• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer epilasyon yaptırıp da ''benim tüylerim bitti'' diyen var mı?

Kızlar bu gün kontrolüm wardı gittim hemşire dediki bazı yerlerde lazere başlarken gücümü desem miktarımı desem bilemedim 8 le başlıyolarmış biz 12 le başlyoruz dedi atışa buda kafadan iki seans uzatır dedi ondan dolayı seanslar uzuyodur ben şanslıyım :teytey:

sonra kıllar tamamen bitermi dedim gidenler gelirmi çıkarmı dedim hayır dedi kıllar birdaha çıkmaz dedi çıkanlarsa uyuyan kıllardır dedi yani bitiyomuş kendi bacagını gösterdi90 mı 95 senesindemi yapmış kendine hiç kıl yokdelikafadulden
lazere giderken aklınızda bulunsun canlarımhepinizi sewiyorum:asigim: aşkla kalına.s.

canım yüzün nekadar zamanda biticeni kesin söylemiyolar çünkü ince kıl oldugu için benim kuzenimede lazer değilde iğneli önerdi çünkü boşa gitmiş olursun dedi lazerde bitmez ince kıllar iğneli daha iyi bende dudak üstümü lazerle yaptırıyorum eyer görmesse sonra iğneliye giçicem doğru karar wermişsin kremi sür git inş biter canım hoşş kalla.s.

İyi dileklerin için teşekkür ederim canım. Bana moral verdin. Bence inceyse dudaküstü için hiç lazerle oyalanma derim. Vücutta cevap verebilir de yüz için önermiyorum ama sen bilirsin. Kolay gelsin diyorum her şey gönlünce olsun.a.s.

altunizade de epilasyon merkezi var . oradan randevu aldım c.tesi gidicem .. isim veremediğim için soramıyorum bilen varmı diye :utangac: ama . artık bir yerle görüşmem gerekiyordu. tüm vücut 2.500 tl. kampanyalı demişlerdi ne diyosunuz kızlar. şutarafagitti

İĞNELİ EPİLASYON

Son yıllarda kalıcı kılsızlık amacıyla teknolojinin gelişmesine bağlı olarak, lazer epilasyon sistemi daha ön plana çıkmıştır; fakat iğneli epilasyon da tamamen göz ardı edilmemelidir. Kalın siyah kıllarda lazer epilasyon son derece başarılı iken ince, sarı tüyler kızıl veya beyaz kıllar lazer yöntemi ile ortadan kaldırılamaz lazer sisteminde çalışma kılın rengi ve kalınlığı ile direk bağlantılıdır,İlk seansta 15-20 dakika süre ile çalışma tercih edilir böylelikle hasta yönteme alışır ve cilt reaksiyonları takibe alınır.

Ne sıklıkla uygulanmalıdır?

İlk uygulamalar bir hafta-on gün aralıkla başlanır birkaç seans sonra otuz güne kadar çıkar genellikle dört ile beş uygulamada sonuçlanır.

kılın cımbız ile tutulabilecek boyda olması gerekir. İğneli epilasyondan önce tüy dökücü krem yada makasla kısaltma gibi işlemler yapılmamalıdır.

Tedavi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrası hastaların çalışılan bölgeyi temiz tutmaları gerekir. O bölgeye kirli el ve temiz olmayan gazlı bez, iç çamaşır temas ettirilmemelidir.Alkol içeren krem koltuk altı spreyi parfüm deodorant kullanılmamalıdır. Kimyasal maddeler temas ettirilmemelidir. Kabuklanma olduğu takdirde kesinlikle kabuklar koparılmamalı kendiliğinde atılması beklenilmelidir. Tedavi sonrası ilk birkaç gün yara iyileşmesini kolaylaştıran uygun merhem ve losyonlar sürüle bilir. Kış mevsiminde dahi güneşli günlerde güneş koruyucusu kullanılmalıdır

LAZER EPİLASYON

her makinede Işık, farklı dalga boylarına sahiptir

Alexandrite (755nm dalga boy), kalın siyah ser kıl için uygundur

ND-Yag (1064nm dalga boy) bronz ten için uygundur

LpL (500-1000nm dalga boy) (Photo Epilasyon) jelli epilasyon - ince ve açık renk için uygundur,lazer epilasyon sonrası azalan ve incelen tüyler bu makineyle (jelli epilasyon yada foto epilasyon)cihazıyla alınır

