• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laparoskopi ameliyatı doktor ve hastane yardım

Inşallah canim bu arada ne ameliyati olucaksin
Hsg de görünen polip sanırım ondan olucam. Ama doktorum miyom dedi onlar için hsg polipolabilir demiş
Sağ tüpüm var yumurtalığım yok. Sağ tüp hidrosalpenks olmuş. O çıkarılacak.
Sol tüpümde laparoskopide bakılacak ama alınmamasını söylicem. Hidrosalpenks onda çıkmadı hsg de. Doktor ucunda darlık var tüpün açarım onu dedi.
Miyom var alınacak mı bilmiyorum. Kaç dr gittiysem gebeliğe engel değil dedi. Sanırım almaz fazla kurcalamamak için. Kistim var solda. Ama ona hiçbirşelilde dokunulmasına onay vermedim. Söyledim. Kalsın kist yumurtluyorum ben engel değil yumurtama.
Yok yokanlayacağın.
Daha evvel açık ameliyat ile kistim alındı. Yumurtalık da bana sorulmadan alınmış. Onun derdini çekiyorum.

Hsg de görünen polip sanırım ondan olucam. Ama doktorum miyom dedi onlar için hsg polipolabilir demiş
Sağ tüpüm var yumurtalığım yok. Sağ tüp hidrosalpenks olmuş. O çıkarılacak.
Sol tüpümde laparoskopide bakılacak ama alınmamasını söylicem. Hidrosalpenks onda çıkmadı hsg de. Doktor ucunda darlık var tüpün açarım onu dedi.
Miyom var alınacak mı bilmiyorum. Kaç dr gittiysem gebeliğe engel değil dedi. Sanırım almaz fazla kurcalamamak için. Kistim var solda. Ama ona hiçbirşelilde dokunulmasına onay vermedim. Söyledim. Kalsın kist yumurtluyorum ben engel değil yumurtama.
Yok yokanlayacağın.
Daha evvel açık ameliyat ile kistim alındı. Yumurtalık da bana sorulmadan alınmış. Onun derdini çekiyorum.

Canim bende tup bebek tedavisine baslamadan once 2.kez hsg cekildim ilkinde sorun yoktu... doktor iki tupumunde alinmasi gerektigini hidrosalpenks oldugunu soyledi. Bikac doktoru aradim hepsi aldir dedi birtanesi rahim filminin %1 yanilma payi oldugunu ama hidrosalpenks varsada alinmasinin dogru oldugunu soyledi. Zar zor ameliyata ikna oldum. Tuplerimi aldirmaya girdim ciktim. Doktorum birkac saat sonra yanima geldi ve dediki.. Tuplerinde sorun yoktu almadik endometriozis odaklarin vardi temizledik artik dogal yolla hamile kalabilirsin. Hic bu kadar sevindigimi hatirlamiyorum cok mutlu oldum..

Ameliyattan sonra agrim oldu ama hic yatmadim yerimde duramadim. Alsaydi belki omur boyu vicdan azabi cekicektim ama oyle olmadi :) inslah seninde gerek kalmaz en kisa surede hamile kalirsin...

Canim bende tup bebek tedavisine baslamadan once 2.kez hsg cekildim ilkinde sorun yoktu... doktor iki tupumunde alinmasi gerektigini hidrosalpenks oldugunu soyledi. Bikac doktoru aradim hepsi aldir dedi birtanesi rahim filminin %1 yanilma payi oldugunu ama hidrosalpenks varsada alinmasinin dogru oldugunu soyledi. Zar zor ameliyata ikna oldum. Tuplerimi aldirmaya girdim ciktim. Doktorum birkac saat sonra yanima geldi ve dediki.. Tuplerinde sorun yoktu almadik endometriozis odaklarin vardi temizledik artik dogal yolla hamile kalabilirsin. Hic bu kadar sevindigimi hatirlamiyorum cok mutlu oldum..

Ameliyattan sonra agrim oldu ama hic yatmadim yerimde duramadim. Alsaydi belki omur boyu vicdan azabi cekicektim ama oyle olmadi :) inslah seninde gerek kalmaz en kisa surede hamile kalirsin...
Amin canım hayırlısı ile inş.

Yanılma olur canım ama benim filmimi
Çeken doktor ekranda gösterdi. Hidrosalpenks sağda kesin ama sol ne alemde onu bilmiyorum. Sağ alın tamma dedim ama solda sorunda olsa dokunmayın dedim. Kalsın öyle olmazsa yapacak birşey yol dedim. Bakalım işte regli olunca aldoracağım. Ama hala yer ve doktor araştırıyorum.
Valla çocuk olmasa beni giç bir güç tekrar yumurtalığımı riske atacak böyle ameliyata ilna edemezdi. Ağrım filan yok.
Hsg den sonra bende ağrı kaldı sağ tarafta.
Ne bilim enteresan yaninsan öğrendikçe öğreniyor psikoloji kalmıyor insanda. Bazen diyorum hiç bilmeden araştırmadan yatsaydın masaya. Çok stresim çok.
Allah inş emeklerimixi dualerımızı çanamızı boşa çıkarmasın. Bu saat oldu yatamadım düşünmekten.

