- 8 Aralık 2016
- 8.311
- 5.628
- 37
-
- Konu Sahibi Dilekbltylmz1
Merabalar bebeğiniz nasıl şimdi benimde bebeğim 50 günlük suan benim bebeğim de 36.haftada doğdu bebeğime de laringomalazi teşhisi konuldu çok korkutuyor beni sizin bebeğiniz nasıl olduhic kimsenin basina gelmedi mi ya.suraya 18 kere adet oldum ama gebelikten suoheleniyrm yazsaydm bi suru cevap gelirdi e
sesler devam ediyo ama bizimki hafif geciyo sanirim.cunku bazen gunduz hic olmuyo gece arada oluyo bazen cogaliyo.zaten dr lar 6 aya kadr yukselor sonra azalmaya baslar demisti.Merabalar bebeğiniz nasıl şimdi benimde bebeğim 50 günlük suan benim bebeğim de 36.haftada doğdu bebeğime de laringomalazi teşhisi konuldu çok korkutuyor beni sizin bebeğiniz nasıl oldu
aynen o hastalk canim sagol allah razi olsun amin insallah.o kas ortasini deniyrm ama ise yaramiyo kendi kendini toparliyo cok sukur ama korkuyo insan yinede.hastalgn tek ilaci zaman zaten tez vakitye iyi olurlsr insallahGeçmiş olsun arkadaşlar, bu rahatsızlık hakkında hiçbir bilgim yok sadece bir arkadaşım da bahsetmişti bebek iken düdük gibi sesler geliyordu büyüdükçe geçti demişti bir kulak aşinalıgım kalmış belki böyle bişeydi onunkide bilemiyorum. Tıkandigi zaman hafifçe yüzüne üfleyebilrsiniz irkilecektir yada iki kaşının arasını parmaginizla kaldırmayı deneyin.saglikla büyütün bebeklerinizi.
Çok sagol cevapladığın için bizde öğreneli 10 gün oldu ben ilk zamanlar gazli diye kimyon kaynatıp veriyordum kasikla ne olduysa ozaman oldu nefes alamaz oldu hızlı nefes alıp vermeye başladı garip sesler çıkardı çok korktum kimyon bi zarar verdi sandim acile goturduk anlamadilar tabi orda grip olmuş dediler hava verdiler meğer laringomalazi yüzünden tikanmis cocuga ma günlerce hava verdiler öksürüyor diye üst solunum yolu enfeksiyonu dediler hastanelere günlerce gittik geldik hirlamasi yüzünden meğer alakası yokmuş bebeğime boş yere havalar taktilar sözde doktor olacaklar hastanelere goturmekten gercekten hasta oldu enfeksiyon kapti bebegim antibiyotik kullaniyoruz suan yavrum cok zor gecti bu surec zaten zor nefes aliyor birde 2 kati oldu ustune nefen alip vermesi 10 gun once felan çocuk doktoruna goturduk ordaki doktor söyledi laringomalazi dedi kbbye götür dedi gittik ordaki doktorda burundan kamerayla boğazına bakmam lazım dedi Kıyamadım yavruma çok acı çeker canı yanar diye yaptirmadim iyimi yaptım kotumu bilmiyorum napacagimi şaşırdım psikolojim alt üst oldu bebeğim emerken nefes alırken zorlanıyor hızlı alıp veriyo genzine kaçırıyor sürekli düdük gibi ses cikariyo emerken horlama gibi sesler çıkarıyo genzi tikali gibi oluyo bazen astimlilar gibi nefes aliyor bazende ağzından köpük cikiyo antibiyotigi yavaş yavaş veriyorum sıkıntı olmadı henüz çok şükür ilacını verirken ama balgam sokucu yu verirken tıkanıyo o yüzden vermiyorum daha balgam sokucu allaha hamd olsun kilo sorunumuz gelişme sorunumuz yok şükür ama artaliyor sanki gittikçe korkuyorum bende ağlatmamaya bile çalışıyorum çünkü hemen hızlı hızlı nefes aliyor artık çok dikkat etmemiz lazım gripli insanlardan uzak tutmaliyim bebegimi Rabbim yardımcıları olsun evlatlarimizin onları bize bağışlasin inşaallahsesler devam ediyo ama bizimki hafif geciyo sanirim.cunku bazen gunduz hic olmuyo gece arada oluyo bazen cogaliyo.zaten dr lar 6 aya kadr yukselor sonra azalmaya baslar demisti.
