• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer sadece muayenehane poliklinik tıp merkezi ve hastanelerde uygulanabilir

anadolu yakasında herhangı bır hastane ya da poliklınık olabılır. dermacare e gıdıcem onlar nd yag kullanıomus scaner baslıgı da varmıs ılk defa oraya gıdıcem umarım memnun kalırım. 1 ekıme randevu aldım bakalım :)

neden nd yag lazer istiyorsun merak ettim ben alex en iyi diye duydum da umarım memun kalırsınyerimseniben

Canım mümkünse ortamı ve fiyatları hakkında biraz bilgi verebilir misin?
Estetisyenlerden çok memnun kaldım, çok sıcak, güleryüzlü insanlar. İlk defa tüm vucud yaptırdığımda bile hiç zorluk cekmedim.. Birçok kampanyası var suan pek hatırlamıyorum ama uygun fiyatlar. mesela 2 bölge alana 3. bedava gibi. (estethica tıp merkezi Bakırköy'de yaptırıyorum, karşıda ataköy'deki ethica hastanesinde de yapılıyormus) Tavsiye ederim. :)

neden nd yag lazer istiyorsun merak ettim ben alex en iyi diye duydum da umarım memun kalırsınyerimseniben

nd yag daha ıı bılıorum forumdakı dr lar onermıstı bır de scaner baslıgı varmıs. aynı yere atıs yapılmasını engellıyor. uygulayan kısıler genelde doktor olmadıkları ıcın scaner baslıgı cok mantıklı geldı. ondan nd yag denemek ıstıorum.

ılkını alex ıle yaptırdım 2. sını nd yag yaptırdım. nd yag dan sankı daha memnun kaldım gozlemledıım kadarıyla ..

nd yag daha ıı bılıorum forumdakı dr lar onermıstı bır de scaner baslıgı varmıs. aynı yere atıs yapılmasını engellıyor. uygulayan kısıler genelde doktor olmadıkları ıcın scaner baslıgı cok mantıklı geldı. ondan nd yag denemek ıstıorum.

ılkını alex ıle yaptırdım 2. sını nd yag yaptırdım. nd yag dan sankı daha memnun kaldım gozlemledıım kadarıyla ..
her iki teknolojide çok başarılıdır ancak alex işlemi üst kol ,üsta bacak ve yüz için uygun değildir.
yine kendi tecrubelerimden iyi bir nd/yag hemen hemen tüm hasta kitlesinde başarılıdır özelliklede fotona ve cutera

ARKADAŞLAR KANUN GEREĞİ 11 EYLÜL İTİBARİ İLE LAZER VE IPL UYGULAMA YETKİSİ SADECE MUAYENEHANE,POLİKLİNİK,TIP MERKEZİ VE HASTANELERE AİT OLUP SADECE DOKTOR KONTROLÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEKTİR,BUNUN DIŞINDA GÜZELLİK SALONU,ESTETİK MERKEZİ GÜZELLİK MERKEZİ EPİLASYONDA ÇÖZÜM MERKEZİ GİBİ İSİMLER ALTINDA HALKIMIZI YANILTMAYA ÇALIŞAN KAÇAK İŞLETMELER ARDIARDINA KAPATILACAK VE BAZILARI (özellikle peşin paralar alıp bitene kadar garanti veren yerler)ORTADAN KAYBOLACAKLARDIR Kİ BU DURUMLA KARŞILAŞMAYA BAŞLAYAN MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZI FORUMDA OKUYABİLİRSİNİZ...
TEDAVİNİZİN YARIM KALMAMASI, SAĞLIĞINIZIN RİSKE ATILMAMASI VE EN ÖNEMLİSİ DOLANDIRILMAMANIZ İÇİN LÜTFEN PEŞİN PARA ALIP BİTME GARANTİSİ VEREN İŞLETMELERDEN UZAK DURUN VE GİTTİĞİNİZ TÜM İŞLETMELERDE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ALINMIŞ UYGUNLUK BELGESİ VE ÇALIŞAN DOKTORUN ÇALIŞMA BELGESİNİ DUVARDA İNCELEYİN İŞ ÖYLE BİR BOYUTTADIRKİ BAZI KURULUŞLARDA ESTETİSYEN YADA HALKLA İLİŞKİLER POZİSYONUNDAKİ KİŞİLERİN DOKTORUM DEDİKLERİNE BİLE ŞAHİT OLANLAR VAR ARAMIZDA...

lütfen bu yazılanları dikkatle okuyun...

