• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer epilasyon yaptırıp da ''benim tüylerim bitti'' diyen var mı?

ben tüm vücut yaptırıyorum 4.seansa girdim en son en iyi sonuç koltuk altımda yüzde 60 gitti alt bacak bayagı direniyor gb genitalde de ara ara boşluklar oluştu diyebilirm tek ümidim bir an önce kurtulmak sorusu olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım...

ya şimdi ben kasıklarıma yaptırmak istiyorum hep kasıklarım batık oldu nasıl snir oldm anlatamam denize giremem böyle:( ve 100 tl istediler benden annem yüzü içn gdiyor 1.5 senedir 1.5 ayda bir ve 90 tl ödüyor kılları bitti ayva tüyü gbi var ama gözüküyor işte çünkü tüy uzuyor uzun boylarııı bende annemn gttiği yere gtmek istemyrum o yüzden..makinası yeni olan biyere gtmek istyrum ama nereye gtsem bilemyrm hiçbiyer..acaba gidip memnun kaldığınız yerleri söyler misiniz?

ben este lazeriuma gidiyorum nd yag lazer kullanıyorlar çalışanlar cok sevecen ve samimiler şu an için memnunum fiyat da bayagı uygun

lazerle tüyleri biten var mı demişsiniz, benim bir arkadaşım var.hollandada yaşıyor.cihaz çok önemli kızlar IPL en eskisi,alexandrite 2. eskisi ve ne yazık ki çoğu hala nredeyse tüm merkezler bunları kullanıyor."light sheer diode" bu cihazı kullanan yer arayacaksınız.daha pahalı çünkü pahalı bir cihaz ve çok daha az seansta çözüm alıyorsunuz.korkarım ki bu cihazı googleda taradım sadece istanbulda çok lux 2 klinikte buldum.antalyadakiler içinse iyi bir haberim var,bir arkadaşım bu cihazı sipariş etti,onu bekliyorum ben de.diğer şehirlerdeki arkadaşlar nolur bilmeden gitmeyin,bu cihazı isteyin.çok apara döküp sonuç alamayan arkadaşım oldu.kesenize,zamanınıza,cildinize yazık.antalya ile ilgili bilgi almak isteyen bana mesaj atabilir.

lazerle tüyleri biten var mı demişsiniz, benim bir arkadaşım var.hollandada yaşıyor.cihaz çok önemli kızlar IPL en eskisi,alexandrite 2. eskisi ve ne yazık ki çoğu hala nredeyse tüm merkezler bunları kullanıyor."light sheer diode" bu cihazı kullanan yer arayacaksınız.daha pahalı çünkü pahalı bir cihaz ve çok daha az seansta çözüm alıyorsunuz.korkarım ki bu cihazı googleda taradım sadece istanbulda çok lux 2 klinikte buldum.antalyadakiler içinse iyi bir haberim var,bir arkadaşım bu cihazı sipariş etti,onu bekliyorum ben de.diğer şehirlerdeki arkadaşlar nolur bilmeden gitmeyin,bu cihazı isteyin.çok apara döküp sonuç alamayan arkadaşım oldu.kesenize,zamanınıza,cildinize yazık.antalya ile ilgili bilgi almak isteyen bana mesaj atabilir.

Bir hekim olarak yazılanları biraz hayret biraz tebessümle okuyorum:) Birincisi lazer ışığı partikül içermez dolayısı ile radyasyon içermez.ikinci olarak bahsedilen lazer ülkemizde yıllardır pek çok klinikte kullanılan bir cihazdır ve en önemlisi bir mucize değildir.lazer teknolojilerinde şuan 3.generasyon yani diot teknolojisi 3 yıl önce vardı ve şuan 4.generasyondayız yani nd/YAG ve bu generasyon artışı makinaların daha iyi olduğu anlamına gelmez.alexandırate cihazları esmer insanlarda yanık riskini artırdığı için diot teknolojisi üretildi ancak diot istenilen başarıyı siyah kıllarda yakalayamadığı için nd/YAG teknolojisine geçildi,zaten bahsi geçen cihaz çok tercih edilen bir cihaz olsa ünlü hastaneler bu cihazıda alırlar,örneğin ............................... adresinde referanslar bölümüne girip fotona (nd/YAG)işaretleyin ve teknolojinin hangi ünlü kliniklerde olduğuna bir bakın derim,yine söylüyorum alexandrıte ve nd/YAG lazerler ülkemizdeki insan profiline en uygun olanlarıdır ve yaz döneminde nd/YAG daha tercih edilmelidir.ayrıca hiç bir lazerde seans garantisi tıbben verilemez.
son bir not kanun gereği doktor kontrolü gerektiren lazer cihazları sadece poliklinik ve hastanelerde bulunabilir,öyle bir estetisyenin yurtdışında görüp getirerek kafasına göre uygulayabileceği afrika ülkesi değilizturkbayragi

