lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize

• Ankete Katılan
    314
slm arkadaşlar bende uzun zamandır üyeyim ama sadece takip ediyorum çok seviyorum bu siteyi bende malesef pa,ya yakalandım 3 ay önce öyle kötü günler yaşadımki doktor doktor gezdim 2 yıldır çok sıkıntılı zamanlar geçirdim sonra babannemi kaybettim ölüm korkusu başladı sonrası malum büyük bir travma beynim beni taşımıyo kalbim kulağımda atıo tam 5 kilo verdim 20 gün uykusuz gezdim durdum evin içine sabaha kadar doktor ilaç verdi sadece bir kere içtim ve şikayetlerim 2 katına çıktı bir daha almadım ilaç sız atlatmaya karar verdim çok zor oluyo ama deniyorum kurslara yazıldım kitap okuyorum kendimi oyalamya çalışıyorum bu arada Allah kısmet ederse mayısta düğünüm var iyileşmem lazım ama bende sadece endişe var acaba iyileşcekmiyim düğünümü görebilecekmiyim inanın tadını bile çıkaramıyorum yaklaşık bir aydır çok iyiydim hatta bayramda uzun bir otobüs yolculuğuna çıktım harika geçti taki dün geceye kadar çok iyi,mutlu ve sağlıklı bir şekilde yatağa girdim yarım saat sonra çarpıntı bai dönmesi ve titreme uyşuklukla uyandım ve bütün gün öle gezdim tam unuttum geçti derken ve hiç bir neden sıkıntı yokken tekrar başlıo çıldırmamak için zor tutyorum kendimi Alllaha sığınıyorum dualar ediyorum napıcamı bilmiyorum ama ilkaç kullanmakta istemiyorum:( Allahım hepimize ve tüm hastalara acil şifalar versin

slm arkadaşlar bende uzun zamandır üyeyim ama sadece takip ediyorum çok seviyorum bu siteyi bende malesef pa,ya yakalandım 3 ay önce öyle kötü günler yaşadımki doktor doktor gezdim 2 yıldır çok sıkıntılı zamanlar geçirdim sonra babannemi kaybettim ölüm korkusu başladı sonrası malum büyük bir travma beynim beni taşımıyo kalbim kulağımda atıo tam 5 kilo verdim 20 gün uykusuz gezdim durdum evin içine sabaha kadar doktor ilaç verdi sadece bir kere içtim ve şikayetlerim 2 katına çıktı bir daha almadım ilaç sız atlatmaya karar verdim çok zor oluyo ama deniyorum kurslara yazıldım kitap okuyorum kendimi oyalamya çalışıyorum bu arada Allah kısmet ederse mayısta düğünüm var iyileşmem lazım ama bende sadece endişe var acaba iyileşcekmiyim düğünümü görebilecekmiyim inanın tadını bile çıkaramıyorum yaklaşık bir aydır çok iyiydim hatta bayramda uzun bir otobüs yolculuğuna çıktım harika geçti taki dün geceye kadar çok iyi,mutlu ve sağlıklı bir şekilde yatağa girdim yarım saat sonra çarpıntı bai dönmesi ve titreme uyşuklukla uyandım ve bütün gün öle gezdim tam unuttum geçti derken ve hiç bir neden sıkıntı yokken tekrar başlıo çıldırmamak için zor tutyorum kendimi Alllaha sığınıyorum dualar ediyorum napıcamı bilmiyorum ama ilkaç kullanmakta istemiyorum:( Allahım hepimize ve tüm hastalara acil şifalar versin

işte bu dediğini ben yaptım kendi düğünüm zamanın da.ve o kadar çok şey içim de uhte kaldı ki anlatamam.sen sakın ola böle bir şey yapma.sonra çok üzülüyo ve pişman oluyosun.her düğün de veya her düğün heyecanı yaşayan biribni gördüğün de için cız ediyo.keşke ilacı kullansaydın biraz.kendi kendine atlatman zor ama inş başarırsın.en azından ilaç almıyosan da terapi almaya başla

Neden ilaç kullanmadınız?

neden ilaç kullanmadınız?