Merhaba Drcosso, bir sorum var.
Ben Nişantaşı epiderm le görüştüm seans başı 500 peşin istiyorlar kredi kartı kabul etmiyorlar, Üstelik biz kızkardeşimle tüm vücut için gideceğiz hatta annem de yüzü için gelecek. 4.seanstan itibaren fiyat 450 ye düşüyormuş. Aslında biz önce mail atıp fiyat sorduk 1.250, 2010 paket fiyatıydı ama sonra telefonda o fiyatlar bizim değil dediler anlamadım. Bir arkadaş 2.seansta iyi yapmadılar demiş mesela...BU yazıları da okuyunca kafamız çok karıştı kollar için şu bacaklar ve genital için bu deniliyor. Bir de lazerin kanserle ilgisi, genital bölgede biraz kıl bırakılması vs okuyunca çok endişelendim gerçi konuyla ilgili daha önce de doktorları dinlemiştim olumsuz birşey söylemediler. Biz zaten ödemelerde biraz zorluk da yaşayacağız çok korkuyoruz hem paramız hem sağlığımız tehlikeye atılmasın üstelik bir de bitmezse yaşayacağımız huzursuzluk da var. İstanbul da tüm bunlara göre önerebileceğiniz çok güvenilir bir yer var mı acaba biz Kağıthane'de oturuyoruz. Açma yetkisi olmayan kaçak çalışan kişilere yaklanmak istemiyoruz çevremde hiç tanıdık biri de yok giden. Bir fikir verirseniz, güvenilir bir hastane önerirseniz seviniriz.
Gidenlerin çoğu bitmedi diyor bir de 4-6 seans diyorlar ama kesin bitecekmi bunu da söylemiyorlar. Diyelim ki beni,mki tam 6 da bitti kardeşimin 7 de ama bir hdaha çıkmama garantisi var mı? Annem iğneli epilasyona gidelim diyor çünkü teyzem ve annemin teyzesi ona gitti ve bir daha çıkmadı, ne önerirsiniz?

Merhaba Drcosso, bir sorum var.
Ben Nişantaşı epiderm le görüştüm seans başı 500 peşin istiyorlar kredi kartı kabul etmiyorlar, Üstelik biz kızkardeşimle tüm vücut için gideceğiz hatta annem de yüzü için gelecek. 4.seanstan itibaren fiyat 450 ye düşüyormuş. Aslında biz önce mail atıp fiyat sorduk 1.250, 2010 paket fiyatıydı ama sonra telefonda o fiyatlar bizim değil dediler anlamadım. Bir arkadaş 2.seansta iyi yapmadılar demiş mesela...BU yazıları da okuyunca kafamız çok karıştı kollar için şu bacaklar ve genital için bu deniliyor. Bir de lazerin kanserle ilgisi, genital bölgede biraz kıl bırakılması vs okuyunca çok endişelendim gerçi konuyla ilgili daha önce de doktorları dinlemiştim olumsuz birşey söylemediler. Biz zaten ödemelerde biraz zorluk da yaşayacağız çok korkuyoruz hem paramız hem sağlığımız tehlikeye atılmasın üstelik bir de bitmezse yaşayacağımız huzursuzluk da var. İstanbul da tüm bunlara göre önerebileceğiniz çok güvenilir bir yer var mı acaba biz Kağıthane'de oturuyoruz. Açma yetkisi olmayan kaçak çalışan kişilere yaklanmak istemiyoruz çevremde hiç tanıdık biri de yok giden. Bir fikir verirseniz, güvenilir bir hastane önerirseniz seviniriz.
Gidenlerin çoğu bitmedi diyor bir de 4-6 seans diyorlar ama kesin bitecekmi bunu da söylemiyorlar. Diyelim ki beni,mki tam 6 da bitti kardeşimin 7 de ama bir hdaha çıkmama garantisi var mı? Annem iğneli epilasyona gidelim diyor çünkü teyzem ve annemin teyzesi ona gitti ve bir daha çıkmadı, ne önerirsiniz?

