdc 1 kere mi yapılabilio yani sora numara artarsa tekrar yapılamaz mı?

Ben bi ara kafama koymuştum yaptırmayı. Ama internette arştırıken bi göz doktorunun yazısına denk geldim, şuan hatırlayamıyorum hangi sayfada okuduğumu. Uygulanan bu yöntemin şuan için bi problem yaratmadığını ama bundan 20 yıl sonra sonucun ne olacağına dair kesin bir kanıt yokmuş ellerinde. Aynı zamanda her ameliyatta olduğu gibi ameliyat öncesinde bi sözleşme imzalatılıyormuş ve bu sözleşmede detayları tek tek anlatmış, bunların arasında operasyon sırasında çok düşük oranda olsa körlük riski varmış. Bunun dışında hatırladığım göz kuruluğu da olabiliyormuş. Kısacası ben bi 20 yıl olmasada 10 yıl kadar bekleyeceğim galiba. Gözüm korktu açıkcası okuyunca ve vazgeçtim....

selam kızlar bende 5 yıl önce lazerle ameliyat oldum. 5,75 miyop ve 1,75 astigmat vardı.
altı yıl lens kullandım sonunda ameliyat oldum. ameliyat olduğumda her ikisininde sıfırlandığını sölemişti doktorum. dün doktora gittim miyop yok ama astigmatım 0,75 miş
ameliyattan sonra artmazdı demişlerdi. yine yükselmesinden korkuyorum

Bende ameliyat olmak istemiştim yaş sınırı olduğunu bilmiyodummirmirmirmir Dünya Göz Hast. aradım 18 yaşından büyüklere yapılıyormuş ben 16 yaşındayım..Sizin ameliyat olduğunuz hastanelerdede böyle yaş sınırlaması var mı?:delphin:Offf bende ameliyat olcam yaaaaaaaaasenağlama

lasik olalı temmuzda 3 yıl olacak arkadaşlar
şükür ki hi problemim olmadı
sizlerde ne var ne yok :uhm:

Benim de dayımın oğlu göz doktoru kendisinin gözleri bozuk ama yaptırmıyo, bana da yaptırma diyo. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 20 yıl sonra ne olacağı belli değilmiş.Ayrıca herhengibir kazada veya çarpma anında lazerli gözün kör olma olasılığı daha yüksekmiş. HE bi de şimdi aklıma geldi eşimin gözde yardımcı doçent bi arkadaşı vardı kendisi ben kendime yaptırmam ama yapacak olana da kesin bi riski var diyemem demişti. Ben de o yüzden yaptırmaktan vazgeçtim lenslere devam.

selam kızlar bende 2004 yılında lazer ameliyat oldum...Gözlerim 2.25 di.. Hiç pişman olmadım.. Çok rahat... Ameliyattan sonra bi süre sıkıntı oldu tabi.. Başta Göz kuruluğum oldu.. Onun için bi süre suni gözyaşı damlası kullandım.. epey rahatlattı.. Ama benden başka bu sorunu yaşayanınız oldumu bilmiyorum da çok fazla parlak ışık, özellikle yazın güneş gözlüksüz yapamıyorum.. Önceden güneş gözlüğü kullanmazdım ama şimdi şart oldu.. Bi de yaptırmak isteyenler için bir tavsiye..18 yaşındayken gittiğimde bana doktorum 20 yaşından önce ameliyatı önermemişti.. Çünkü yaş ilerledikçe yaşla beraber göz numarasıda artabiliyormuş.. O yüzden 2 senedir falan göz numaranız değişmemişse yaptırın.. Yani sabitlenmesini bekleyin...

meraba arkadaşlar. ben 1 yıldır taksimde, göz hastalıkları merkezinde çalışıyorum. doktorlarımız çok tecrübeliler.lasik operasyonunu ilk çıktığı yıldan beri yapıyolar. hastalarımız da çok memnun olarak ayrılıyorlar. ama korkmak da haklısınız göz sonuç da çok önemli. ama sık sık yapıyoruz olumsuz sonuçlar çok çok nadir hatta yok.ama bakarsak hayatta da herşeyin bi riski var.otobüse biniyoruz kaza yapmayacağı ne malüm.gözlük ve lens kullanmakdan rahat ve ucuza da geliyo . ben anneme yaptırdım şimdi çok mutlu. eğer lasik hakkında merak ettiğiniz bişiler olursa yardımcı olmak isterim. herkese sağlıklı günler diliyorum.:nazar:

Son düzenleme:
Başta abim sonra annem sonra kuzenim sonra dayım çizdirdi gözlerini 'Dr.Sinan Göker''yaptı ameliyatlarını.Zaten Türkiye'ye bu ameliyatı getiren kendisiymiş.Çok memnunlar yalan olmasın 5 sene falan oluyor ameliyat olalı..