acikcasi zamanla alisiyosun tabi hala yalniz birakamiyrz surekli basinda biri duruyo korkuyrm tikanicak diye.
bugun prof a goturduk muayne etti hatta laringomalazi olmayabkr dedi saga sola hareket ettirince ses gelir dedi ama sizde yok varsa bile hafif geciriyo 2 yasina kadr azalr gecer dedi canim
senin ki nasil hangi zamanlarda cikiyo ses.kasikla ilac falan vereblymsn ben ilac veirken tikandi icemiyo.mamasina katiyrz gaz damlalarni falan
insallah tez zamanda gecer cok uzukuyrm ama zaman bekliyrz.ha bide beslenmesi nasil bizimki masallah coo sukur iyi bu hastalkta beslenme sorunuda oluyms
Allah hepimizden razi olsun.iyi olucak tabi ki bebeklerin vücutları kendi kendini tamir edebiliyor en kisa zamana düzelecektir emin olabilirsiniz.aynen o hastalk canim sagol allah razi olsun amin insallah.o kas ortasini deniyrm ama ise yaramiyo kendi kendini toparliyo cok sukur ama korkuyo insan yinede.hastalgn tek ilaci zaman zaten tez vakitye iyi olurlsr insallah
zaten bu. hastalikta ust solunum yolu hastaligina hic yakalnmamaya calismak lazimmis zor atlatiyolarmis.o ses gazi varken cogalir her emmeden mamadan sonra muhakkak iki kez ustten gazini cikartmaya bak.sırf ustu kesinlikle yatirma.baktn cok ses çekiyo yuz ustu yatir.saga sola yatir.Çok sagol cevapladığın için bizde öğreneli 10 gün oldu ben ilk zamanlar gazli diye kimyon kaynatıp veriyordum kasikla ne olduysa ozaman oldu nefes alamaz oldu hızlı nefes alıp vermeye başladı garip sesler çıkardı çok korktum kimyon bi zarar verdi sandim acile goturduk anlamadilar tabi orda grip olmuş dediler hava verdiler meğer laringomalazi yüzünden tikanmis cocuga ma günlerce hava verdiler öksürüyor diye üst solunum yolu enfeksiyonu dediler hastanelere günlerce gittik geldik hirlamasi yüzünden meğer alakası yokmuş bebeğime boş yere havalar taktilar sözde doktor olacaklar hastanelere goturmekten gercekten hasta oldu enfeksiyon kapti bebegim antibiyotik kullaniyoruz suan yavrum cok zor gecti bu surec zaten zor nefes aliyor birde 2 kati oldu ustune nefen alip vermesi 10 gun once felan çocuk doktoruna goturduk ordaki doktor söyledi laringomalazi dedi kbbye götür dedi gittik ordaki doktorda burundan kamerayla boğazına bakmam lazım dedi Kıyamadım yavruma çok acı çeker canı yanar diye yaptirmadim iyimi yaptım kotumu bilmiyorum napacagimi şaşırdım psikolojim alt üst oldu bebeğim emerken nefes alırken zorlanıyor hızlı alıp veriyo genzine kaçırıyor sürekli düdük gibi ses cikariyo emerken horlama gibi sesler çıkarıyo genzi tikali gibi oluyo bazen astimlilar gibi nefes aliyor bazende ağzından köpük cikiyo antibiyotigi yavaş yavaş veriyorum sıkıntı olmadı henüz çok şükür ilacını verirken ama balgam sokucu yu verirken tıkanıyo o yüzden vermiyorum daha balgam sokucu allaha hamd olsun kilo sorunumuz gelişme sorunumuz yok şükür ama artaliyor sanki gittikçe korkuyorum bende ağlatmamaya bile çalışıyorum çünkü hemen hızlı hızlı nefes aliyor artık çok dikkat etmemiz lazım gripli insanlardan uzak tutmaliyim bebegimi Rabbim yardımcıları olsun evlatlarimizin onları bize bağışlasin inşaallah
İnşaallah allah razı olsunAllah hepimizden razi olsun.iyi olucak tabi ki bebeklerin vücutları kendi kendini tamir edebiliyor en kisa zamana düzelecektir emin olabilirsiniz.
insallah canim insallahhAllah hepimizden razi olsun.iyi olucak tabi ki bebeklerin vücutları kendi kendini tamir edebiliyor en kisa zamana düzelecektir emin olabilirsiniz.