öncelikle bütçeniz kısıtlı ise iğneli en kısa sürede en iyi sonucu en az maliyetle alacağınız yöntemdir ancak lazer konusunda dikkat edeceğiniz konular şunlar ,ilk olarak bu yer poliklinik,muayenehane yada hastane olmalı,sonra mutlaka doktor muhattabınız olmalı,diğer önemli husus kendi tecrubelerimden ya nd/yag yada alexandrıte olan bir klinik olmalı,nd/yag için fotona yada cutera ,alexandrıte için epicare yada apogee modellerini öneririm ve gittiğiniz yere asla toptan peşin ödeme yapmayın seansınızın kalitesi ve randevu alma ihtimaliniz düşer!,ve son olarak ücret konusu size tavsiyem 6 yada maksimum 8 seans ücretlendirilme sonrası gerekirse ücretsiz seans olarak anlaşma yapın,vede IPL yani fotoepilasyondan,tüm vücut bitme garantili yerlerden uzak durun

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim doktor hanım, yani iğneli lazer den daha mı etkili diyorsunuz iğneli yaptırdıktan sonra bir daha çıkmaz mı? maddi olarak biraz sıkıntıdayız fakat hangisi kesin çözüm olacaksa biraz sıkışacağız ama sıkıntıya katlanıp ona gideceğiz o yüzden soruyorum.
Çok teşekkür ederim

hımm oraya da gıtmek ıstıyorum aslında da suan gıttıgım yer ıı gıbı cıkmıo artık .. bı kac seans daha gıdıcem olmazsa yedıtepeye gıderım.

ARKADAŞLAR KANUN GEREĞİ 11 EYLÜL İTİBARİ İLE LAZER VE IPL UYGULAMA YETKİSİ SADECE MUAYENEHANE,POLİKLİNİK,TIP MERKEZİ VE HASTANELERE AİT OLUP SADECE DOKTOR KONTROLÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEKTİR,BUNUN DIŞINDA GÜZELLİK SALONU,ESTETİK MERKEZİ GÜZELLİK MERKEZİ EPİLASYONDA ÇÖZÜM MERKEZİ GİBİ İSİMLER ALTINDA HALKIMIZI YANILTMAYA ÇALIŞAN KAÇAK İŞLETMELER ARDIARDINA KAPATILACAK VE BAZILARI (özellikle peşin paralar alıp bitene kadar garanti veren yerler)ORTADAN KAYBOLACAKLARDIR Kİ BU DURUMLA KARŞILAŞMAYA BAŞLAYAN MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZI FORUMDA OKUYABİLİRSİNİZ...
TEDAVİNİZİN YARIM KALMAMASI, SAĞLIĞINIZIN RİSKE ATILMAMASI VE EN ÖNEMLİSİ DOLANDIRILMAMANIZ İÇİN LÜTFEN PEŞİN PARA ALIP BİTME GARANTİSİ VEREN İŞLETMELERDEN UZAK DURUN VE GİTTİĞİNİZ TÜM İŞLETMELERDE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ALINMIŞ UYGUNLUK BELGESİ VE ÇALIŞAN DOKTORUN ÇALIŞMA BELGESİNİ DUVARDA İNCELEYİN İŞ ÖYLE BİR BOYUTTADIRKİ BAZI KURULUŞLARDA ESTETİSYEN YADA HALKLA İLİŞKİLER POZİSYONUNDAKİ KİŞİLERİN DOKTORUM DEDİKLERİNE BİLE ŞAHİT OLANLAR VAR ARAMIZDA...
Sayın drbeauty endişelerinizi anlıyorum ama bir zamanlar güzellik merkezleri şimdilerde dandikten poliklinik olmadılarmı , içeriye girseniz hiç poliklinik veya muayenehane havası varmı , içerde değişen şeylerin başında vergi levhaları çünkü birçok işletmenin sahibi kağıt üzerinde değişti çok şubeli yerlerin bazıları muayenehane statüsünde işletmeyi çalıştırdığı yani istanbul içinde en az 7000 tl diploma kira bedeli verdiği doktorlarıCADIARZU maliye önünde sahip konumuna soktu ve belkide gelecek olan vergi denetiminden bile yırttı , birkısım uyanıklar ise güzellik merkezlerini sanki halkın hergün bir vesile ile uğradığı poliklinik yaptı poliklinik aslında çok branşın bir arada olduğu bileşik muayenehanedir dandikten bu yerlerde fazladan sadece 1 adet göstermelik HEMŞİRE bulunduruyorlar gerisi eski tas eski hamam senin yakındığın kişiler arasında aslında eğer doktorsan ki nick'in öyle çağrıştırıyor sizin gibiler de mevcut üstelik şu yazıya lütfen bir göz atınız.