ben kullanıyorum canım ama henuz bir sonuç alamadım üff delırecek gibiyım özellıkle gecelerı kalbım kulagımda atıyor aynen arkadasım gibi kızlar inş. Düzelirim.bende 2 tüp bebek denedım olumsuz oldu ve sonra bir sürü hast.geçirdim iyice psıkolojım bozuldu.bazen ewde tek basıma kaldıgımda korkuyorum ve titreme oluyor bende şimdi bir kursa girdim bakalım kısmet rabbbım herkese şifa versin:59:

bazen bana bişiler oluyo ..
nerde olursam olayım açık,kapalı mekan ..
kapalı mekansa yıkılcak ölücem, açık mekansa bana bişi olcak ölücem gibi ..
daralıyorum ,kabıma sığamıyorum ..
sonra diyorum abatu sakin ..
yok bişi, iyisin ..
panik yapma.. rahat ol .. derin derin nefes alıyorum geçiyo ..
telkin işe yarıyor ama bu ne olabilir ya ?
manik depresifim ben bu nerden cıktı şimdi ?

hepinie geçmiş olsun kızlar terabiye gidin ilaç destekleyin eger kendi başınıza haledememsiniz...

acil şifalar.................

günaydın kızlar biraz rahatsız olduğum için cvp veremedim arkadaşlara ven_har doğru sölüyosun bende pişman olmamak için ayakta durmya çalışıyorum yoksa yıllardır hayalini kurduğum şey zehir olacak ve içimde uhte kalcak ama birgün iyiysem 5 gün kötüyüm telkinler motiveler terapiyede gidiyorum sadece konuşup derdimi anlatıp geliyorum evet rahatlıyorum ama fiziksel şikayetlerime faydası omuyo arkadaşım neden ilaç kullnamdınız demiş kullandım birkaç defa ama bağışıklık sistemim çok zayıf ve ilaç yaramadı daha kötü oldum resmen komaya girdim diyebilirim ailem istemedi saolsun özellikle annem en büyük yardımcım geçicek düzelicem inş eski cıvıl cıvıl hareketli günlerimi arıyorum ben çok neşeli hareketli aktif bir insadım sürekli gülerdim biraz kendimi yakıştıramıyorum kabullenemiyorum bu hastalığı ondan peki arkadaşlar sizler neler yapıosunuz ilaçlar fiziksel şikayetlerinizi geçiriyormu çok merak ediyorum:25:

günaydın kızlar biraz rahatsız olduğum için cvp veremedim arkadaşlara ven_har doğru sölüyosun bende pişman olmamak için ayakta durmya çalışıyorum yoksa yıllardır hayalini kurduğum şey zehir olacak ve içimde uhte kalcak ama birgün iyiysem 5 gün kötüyüm telkinler motiveler terapiyede gidiyorum sadece konuşup derdimi anlatıp geliyorum evet rahatlıyorum ama fiziksel şikayetlerime faydası omuyo arkadaşım neden ilaç kullnamdınız demiş kullandım birkaç defa ama bağışıklık sistemim çok zayıf ve ilaç yaramadı daha kötü oldum resmen komaya girdim diyebilirim ailem istemedi saolsun özellikle annem en büyük yardımcım geçicek düzelicem inş eski cıvıl cıvıl hareketli günlerimi arıyorum ben çok neşeli hareketli aktif bir insadım sürekli gülerdim biraz kendimi yakıştıramıyorum kabullenemiyorum bu hastalığı ondan peki arkadaşlar sizler neler yapıosunuz ilaçlar fiziksel şikayetlerinizi geçiriyormu çok merak ediyorum:25:

benim fiziksel bir şikayetim olmadı.yani kalbimin hızlı atması dışın da:1:sen de ne gibi fiziksel şikayetler var ki.dr git bakalım şikayetlerin fiziksel mi değil mi bi anla.bi muayeneden geç fiziksel şikayetlerinin oldu yerlerden.belki de sandığın gibi fiziksel değildir psikolojiktir onlar da