drBeauty06' son derece aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum ben de size. Kafamdaki pek çok soruya yanıt buldum sayılır bu konu hakkında kıllardan muzdarip biri olarak. Özellikle fotona nd/YAG sitesindeki referanslara da bakarak ıstanbul'da Bakırköy ve Bahçelievler civarında iyi bir kaç yer belirledim kafamda en kısa zamanda gidip konuşucam. Bir de şunu sormak istiyorum tüm vücut yaptırmak istiyorum göbek bölgemde de bazı kıllar kalın siyah ve sert oldu cımbızla almaktan fakat arada daha inceler de var. Bu bölgeye hangi lazer tipi daha uygun olur acaba? Öncelikle kalın kıllar için alex sonra nd/YAG mı daha iyi sonuç verir sizce?

ben teşekkür ederim umarım kitty isimli üyede yazdıklarınızı okuyordur:)
sorunuza gelelim her iki lazerde bu bölgede son derece etkilidir.ancak göbek bölgenizde bu sorun yeni başlamışsa ve adet düzensizliğinizde varsa over kisti akılda tutulmalıdır...

okuyorum dr beauty ve benden başka kimseye karşı saldırgan olmadığınızı görüyorum.dikkatinizi çektiyse ben sizin tavsiyelerinizi aşağılayıp kötülemiyorum,ya da ısrarla tavsiye ettiğiniz cihazı.ben dr değilim,güzellik uzmanı da değilim, lazer epilasyon için de light sheer i denemekte kararlıyım.gördüğüm sonuçları da müthiş buluyorum.bu sizi neden bu kadar rahatsız etti anlayamadım.başkalarının ettiği teşekküre cevap yazarken bile beni iğneleme gereği duyuyorsunuz.sayenizde iğneli epilasyon seansından çıkmışa döndüm,lazere gerek kalmayacak...

ben teşekkür ederim umarım kitty isimli üyede yazdıklarınızı okuyordur:)
sorunuza gelelim her iki lazerde bu bölgede son derece etkilidir.ancak göbek bölgenizde bu sorun yeni başlamışsa ve adet düzensizliğinizde varsa over kisti akılda tutulmalıdır...

Adetlerim hep düzenlidir ben yapı itibariyle tüylü biriyim zaten yeni olan bişey değil bendeki ama arada uzayanları cımbızla aldığım için kalınlaştı diğerleri normal tüy olarak var ama siyah oldukları içn rahatsız oluyorum.

drbeauty06,
Bende yazdıklarınızı ilgiyle takip edenlerdenim. Cihazların özelliklerine ve daha da önemlisi maliyetlerine ilişkin verdiğiniz bilgiler gerçekten dikkate değer. Ben de sizden kendi mesleğim yani iğneli epilasyon hakkındaki düşncelerinizi öğrenmek istiyorum. Aslında bir mukayese yapmanız desek daha doğru olacak. Bunun hanımlarımızın da ilgisini çekeceğine inanıyorum ama ben biraz daha makro seviyede düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Mesela hergün sürekli olarak artan lazer epilasyon merkezlerinin ülkemiz insanları için maliyet etkinlik değerlendirmesini yapmak gerekse ibre hangi yönde ağır basar acaba. Madem uygulama da doktor zorunluluğu var ithal ederken ya da piyasaya arzında da bu yönde kısıtlamalar getirilemezmi acaba? Şu anda ülkemizdeki cihazların bir envanterini çıkartmak mümkün olsa sonuca hepimiz şaşırırmıyız yoksa normal demek mümkün olurmuydu acaba.. Bir de merak ettiğim bu cihazların işletme maliyetleri açısından da yurtdışına bağımlımıyız? Her güzel şeyin bir bedeli var elbette ama bunca yurtdışına akıtılan kaynak karşısında temin edilen, zaten var olan yani iğneli epilasyon yöntemine nazaran çok daha etkin bir yöntemmidir? Belki de mesleğim gereği ben hissi davranıyorum ve bu yüzden bu soruya cevabım çok net olarak hayır. Bu nedenle bir de sizin düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Paylaşırsanız sevinirim.