12 EYLÜL 2010 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN REFERANDUMA İSTİNADEN ÇIKAN “EVET” KARARI NETİCESİNDE DANIŞTAYIN ESASTAN KARAR VERME YETKİSİ KALDIRILMIŞTIR.

Bundan böyle Danıştay hiçbir şekilde bu cihazı Doktor, hemşire veya sağlık çalışana kullanacak şeklinde bir karar vermeyeceğini anlatıyor, dolayısıyla dosya Danıştay tarafından Madde 10’a dayanarak gerekli evrakların tamamlanıp, incelenmesinden sonra Sağlık bakanlığına geri gönderilecektir ve Danıştayın Ekim 2009 da almış olduğu “Yürütmeyi Durdurma” kararı geçerlilik kazanmayacaktır.

MADDE 10- Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 125 inci maddesinin ikinci fıkrasına “Ancak, Yüksek Askeri Şuranın Silahlı Kuvvetlerden her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açıktır.” Cümlesi eklenmiş, dördüncü fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Yargı yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlı olup, hiçbir surette yerindelik denetimi şeklinde kullanılamaz.”
Unutmayın insanları mağdur eden sloganlar değil insanların açgözlüğüdür son olarak bir özdeyiş yazıyorum.
NE KADAR İNEK VARSA O KADAR SİNEK VARDIR!!!!
bİR Soraki yazımda hastane ortamını dile getireceğim inanın aslında niyetim kimseyi özellikle kötülemek veya karalamak değil ama kimse kendisini sütten çıkmışak kaşık olarak görmesin , hizmet veren kişi veya kuruluşların tabiiki iyileri de kötüleride vardır ama kimse kimseyi tu kaka diye yaftalamasın ben 11 sene eğitimhastanesinde ebe-hemşire olarak çalıştıktan sonra son 12 yıldır estetik sektöründeyim yani her iki sektörün yabancısı değilim.
Sevgi ile kalın:nazar:

