lavman:((

andina222

nihayet bir anne...
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
3.268
1
116
İstanbul
ya arkadaşlar demin yeni doğum yapan annelerimizin mesajlarını okuyodum lavman yapıldı demiş biri , nasıl yani anlamadım , doğumdan önce bize lavman mı yapıcaklar??? ay ben çok korkarım yaa , üst üste 5 doğum yapıyım korkmam ama lavman fikri ağlattı beni zaten son 3 haftam herşey üst üste geliyor , bi sürü stres yaşadım son günlerde bide böyle bir düşünce off offfff :çok üzgünüm:

evet cnm yapılıyor maalesef yani ben sezeryanla yaptım doğumu zaten dr söylediği gibi bir gece öncesinden belli bir satten sonra hiç bişey yemedim ama yinede yapıldı yediklerimizin çıkması 72 saatte oluyomuş yapmak zorundayız dedişer ama senin dediğin kadar korkulcak bişey yok cnm

kızlar ne ki bu lavman..ben valla bılmıyorum oyle bi şey..

Canımcım, hiç korkulacak bir şey değil, endişelenme.
Doğumdan önce popodan bir ilaç veriyorlar, iğne değil ama, baya böyle popodan sıvı bir şey. Ondan sonra da tuvaletten çıkamıyorsun işte bir müddet :)) Tüm olay bu.
Bunu da yapmak zorundalar ki doğum esnasında ıkınırken herhangi bir dışkılama olmasın diye.

heee.. aman oyle olsun... zaten tuvaletten cıktığımız mı var :)) bi kaç saat daha dururuz...

yaa canımız acımıycak mı peki ? hale bakın normal doğum yapıcam inşallah ama hiç korkmuyoru doğumdan , ama o lavman olayı çok ters geliyo çok korkutuyo :(
inşallah dediğiniz gibi acısız sorunsuz olur ay bide çok utanırım ben ya hemşire on u yaparken , bari kocama yaptırtsalar..
bi çocuk doğurcaz herkes herşeyimizi görücek , ben bu yaşıma kadar kocam hariç kimsenin yanında soyunmadım bile , annem bile beni en son çıplak olarak bebekken görmüştür herhalde , o kadar utanırım yani düşeceğim duruma bak :(((

sadece makatın girişine sıkılan bir jel...bir müddet sonra barsaklarınızı temizliyor çünkü doğum esnasında çok ıkınıyorsunuz bebek yerine başka şeyler de çıkıyor ben doğum yaptırırken başıma geldi lavmanı çok erken sıkmışlar doğum esnasında her yer battı....

korkacak bir şey yok iğne değil serum değil ama elzem birşey....

yaa canımız acımıycak mı peki ? hale bakın normal doğum yapıcam inşallah ama hiç korkmuyoru doğumdan , ama o lavman olayı çok ters geliyo çok korkutuyo :(
inşallah dediğiniz gibi acısız sorunsuz olur ay bide çok utanırım ben ya hemşire on u yaparken , bari kocama yaptırtsalar..
bi çocuk doğurcaz herkes herşeyimizi görücek , ben bu yaşıma kadar kocam hariç kimsenin yanında soyunmadım bile , annem bile beni en son çıplak olarak bebekken görmüştür herhalde , o kadar utanırım yani düşeceğim duruma bak :(((

Kız yok ne acıması? Bi yerin acımıyo endişe etme :)
Bana mesela elime verdiler ilacı, hadi yallah tuvalete dediler, ben kendim yaptım, acı felan yok yani.
Ayrıca soyunmam utanırım diyorsun ya, doğum başladığında utanma falan kalmıyor merak etme, şşşş gelin benle bi ilgilenin diye sen kendin çağırıyorsun inan bana :)))

doğum sancısından zaten giyinmek soyunmak umurunuzda bile olmaz...zaten ebeler bayan ve hep gördükleri şeyler.. utanıp sıkılıp heryerinizi örtmeye kalkmak sizi de ebeleri de zor duruma sokar zaten o işin en kolay yanı siz doğuma konsantre olun

kocama yaptırsalar diye herhalde şaka yaptınız adamı doğumhaneye mi sokacaksınız?? güldüm valla.ebeler lavmanı eline verip nasıl sıkacağını anlatacaklar adama...kocanıza yazık hem barsağınızı patlatır yanlış yön verir...

valla sizin gibi utanıp sıkılıp doğumhaneye girip sonra can derdinden bebeği sevmekten kıyafetine dikkat etmeyen bir sürü kadın gördüm içiniz rahat olsun ama erkek görmesin diyorsanız özel bayan doktorunuza bu durumunuzu tembihleyin derim ben

arkadaslara katılıyorum hepımız bu yollardan gectık ama dogum sırasında cok rahat oluyosun bence lavman yapılması gereken bıdurum endıselenıcek hıc budurum yok sanıyelık bı olay zaten

kızlarr o anda bunun acısını bile farketmezsiniz olur biter..hiç korkmayın
ben şimdi doğumda bütün yaşadıklarımı unuttumm

lavmanda korkulacak bişey yokki canın yanmıyor sadece wc ye çıkıyorsun normalde wc ye çıkarken korkuyormusun sen:) deli kız sen doğumunu düşün ben normal doğum yaptım lavmanda oldu ama çok basıt bişey hiç canın yanmıyorkı kım korkuttu senı boyle..

doğum yapanlar birde bu sondayı anlatsalar ii olur.lavman şartta sonda şartmı bu sezeryanda.bazı dr sonda taktırmıyormuş

amanın içimi rahatlattınız kızlar çok teşekkür ederim , nedense ben lavmanı çok büyütmüşüm gözümde :)) daha önce hiç yapmadım bide bi arkadaşımdan bi alet sokup su veriyolar diye duymuştum o yüden korktum çok ama dediğiniz gibi kendim yapıcaksam ve sadece jel sürüceksem sorun diil herhalde yapabilirim :))) erkek konusunda özellikle uyarıcam zaten bi arkadaşım da fotoğraf makinasını ordaki hizmetliye verdik o çekti fotoları demişti hizmetli de erkekmiş yani belki saçma gelebilir sizlere ama ben doğumuma erkek girmesini istemiyorum , sırf bu yüzden doktorum da bayan , belki geri kafalık gibi gelicek ama ne olursa olsun bi erkeğin beni öyle görmesini istemiyorum mümkünse :)))
hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için..

ne lavman ne de normal dogum abartıldıgı gibi degil..tabi kiminin acısı ve agrı eşigi farklı oldugundan fazlasıyla zor geçebiliyor..bende dogururken ölecegimi düşündüm 9 ay..bir devlet hastanesinde(gelişmemiş bir yer)epidural normal dogum yaptım..belki de bu yüzden kolay geldi ama keşke hamileliğimi korkularımla zehir etmeseydim diyorum şimdi..lütfen herşeyi abartan tiplerden uzak durun..saglık diliyorum herkese..

o hortum ile lavman yapma eski yöntemdi.. tabiki bayan doktor konusunda hassas olman doğal..iyi doğumlar

doğum yapanlar birde bu sondayı anlatsalar ii olur.lavman şartta sonda şartmı bu sezeryanda.bazı dr sonda taktırmıyormuş

canim ameliyathanede sonday1 tak1yorlar takarken yanma oluyor sonras1n1 hissetmiyorsun bi de çikarilirken ama onun orda olduunu hissetmiyorsun

ben yapılıyor diye biliyorum çünkü bağırsakların falan açılıyor yaa

tek korkun bu olsun canım yaaa...2 saniyelik bir olay..dert etme bunu:))

Back
X