drbeauty06 teşekkürler. Size bir sorum daha olacak.6 ay bekleme sürecinde hangi tür epilasyonu kullanmamı önerirsiniz.Bir de bir arkadaşım (uzun yıllar bu alanda çalışmış)
lazerin bazı zararlarının olduğunu,cinsel isteği azalttığını söyledi.Siz ne dersiniz?Tekrar teşekkürler.

Bir hekim olarak yazılanları biraz hayret biraz tebessümle okuyorum:) Birincisi lazer ışığı partikül içermez dolayısı ile radyasyon içermez.ikinci olarak bahsedilen lazer ülkemizde yıllardır pek çok klinikte kullanılan bir cihazdır ve en önemlisi bir mucize değildir.lazer teknolojilerinde şuan 3.generasyon yani diot teknolojisi 3 yıl önce vardı ve şuan 4.generasyondayız yani nd/YAG ve bu generasyon artışı makinaların daha iyi olduğu anlamına gelmez.alexandırate cihazları esmer insanlarda yanık riskini artırdığı için diot teknolojisi üretildi ancak diot istenilen başarıyı siyah kıllarda yakalayamadığı için nd/YAG teknolojisine geçildi,zaten bahsi geçen cihaz çok tercih edilen bir cihaz olsa ünlü hastaneler bu cihazıda alırlar,örneğin....................... adresinde referanslar bölümüne girip fotona (nd/YAG)işaretleyin ve teknolojinin hangi ünlü kliniklerde olduğuna bir bakın derim,yine söylüyorum alexandrıte ve nd/YAG lazerler ülkemizdeki insan profiline en uygun olanlarıdır ve yaz döneminde nd/YAG daha tercih edilmelidir.ayrıca hiç bir lazerde seans garantisi tıbben verilemez.
son bir not kanun gereği doktor kontrolü gerektiren lazer cihazları sadece poliklinik ve hastanelerde bulunabilir,öyle bir estetisyenin yurtdışında görüp getirerek kafasına göre uygulayabileceği afrika ülkesi değilizturkbayragi
dr beauty,değeli meslektaşım ayşe epilasyon rumuzlu aysel hanımın sorularını cevaplarsanız ben de çok memnun olacağım.bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.ve buradan sevgili meslektaşıma düşüncelerime tercüman olduğu için çok teşekkür ederim.bunlara ilave olarak benim de kafamda cevap almak istediğim sorular var.yukarıda bahsettiğiniz lazer çeşitlerinden alexandırate lazer bundan 6 ay öncesine kadfar en etkili en iyi lazer olarak tanımlanıyordu ve sanırım 10 sene kadar bir mazisi var.bu 10 sene zarfında bunu uygulatan birçok insan ya yanık sorunuyla karşılaştı yada yanmasın diye doz düşük tutulup insanlar 2 sene boyunca para döktüler bunun sonucunda bitmeyenlere yeni bir cihazgeldi diot teknolojisi ince kılları görüyor dediler bu sefer insanları buna yönlendirdiler bir de öyle para ve zamanlrını aldılar şimdi karşılaştığımız tablo diot etkili değil nd/YAG daha etkili. ve bu arada aalexandırate lazer yaptıran birçok insan yüzünde incelerin daha da kalınlaşıp çoğaldığından kolaltı yaptıranların aşırı terleme ve koku yaptığından genital bölge mantar rahatsızlığından şikayetçi.peki nd/YAG teknolojisinin ilerleyen zamnalarda ne gibi zaraları çıkabilir yada çıkabilirmmi sizce?kılı beslayen kılcal damarları hedef alan bir teknoloji sonuçta ;sizce vücutta bir sorun oluşturabilir mi?
bununda yan etkilerini zamanla mı öğreneceğiz?biz kadınlar kıllarımız bitsin isteriz fakat daha ciddi sorunlarla da karşı karşıya kalmak istemiyoruz.fikirlerinizi öğrenmek beni mutlu edecek.şimdiden teşekürler.

