Laparoskopi yaptıranlar deneyimleriniz...

L

lacivertyaz

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi lacivertyaz
Laparoskopi yaptıran arkadaşlar nasıl geçtiğini ve işe yarayıp yaramadığını yazarsanız çok memnun olurum..:Saruboceq:

ben iki hafta önce laparoskopi oldum ilk başta çok korktum üzüldüm ama şimdi çok iyyim 4-5 günde toparlıyosun fazla acı ağrı hissetmiyosun vede hastanede yatmıyosun.....

merhaba kızlar benim kızımda 3sene evel oldu korkulcak birşey değil ,bir gece yatıyorsun hastanede ,inşallah dişisi değildir,tekrarlamaz sağlık diliyorum:teselli:

slm kızlar
ben haziran 2008 de oldum.sol yumurtalığımın durumu ultrasonda pek iyi görünmüyordu o nedenle oldum.Sabah 09.00 da ameliyata girdim. öğleden sonra saat 16.00 evimdeydim. bir iki gün ağrı olabiliyor sonuç olarak genel anestezi altında yapılıyor . korkulacak bir şey değil. sonuç olarak tüpüm tıkalıymış şu an açık . hoşçakalın

bende eylül 2008 de tani amacli laparoskopi oldum..ameliyat sirasinda endometrioz oldugumu ögrendim..endo yu biraz yaktilar tüplerimde de hafif tikaniklik varmis actilar..simdi hicbir seikayetim kalmadi..sabah 9 da ameliyathaneye alindim nakozdan uyanmam odaya gecmem tan 12 de oldu..aksam üstü de 4 te evdeydim..3 gün kanamam oldu ve omuz agrisi sonra hicbirseyim kalmadi...ama denildigi gibi ilk 6 ay da hamilelik olmadi bende malesefki

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar...umarım gerek kalmaz korkuyorum çünkü:KK43:((

arkadaslar,
laporoskopıde uygulanan anestezıde entubasyon yapılıyormu bılenınız var mıııııı?
dr sormadım ve cok merak edıyorumm...

bende eylül 2008 de tani amacli laparoskopi oldum..ameliyat sirasinda endometrioz oldugumu ögrendim..endo yu biraz yaktilar tüplerimde de hafif tikaniklik varmis actilar..simdi hicbir seikayetim kalmadi..sabah 9 da ameliyathaneye alindim nakozdan uyanmam odaya gecmem tan 12 de oldu..aksam üstü de 4 te evdeydim..3 gün kanamam oldu ve omuz agrisi sonra hicbirseyim kalmadi...ama denildigi gibi ilk 6 ay da hamilelik olmadi bende malesefki
merhaba arkadasım
bende laporoskopı olucam.anestesı sırasında entube edılıyormu ????bılgı verırsen cok sveınırım...

ben 23 subatta oldum 4 gun hastanede yatırdılar beni. yakalsık 9da girdim 11de cıktım. ameliyattan sonra bana uyusturucu igne yaptılar 2 kere.
agrı eşigim cok düşük zaten dayanamazdım. 2 gun su dahi içirmediler. sadece serum gitti. karnına karbon dioxit gazı veriyolar organlar birbirinden ayrılsın ameliyat rahat olsun diye. bi tek onun agrısı göğüs,sırt ve omuzlarda oluyo. bu gun olmus hala ara sıra agrım var. ama ben bile dayanıyorum. 1 hafta sonra yani bugun banyo yapabilcem. bahsettigim gazın vucudundan cıkması için gaz cıkarman gerekiyo. karnındaki o müthis agrı da gaz cıkardıgında inanılmaz azalıyo. 3-4 gun kanamam oldu ewe geldikten sonra. 4 ay yalancı gebelik dönemim var oks kullancam hergun. bu arada ablam doktor. entube yapılmış banaa. yeni ögrendim bende. ya hissetmiyosunki. zaten. uyanınca karnında agrın oluyo sadece.

gaz cıktımı ameliyatın butun zorlukları geciyo. ben 3 gun falan osuramadım:KK70: saolsun hastanede bi hasta yakını kaynamıs sıcak su iç sonra da makatı kası falan dedi. sonra gazımı cıkardım cok rahatladım. böyle bi sorunun olursa aklında bulunsun. ben degil serumdan igneden tansiyonum ölcülürken bile korkan adam atlattım ameliyatı. hatta pansumanımı kendim yapabiliyorum.. korkma canım benim. hersey cok guzel olur insallah. saglık herseyden önemli. gaz cıkarmak bile ayıp diye yapmadıgımız kastıgımız sey. onu yapamadım diye taburcu olmadım.. dunyadaki en önemlisi saglık

ben 23 subatta oldum 4 gun hastanede yatırdılar beni. yakalsık 9da girdim 11de cıktım. ameliyattan sonra bana uyusturucu igne yaptılar 2 kere.
agrı eşigim cok düşük zaten dayanamazdım. 2 gun su dahi içirmediler. sadece serum gitti. karnına karbon dioxit gazı veriyolar organlar birbirinden ayrılsın ameliyat rahat olsun diye. bi tek onun agrısı göğüs,sırt ve omuzlarda oluyo. bu gun olmus hala ara sıra agrım var. ama ben bile dayanıyorum. 1 hafta sonra yani bugun banyo yapabilcem. bahsettigim gazın vucudundan cıkması için gaz cıkarman gerekiyo. karnındaki o müthis agrı da gaz cıkardıgında inanılmaz azalıyo. 3-4 gun kanamam oldu ewe geldikten sonra. 4 ay yalancı gebelik dönemim var oks kullancam hergun. bu arada ablam doktor. entube yapılmış banaa. yeni ögrendim bende. ya hissetmiyosunki. zaten. uyanınca karnında agrın oluyo sadece.