Arkadaşlar merhaba ben de panik atak ve anksiyate bozuklugu var kalbim her an agzımda gibi boğazımda çarpıyor ani terleme ile sıkıntı oluyor delirecem 15 gün oldu antidepresana başladım fakat yınede sıkıntım geçmiyor gecelerıde uyku ılacı alıyorum ama tıtrıyerek uyuyorum ama sanki uyumuyor gibi oluyorum sabhata daha fena oluyorum tıremem oluyor .Esım işe gıdınce yalnız kalıyorum ewde korkular oluyor bende tek kalamıyorum ewde delırecek gibiyim.2 defa tüp bebek yaptırdım bebişim olmuyor ondan çok sıkıntı yasadım.Ayrıca tam 3.tedaviye başlayacaktım ki kansızlık dizanterı ve troıd yetmezliği ve rahım duvarlarımda kalınlasma cıktı daha 35 yasındayım ben:14:ama yaşlı gıbıyım sonra kürtaj yaptılar parça aldılar rahımımden öyle hastlıgımı buldular.İşte bunları yasadım ve yüregım bogazımda atıyor çogu zaman korkuyorum herşeyden bana yardım edın ne olur :14:

cnm ben ilacı bırakalı 3 ay bitti.bu 3 ay içerisin de bi ilk bıraktığım zanlar da 1-2 haftam baya bi sıkıntılı geçti.bi de son 1-2 haftam.çok çabuk etkileniyorum bazı şeylerden ve bu etki beni 1-2 hafta sıkıntıya sürüklüyo.ilk bıraktığım da 1 ay kadar sarı kantaron çayı içtim.bıraktım.şimdi 10 gündür tekrar içiyorum.iyiyim çok şükür.geçecek daha da iyi olcak inş

venhar cnm ben bu rahatsızlıklarım ilk başladığı zaman tüm branşlara gittim hatta tekrar tekrar gittim filmler tahliller röntgenler herşey temiz çıktı psikolojik olduğu sölendi psikiyatra gittim panik atak dedi bir travma geçiriyosun dedi sonra ilaç verdi daha sonra ben psikoloğa gittim şimdi terapi görüyorum ama zaman zaman fiziksel şikayetlerim oluyo kalp çarpınıtıs az ama elim ayağım uyuşuo geceleri başımı kaldıramıom sonra geçiyor bir anım bir anımı tutmuyo buyüzden sinirlerim bozuluoy ömür boyu bölemi olacam ne zmana kadar sürecek diye endişeye umutsuzluğa düşüyorum düğünüme konsantre olamıyorum nişanmlımda yakında benim yüzümden hasta olacak sinirleri bozuldu artık onunda:43:

bebetom geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inanki çok zor bir hastalık hayatımda ilk defa böle şeyler yaşıyorum elde değil ama hiçbişeyi kafaya takmamak lazım üzme hiç kendini Allahım sana gönlünde istediğini versin inanın iyiki bu site var yoksa kimse halimden anlamıo burda aynı rahatsızlığı paylaştığım insanları görünce en azından beni anlayanları içim rahatlıo kimse inanmıo geçer geçer kafana takma telkin etkendini diyip duruyolar anlamıolar malesef

sarı kantaron çayı iyi geliyormu banada bir yakınmız dedi sarı kantaronu ve melisaçayını iç diye ben melisayı içiyorum uyku veriyo ama yinede pek etkisi yok çoğunlukla sarı kantaronun ismini duyuyorum zaten bu bitki herşeye çok iyiymiş yağı bile var yaralar için merak ettim sana nasıl bir faydası oluyor:71:

venhar cnm ben bu rahatsızlıklarım ilk başladığı zaman tüm branşlara gittim hatta tekrar tekrar gittim filmler tahliller röntgenler herşey temiz çıktı psikolojik olduğu sölendi psikiyatra gittim panik atak dedi bir travma geçiriyosun dedi sonra ilaç verdi daha sonra ben psikoloğa gittim şimdi terapi görüyorum ama zaman zaman fiziksel şikayetlerim oluyo kalp çarpınıtıs az ama elim ayağım uyuşuo geceleri başımı kaldıramıom sonra geçiyor bir anım bir anımı tutmuyo buyüzden sinirlerim bozuluoy ömür boyu bölemi olacam ne zmana kadar sürecek diye endişeye umutsuzluğa düşüyorum düğünüme konsantre olamıyorum nişanmlımda yakında benim yüzümden hasta olacak sinirleri bozuldu artık onunda:43:

