bence göz ameliyatı olmak Çook önemli bir karar ve ciddi bir ameliyat . çünkü göz kendini yenileyemeyen bir organ ve ameliyattan sonra neler beklediğini iyi bilmek gerekiyor. maalesef doktorlar bence bunu iyi izah etmiyor. ol da bakarız gibi bir tutum var, ancak göz hiçbişeye benzemez ya, gerçekten tüm riskleri ortaya dökecek , inanılan bir doktor olması gerekiyor. ben de bu konudan son 2 yıldır muzdaribim.. lise de miyop 0,25 le başladım, üniversitede en önde oturmadan tahtayı göremeyince moralim bozulmaya başladı. son 2 yıla kadar idare ettim yani gözlük takmasam da oldu ancak 2 yıldır hiç bişey göremiyorum. canım çok sıkkın. lens te denedim büyük bir umutla ancak gözlerime allerji yapıyor, yani kıpkırmızı oluyor gözlerim, batma yapıyor. gözlükten nefret ediyorum, bu kadar mı yakışmaz bir insana. hayat küstüm resmen. 28 yaşındayım ama endişeleniyorum ya bugünlerimi ararsam daha kötü bişey olursa diye. kime nereye olmalıyım bilmiyorum. bu tecrübe paylaşım siteleri de olmasa hiç fikirt sahibi olamıycaz. o yüzden dikkatle takip ediyorum tecrübeleri. merak ettiğim konu kör gibi gezmeye rağmen gözlük kullanmayarak göz umaramın ilerlemesine sebep oldum sanırım, buna rağmen lazer olabilir miyim?bu rada göz numaram 2.00 ama çok mutsuzum , görememek ne kötüymüş, başka şeyleri dert ederken bunu yaşayınca çok üzüldüm. tavsiyelerinizi bekliyorum. nereden başlamalıyım?
emin olun aynı şeyleri kararsızlıkları bende yaşadım 10 yıl gözlük kullandım üstelik göz numaram baya yüksekti ama bütün cesaretimi toplayıp kararımı verdim hiçte pişman olmadım maddi durumunuz varsa kontrolleri iyi biryere yaptırın okadar çok teste tabi tutuyorlarki sizi birine bile uymuyorsa gözünüz ameliyat yapmıyorlar zaten ama dedimya iyi bir hastane seçin....
zaten dediğim gibi bu paylaşımlar, memnuniyetler olmasa neye güvenip olunur ameliyat bilemiyorum. klasik soru işraretlerim var, göz numaram geri gelir mi? ve ya ilerde başka göz sorunlarım olursa tekrar ameliyat ne kadar sağlıklı yada olabilir miyim? bu konularda doktorların cevaplarının garanti ve net olmadığını düşünüyorum. o yüzden sanırım çoğu kişi vazgeçiyor yada karasız. bu garantiyi verebilen iyi yer ve doktor ismi verebilir misin? bu bıçaksız lazer sanırım ilasik çıkmış, dünya gözde var, sinan göker ise duyduğum iyi doktorlardan, ama sinan bey de bu yöntemi uyguluyor mu?
CADICA ne olur biraz daha tecrübe paylaş benle.. ne kadar oldu ameliyat olalı, çok net mi şu an görüşün? mutlaka olmazsa olmaz tavsiyelerin neler?
saol canım cesaret verdin ama numaranın ilerlemesi can sıkıcı yani o zaman lazer kalıcı değil geçici çözüm mü?Benim gözüm 4 numara miyoptu. yaklaşık 5 sene önce dünya göz hastanesinde oldum. şuan gözümde tekrar bir ilerleme var gibi geliyor yani 0,50 civarı zaten lazerden önce doktorlar hıc bır zaman numaranın sıfırlanacağına dair bir garanti vermiolar cnm. benimki birazda işimle ilgili sürekli bilgisayar başındayım ve gözlerimi çok yoruyorum. ben lazeri kesinlikle tavsiye ederim. inan çok rahat edıosun sadece ilk başlarda güneşe ve ışığa karşı aşırı hassasıyet olusuo.we gözünde kuruluk oluo bunuda suni göz damlasıyla giderebiliosun. ben gözlükte kullandım lenste ınan bunlardan kurtulduun ıcın cok sewıneceksın
arkadaşlar ilasik ameliyatı olan var mı? ameliyattan hemen sonra nekadar bulanık oluyo.tek başımıza otobüsle filan eve gidebilir miyiz?
Bu ameliyatı olanlar, akşamları ışıkları dağınık mı görüyorlar ? Offff vazgeçtim bunu duyunca
arkadaşlar son zmnlarda lazer ameliyatı olan arkadaşlar var mı?nerde oldular?memnunlar mı acaba?
sen çok iyi anlıyorum bende sonuçta göz bişeye benzemez diye çok tereddüt ettim ama iyi bir yerde yaptırdığın sürece sorun yaşamayacağından eminim ben... ameliyatta sadece gözü uyuşturuyorlar bidamla var damlattıkları anda uyuşuyor aslaa birşey hissetmiyorsun gözünü kırpmamana gerek kalmıyor onlar bişey yapıyor o esnada ama sen uyuşuk olduğu için ne acı hissediyorsun nede başka bişey... ışık filan görüyorsun tabi sonuçta sadece uyuşuyor göz görme yetisini kaybetmiyor.... ben olduğum zaman 15 dakika sürüyordu ameliyat ama şimdi daha kısa sürüyormuş galiba canım doktorun dediklerini yaparsan dikkat edersen hiçbirşey olmaz benim tek tavsiyem iyi bir yerde ameliyat olman ve mümkünse kışın olman.... çünkü güneş gözü yoruyor kışın olursan daha rahat atlatırsın aklına takılan ne varsa sorabilirsin
acaba aranızda lazer ameliyatı olduktan sonra göz bebekleri küçülen var mı? gözlerim 5 numara miyop ve göz bebeklerim öyle büyükki yeşil olan gözlerim siyah gibi duruyor. miyop insanların göz bebekleri büyük olur diye duymuştum ışığı yakalamayabilmek için, ameliyatımı olunca onlarda normale dönsün istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?