Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Dr. Dido

Ben şubat 4'te Lazer epilasyon adı altında IPL Ellipse light isimli bir cihazla yüz bölgem de epilasyona girdim. 2 gün önce IPL'in aslında modern bir ağda yöntemi olduğunu öğrendim. Daha önce yüzümü kesinlikle ip, ağda vb. yöntemler uygulamadım. Doğal olarak bilgi almaya gittim, direkt seanda aldılar. Tüm yüzümü jiletlediler. 24 gün sonraya randevu verdiler ve zamanında gitmezsem çok kötü olacağını söylediler. 2. seansada girdim ve 2 gün önce IPL'in ne olduğunu öğrendim. Başka bir yerle görüştüm alexander lazerle 400 tl ye bitiş garantiliymiş. Şimdi çok korkuyorum. Alexandır yorumlarıda yüz bölgesi için pek parlak sayılmaz =(

İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin.
Arkadaşlar arasın da da bu konuda tecrubeliler varsa bilgilerini öğrenmek istiyorum.

Gülücüklerle kalın...

Bütün lazer cihazları kalın ve siyah kıllarda etkili. Eğer yüz bölgesi tüyleri çok kalın değilse hiç başlamamak ya da iğneli epilasyon yapmak en doğrusu. Ben hele ki yüz için Ipl asla önermiyorum. Tüy yapınızı görmeden de nasıl bir işlem uygulanacağını ne yazık ki söyleyemek çok doğru değil aslında. Bu arada yüzde bitiş garantisi verilmesi bence o işi hiç bilmediklerinin göstergesi. Bu işi bilenler lazerin yüzde, çok çok uzadığını hatta bitmeyip yılda 4-5 kez de olsa sürekli yaptırmak gerektiğini bilirler.

peki kalın ve kırık bıyıklar için bu mevsimde lazer başlamak mantıklı mıdır sizce?leke yapmasından çok korkuyorum hafif bi leke var zaten...???

peki kalın ve kırık bıyıklar için bu mevsimde lazer başlamak mantıklı mıdır sizce?leke yapmasından çok korkuyorum hafif bi leke var zaten...???

yaz dönemi alexle yapılan tedavilerde risk olabilir. O dönemde doz ayarlamaları mutlaka çok deneyimli bir doktor tarafından yapılmalı ve tedavi sonrası 30 SPF değerli bir güneş koruyucu kullanılmalıdır. Ciltte çok bronzluk varsa tedavi ertelenmeli, tüyler kısaltılarak idare edilmelidir.

merhaba arkadaşlar, bugün yarım bacak için lasere başladım...ilk izlenimlerim ; yaklaşık 15-20 dk sürdü her 2 alt bacak,alex denen cihazı kullanan bir merkez ,200 tl ücreti...bir bacak için rötuş yapmıolarmış 2 ayı tam doldurup öyle gideceğim bir dahaki seansa...ama gerçekten acısız diyemeyeceğim...ağrıya çok da dayanıksız değilimdir...mesela yılda 1-2 kez ancak ağrı kesici alırım( baş ağrısı yada regl sancısına bile dayanan bir bünyem vardır) sir ağda da pek acımazdı mesela...ama laserin her bir atışı nasıl anlatayım bir lastiğin bacağınıza çarpması gibi bir acı ,ya da cimcirmek gibi bişey...ilk başta dayanamayacağımı sandım ama 8-10 atıştan sonra bacak alışıyor sanırım ki dayandım ...ayak bileğine yakın daha çok acılı mesela bölge bölge de değişiyor yani...ama özel bölge kesinlikle emla kremsiz olamıyacak gibi geldi henüz denemedim o bölgeyi...kısa sürmesi iyiydi ve yüzde 90 ı döküldü kalanlar da 2-3 gün sonra kese yapacağım o zaman dökülür denildi...biraz kızarıklık var şu anda 2saat geçti üzerinden ...şimdilik iyi gibi ...umarım sonuç alınır ...:bbo:

Merhaba,
Ben bitene kadar kampanyalı bir merkeze balıklama dalanlardanım :) Evet pek hoşlaşmadığınız bir yöntem: IPL Başlangı.ta pek araştırma yapmadım nedense. Hamilelikte bıkmıştım zaten. Oğluşum da 7 aylık olunca hemen başladım işte. Baştan peşin para verdiğim için de açıkçası bırakamıyorum. Bir parça azalma da yok değil. Şimdi merak ettiğim, boşuna mı gidiyorum? Çünkü oraya iki saatliğine gidebilmek için gidiş-geliş dört saat harcıyorum. Artı oğlumu da birine bırakıyorum. Ve beni özlüyor.

kaç seans yaptırdınız bugüne kadar?CADIARZU

Yüz için çok uzar ve senede 4-5 kez hep tekrarlanması gerekir demişsiniz. Bitmiyor mu yani asla, tüyler kalınsa bile??

Yüz için çok uzar ve senede 4-5 kez hep tekrarlanması gerekir demişsiniz. Bitmiyor mu yani asla, tüyler kalınsa bile??

Tamamen biten de var, dediğim gibi tedavisi çok uzayan da. ama bunu başta kestirebilmek gerçekten çok zor.