Şimdi gelelim Hastane ortamında yapılan lazer epilasyon uygulamalarına dermatolog ve plastik cerrahlar hastane ortamında lazer epilasyon uygulaması yapıyorlar ama hangi devlet hastanesinde cevap hiçbirinde çünkü devlet veya sigorta hastanelerinde böyle bir uygulama YOK , geriye ne kaldı özel hastaneler, bilinirki rahmetli Özal zamanında eğitim ve sağlık özelleştirildi yani özel müteşebbisler bu alanlarda yatırım yaptılar ne için ?? hepsi değil ama çoğu KAR amacı için, yani hasta artık hasta statüsünden çıkıp müşteri pozisyonuna girdi ne kadar hasta üzerinden kar edilirse müessese o kadar kar eder hale geldi acaba yukarıda branşlarını belirttiğim doktorlar güleryüzlü türk halkı kılından ,tüyünden kurtulsun diye mi bu işe gönül verdiler yoksa dünyada trend olmuş bir uygulamayı kendileri sahiplenmek içinmi ?? bence önlerinde en güzel örnek rahmetli Türkan Saylan dı .Öncelerde bazı farklı branş doktorlar veya pratisyenler çeşitli sürelerde kurslara katılıp bazı sertifikalar aldılar , ama şu anda bunlarda geçersiz durumda bundan yaklaşık 12 yıl evvel bir alt bacak lazer le 2500 usd ye yapılıyordu , bu tatlı kazanç herkesin iştahını arttırdı ne zaman cihaz sayısı çoğaldı o zaman liberal ekonominin olmazsa olmazı devreye girip fiyat rekabetini doğurdu yani yok tüm vucut bitene kadar şu kadar yeni değil senelerin bir sonucudur , kendilerinin öve öve bitiremediği bazı cihazlar aslında ithalatcı firmaların lanse ettiği cihazlardır , üstelik bu işle uğraşan herkes bilirki hiç bir sistem tek başına mükemmel değildir herkesin değişik kıl , cilt ve rengi hiç bir sistemi diğerine göre salt üstün kılamaz , ancak diğerinin eksiğini tamamlar .
Sonuç olarak ister muayenehane , özel hastane ister eskinin güzellik ve estetik merkezi yeninin dandikten polikliniği bu dertten muzdarip hanımlar için çok önemli olmamalı sonuçta aynı işi yapıyorlar birçok özel hastane lazer uygulaması için bünyesinde çalışan doktorun diplomasını kullanarak laf aramızda ithalatcı firma ile gizli ortaklık kuruyorlar yani sizler birer hasta değil müşterisiniz bunu asla unutmayın, üstelik ne yazıkki neredeyse tüm uygulayıclar estetisyen yani gökte uçarken ok ile vurulan kartalın gövdesine saplanan okun düzgün gitmesini sağlayan kuyruk bölümündeki tüyün aslında bir başka kartala ait olan tüyden yapılması gibi , etrafınızda lazer uygulaması yapılan kişilere bir sorun acaba kaç tanesini doktorların kendisi bizzat yaptı??
Bir ara ipl kullanma yetkisi estetisyenlere de verildi ama bakıldi ki pasta çok daha fazla bölünmüş hatta meslek liselerinde ders olarak bile okutuluyordu yani alttan zehir gibi estetisyenler gelmekte üstelik hepsi işin teoriğini ve pratiğini öğrenmekte ve uygulamakta birde üstüne yukarıda saydığım branş doktorları ipl sistemini gerçek lazer olarak görmemekte olmasına ve tüm dünyada da böyle kabul edilmesine rağmen apar topar danıştaya dava açıp lehlerinde bir karar çıkarttılar yani yürütmeyi durdurma kararı verdirdiler
ancak son yapılan referandum ile artık danıştayın böyle bir yetkisinin olmadığı görüldü ( bkz istanbul güzellik uzmanları ve estetisyenler odası web sayfası) ve çeşitli özverilerle alınmış binlerce cihaz şu an atıl durumda
Arkası sonra artık yoruldummm