Amin canım hayırlısı ile inş.

Yanılma olur canım ama benim filmimi
Çeken doktor ekranda gösterdi. Hidrosalpenks sağda kesin ama sol ne alemde onu bilmiyorum. Sağ alın tamma dedim ama solda sorunda olsa dokunmayın dedim. Kalsın öyle olmazsa yapacak birşey yol dedim. Bakalım işte regli olunca aldoracağım. Ama hala yer ve doktor araştırıyorum.
Valla çocuk olmasa beni giç bir güç tekrar yumurtalığımı riske atacak böyle ameliyata ilna edemezdi. Ağrım filan yok.
Hsg den sonra bende ağrı kaldı sağ tarafta.
Ne bilim enteresan yaninsan öğrendikçe öğreniyor psikoloji kalmıyor insanda. Bazen diyorum hiç bilmeden araştırmadan yatsaydın masaya. Çok stresim çok.
Allah inş emeklerimixi dualerımızı çanamızı boşa çıkarmasın. Bu saat oldu yatamadım düşünmekten.

Oyle oluyor canim malesef ben arastirma yapmaktan derslerime calisamamistim. Sonucta yine doktor yapacagini yapiyor kafada patlatsan ayni. Bazen cok arastirmak iyi gelmiyo. Doktorumda ayni seyi soyledi yanima okumadan gel dedi. Biz sizin yerinize okuduk dedi :) doktoruna guven gerisi hallolyur simdiden gecmis olsun...

Selam. Öncelikle laparoskopiyi neden olacaksın. Çünkü seni tanısal laparoskopi adı altında ameliyata alıyorlar ve o esnada tespit ettikleri sorunlara müdahale ediyolar ve rakam artmaya başlıyor. Ben geçen hafta ameliyat oldum. geçtiğimiz yıl tüplerimin tıkalı olduğundan şüphelenmişti doktor ve rahim filmi çekmişti. Sonrasında açıldı tüpler dedi ama ya açılmamıştı ya da tekrar tıkandı bilemiyorum. birkaç doktora gittim. Bu süreç çok önemli. saçma sapan yorumlarla insanlarla ve doktorlarla karşılaşabiliyorsun. Ben ankara liv hospitalda Doç Dr Turgut Var hocaya gittim muayene oldum güvendim ve 1 hafta içinde ameliyatımı oldum. İşinde çok iyi ve özellikle hasta psikolojisindende çok iyi anlıyor üstelik sana neler yapacağını, sorununun ne olduğunu bir kağır alıp çizip detaylı anlatıyor. ben şuan iyileşme sürecindeyim. Bunun dışında rakam özel hastane olduğu için yüksek. Ama sana tavsiyem doktor seçiminde geçmişine bak. daha önce çalıştığı yere. Mesela ben önce Gata'dan bir prof'a gidecektim. Tabiki iyi eğitimlidir ve yıllarını vermiş Prof sonuçta ama. Ne kadar laparoskopik vaka görmüş olabilir ki gata'da. sonuçta askeri bi hastane. Ancak Turgur Var hocam Zekai Tahir Budak kadın doğum hastanesinden gelmiş Liv hospital'a. Daha çok vaka daha çok tecrübe, gördüğünü daha iyi yorumlama ve en az yanlış teşhis demektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba kizlar. Benimde tuplerimde hidrasalpinks var ve laparoskopik ameliyat icin iyi bir doktor ariyorum. Bana iyi bir doktor tavsiye edebilirmisiniz?

Merhaba kızlar bende çikolata kisti icin laparoskopi olucam ameliyat sonrası hamile kalanınız varmi? Yumurtalık rezervlerine zarar veriyormuş ama diğer türlüde kistler gitmiyo 1 senedirde çocuk düşündüğümüz icin ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası çok ağrı oluyormu birde ameliyatta sonda falan takiyorlarmi. Lütfen cvplarinizi bekliyorum

Merhaba kızlar bende çikolata kisti icin laparoskopi olucam ameliyat sonrası hamile kalanınız varmi? Yumurtalık rezervlerine zarar veriyormuş ama diğer türlüde kistler gitmiyo 1 senedirde çocuk düşündüğümüz icin ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası çok ağrı oluyormu birde ameliyatta sonda falan takiyorlarmi. Lütfen cvplarinizi bekliyorum
Çikolata kisti konusunda bir bilgim yok ama ameliyatta sonda takılıyor tabii ki. Çok şiddetli bir ağrım olmadı benim

Merhaba canim. Ben ameliyatimi oldum kurtuldum. Valla okadar yildir bosuna cekmisim. Bende yumurta rezervi zarar gorme ihtimaline karsi ameliyat oncesi 2 kere yumurta toplattim. Ameliyatini mutlaka laparoskopik ol ve doktorunu cok iyi sec. Ben doktorumdan cok memnun kaldim, yumurtaliklarimda hic zarar gormedi. Yasim 35 ustu oldugundan ameliyattan 2 ay sonra toplanan yumurtalari transfer ettirdim. Ameliyat sonrasi verdikleri ilaclarla agrilarini hissetmiyorsun ve sonda takiyorlar.