Epilasyonda kullanılan dalga boyu kılın kalınlığına, rengine, kılın vücutta yer aldığı anatomik bölgeye, ten renginin açık veya koyu olmasına göre tercih edilir. Genellikle kısa dalga boyu açık ten rengine tercih edilirken, koyu renk tende ve bronzlaşmış tende leke riskini ortadan kaldırmak için uzun dalga boy tercih edilir. Tedavinin başarısı yapanın deneyimlerine bağlı olduğu kadar alet seçeneklerinin çok olmasıyla da doğru orantılıdır. Aksi takdirdesenelerce süren 10-20 seanslara kadar çıkan seans sayıları ya da cilt lekeleri kaçınılmaz olur.

Alt bacak-koltuk altı genital gibi bölgelerde 6-8 hafta aralıklarla ortalama 4-6-8 seansta % 80 başarı elde edilir.
Kadınlarda yüz Erkeklerde sırt bölgesi ise seans sayısı kılın yoğunluğuna ve yapısına göre 8-10 seansa kadar çıkabilir.
hatta 12-15 seansa uzayabilir,kadınlarda yüz bölgesi inatçı tüylere sahiptir,yüz bölgesinde sert kalın kılınız yoksa tavsiye etmem,çünki lazer kılın yapısını bozarak ,ince tüyleride aktifleyip çoğalta bilir,
çoğaldığı zaman bitmezmi derseniz biter fakat seansınız uzar,genital bölgedede alt kısımlar bitmez,ince de olsa yapısı gereği üst genital biter dudak kısmı kalır
kol altı bacaklar kesin biter,tek tük belki kalır,onlarda iğneli epilasyona,
ayrıca nereye giderseniz gidin % 100 kesin biticek lafına inanmayın
lazerde dünya çapında başarı oranı % 80 - % 90 dır
çok ucuza yada kampanyalı yerlere baş vururken bir kez daha düşünün
ben uzman estetisyen olarak 2 senedir yapıyorum,birde gittiğiniz merkezin sürekli eleman deyiştirmemesine dikkat edin ,mesleğinde gerçekten uzmanmı sorun,ustalık belgesini görün

Son düzenleme:
Açıklamaların için teşekkürler yaren. Keşke bunları daha önceden bilseydim yüzüme hiç dokundurmazdım. Paracı düzen bizim gibi bilmeyenleri biter diye oyalıyorlar. Ayva tüylerim siyahlandı. Şimdi iğneli ile uğraşıyorum. Neyse ki kendim hiç dokunmadığım için kısa sürede bitecek umarım.

8.seansa gectım ama bıtecek gıbı gorunmuyor sadece incelme var.koltuk altı ve genıtal yaptırıyorum bende dertlıyım daha kac kez gıdecem birsuru para 8 enfazla 12 falan ddılerdiiii........

gittigim merkezde herzaman elemen degişiyor bı yapan bıdaha yapmadı enson yapan tuglerın daha tam cıkmamış bekleyelım dedı oysa ben o cıkmayanları bıttı sanıyordum bekledım meger onlarda cıkıyormuş şimdiye kadar gıttıgım seanslar hep boyle yarım yamalak olmuş şimdi bunun cezasını nıye ben cekıyorum orda yapanların suçu degıl mi bu?guzellik uzmanı arkadaşım sız boyle bı durumda müşterıden yana olur boşa gecen seansların hakkını verırmıydınız en azından 1-2 seans üçretsiz olmalı dıye duşunuyorum nolcak şimdi?

Bana 3*5 seans sonunda kesin biteceği söylendi. hatta bastıra bastıra ''kesin bitiyor öyle mi 5 ayın sonunda'' diye sordum '' -evet '' dedi. sarışınlarda 6 ayda bitiyor dedi.. kuşkulandım şimdi.Yarın gidip bol bol soru sorayım doktora ..off off

Kizlar benim kilar dun dokulmeye basladi ay cok sevindim :) ama oyle hepsi dokulmedi simdi bir kac tel birkac tel dokuluyor,
sorum su bu kilar hepside dokulup yenidenmi cikacaklar yoksa lazerden fayda gorenle dokulup kalanlarami tekrar lazer yaptiracagim ?????
gene sizin bilginize muhtacim

Son düzenleme:
bende 4seanstır lazere gidiyorum bıyık ve koltuk altına gittim hiç kıl tüy kalmadı,yakında genital bölgeye başlayacam çok memnunum,şiddetle tavsiye ediyorum,beyaz tenliyim lazer için en uygun olanıymış.

