Latin Dansları

DansPerisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
26
4
Kimi zaman coşkulu, kimi zaman romantik ritmlerle; Salsa, Merengue, Rhumba, Mambo, Cha Cha, Bacata. Evde, partide kısacası her yerde dans edebilmek ne hoş değil mi? İşte Latin dansları; insanın içini kıpır kıpır yapan, herkesin rahatça öğreneceği, keyifle dans edeceği bir dans türü...

Latin Danslar 3 Kategori altında Toplanır...

1-Salon Dansları
2-Sosyal Danslar
3-Serbest Stil( bu dans türü Latin danslarından ayrıdır)

Bu 3 kategori altında farklı dans çeşitleri vardır

1-Salon DanslarıAmerikan Rhythm (cha cha, rumba, swing, mambo, bolero)
Amerikan Smooth (vals, tango, viyana valsi, foxtrot)
Uluslararası Latin (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive)
Uluslararası Standart (vals, tango, viyana valsi, foxtrot, quickstep)

2-Sosyal Danslar
Arjantin Tango
Flamenko
Geleneksel Latin Dansları - Küba (salsa, son, mambo,cha cha, merenge,conga, bolero, rumba free, lambada, samba)
Latin Klüp Dansları (salsa, merenge, cha cha, cumbia, bachata)

3-Serbest Stil
Rock'n roll, disco, sirtaki,oryantal vb.

Küba familyası danslarının diğer bir üyesi olan Cha Cha Cha, aynı zamanda sosyal Latin-Amerikan danslarının en popüler olanıdır. Cha Cha Cha'nın birçok hareketinde bu sebeble Rumba Mambo hareketlerinden benzerlikler vardır. En temel farklılık "Cha Cha Cha" dadır. Bu terim adını müzikteki dördüncü vuruşun, kolay yakalanabilen Cha Cha Cha ritmini vermek için bölünmesiyle oluşmuştur.
Bu dans başlangıçta Mambo ve Rumba'nın bir çeşidiydi ancak 1948'de Enrique Jorrin, Mambo'nun doğduğu danzon ritmiyle, montuno ritimlerini karıştırdı.

Sonuç gözle görülür şekilde farklı ve heyecan vericiydi. Jorrin'in "aldatmaca" anlamına gelen bu yeni kompozisyonu "Enganadora" 1953'te kayıtlara geçti ve devasa ölçülerde popülarite kazandı. Dansçılar hep daha da fazlasını talep ettiler. Cha Cha Cha'nın anlaşılır ritmi küçük müzik topluluklarından büyük orkestralara kadar hemen hemen her şekilde yorumlandı ve kısa sürede neredeyse tüm müzisyenler Cha Cha Cha çalmaya başladı.

Latin danslarını öğrenmek istiyoruuuuuummmmm:KK16: Salsa ve Bachata :KK12: Evde küçük küçük başlamak için videolar biliyor musunuz acaba? Evde kendi kendime başlayabilir miyim?
:KK52:

Belki tedavi gerektiren bir durumdayım. Şöyle ki, en mutsuz anımda bachata müziği duyduğum anda büyüleniyorum. Sanki etrafımı pespembe bir bulut kaplıyor ve zevkten eriyorum. Dansetmeyi çok seviyorum ama dans edemeyecek durumdaysam bile müziği yetiyor günümü aydınlatmaya. Nasıl bir tutku bilmiyorum ama dans pistinde ki kişi ben değilim. Başka biri sanki. Tüm dertlerden uzak, mutluluğun doruklarında...

Mutlaka gidin çünkü hem eğlenceli hemde sosyallik gücünü geliştiren aktiviteler.Evde yapamazsınız çünkü özellikle salsa ve bachata partnerli danstır.Ve bachata çok yakın temas isteyen sexi bir danstır.Bunun için sanırım iyi bir kursa gitmelisiniz.Benim dersimdi okulda ve gerçekten çok eğlenceliydi:KK1:

bende bağdat caddesinde dans kursu arıyorum. var mıdır önerisi olan? salsa, cha cha ve merengue dansları favorim.

grçkten mi ??.....

gerçekten,geçen sene latin danslarından tangoya başladım.Arkadaşlarım özellikle de sevgilim çok değiştiğimi söylemişti.Yürüyüşüm ve duruşum daha zarifleşmiş,bana bi kere "sanki eşsiz bir müziğin ezgisi gibi yürüyorsun,kuğu gibi süzülmek bu olsa gerek" demişti :KK16: İnsanın kendine güveni geliyor ve daha zinde oluyor.Bişeyler başarabildiği için de mutlu oluyor.Hele de bu sözleri duymak daha onurlandırıyo insanı :KK9: tangoya çok şey borçluyum :KK34:

Son düzenleme:
İstanbul Şişli'de tavsiye edebileceğiniz kaliteli bir dans kursu var mı? Latin dansları öğrenmek istiyorum ama Şubat'tan sonra gideceğim.

Merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır latin dansları dersi alıyorum inanılmaz bir keyif hem iş sonrası stresi alıyor hem vücudunu formda tutuyor şimdi de tango derslerine başladım. Dans bir tutku herkese tavsiye ediyorum. QueenD arkadaşımız sormuş Şişlide bir yer arıyorum diye ben Osmanbey'de gidiyorum ulaşımı çok rahat MUREV Sanat ve Dans Merkezi.

X