• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ilkokul 1 sınıftan beri gözlük kullanıyorum.ilk 1.5 numarayla başladım şuan 30 yaşındayım ve 7.5 numara miyobum.bir sağlık çalışanı olarak kaygılarım vardı.ama doktorum olayı sakince bir anlattı ve aklımda hiçbir şüphe kalmadı.yarın inşallah akşam 5-6 civarında ameliyat olacağım.ve ilk defa dünyayı gözlüksüz lenssiz görebileceğim.bu benim için çok önemli çünkü yıllardır gözlük ve lens kullanıyorum onları çıkarınca hayat bitiyor benim için.sonra yine yazarım arkadaşlar.

mutlaka kışın olmalısın demiyorum ama güneş gözü rahatsız ettiği için kışın daha rahat edeceğini söylüyorum

bence göz ameliyatı olmak Çook önemli bir karar ve ciddi bir ameliyat . çünkü göz kendini yenileyemeyen bir organ ve ameliyattan sonra neler beklediğini iyi bilmek gerekiyor. maalesef doktorlar bence bunu iyi izah etmiyor. ol da bakarız gibi bir tutum var, ancak göz hiçbişeye benzemez ya, gerçekten tüm riskleri ortaya dökecek , inanılan bir doktor olması gerekiyor. ben de bu konudan son 2 yıldır muzdaribim.. lise de miyop 0,25 le başladım, üniversitede en önde oturmadan tahtayı göremeyince moralim bozulmaya başladı. son 2 yıla kadar idare ettim yani gözlük takmasam da oldu ancak 2 yıldır hiç bişey göremiyorum. canım çok sıkkın. lens te denedim büyük bir umutla ancak gözlerime allerji yapıyor, yani kıpkırmızı oluyor gözlerim, batma yapıyor. gözlükten nefret ediyorum, bu kadar mı yakışmaz bir insana. hayat küstüm resmen. 28 yaşındayım ama endişeleniyorum ya bugünlerimi ararsam daha kötü bişey olursa diye. kime nereye olmalıyım bilmiyorum. bu tecrübe paylaşım siteleri de olmasa hiç fikirt sahibi olamıycaz. o yüzden dikkatle takip ediyorum tecrübeleri. merak ettiğim konu kör gibi gezmeye rağmen gözlük kullanmayarak göz umaramın ilerlemesine sebep oldum sanırım, buna rağmen lazer olabilir miyim?bu rada göz numaram 2.00 ama çok mutsuzum , görememek ne kötüymüş, başka şeyleri dert ederken bunu yaşayınca çok üzüldüm. tavsiyelerinizi bekliyorum. nereden başlamalıyım?

bence göz ameliyatı olmak Çook önemli bir karar ve ciddi bir ameliyat . çünkü göz kendini yenileyemeyen bir organ ve ameliyattan sonra neler beklediğini iyi bilmek gerekiyor. maalesef doktorlar bence bunu iyi izah etmiyor. ol da bakarız gibi bir tutum var, ancak göz hiçbişeye benzemez ya, gerçekten tüm riskleri ortaya dökecek , inanılan bir doktor olması gerekiyor. ben de bu konudan son 2 yıldır muzdaribim.. lise de miyop 0,25 le başladım, üniversitede en önde oturmadan tahtayı göremeyince moralim bozulmaya başladı. son 2 yıla kadar idare ettim yani gözlük takmasam da oldu ancak 2 yıldır hiç bişey göremiyorum. canım çok sıkkın. lens te denedim büyük bir umutla ancak gözlerime allerji yapıyor, yani kıpkırmızı oluyor gözlerim, batma yapıyor. gözlükten nefret ediyorum, bu kadar mı yakışmaz bir insana. hayat küstüm resmen. 28 yaşındayım ama endişeleniyorum ya bugünlerimi ararsam daha kötü bişey olursa diye. kime nereye olmalıyım bilmiyorum. bu tecrübe paylaşım siteleri de olmasa hiç fikirt sahibi olamıycaz. o yüzden dikkatle takip ediyorum tecrübeleri. merak ettiğim konu kör gibi gezmeye rağmen gözlük kullanmayarak göz umaramın ilerlemesine sebep oldum sanırım, buna rağmen lazer olabilir miyim?bu rada göz numaram 2.00 ama çok mutsuzum , görememek ne kötüymüş, başka şeyleri dert ederken bunu yaşayınca çok üzüldüm. tavsiyelerinizi bekliyorum. nereden başlamalıyım?