iyi de her türlü makinaları olan yani hem ıpl hem diode hem alexandrite hem nd yag makinaları olan merkezler var onlar da ıpl için kalıcı değil modern ağda diyorlar ellerinde ıpl olmasına rağmen neden onu bu şekilde yansıtıyolar????ama ellerinde sadece ıpl olan merkezler ıpl yi kalıcı epilasyon olarak lanse ediyolar !!! bi de çevremdekilere soruyorum dediğiniz gibi hastane ortamına giden pek kimse yok sadece bir kişi var ama yine tanıdıklarımdan ıpl ile epilasyon yaptıranlar hiç memnun kalmadılar. insan haliyle korkuyo yani ben doktorlar veya hastaneler" bize gelin bizim makinalarımız daha iyi, biz daha güveniliriz" dedikleri için hastane ortamını tercih etmiyorum başıma gelenlerden dolayı ve çevremdeki ıpl den memnun olmayan kişilerden dolayı ve son olarak da internette çeşitli forumlarda duyduklarımdan dolayı hastane ortamını tercih ediyorum çünkü güzellik merkezlerinde sadece ıpl cihazları oluyo
ha başına ne geldi derseniz üç beş tane siyah kıl için lazere gittim o zamanlar bu kadar bilinçli değildim zaten benim gittiğm dönem hastane veya güzellik merkezi şeklinde bi ayrım da yoktu yani bu kanunun adı bile geçmiyodu önce doktor olan bi merkeze gittim orda üç kere uygulama yapıldı doktor merkezi kapatıp uzakta bi hastaneye gidince ben de 1 yıl kadar hiç bi yere gidemedim daha sonra bi güzellik merkezine gittim ordaki kız çenemi jiletledi ve ıpl lazerle uygulama yaptı ne olduysa bundan sonra oldu çenemdeki üç beş kıl oldu 20-25 kıl şimdi iğneliye gidiyorum daha evvel gittiğim doktora uygulama yaptıran annemin bıyık bölgesindeki tüyleri azalmamakla birlikte incelip sarardılar yani çok faydasını gördü ve doktorun kullandığı makina kesinlikle ıpl değildi

bu işi düzgün yapan bi güzellik merkezi bulmak çok güç olduğu için mecburen hastane veya tıp merkezi gibi yerlere yöneliyoruz biz sadece müşteriyiz bu kadar teknik konuları, detayları bilmeye mecbur bırakılmamalıyız benim tek bildiğim ıpl yaptıranların hiç memnun kalmadıkları
inanın o kadar ameliyat geçirdim hastalık geçirdim ama hiç birinde kafam bu kıl tüy meselesinde olduğu kadar yorulmadı

bu işi düzgün yapan bi güzellik merkezi bulmak çok güç olduğu için mecburen hastane veya tıp merkezi gibi yerlere yöneliyoruz biz sadece müşteriyiz bu kadar teknik konuları, detayları bilmeye mecbur bırakılmamalıyız benim tek bildiğim ıpl yaptıranların hiç memnun kalmadıkları
inanın o kadar ameliyat geçirdim hastalık geçirdim ama hiç birinde kafam bu kıl tüy meselesinde olduğu kadar yorulmadı
Şunu asla unutma işe yaramayan cihaz yoktur sadece kötü kullanıcı var,eğer
herkesin anlayacağı dilden kıl tüy meselesi başlıklı yazımı dikkatlice okursan hangi cihazı seçmen gerektiği hakkında ve genel yapın açısından bir ön bilgin olur sonrası sadece iyi bir kullanıcı o kadar.
sevgiler

öyle bile olsa kim iyi uzman kim kötü uzman anlayamıyoruz ki kimsenin alnında yazmıyo ama ıpl sonuç alınacak bi makina olsa bile bence onu layıkıyla kullananlar yok denecek kadar az o yüzden ıpl yaptırmak büyük bi riske girmek oluyo öyle olmasa memnun kalan daha çok insan olurdu oysa sadece yeni yaptırmaya başlamış kişiler memnunuz diyolar 6-7 seans gidip bitti diye bırakanlar tüylerinin iki üç ay sonra tekrar ve eskisinden de fazla geldiğini söylüyolar bu yüzden yeni yaptıranların da sözlerinin bi kıymeti yok alexandrite dan veya diğer lazer çeşitlerinden de memnun kalmayanlar olabiliyo ama bi o kadar da memnunuz diyen var ıpl de ise memnun olana sadece bu forumda değil diğer forumlarda da rastlayamıyorum

Bakırköy- Bahçelievler civarında olan hastanelerden Yaşar Hastanesi mi, Ethica mı yok sa Yaşam Hastanesi mi? Buralarda lazer epilasyona giden memnun olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi acaba? Kısa zamanda başlamayı düşünüyorum mutlaka bir hastaneye gidicem fakat hangisi karar veremiyorum.

angeloflove merhaba ben de araştırıyorum nd yag bilimsel yabancı dergilerce de onaylanmış,
senin gittiğin merkezde seansı ne kadara gidiyorsun?
yeditepede ne kadarmış biliyor musun?teşekkürler

Back