demek ki fiziksel hiç bir sorunun yok.tamamen psikolojik olay.ilaçlarını düzgün kullan ve terapilerine düzenli git.ama biraz da iradeni kullanmalısın.senden daha kötü durum da olanları düşünebilirsin mesela.basit kendini teselli etme yöntemleri bulabilirsin.ne bilim daha kötü bişi gelebilirdi başıma diyebilirsin ki olabilir di ALLAH korusun.ve sakın ilacı çok içersem daha iyi olurum mantığını kafana yerleştirme.ilacı geçici bi dönem kullanıcam ve bırakıcam gözü ile bak.

sarı kantaron çayı iyi geliyormu banada bir yakınmız dedi sarı kantaronu ve melisaçayını iç diye ben melisayı içiyorum uyku veriyo ama yinede pek etkisi yok çoğunlukla sarı kantaronun ismini duyuyorum zaten bu bitki herşeye çok iyiymiş yağı bile var yaralar için merak ettim sana nasıl bir faydası oluyor:71:

sarı kantaronla ilgili ibrahim saraçoğlu'nun katıldığı bir programı izlemiştim.dedi ki orda sarı kantaron otu yurt dışın da dr lar ilacı bırakma aşamasın da ki hastalarına veriyolar.o dönem de olan hastalar(kendimden de biliyorum) acaba eskiye mi dönücem,hastalığım ya geçmediyse,tekrar mı başa sarcam her şeyi gibi bazı sıkıntılar yaşarlar dedi.o dönemi daha rahat atalatmak için iyi bir çözüm dedi.hafif ve orta derecede ki depresyon tedavisin de etkili dedi.en az 2-3 ay kullanılmalı dedi.etkisini tam anlamıyla 15 gün sonra göstermeye başlar dedi.ama başka bir yerden de antidepresan kullanan hastaların aynı an da sarı kantaron kullanmamaları gerektiğini de duymuştum.eğer ilaç kullanıyosan şu an azaltma ve bırakma döneminde değilsen dr sor içebilirmiyim diye belki içmen de bi sakınca yoktur.ama sormadan içme ilaç kullanıyosan
bebetom geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inanki çok zor bir hastalık hayatımda ilk defa böle şeyler yaşıyorum elde değil ama hiçbişeyi kafaya takmamak lazım üzme hiç kendini Allahım sana gönlünde istediğini versin inanın iyiki bu site var yoksa kimse halimden anlamıo burda aynı rahatsızlığı paylaştığım insanları görünce en azından beni anlayanları içim rahatlıo kimse inanmıo geçer geçer kafana takma telkin etkendini diyip duruyolar anlamıolar malesef

burda yazılanları okuyunca ya da başka siteler de buna benzer rahatsızlıkları yaşayanların yaşadıklarını okuyunca daha bir "NORMAL" olduğunu "ANORMAL"bi durumun olmadığını hissediyosun.çünki insan psikolojik rahatsızlıklar yaşadığı dönemler de bunu duymaya hissetmeye inanılmaz ihtiyac duyuyor.hani şöle düşünmek için sanırım"ya bak herkes yaşıyomuş böle sıkıntılar.ve yaşarken de geçmeyecekmiş gibi geliyomuş.tıpkı benim hissettiğim gibi.ama bak okuduklarına bu durumu yaşayanlara sıkıntılı dönemler yaşamışlar ama demek ki geçiyomuş"işte bunu hissediyosun burada veya başka bir yerde bu tarz şeyleri olurken.bana da çok iyi gelmişti bu sorunları yaşayanların yaşadıklarını okumak.

unutmadan şunu da söyleyim.çok fazla derine de inmemen lazım.hani senden çok daha kötü şeyler yaşayanları sen,n hastalığınla uzaktan yakından alakası olmayan şeyleri okuma yani etkilenebilirsin.bende de olur mu acaba die.yani seninle aynı seviyede hemen hemen aynı şeyler yaşayanların yaşadıklarını oku nasıl atlatmışlar onu oku.yani çözüme odaklı yazılar oku.ben öyle yapmaya çalııyorum

Back