drbeauty06,
Bende yazdıklarınızı ilgiyle takip edenlerdenim. Cihazların özelliklerine ve daha da önemlisi maliyetlerine ilişkin verdiğiniz bilgiler gerçekten dikkate değer. Ben de sizden kendi mesleğim yani iğneli epilasyon hakkındaki düşncelerinizi öğrenmek istiyorum. Aslında bir mukayese yapmanız desek daha doğru olacak. Bunun hanımlarımızın da ilgisini çekeceğine inanıyorum ama ben biraz daha makro seviyede düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Mesela hergün sürekli olarak artan lazer epilasyon merkezlerinin ülkemiz insanları için maliyet etkinlik değerlendirmesini yapmak gerekse ibre hangi yönde ağır basar acaba. Madem uygulama da doktor zorunluluğu var ithal ederken ya da piyasaya arzında da bu yönde kısıtlamalar getirilemezmi acaba? Şu anda ülkemizdeki cihazların bir envanterini çıkartmak mümkün olsa sonuca hepimiz şaşırırmıyız yoksa normal demek mümkün olurmuydu acaba.. Bir de merak ettiğim bu cihazların işletme maliyetleri açısından da yurtdışına bağımlımıyız? Her güzel şeyin bir bedeli var elbette ama bunca yurtdışına akıtılan kaynak karşısında temin edilen, zaten var olan yani iğneli epilasyon yöntemine nazaran çok daha etkin bir yöntemmidir? Belki de mesleğim gereği ben hissi davranıyorum ve bu yüzden bu soruya cevabım çok net olarak hayır. Bu nedenle bir de sizin düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Paylaşırsanız sevinirim.

Bu sektörde yaptığı işe bu kadar saygın ve doğru yaklaşan estetisyenleri bulmak herzaman mümkün olmuyor diyerek sözlerime başlayayım.
lazer konusunda 6 yıllık tecrubem var ve hala çok şey öğrenmemiz gerekiyor ancak şuana kadar lazer konusunda yapılan çalışmalar cep telefonunda gösterilmiş zararlarla kıyas götürmeyecek kadar az ve tartışmalı,yine yüksek gerilim hatları ve baz istasyonlarının insanlarla iç içe olduğu ülkemizde bu konudada herkez birşeyler söylemekte,şunu biliyoruzki başta amerika olmak üzere gelişmiş pek çok ülkede çok ciddi çalışmalar yapılıyor ve bunları elimizden geldiğince takip ediyoruz,en azından ben şuan ailemde güvenle lazer kullanıyorum,bu yarın herşeyin tam tersine dönmeyeceği anlamınada malesef gelmiyor,tıpta bugün insanlık adına mucize dediğimiz tedaviler yarın terkedilebiliyor ancak bu kaygıyla hiç birşey yapmadanda duramayız.
gelelim iğneli epilasyon konusuna;insan vücuduna en uyumlu olan altın uçlu iğneler sterilizasyon ve hijyen kurallarından taviz vermeden doğru ve tecrubeli ellerde bizim için en iyi kalıcı epilasyon yöntemidir,tek sıkıntı yanlış dozun meydana getirdiği yanıklar ve ödemdirki zamanında hekim müdahalesi ile buda çözümsüz değildir.Ben estetisyen arkadaşların iğneli epilasyona daha fazla eğilmelerini ve bu konuda yetişmelerini tavsiye ediyorum,bu konuda iyi ellere okadar ihtiyaç varki!bu forumda memnun kaldığınız iğneli epilasyon merkezlerini lütfen paylaşın,ve estetisyen arkadaşlarıma tavsiyem,şuan avrupa ve amerika kıtasında pek çok ülkede lazer doktor kontrolünde estetisyenlerin yapması serbestken ülkemizde bunu rant gören bazı tabip dernekleri sadece belli uzmanlıklar için mücadele vermekte,bu noktada zaten yetkisiz olan estetisyen arkadaşların maceraya atılıp büyük leesing yükleri ile medikallerin amacını aşan reklamlarına kanıp özellikle IPL cihazları aldıklarını sonra sürekli sağlık bakanlığı,sonuç alamamış hastalar ve leesing borçlarıyla mücadele ettiklerini görmekteyiz,tavsiyem bu konuya hiç bulaşmamaları ,iğneli epilasyon gibi tüm lazer sistemlerinden üstün olan yöntemi daha uygun fiyatlarla ülke hizmetine sunmalarıdır.

