Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2004 yılında ankara budakgoz'de lazer yaptırdım (lasik) .
Aradan zaman geçti ve şu anda iki gözümdede ektazi var ektazi keratokonus benzeri bir illet hiçbir gözlük işe yaramıyor ve gözlüğü bile mumla arıyorsunuz.
Ayrıca gözde kronik kuruluk oluşuyor göz damlaları falanda hikaye bir işe yaramıyorlar çoğu zaman gece uyurken gözümde büyük bir yanma batma ile uyanıyorum gözüm kıpkırmızı olmuş kurulukdan.
Bence benim gibi olanların sayısı onların bahsettiği gibi az değil (Bu arada benim doktorum bu tür yan etki ve risklerden hiç bahsetmedi sağolsun)
bence göz numaranızdan çok muzdarip değilseniz riske girip sağlığınızı ve paranızı riske atmayın.

Son düzenleme:
ısogül,çok geçmiş olsun..bende bundan korkuyorum...bi türlü karar veremedim bu yüzden.

ben de gözlükle devam etmek istemiyorum, ameliyatı da iş nedeniyle erteledik.1 aydır falan gözlük kullanamıyorum aralıksız,lens kullanmadım hiç,doktor lensi taktığın gün yine gözlerin kurur dedi.ameliyatı dünya göz de olcam ama bugün yorumları okudum bi arkadaş çok rahatsız olmuş ameliyat sonrası,olmayın sakın demiş.açıkcası tedirgin oldum ben de .doktorun adı sibel şalvarlı dünya göz ankarada.denk geldi sibel hanım,yoksa tavsiye üzerine falan gitmedim.bilen yada sibel şalvarlıda ameliyat olan varsa,yardımcı olursanız çok sevinirim

arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Batıgöz'de yaptıran hiç yok mu? ben orda Op. Dr. Serkan Biliş'e yaptırdım bir hafta önce.tavsiye ederim. bi de bi sorum olacak. bir hafta geçti ama hala endişe yarattı bende.doktor duş alma saçını yıkama filan dedi.ama ben dayanamadım bugün hiç gözüme değdirmeden yıkadım saçımı hafif ve dikkatli şekilde.sanki şampuanın havadan temasıyla yanma hissi oluştu ,göz damlası kullandım gözümü yıkamak gibi olsun diye.şimdi geçti sanırım,ben evham oldum ama.bu duş ve saç yıkama olayını nasıl yapıyorsunuz?

winefromtears,acaba gözlelerin kaç dereceydi?
daha önce uzun süre lens kullandın mı?
daha önce göz kuruluğun var mıydı?
ameliyattan sonra kuruluk durumu değişti mi?teşekkürler.

lasik sonrası oluşan ektazi (yani bir keratokonus) düzeltmek amacıyla crosslinking tedavisi oldum doktor tedavi öncesi düzeltme lazeri yaptı ve ardından crosslinking uyguladı sanırım operasyon başarılı geçti sanırım diyorum çünkü bu operasyonda göz iki hafta kadar bulanık görüyor epitel dokunun iyileşmesi bir miktar zaman alıyor . Şahsen olumlu düşünüyorum sonucu bir iki haftasonra tekrar mesaj atarım.

arkadaşlar merhaba.benim laser ameliyatı randevum yaklaşıyor.dünya göz ankarada sibel şalvarlıya laser yaptıran yada yakını olan var mı?rastgele gittim ,tavsiye üzerine değil.bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun.sonra pişman olmak istemiyorum.

winefromtears,acaba gözlerin kaç dereceydi?
daha önce uzun süre lens kullandın mı?
daha önce göz kuruluğun var mıydı?
ameliyattan sonra kuruluk durumu değişti mi?teşekkürler.

gözlerim 3,5dereceydi.astigmat+miyop.
evet uzun süre lens kullanmıştım geçen yıllarda.göz kurulugu olmuştu bi senede anca düzelmişti takmayınca.
ameliyattan sonra kuruluk 10gün kadar sürdü.gözyaşı damlası kullanılıyor o süreçte zaten.
batıgöz'de op. dr. serkan biliş'i öneririm.