emin olun aynı şeyleri kararsızlıkları bende yaşadım 10 yıl gözlük kullandım üstelik göz numaram baya yüksekti ama bütün cesaretimi toplayıp kararımı verdim hiçte pişman olmadım maddi durumunuz varsa kontrolleri iyi biryere yaptırın okadar çok teste tabi tutuyorlarki sizi birine bile uymuyorsa gözünüz ameliyat yapmıyorlar zaten ama dedimya iyi bir hastane seçin....

emin olun aynı şeyleri kararsızlıkları bende yaşadım 10 yıl gözlük kullandım üstelik göz numaram baya yüksekti ama bütün cesaretimi toplayıp kararımı verdim hiçte pişman olmadım maddi durumunuz varsa kontrolleri iyi biryere yaptırın okadar çok teste tabi tutuyorlarki sizi birine bile uymuyorsa gözünüz ameliyat yapmıyorlar zaten ama dedimya iyi bir hastane seçin....

zaten dediğim gibi bu paylaşımlar, memnuniyetler olmasa neye güvenip olunur ameliyat bilemiyorum. klasik soru işraretlerim var, göz numaram geri gelir mi? ve ya ilerde başka göz sorunlarım olursa tekrar ameliyat ne kadar sağlıklı yada olabilir miyim? bu konularda doktorların cevaplarının garanti ve net olmadığını düşünüyorum. o yüzden sanırım çoğu kişi vazgeçiyor yada karasız. bu garantiyi verebilen iyi yer ve doktor ismi verebilir misin? bu bıçaksız lazer sanırım ilasik çıkmış, dünya gözde var, sinan göker ise duyduğum iyi doktorlardan, ama sinan bey de bu yöntemi uyguluyor mu?
CADICA ne olur biraz daha tecrübe paylaş benle.. ne kadar oldu ameliyat olalı, çok net mi şu an görüşün? mutlaka olmazsa olmaz tavsiyelerin neler?

zaten dediğim gibi bu paylaşımlar, memnuniyetler olmasa neye güvenip olunur ameliyat bilemiyorum. klasik soru işraretlerim var, göz numaram geri gelir mi? ve ya ilerde başka göz sorunlarım olursa tekrar ameliyat ne kadar sağlıklı yada olabilir miyim? bu konularda doktorların cevaplarının garanti ve net olmadığını düşünüyorum. o yüzden sanırım çoğu kişi vazgeçiyor yada karasız. bu garantiyi verebilen iyi yer ve doktor ismi verebilir misin? bu bıçaksız lazer sanırım ilasik çıkmış, dünya gözde var, sinan göker ise duyduğum iyi doktorlardan, ama sinan bey de bu yöntemi uyguluyor mu?
CADICA ne olur biraz daha tecrübe paylaş benle.. ne kadar oldu ameliyat olalı, çok net mi şu an görüşün? mutlaka olmazsa olmaz tavsiyelerin neler?

Benim gözüm 4 numara miyoptu. yaklaşık 5 sene önce dünya göz hastanesinde oldum. şuan gözümde tekrar bir ilerleme var gibi geliyor yani 0,50 civarı zaten lazerden önce doktorlar hıc bır zaman numaranın sıfırlanacağına dair bir garanti vermiolar cnm. benimki birazda işimle ilgili sürekli bilgisayar başındayım ve gözlerimi çok yoruyorum. ben lazeri kesinlikle tavsiye ederim. inan çok rahat edıosun sadece ilk başlarda güneşe ve ışığa karşı aşırı hassasıyet olusuo.we gözünde kuruluk oluo bunuda suni göz damlasıyla giderebiliosun. ben gözlükte kullandım lenste ınan bunlardan kurtulduun ıcın cok sewıneceksın

Benim gözüm 4 numara miyoptu. yaklaşık 5 sene önce dünya göz hastanesinde oldum. şuan gözümde tekrar bir ilerleme var gibi geliyor yani 0,50 civarı zaten lazerden önce doktorlar hıc bır zaman numaranın sıfırlanacağına dair bir garanti vermiolar cnm. benimki birazda işimle ilgili sürekli bilgisayar başındayım ve gözlerimi çok yoruyorum. ben lazeri kesinlikle tavsiye ederim. inan çok rahat edıosun sadece ilk başlarda güneşe ve ışığa karşı aşırı hassasıyet olusuo.we gözünde kuruluk oluo bunuda suni göz damlasıyla giderebiliosun. ben gözlükte kullandım lenste ınan bunlardan kurtulduun ıcın cok sewıneceksın
saol canım cesaret verdin ama numaranın ilerlemesi can sıkıcı yani o zaman lazer kalıcı değil geçici çözüm mü? :( 10 yıl yada 20 yıl sonra tekrar gözlük mü takacağız. gerçi o zaman başka tedavi çıkar belki.