Merhaba canim. Ben ameliyatimi oldum kurtuldum. Valla okadar yildir bosuna cekmisim. Bende yumurta rezervi zarar gorme ihtimaline karsi ameliyat oncesi 2 kere yumurta toplattim. Ameliyatini mutlaka laparoskopik ol ve doktorunu cok iyi sec. Ben doktorumdan cok memnun kaldim, yumurtaliklarimda hic zarar gormedi. Yasim 35 ustu oldugundan ameliyattan 2 ay sonra toplanan yumurtalari transfer ettirdim. Ameliyat sonrasi verdikleri ilaclarla agrilarini hissetmiyorsun ve sonda takiyorlar.
Cevabin icin çok teşekkür ederim. Bende toplattirmayi düşündüm ama kistlerden dolayı toplamanın zor olacağını söyledi doktorum. Hastanede kaç gün kaldın peki birde yenimi oldun transferi biraz çok oldu sorularım nolur kusura bakma

Kistlerin cok riskli yerdemiymiski? Benim her iki yumurtaligimdada endometrioma vardi biri 4-4.5 cm digeri 3-3.5 cm. Ustelik tupumun biriside hidrosalpeks olusmustu kist yuzunden. Valla tup bebekciler once ameliyatini ol tupunu aldir sonra gel dediler. Benim amh degerimde 1in altindaydi, buna ragmen oyle dediler. Ben kendim karar verdim once toplatmaya. Allahtan oyle bir karar vermisim okadar ilacla her opuda sadece 2 saglikli yumurtam olustu. Sonradan ogrendimki tupumu aldirirsam az olusan yumurtalarim hic olusmayabilirmis. Allahtan ameliyat icin cok iyi bir doktor cikti karsimada bana herseyi guzel guzel anlatti. Tupumu almayip bagladi, diger tupumde saglikli cikti. Once yumurta toplatmakla cok iyi karar verdigimi soyledi, amh degerim dusuk ve yasim 35 ustu oldugu icin. Ameliyattan 2 ay sonra transfer muayenesine gittigimde ilac ganol f leri kullanmadan yine 2 tane yumurta gordumya ogun hayatimin en mutlu gunlerinden biri oldu. Valla canim ameliyat icin cok iyi bir doktor bulman lazim. Sakin parayi dusunup ucuza kacma. Ikinci dikkat etmen gereken yasin ve amh degerin. Eger benim gibi yasin 35in uzerindeyse ve amh deherin 1in altindaysa zaten doktorlar once yumurta toplamayi tavsiye etmeli. Cok kisinin bu ameliyat sonunda ilac kullanmalarina ragmen yumurta olusmuyormus bana doktor aynen bunu soyledi. Ama herkesin boyle olacak diye bir kaide yok, bak benim ilac kullanmadan ayni sayida yumurtam olustu ameliyattan sonra. Birde acaba kistlerinin konumundan ve durumundan dolayimi boyle dediler.

Ben 29 yaşındayım solda 5 cm sağda 3.5 ve 2 cm olmak üzere 2 tane kistim var. Amh değerim güzel 1.72 hsg çektirdim tüplerim açık cıktı hiç bir sıkıntı yok çok şükür kist dışında ama iste 1 senedir olmadi bebeğimiz. Ve daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum bu yuzden ameliyata karar verdim. Kistlerim yumurtaliklarimda olduğu icin toplamanın zor olacağını söyledi doktorum. Üniversite hastanesinde doçent doktora ameliyat olucam özel olarak seçtik doktoru yoksa herhangi bi doktor yapıyor. Çok arastirdik rastege gitmedik. Zaten kaç tanesine gittiysemde azda olsa zerevlerin zarar görebileceğini söylediler. Artık hayırlısı dicem girip çıkıcam ameliyata Allah büyük inşallah sorunsuz gecer. Sen nerde oldun peki ameliyatı hangi doktora oldun

Aslinda amh degerin cokta yuksek degilmis, gerci amhin 1.72 cikma sebebide kistler. Rezervi azaltiyorlar. Ameliyattan korkma canim, bende cok korktum yillarca ameliyat olmadim, sonunda tupumun birisini kaybettim kist yuzunden. Suan tuplerin zarar gormemisken ol kurtul. Zaten birsey anlamiyorsun. Beni narkozdan uyandirdiklarinda daha ameliyata baslamadilar zannetmistim :) sabah 8de ameliyata aldilar,ameliyathanede gozumu actigimda saat 9:10 du. O gece hastanede kaldim. Ertesi gun oglen 12 civari hastaneden ciktik. Laparoskopi oldugu icin o gece ameliyat yerimin agrisindan degilde, karnini gazla sisiriyorlar ya o gazdan uyuyamadim. Uattigim zaman diyaframimi cok rahatsiz etti hepsi o kadar. Yalniz ameliyattan sonra endometriomalarin tekrardan olusma ihtimali yuksek biliyorsun degilmi. Benim hidrosalpeksim olmasaydi ki gebelik olusmuyo olussa bile dusuk oluyo sanirim ameliyat olmaz, kistlerimle birlikte hamile kalmaya calisirdim.

Back