Aynen cok dikkat edicem artık önerilerin için çok teşekkür ederim kusmasi çok oluyor hemde öyle böyle değil gazını çıkarması için elimden geleni yapiyorum Rabbim yardimcimiz olsun inşaallah tez vakitte atlatirlarzaten bu. hastalikta ust solunum yolu hastaligina hic yakalnmamaya calismak lazimmis zor atlatiyolarmis.o ses gazi varken cogalir her emmeden mamadan sonra muhakkak iki kez ustten gazini cikartmaya bak.sırf ustu kesinlikle yatirma.baktn cok ses çekiyo yuz ustu yatir.saga sola yatir.
burda bi arkadas ile tanistm 3 bucuk aylik bebegi o burundan kamera ile baktrmis bi sorun olmamis onada gececk demisler zamanla.emzirirken 1 dakika emiyorda 1 dakika dinlendr dik konumda emzir kusmamasina ozen goster.cunku kusmuktaki asit o kikirdagin sertlesmesini yavaslatyms.o kadr arastrdm ki nette ezberledim hepsini.bide bizimki az ses yaptgi icin o bronoskopiyi yaptırmak istemedm zaten dr da yaptr demedi.ama cok ilerlerse yaptrcam mecbur.insallah gribi hemen atlatrsnz canim cok korkuyrm gripten allah korusun.
bizide 5 cocuk dr u gordu kendi kadin dogumcm anladi laringomalazi oldgnu
reflu yastigi kullanabilirsnAynen cok dikkat edicem artık önerilerin için çok teşekkür ederim kusmasi çok oluyor hemde öyle böyle değil gazını çıkarması için elimden geleni yapiyorum Rabbim yardimcimiz olsun inşaallah tez vakitte atlatirlar
Eşime söylerim reflu yastığıni inşaallah faydası oluyormu dur ki acaba mama vermiyorum ben anne sütü alıyor sadece oglumreflu yastigi kullanabilirsn
mama veriyosan anti reflu mamalari kullanablrsn.amin canim insallahh
Senin bebegin ne kadarlıkreflu yastigi kullanabilirsn
mama veriyosan anti reflu mamalari kullanablrsn.amin canim insallahh
dinlene dinlene emzir o zaman canim.cok efor sarfedince seste cogaliyo cunku.Eşime söylerim reflu yastığıni inşaallah faydası oluyormu dur ki acaba mama vermiyorum ben anne sütü alıyor sadece oglum
sirt ustu pek onerilmiyo canim.daha cok zorlaniyms ses çoğalıyorms.ben ya saga ya sola yatiryrm donusumlu bi tek uyanikken sirt ustu yatiyrm hatta biraz kafamiz sivrildi dr a da soyledim sorun degil sag sol yatirmaya devam et duzelir ilerde kafasi dedi.uyurken yan yatirmaya calis sen yinede yastikla destekle canim.kac kilo bebisinBirde birsey daha soracam canım ya benim bebeğim sırt üstü yatıyor önemli olan o seslerin çıkmaması dimi pozisyonu önemli değil rahat nefes alması önemli dimi
genelde ya sağa yada sola yatiriyorum zaten cnm 5 kilo bebegimsirt ustu pek onerilmiyo canim.daha cok zorlaniyms ses çoğalıyorms.ben ya saga ya sola yatiryrm donusumlu bi tek uyanikken sirt ustu yatiyrm hatta biraz kafamiz sivrildi dr a da soyledim sorun degil sag sol yatirmaya devam et duzelir ilerde kafasi dedi.uyurken yan yatirmaya calis sen yinede yastikla destekle canim.kac kilo bebisin