öff yaa neden bozuluyor ki bu göz, 70 yaşında gözlük takmayanlara hayret ve gıpta ediyorum, 70 yıldır çalışan organ bozlumuyor bizim ki 20 yılda bozuldu :( genetik bence bu olay, doktorlar, avukatlar bile takmayabiliyor sürekli okuyan insanlar.
doktor ve hastane ismi verin lütfeenn.. bocalamak istemiyorum o doktor bu hastane.. en doğru adrese ihtiyacım var ...

yardıımmmm .

lazerimi oldum arkadaşlar bu gün ikinci günüm ilk gün sıkıntı yaşadım sol gözüm çok ağrıdı batma yaptı gece uyuyamadım .ama bugün daha iyiyim.görmem daha netleşti inşallah zamanla daha da iyi olacak herşey.hala inanamıyorum kendi gözümle gördüğüme sanki gözlük varmış gibi elim sürekli gözlüğü kaldırmaya gidiyor tik olmuş artık.

arkadaşlar ilasik ameliyatı olan var mı? ameliyattan hemen sonra nekadar bulanık oluyo.tek başımıza otobüsle filan eve gidebilir miyiz?

canım ben eşimle birlikte oldum ameliyatı.üstelik yanımda 6 yaşında oğlum ve 1 yaşında kızım vardı.eşimle 5 dk arayla ameliyatımızı olduk..doktora önceden çocuklarımızla geleceğimizi söylemiştik.o da sorun olmaz demişti zaten...ilk 1 saat bizi gözaltında tuttular.çocuklarala hemşireler ilgilendi.ilk 1 saat heryer bulanıktı fakat sonra %70 netleşti diyebilirim...şöyleki otelimize eşim arabamızı kullanarak götürdü bizi...gözler baya kanlanıyor tabi ama otobüsle eve dönebilirsin sanırım.yine de yanında gelecek biri olursa daha rahat edersin...

Bu ameliyatı olanlar, akşamları ışıkları dağınık mı görüyorlar ? Offff vazgeçtim bunu duyunca :43:

böyle birşeyi ameliyat olmadan ben de okumuştum sonrasında unuttum.Şu an senin yazını okuyunca hatırladım.ben ameliyat olalı 2 ay oluyor henüz böyle birşey farketmedim.bir akşam bakayım....ama şu ana kadar rahatsız etmediyse demekki abartıldığı kadar değil....

arkadaşlar son zmnlarda lazer ameliyatı olan arkadaşlar var mı?nerde oldular?memnunlar mı acaba?

ben amelitay olalı 2 ay oluyor.şimdilik çok memnunum.öncesinde gözlükten nefret ettiğim için gözlükte takmıyordum.numaram çok büyük değildi ama karşıdan gelenin kim olduğunu dibime girene kadar zor anlıyordum....şu an o kadar güzelki uzaktakileri ayırtedebilmek...ayrıca astigmatta vardı bende.şu an daha bir renkli ve net heryer,herşey.eşim de benimle berarber oldu.o uzun süredir gözlük kullanıyoru.kışın buğulanmasından,yazın güneş gözlüğü ile durmadan yer değiştirip durmasından bıkmıştı...şimdiki aklım olsa daha önce olurdum diyor o da çok memnun...umarım uzun vadede de sorun çıkmaz...

