L
lacivertyaz
Ziyaretçi
- Konu Sahibi lacivertyaz
Laparoskopi yaptıran arkadaşlar nasıl geçtiğini ve işe yarayıp yaramadığını yazarsanız çok memnun olurum..:Saruboceq:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben iki hafta önce laparoskopi oldum ilk başta çok korktum üzüldüm ama şimdi çok iyyim 4-5 günde toparlıyosun fazla acı ağrı hissetmiyosun vede hastanede yatmıyosun.....
merhaba arkadasımbende eylül 2008 de tani amacli laparoskopi oldum..ameliyat sirasinda endometrioz oldugumu ögrendim..endo yu biraz yaktilar tüplerimde de hafif tikaniklik varmis actilar..simdi hicbir seikayetim kalmadi..sabah 9 da ameliyathaneye alindim nakozdan uyanmam odaya gecmem tan 12 de oldu..aksam üstü de 4 te evdeydim..3 gün kanamam oldu ve omuz agrisi sonra hicbirseyim kalmadi...ama denildigi gibi ilk 6 ay da hamilelik olmadi bende malesefki
ben 23 subatta oldum 4 gun hastanede yatırdılar beni. yakalsık 9da girdim 11de cıktım. ameliyattan sonra bana uyusturucu igne yaptılar 2 kere.
agrı eşigim cok düşük zaten dayanamazdım. 2 gun su dahi içirmediler. sadece serum gitti. karnına karbon dioxit gazı veriyolar organlar birbirinden ayrılsın ameliyat rahat olsun diye. bi tek onun agrısı göğüs,sırt ve omuzlarda oluyo. bu gun olmus hala ara sıra agrım var. ama ben bile dayanıyorum. 1 hafta sonra yani bugun banyo yapabilcem. bahsettigim gazın vucudundan cıkması için gaz cıkarman gerekiyo. karnındaki o müthis agrı da gaz cıkardıgında inanılmaz azalıyo. 3-4 gun kanamam oldu ewe geldikten sonra. 4 ay yalancı gebelik dönemim var oks kullancam hergun. bu arada ablam doktor. entube yapılmış banaa. yeni ögrendim bende. ya hissetmiyosunki. zaten. uyanınca karnında agrın oluyo sadece.
cok konustum kusura bakma. allah yardımcın olsun
ya bende dermoid kist vardı. karın boşlugumda. yumurtalık rahimde değil. onun buyuyüp doğurganlıgıma zarar verme ihtimali oldugu için laparoskopi yaptırdık. ben üniversite arastırma hastanesinde yaptırdım. burda araştırma oldugu için uzun süre kaldım. aynı ameliyatı kuzenim yaptırdı ankarada aksama eve gönderdiler. oks doğum kontrol hapı oluyo canım. dermoid kist için ameliyat oldum fakat kistim emarda falan görünenden buyuk ve farklı cıktı. cikolata ve baska bi kist daha vardı. ablam doktor ve onun dedigine göre bazı hormonlar hamileyken yada menopoz döneminde salgılanmazmıs. bende o amaçlandı vucudumun dinlendirilmesi. hani doğum yapan kadın gencleşir derler ya o yuzden.. 4 ay kist olusumunu izleyebilmek ve vucudumu dinlendirmek için hic adet görmemem gerekiyo. doğum kontrol hapı kullanıcam. hic korkma canım. geçip gidiyo.. hele gaz cıkarıp duş aldıktan sonra cok rahatlayacaksın. korkulacak hic bişey yok :1hug: a.s.
ben laparoskopi olalı 5 ay olacak.inanın korkulacak bişey yok.ben en çok sıkıntıyı ilk 4 gün omuz ağrısı yaşayarak çektim.şimdiden geçmiş olsun diyorum.allah şifa versin.