Kizlar benim kilar dun dokulmeye basladi ay cok sevindim :) ama oyle hepsi dokulmedi simdi bir kac tel birkac tel dokuluyor,
sorum su bu kilar hepside dokulup yenidenmi cikacaklar yoksa lazerden fayda gorenle dokulup kalanlarami tekrar lazer yaptiracagim ?????

canım benim ortalarda bitti sadece altlarda var .yani demekki orta taraf kalınmşki etki etmiş .ama bi iki seansta dökülenler çıkmıcak diye bi kaide yok bunu ancak 4 yada 5 seansta anlarsn sanırım . . . gamyoncuiremsu
bende 4seanstır lazere gidiyorum bıyık ve koltuk altına gittim hiç kıl tüy kalmadı,yakında genital bölgeye başlayacam çok memnunum,şiddetle tavsiye ediyorum,beyaz tenliyim lazer için en uygun olanıymış.

yupiiiiii nihayet bitti yanıtını aldk . bende beyaz tenliyim ve tüylerim kalndı delikafadulden bazı yerler bitti ama ince olanlar var. bitmio onlar :delphin: kesin bitti dimi bi daha oralara lazer yaptırmıcan yani kaydirigubbakcemile5

evet kesin bitti canım birdaha yok lazeri yapan doktorda öle dedi:))şimdi genital bölgeye yaptıracam ama korkuyorum acır diye ama nekadar kötü olabilirki agdadanda fazla acıtmaz heralde:))yaptırıyorsun ömür boyu kurtuluıyorsun dayanırım oacıya napcan.gelişmeleri yazarım ..

evet kesin bitti canım birdaha yok lazeri yapan doktorda öle dedi:))şimdi genital bölgeye yaptıracam ama korkuyorum acır diye ama nekadar kötü olabilirki agdadanda fazla acıtmaz heralde:))yaptırıyorsun ömür boyu kurtuluıyorsun dayanırım oacıya napcan.gelişmeleri yazarım ..

merhaba ben genital bölgeyede yaptırıyorum belki inanmazsın ama koltuk altım daha çok acıdı;genital''de çok hafif acı hissettim batık olan yerlerde..korkma yaptır çok rahat edersin!

işlem görenler tekrar çıkmıyor canım... ama bazı inatçı olanlar da zayıflayarak çıkıyor...
yeniden çıkacak olanlar işlem görmemiş olanlar... büyük çoğunlukla kalanlara sonraki seanslarda işlem yapılacak...

yenisinin çıkması da hormonal değişikliklerle yeni kıl köklerinin çıkması ile gerçekleşiyor...

benim şimdiye kadar öğrendiklerim bunlar...

yupiiiiii nihayet bitti yanıtını aldk . bende beyaz tenliyim ve tüylerim kalndı delikafadulden bazı yerler bitti ama ince olanlar var. bitmio onlar :delphin: kesin bitti dimi bi daha oralara lazer yaptırmıcan yani kaydirigubbakcemile5

benim de ince olanlar baya kalmıştı canım... 6. seansımdan önce sordum doktora... dozu arttırdı... belki dedi bir ya da iki kere daha uygulamamız gerekebilir ama seans gibi tüm heryeri taramamız gerekmeyecek dedi...

bakalım 1,5 ay sonra kontrole gideceğim... o zaman bakacak... benim tenim çok kuru o yüzden dökülmesi de zaman alıyor... tabii bir de ince olanlar kaldığı gibi ben de pek ilgilenmiyorum :)

5-6 sene önce koltukaltı ve genitale yaptırmıştım. Öyle fasa fiso bir yer de değildi, bu işi yapan en bilinir yerlerden biriydi. 3 seans gittim ve baya seyreldi ve inceldiler. Bu arada yapan kızla baya bi kanka olmuştum. Bana bundan sonra yaparsakta aynı kalır boşuna paranı dökme dedi, ben de bıraktım. Zamanla jilet vs. vurmaktan biraz artış oldu ama kökleri o kadar zayıflamış ki ağda falan yaptığımda hiç canım acımıyor. Sonuç olarak lazer bitirmiyor, göremeyeceği kadar inceltiyor ve orada kalıyor malesef...benneyaptımki

Back