- Konu Sahibi dr.dido
-
son bi soru daha sorucam ilk seansta 18le çalışmış o zaman genitalde çok canım yanmıştı bugün 22yle çalışmış canım gene biraz acıdı ama ilk seans kadar değildi inceldiğine mi işaret bu iyi mi böyle olması
çok teşekkür ederim doktorcum bu seanstan sonraya bakıcam o zaman gelişmeleri sizinle paylaşırım zaman ilerledikçe inşallah bu seansta daha iyi olur.
slm kızlar kızımın koltukaltına bir ay önce ilk seansı yaptırmıştık.
şu an hiç yok denecek kadar çıkanda döküldü,
bana kalırsa ikinciye bile gerek yok ama bi kez daha götürecem. acayipp mutlu oldum, haftsonu da genitale götürecem.
cihaz alexxx
Merhabalar, Öncelikle çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz kadarı ile sizde dozun fazla gemesine bağlı , yanık ve buna bağlı lekelenmeler olmuş. Lazer lekeleri bazı istisna durumlar dışında , herhangi bir müdaheleye gerek kalmadan kendileri iyileşme eğilimlidir. Lazerde 2 tip lekelenme olabilir. Ya kendi cilt renginizden daha koyu, yada kendi cilt renginizden daha açık. Cilt renginizden daha açık olan özellikle yarım aya benzeyen lekeler kişilleri en çok korkutan olsa da aslında tam iyileşen bu tip lekelenmelerdir. Yanığa bağlı cilt soyulur fakat alttan çıkan cilt o kadar taze ve yenidir ki sanki bu güne kadar hiç güneş görmemiş haliniz gibidir. Bu lekeler yazın bir kaç güneşlenmeden sonra bir daha çıkmamak üzere iyileşirler.(Daha doğrusu cildinizin diğer yerleri ile aynı tona gelip görünmez olurlar.) Onun için yaza kadar sabretmeniz gerekebilir. Cildinizden daha koyu olan renk değişiklikleri ise daha önemli olup neden olduğu tam olarak anlaşılmalıdır. Çünkü bu soğutucu dozunun fazla olmasına bağlı da olabilir. Onun tedavisinde kullanılabilecek çeşitli ürürnler mevcutsa da beim şahsi önerim bir kaç ay hiçbirşey yapmadan sadece nemlendirerek kendi haline bırakmaktan yana. Çünkü cilt kendini iyileştirmeye çalışırken yaptığımız her müdahele lekeleri geçirmektense iyileşmeyi geciktirebiliyorlar. Koyu renkli renk değişiklerini görmeden bir yorum yapamıyorum, ama 50 msj sayısına ulaşınca bana o bölgelerin resmini yollayabilirseniz daha doğru yanıtlayabilirim sanki :uhm:Merhaba Dr.JldBycn, ilk olarak bize zaman ayırıp bilgi verdiniz için çok teşekkürler. Benim sorunum; ben 2 seans alex. ile tüm vücut lazere başladım en son 2 ay önce 2. seansımın kontrolüne gittim,ilk seasımdan bu yana (normalde ten rengim baya esmer dozu düşük tuttular) . Koltukaltım lazerden öncede baya bi koyuydu ancak lazerden sonra koltukaltımda, bikini bölgemde koyu koyu leke odakları ile bacaklarımda daha benek tarzında çok koyu olmayan ancak kolayca farkedilebilir lekeler oluştu, ilk seansımda farkedip lazer merkezindeki dermatologla görüştüm ve naturaline leke serumu ve kremini önerdi 2 kutu kullandım ve değişiklik olmadı malesef. Bu arada bizim hastenede dermatolağa gittim (bu arada meslektaşız ben de patoloğum) contratubex jel önerdi 1 ayı geçkin zamandır kullanıyorum ancak yine cevap yok, bu lekeler yüzünden psikolojim çok bozuldumalum önümüz yaz yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar, Öncelikle çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz kadarı ile sizde dozun fazla gemesine bağlı , yanık ve buna bağlı lekelenmeler olmuş. Lazer lekeleri bazı istisna durumlar dışında , herhangi bir