Başta abim sonra annem sonra kuzenim sonra dayım çizdirdi gözlerini 'Dr.Sinan Göker''yaptı ameliyatlarını.Zaten Türkiye'ye bu ameliyatı getiren kendisiymiş.Çok memnunlar yalan olmasın 5 sene falan oluyor ameliyat olalı..

Canim hicbirsey icin garantin yok. Benim de abim ve ailemden birkac kisi yaptirmisti assagi yukari 7 sene oluyor
ve sonra birkactane tanidik daha yaptirdi. Gecen sene bu bilgiye guvenerekten bende yaptirdim
ama ne yazik ki 1 sene icinde gozum -1.50'a cikti tekrar gozluk kullaniyorum ve daha fazla geriler mi bilmiyorum.
Gece korlugu denilen sey de var ameliyattan sonra aksamlari hava birazcik kararmaya baslasin
cok cok daha kotu goruyorum, ve dogal olarak aksamlari araba kullanamiyorum artik goz doktorum da bunu yasakladi.
En azindan ameliyat olmadan once bu durum yoktu ve gozum sabit bir derecedeydi 7 yildir bende de acaba daha nekadar geriler korkusu yoktu.
O yuzden cok iyi dusunun oyle karar verin derim arkadaslar.
Su yaptirdi bu yaptirdi diye guvenmeyin sakin sizde de iyi olacagina dair hicbir garanti yok bundan emin olun.

kıssslar bende oldum yaklaşık 7 sene oluyor sanırım.bendede 3.5 miyop 1.5 astigmat vardı ortaokulda gözlük takmaya başlamıştım senelerce kullandım üniversiteyi kazandıgımda artık yeter bıktım gözlükten dedim ve lens aldım her markayı kullandım ozaman hatta dereceli ve renkli olanlarıda ama 2-3 sene sonra gözlerimde kızarmalar başladı doktor gözlerimin hassalaştıgını sölemişti ilerde damarlaşma riskininde oldugunu sölemişti neyse bir sene daha devam ettim lens kullanmaya gençlik işte:1no2:
sonra tv de lazer ameliyatının kampanya reklamını gördük ailemle araştırdık baya en sonunda dünya göz hastanesinde karar kıldık hatta doktorum bi çok tv de çıkmıştı.
gittigim gün sadece kontrol etcekler sandım ama önce beni bir çok makineden testten geçirdiler bütün sonuçları degerlendirdiler ve 3 saat sonra ameliyata alcaz dediler şok oldum hatta konferans salonunda bütün hastaları toplayıp bütün sorularımızı yanıtlatyıp ameliyat hakkında bilgi bile verdiler...hatta ozaman sormuştum tekrar göz bozuklugu olurmu diye doktor evet olma riski var demişti ama düşük bi ihtimal demişti ....eger olursada bir ay sonra gözler eski normal haline döndügü için tekrar ameliyat olabilir hatta defalarca tekrarlanabilir demişti çünkü ilk çıkan lazer aleti kalıcı hasar verdiginden ikinci bi ameliyat şansı olmuyodu eskiden... hatırlıyorum korneası ince oldugu için bi kaç kişiyi ameliyat olmaz diye geri çevirmişlerdi...neyse ameliyat oldum ve dünyanın en rahat şeyi buymuş dedim şimdi çok rahatım inşallahda bi sorun çıkmaz ileride görümcemde olmuştu daha önce oda çok rahat şimdi.
tabiki kişisel bi akar bu ama kızarık gözlerden ve agır camların burnumda bıraktıgı izlerden bıkmıştım artık......

Moral bozmak gibi olmasın arkadaşlar ama bunu bizzat yaşayan bir olarak paylaşmazsam kendimi kötü hissedicem.Ben lasic ameliyat olalı nerdeyse 12 sene oldu.
Ameliyat sırasında canım yandığında anladım yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu
Ameliyattan sonra da tek gözüm bandajlandı ve kornea tabakamın patladığını sonradan öğrendim,patlamak demiyim de ortadan para gibi delinmiş ve bunun sebebi makinenin basınç ayarının yanlış yapılması
Ne oldu peki derseniz,göz kendini yeniler,hücre yenilemesi falan dendi ama hikaye,hala tek gözüm silik görüyor
tek çözüm kornea nakli ama ona da benim cesaretim yok hak verirsiniz
haaa çok mu kötü
tabii ki iyileşme oldu ama,tabii ki araba bile kullanabiliyorum ama,güneş olsun ışık olsun epey bi rahatsızlık veriyor,neden ameliyat yaptırdın diyenler oldu
belki komik gelecek ama lensten bıkmıştım ve benim gözüm yedi derece miyopu da geçmişti
şişe dibi gibi gözlük de kullanamazdım
o yüzden derim kiiii
benim gibi çok ilerlemiş bozukluğu olanlar dışında kimse yaptırmasın
bana sorarsanız ben bu durumumu diğer halime tercih ediyorum
en azından lens ve gözlük kullanmıyorum
belki gün gelir de kornea naklini bile düşünürüm
çünkü göz bozukluğum yok,kimbilir....

Back