saol arkadasım,
benı gercekten cok aydınlattın..ne ıcın cektırdın bılmıyorum ama ınsallah sonucların ıyı cıkmıstır...4 ay yalancı gebelık donemı nedır??? oks nedır???...acıklarsan sevınırım...gercekten stresteyım .yarın amelıyat ıcın gun almaya gıdıcez....bılgılerını paylastıgın ıcın tskler...

cok konustum kusura bakma. allah yardımcın olsun

olurmu ole sey... ben bu amelıyatı yasayan kısıden bıre bır ogrenmek ıstedım..yazdıgın ıcınde cok sevındım..8 yasında bır kızım var. hastanede kalma suresı baya uzunmus....benım ve kızım ıcın zor gunler olucak...yalancı gebelık donemı nedır?? herkes bu donemı gecırırmı????

ya bende dermoid kist vardı. karın boşlugumda. yumurtalık rahimde değil. onun buyuyüp doğurganlıgıma zarar verme ihtimali oldugu için laparoskopi yaptırdık. ben üniversite arastırma hastanesinde yaptırdım. burda araştırma oldugu için uzun süre kaldım. aynı ameliyatı kuzenim yaptırdı ankarada aksama eve gönderdiler. oks doğum kontrol hapı oluyo canım. dermoid kist için ameliyat oldum fakat kistim emarda falan görünenden buyuk ve farklı cıktı. cikolata ve baska bi kist daha vardı. ablam doktor ve onun dedigine göre bazı hormonlar hamileyken yada menopoz döneminde salgılanmazmıs. bende o amaçlandı vucudumun dinlendirilmesi. hani doğum yapan kadın gencleşir derler ya o yuzden.. 4 ay kist olusumunu izleyebilmek ve vucudumu dinlendirmek için hic adet görmemem gerekiyo. doğum kontrol hapı kullanıcam. hic korkma canım. geçip gidiyo.. hele gaz cıkarıp duş aldıktan sonra cok rahatlayacaksın. korkulacak hic bişey yok :1hug: a.s.

ya bende dermoid kist vardı. karın boşlugumda. yumurtalık rahimde değil. onun buyuyüp doğurganlıgıma zarar verme ihtimali oldugu için laparoskopi yaptırdık. ben üniversite arastırma hastanesinde yaptırdım. burda araştırma oldugu için uzun süre kaldım. aynı ameliyatı kuzenim yaptırdı ankarada aksama eve gönderdiler. oks doğum kontrol hapı oluyo canım. dermoid kist için ameliyat oldum fakat kistim emarda falan görünenden buyuk ve farklı cıktı. cikolata ve baska bi kist daha vardı. ablam doktor ve onun dedigine göre bazı hormonlar hamileyken yada menopoz döneminde salgılanmazmıs. bende o amaçlandı vucudumun dinlendirilmesi. hani doğum yapan kadın gencleşir derler ya o yuzden.. 4 ay kist olusumunu izleyebilmek ve vucudumu dinlendirmek için hic adet görmemem gerekiyo. doğum kontrol hapı kullanıcam. hic korkma canım. geçip gidiyo.. hele gaz cıkarıp duş aldıktan sonra cok rahatlayacaksın. korkulacak hic bişey yok :1hug: a.s.

saol canım benım,
ben kars da yasıyorum tayın nedenıyle.buradakı unıversıte hst. yaptırıcam.kısmetse yarın gun alıcaz.kızım asırı derecede kardes ıstedıgı ıcın yaptırıyoruz.....:CüvCüv: ınsallah bır sorun cıkmaz... bıraz sıkıntılı bır durum ...sans buya bu ayda adetım gecıktı.bu amelıyatı adetten hemen sonra yaptırmam gerekıyormus....dr fobım oldugu ıcın bana dokunmasalarda canım yanar bu yuzden hst hıc gıtmezım takı ıkıncı bebısı ısteyene kadar..kısmett.. allah hayırlısını versın..su ısı bır atlatsam hayırlısı ıle....bayram:teytey: edıcem :))

evet bende lakaraskopi oldum ve yukarıdaki seval arkadaşıma tamamen katılıyorum. gerçekten ağrısız ve san cısız bir operasyon biraz iz kaldı sadece..

slm ben de olacağım ve bende korkuyorum

ben laparoskopi olalı 5 ay olacak.inanın korkulacak bişey yok.ben en çok sıkıntıyı ilk 4 gün omuz ağrısı yaşayarak çektim.şimdiden geçmiş olsun diyorum.allah şifa versin.

ben laparoskopi olalı 5 ay olacak.inanın korkulacak bişey yok.ben en çok sıkıntıyı ilk 4 gün omuz ağrısı yaşayarak çektim.şimdiden geçmiş olsun diyorum.allah şifa versin.

slm arkadasım
nekadar surede tamamen eskı halıne dondun

X