müdaheleye gerek kalmadan kendileri iyileşme eğilimlidir. Lazerde 2 tip lekelenme olabilir. Ya kendi cilt renginizden daha koyu, yada kendi cilt renginizden daha açık. Cilt renginizden daha açık olan özellikle yarım aya benzeyen lekeler kişilleri en çok korkutan olsa da aslında tam iyileşen bu tip lekelenmelerdir. Yanığa bağlı cilt soyulur fakat alttan çıkan cilt o kadar taze ve yenidir ki sanki bu güne kadar hiç güneş görmemiş haliniz gibidir. Bu lekeler yazın bir kaç güneşlenmeden sonra bir daha çıkmamak üzere iyileşirler.(Daha doğrusu cildinizin diğer yerleri ile aynı tona gelip görünmez olurlar.) Onun için yaza kadar sabretmeniz gerekebilir. Cildinizden daha koyu olan renk değişiklikleri ise daha önemli olup neden olduğu tam olarak anlaşılmalıdır. Çünkü bu soğutucu dozunun fazla olmasına bağlı da olabilir. Onun tedavisinde kullanılabilecek çeşitli ürürnler mevcutsa da beim şahsi önerim bir kaç ay hiçbirşey yapmadan sadece nemlendirerek kendi haline bırakmaktan yana. Çünkü cilt kendini iyileştirmeye çalışırken yaptığımız her müdahele lekeleri geçirmektense iyileşmeyi geciktirebiliyorlar. Koyu renkli renk değişiklerini görmeden bir yorum yapamıyorum, ama 50 msj sayısına ulaşınca bana o bölgelerin resmini yollayabilirseniz daha doğru yanıtlayabilirim sanki :uhm:
Lazerle oluşan bu tip durumlarda bir doktor tarafından değerlendirilirken mümkünde lazer işinde deneyimli bir doktor sizi görürse daha iyi olur. Çünkü bu lazer işi ile ilgilenmeyen meslektaşlarımız çok ciddi ve ağır tedavilerle aslında kendi kendine iyileşecek bu reaksiyonlar için cildi çok zorlayabiliyorlar. Lekelerin iyileşmesi daha da gecikebiliyor.
Ayrıca bana lazerde alexin hangi modeli ile tedavi olduğunuzu, 2 tedavideki dozları ve soğutucu ayarlarını da yazarsanız biraz daha fikir sahibi olabilirim ve sizi yönlendirebilirim.a.s.
merhaba doktor hanım;
roacutan kullananlar yaptırmasın demişsiniz. ben 6 ay süresince roacutan kullandım. 23 yaşındaydım ve 2007 yazı başında tedavim bitti. şu an lazer epilasyon yaptırmamın bir zararı var mı? bir de ben sarışınım ve vücudumdaki sarı veya en azından kumral-kestane rengindeki kıllarda faydası olur mu?
merhaba arkadaslar bugün tüm yüzüme lazer yaptırdım.favori ve çene kısmı oldukça sert olduğu için alexle yaptılar,incelince ndyağ la devam edeceklermiş.soğutucusu olmasına karşın canım baya yandı acıkçası.15mm-14 jcm le yapmıslar.doktorum hanım sorum size, acaba bu yaptıkları miktar iyimi yoksa yetersiz mi?kıllarım baya sakal gibiydi çünkü.bir sorum daha olacak, lazerden sonra tüylerin 10 gün içinde dökülmesi gerektiğini öğrendim burdan ama ben lazer yaptırınca bütün tüyler döküldü,bu lazer çeşidinde öyle oluyormuş,böyle söylediler orada.bu normal mi?
merhaba doktor hanım;
roacutan kullananlar yaptırmasın demişsiniz. ben 6 ay süresince roacutan kullandım. 23 yaşındaydım ve 2007 yazı başında tedavim bitti. şu an lazer epilasyon yaptırmamın bir zararı var mı? bir de ben sarışınım ve vücudumdaki sarı veya en azından kumral-kestane rengindeki kıllarda faydası olur mu?
Merhabalar ben iki kasimin arasina deneme yaptirdim ve lazerin degdigi yerdeki cillerim koyulasti acaba bu gecici birseymi? Her yaptirdigimda dahadami koyulasir acaba artik oraya yaptirmamalimiyim?
eyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?