Merhaba Doktor Hnm,

Benim bir türlü çözemediğim bir problemim var. Yaklaşık 3-4 yıldır bikini bölgemde çıban benzeri şeyler çıkıyordu ve ben bundan 1,5 yıl önce jinekolağa gittim ve kıl kökü iltihabı teşhisi koyup dermatoloğa gitmemi önerdi. Başkent Üni. Dermatoji bölümüne gittim, orda da teşhis doğrulandı. (Sadece dıştan bakarak teşhis konuldu, herhangi bir tetkik yapılmadı) Doktor dar kıyafetler giyme, bacak bacak üstüne atarak oturma ve epilasyon yaptır v.s dedi. Yani herhangi bir tedavi görmedim. Epilasyon dışında söylediklerini yapmama rağmen bu folikülitler bazen 2 ayda bir bazen 4 ayda bir tekrar çıkıyor ve benim her türlü hareketimi etkiliyor, ne yürüyebiliyorum ne oturup kalkabiliyorum. Bir sağda çıkıyor bir sol tarafta. Ve bu konuda gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum, ciddi anlamda bunlar benim 1 haftama bazen 10 günüme mal oluyor. En son 1 hafta önce başka bir dermatolağa daha gittim, O da lazer dedi. Şu an çıbanım hala inmediği için lazere başlayamıyorum ama en kısa zamanda başlayacağım. Sorum şu: benim bu rahatsızlığımı da hesaba katarak lazer konusunda bana bilgi verir misiniz, cihaz olarak hangisini tercih etmeli gideceğim yer? Bir de ben lazer yaptırırken artık kasıklarımda yer etmiş olan bu yaralar çok acır mı, acıdan da geçtim lazer sırasında bu kıl kökleri iyice azıp ard arda çıbana dönüşür mü? Son olarak bu hastalık için lazer kesin çözüm olur mu? Birileri lazerden birkaç yıl sonra tekrar tüylenme oluyor falan dedi, bu mümkün mü? Ben böyle bir risk alamam çünkü benim lazer yaptırma sebebim tamamen sağlığımla ilgili. Lütfen bana fikir verin, çok yorum okudum kafam allak bullak oldu. Ve cidden çok acı çekiyorum, böyle bir acı yok inanın bana...Şimdiden teşekkürler.

kıl dönmesinin tek tedavisi zaten lazer epilasyondur. aktif batık durumu varken bile hemen tedaviye başlamalısınız. Eğer batıklarda aşırı kızarıklık , iltihap, ağrı gibi durumlar varsa lazere başladığınız gün doktorunuzun önereceği antibiotiği de oral (ağız) yoluyla kullanmanız çok iyi gelecektir. Ciltte açık ve kanamalı yara olmadığı sürece lazer yaptırmakta hiç sakınca görmüyorum. tedavi süresince yeni b atık oluşumu yok olur, zaman içinde de lekelerde hafifleme görülür. Cihaz olarak bence batığı en hızlı geçiren lazerler alex ve diod lazerdir. Diğerleri hakkında pek bir fikrim yok doğrusu.
Çok geçmiş olsun, umarım çabuk iyileşirsiniz.

Zaten şu anda içi dolu ve 5 gündür antibiyotik kullanıyorum biraz küçüldü ama henüz tam inmedi. En kısa zamanda lazere başlayacağım. Cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

kaç seans yaptırdınız bugüne kadar?CADIARZU

6 yahut 7 seans yaptırdım. Bu arada son seansıma 3 ay aradan sonra gittim, tabi bu arada dökülen yerler yeniden çıkmıştı. Sebebini sorduğumda bana, henüz kıl köklerinin tam olarak güçsüzleşmediği için tekrar çıktığını söylediler ve bu defa beş hafta sonrasına randevü verdiler. Haftaya gideceğim. Aslında hakikaten tekrar çıkanlar uygulamadan sonra hızla döküldüler. Neyse uzatmayayım. En sonunda bitecekse çilesine razıyım ama hiç bitmeyecek mi doktorcum?

iğneliye de gitmiştim ama bi kaç ay bi arkadaşım lazeri tavsiye edince ona başladım. daha faydalıysa iğneli yapalım artık.

Size ıpl yapıldığı için kesin biteceğini ne yazık ki söyleyemiyorum. Forumda ıpl kullanıcıları ile mesajlaşırsanız daha iyi olacaktır. Ben yorum yaparsam yanlış anlaşılabilir.

arkadaşlar bende koltuk altım ve bacak kısmım için gitek istiyorum kısmetsee,,madi durumu düşünüyorum ayarlayabilirsem gidicem ayarlayamazsammm gelicek kışa gidicem yaz geçsin ölee herkeseee öpücükler güzelleşelimmmmmmmmm

merhaba,
bnm genital bölgemde batıklar çok fazla. lazerle bunların geçmesi mümkün mü? bi de şeyy bu konuyu en başından okumaya çalıştım ama tükendim. dr dido'nun adı mı değişti?
kusura bakmayın... şimdiden teşekkürler

Dr.Dido sanırım artık forumda yok. Bu başlığı 0 açmış. buradan devam ettiği için herkes dr.dido diyor sanırım.CADIARZU batığın tek tedavisi lazerdir zaten.genitaldekileri de tamamen geçirir.:lepi:

Dr hanım merhaba,yine bir sorum olcak size ;şöyle ki bu pazar 2. seansıma gideceğim ve tam 8 hafta oldu üstünden,fakat bacaklarımda hala batıklar duruyo ve ne kese ne hamam ;hiç bişekilde dışarı çıkmıyolar ,ne tavsiye edrsiniz ,lazer acaba bunları görür mü,bir de tüm vücut yüz hariç bir seansı 750 tl çok deil mi(kullanılan cihaz alex ),bazen acaba bırakıp başka yere mi gitsem diyorum,ancak genital ve koltuk altı bitti gibi denebilir,ne tavsiye edersiniz?

batık gibi görünenler dökülememiş tüylerdir. 2.seansta lazer onlarıda görecektir.ilk seanslarda bunun olması normaldir.Fiyat olarak bana göre normal bir fiyat ödüyorsunuz. (Ben de daha fazla bile olabilir:kedi:) Ama fiyat konusu çok tartışmaya açık bir konu. dolayısı ile bunun takdirini siz yapmalısınız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…