dr beauty,değeli meslektaşım ayşe epilasyon rumuzlu aysel hanımın sorularını cevaplarsanız ben de çok memnun olacağım.bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.ve buradan sevgili meslektaşıma düşüncelerime tercüman olduğu için çok teşekkür ederim.bunlara ilave olarak benim de kafamda cevap almak istediğim sorular var.yukarıda bahsettiğiniz lazer çeşitlerinden alexandırate lazer bundan 6 ay öncesine kadfar en etkili en iyi lazer olarak tanımlanıyordu ve sanırım 10 sene kadar bir mazisi var.bu 10 sene zarfında bunu uygulatan birçok insan ya yanık sorunuyla karşılaştı yada yanmasın diye doz düşük tutulup insanlar 2 sene boyunca para döktüler bunun sonucunda bitmeyenlere yeni bir cihazgeldi diot teknolojisi ince kılları görüyor dediler bu sefer insanları buna yönlendirdiler bir de öyle para ve zamanlrını aldılar şimdi karşılaştığımız tablo diot etkili değil nd/YAG daha etkili. ve bu arada aalexandırate lazer yaptıran birçok insan yüzünde incelerin daha da kalınlaşıp çoğaldığından kolaltı yaptıranların aşırı terleme ve koku yaptığından genital bölge mantar rahatsızlığından şikayetçi.peki nd/YAG teknolojisinin ilerleyen zamnalarda ne gibi zaraları çıkabilir yada çıkabilirmmi sizce?kılı beslayen kılcal damarları hedef alan bir teknoloji sonuçta ;sizce vücutta bir sorun oluşturabilir mi?
bununda yan etkilerini zamanla mı öğreneceğiz?biz kadınlar kıllarımız bitsin isteriz fakat daha ciddi sorunlarla da karşı karşıya kalmak istemiyoruz.fikirlerinizi öğrenmek beni mutlu edecek.şimdiden teşekürler.[
Nd/YAG lazerler sadece vücut dışından değil kalp damar cerrahide damar içi ,plastik cerrahide lipoliz tedavilerinde yıllardır kullanılıyor,kıl köküne etkileri son zamanda gündemdedir,kullanılan 6-9mm başlıkların ulaştığı derinlikte çok ciddi tahribat yapacak damarlanmalar bulunmamakta,bilakis kılcal damar çatlağı olarak nitelendirilen örümcek ağı şeklindeki yüzeysel varislerin tedavisinde,yine cilt altı dokusunda kolajen üzerine etki ile cilt dokusunda düzelmelerde,akne tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.Bu cihaz sadece ülkemizde değil gelişmiş dünya ülkelerindede yoğun bir şekilde tercih edilmektedir .youtube ye girmeyi başarırsanız fotona olarak bir taratın derim,yine google de fotona hakkında binlerce yurtdışı makale bulabilirsiniz.

merhaba bu bölümdeki mesajlar çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım.
benimde ilaç tedavim bittikten sonra lazere gitmeyi düşünüyorum.

benim merak ettiğim lazere gidip sonuç alamayanlar; doktora gidip çeşitli tahliler ve ilaçlardan sonra doktor kontrolünde ilaç kullandıktan sonra lazer yapırdığı halde bitmeyenler mi???

bunu sormamın nedeni, belki tahlilleri yüksek veya düşüktür.o yüzden bitmiyordur??

ya da

tam tersi tüm tahliller olumlu olduğu halde bitmiyordur??( ten,cilt tipi farklı olduğu için...)

Back