Herkese selamlar,
Benim bir gozum -4.5, digeri -4.75 derece miyop. Yillardir gozluk ve lens kullanmaktan biktim, artik bunlari cikarip atmak istiyorum. Yasim da 22. Ama acayip korkuyorum. Gozume bicak degecek olmasi (korneayi keserken) tuylerimi diken diken ediyor. :18:
Birkac sayfa okudum, Dr. Nusret Bas dikkatimi cekti. Ona yaptirmak isterdim. Ben yurtdisinda yasiyorum, Turkiye'ye tatile geldigim bir zaman yaptirsam cok iyi olurdu. Parasinda degilim, ameliyat sonrasi acisina da eyvallah. Yalniz tek korkum o ameliyat ani, goz gore gore korneayi kesiyorlar. Ben buna nasil dayanirim bilmiyorum. Ameliyati terkedip kacmasam bari. :18::18::18:

ben geçen ağustos ayında oldum ilasik yöntemiyle. doktor hiç acımayacak demişti. ancak ameliyattan yarım saat kadar sonra dayanılmaz bi acı başladı yatana kadar da sürdü. bana o sırada soranlara yok dedim yapılmaz bu ameliyat ne gerek var gözlük tak git işte. ancak ertesi sabah uyandığımda hiç bir acı yoktu ama biraz puslu görüyordum sabah muayeneye gittim doktor gözüme lens takmış onarı alınca işte dedim budur. mükemmel ötesi . kendimi bildim bileli gözlüğüm var ve gözlük taktığım zamanlarda bile böyle net göremiyordum.

selam kızlar
bende 1,25 miyop var. aileden gelen birşey. bir buçuk yıldır sürekli kontrole gidiyorum. artık ilerlemesi durmuş. gözlük kullanamıyorum. lenslerde gözlerimde damarlanma ve aleji yapmış. doktor lazer yapalım dedi. aranızda medical park hastanelerinde lazer olan varmı. gerçi gebzeye hastane açılalı 3 ay oldu ama tedirginim. tekrar lens vermedi. gözlük kullacağım mecbur.

nusret baş a ameliyat olan arkadaşlar,memuniyet ya da memnuniyetsizliğinizi paylaşaır mısınz?

bende kararsızlığıma ve korkularıma rağmen göz yapım uygunsa haftaya lazer yaptracağım.ankara da sadık kavaklı ismini tavsiye ettiler...umarım sorunsuz atlatırım.bu ismi duyan veya yaptıran var mı?

şimdiden geçmiş olsun,ben hiç duymadım o doktoru.son durumunuzdan bizleri de haberdar ederseniz seviniriz.

şimdiden geçmiş olsun,ben hiç duymadım o doktoru.son durumunuzdan bizleri de haberdar ederseniz seviniriz.

teşkkü ederim am hava şartlarından doayırandevumuipal ttirdim.en gazi hasanesinde olup özel muayeesi olan dr kamil bilgihan a karar verdim.şimdilik beklemedeyim.

arkadaşlar bende yaptrımayı düşünüyorum artık bıktım lens kullanmaktan hayatımı çok olumsuz etkiliyor ancak bişi sorucam benim derecem -2.00 miyop bu derece ameliya olma için yeterlimi acaba düşük değil dimi :S:S bide izmirde kaşkaloğlu en iyisi diye duydum fiyatları hakkında bilgisi olan varmı yakın zmanda yaptıran yaptıranı bilen ?

benim de gözümde miyop ve astiğmat var.10 senedir gözlük ve son bir senede arada lens takıyorum.((sağ 2.5 sol 1.75 )) bu numaralar çok yüksek değil aslında ama genede gözlüksüz net göremiyorum.son dr kontrolüne gittiğimde _lazer ameliyatı olursan düzelir dedi fakat ben çok istememe rağmen korkuyorumm.gerçekten ameliyat olan ve memnun olanlar varsa yazarsa sevinirimm.bir de ücret hakkında bilgilendirirsenizz iyi olur...tşkürler.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…