sen çok iyi anlıyorum bende sonuçta göz bişeye benzemez diye çok tereddüt ettim ama iyi bir yerde yaptırdığın sürece sorun yaşamayacağından eminim ben... ameliyatta sadece gözü uyuşturuyorlar bidamla var damlattıkları anda uyuşuyor aslaa birşey hissetmiyorsun gözünü kırpmamana gerek kalmıyor onlar bişey yapıyor o esnada ama sen uyuşuk olduğu için ne acı hissediyorsun nede başka bişey... ışık filan görüyorsun tabi sonuçta sadece uyuşuyor göz görme yetisini kaybetmiyor.... ben olduğum zaman 15 dakika sürüyordu ameliyat ama şimdi daha kısa sürüyormuş galiba canım doktorun dediklerini yaparsan dikkat edersen hiçbirşey olmaz benim tek tavsiyem iyi bir yerde ameliyat olman ve mümkünse kışın olman.... çünkü güneş gözü yoruyor kışın olursan daha rahat atlatırsın aklına takılan ne varsa sorabilirsin

cuma günü ameliyat oluyoruuuum ve korkuyoruum :5:
aslında tavsiyene uyup kışın olmak isterdim, ben de öyle düşünüyordum ama artık lens takamaz oldum.çok fazla kuruluk olmaya başladı gözümde. kısa bir süre için de gözlüğe para vermek istemedim.
zaten şimdiye kadar lenslere solüsyonlara verdiğim para heralde ameliyat parası kadar olmuştur :37:
salı günü muayenemi oldum.hep aynı dr. a gittiğim için önceki reçete bilgilerim falan dr. da mevcut. 2.5 yıl önceki göz numaralarımla şimdiki aynı çıktı. buna çok sevindim hiç ilerleme olmamış.
lens takmıyorum şu anda ameliyata kadar hiç bi şekilde takma dedi.gözlüğüm yok çok zorlanıyorum tabi ama katlanmak zorundayım.
sabırsızlıkla bekliyorum ama korkuyorum yaaa

geçmiş olsun,sanırım ameliyatınızı olmuşsunuzdur?hangi doktora oldunuz acaba?memnun musunuz?

kızlar ben 23 senedir gözlük kullanıyorum numaralaarımda yüksek gerçi dışarıdayken lens kullansamda bi süre sonra rahatsız etmeye başlıyo ameliyat olmayı istiyorum ama bi kaç doktorla görüştüm bana dedikleri gören göze cerrahi müdahale sizce ne kadar sağlıklı bende bişey diyemedim ayrıca sonu körlük falan diyolar sizce böyle bişey olabilirmi ameliyat sonrası nasıl :59:

kardeşim oldu..dünya göz altunizade de.15 dakikada bitti.şubattan beri gözlüklerden kurtuldu çok şükür.çok memnun bi sorun yok.

Kizlar ben 2005 yillinda ist goz hastanesinde ameliyat oldum.6 yildir Allaha sukur hic bi sorunum yok. Miyop 3.5 numaraydi astigmat goz tansiyonu falan yoktu

acaba aranızda lazer ameliyatı olduktan sonra göz bebekleri küçülen var mı? gözlerim 5 numara miyop ve göz bebeklerim öyle büyükki yeşil olan gözlerim siyah gibi duruyor. miyop insanların göz bebekleri büyük olur diye duymuştum ışığı yakalamayabilmek için, ameliyatımı olunca onlarda normale dönsün istiyorum.

acaba aranızda lazer ameliyatı olduktan sonra göz bebekleri küçülen var mı? gözlerim 5 numara miyop ve göz bebeklerim öyle büyükki yeşil olan gözlerim siyah gibi duruyor. miyop insanların göz bebekleri büyük olur diye duymuştum ışığı yakalamayabilmek için, ameliyatımı olunca onlarda normale dönsün istiyorum.

canım merhaba benim gözlerim de 6 derece miyop,ben de 2-3 seneye lazer olucam kısmetse ve göz bebekleri de küçülecek diye biliyorum hastalık giderildiği için.

arkadaşlar merhaba:) bende salı günü ameliyat oldum ve hemen sizi bilgilendirmek istedim.Burda yazılanların neredeyse hepsini okudum ve 6 senelik lens hayatımı salı günü noktaladım.Ankara Budak göz hastalıkları merkezinde Koray Budak'a ameliyat oldum ve su an inanılmaz mutluyum.İntralaser oldum.Ameliyat zaten en kolay kısmı inanın bana ,doktor bey zaten inanılmaz rahatlatıyor insanı hiç korkmadım bile:)ameliyattan sonra yarım saat dinlenme odasında bekledim.gözüme koruyucu lens takıldı ertesi günde onu çıkardılar.ameliyattan sonra bi kaç saat çok zorlandım gözümü açamadım ama 3 4 saat gibi bir süreden sonra artık herşey süperdi:)umarım merak edenlere yardımcı olmuşumdur,başka sorularınız olursa cevaplarım arkadaşlar:)

Back