mrb rozalinda..sende ankaradasın hangi doktora yaptırdın ve kaça mal oldu acaba? benim dişlerimde baya problemli rahay rahat ağzımı aça aça gülmeyi unuttum diyebilirim
Canim sana ozelden mesaj atmistim. ayni problem var bende de. Birileri bilgilendirse ne guzel olurduYani bir yandan da dogal dislerime kiyamiyorum ben. Gidip oylece kestirmek bictirmek cok korkutuyor beni. Rozalinda, bu isin ilerisi icin ne diyor doktorlar sen yaptirmistin?
seaangel sen de ankaradasın ve lamina yaptırmak istiyorsun benim gibi sanırım....iyi bi diş hekimi bulursak birbirirmizi bilgilendirelim....yaptıran arkadaşlar buraya tekrar uğramıyorlar...dolayısıyla bize yardımcı olamayacaklar sanırım....rozalinda isimli arkadaş sanırım çok memenunj ankaradaki drundan ama o da hep çevrimdışı.....onun gittiği drun teli ben de var ama tam emin olamadım kendisiyle birebir görüşmeden...istersen özelden yaz...paylaşayım....
cvbın için çok tşkkr ederim rozalında :) bi kaç şey daha sormak istiyorum pembe estetik dediğin olay nedir..bide yanlış anlamadıysam eger sen dişlerine tek tek yaptırmadın kaplama gibi 6 dişi toptan yaptırdın dimi..laminantta tek tek yapılıyo die biliorum yada ben ciddi ciddi araştırmaya yeni başladığım için daha hiç bişey bilmiorum
Ben bu konuda epey bilgi sahibi oldum, anlatayım canım :) laminete özel bir porselen maddesi, diğer porselenlere göre daha ince ve doğal duruyorlar. 2 şekilde yapılıyor. Birincisi diş yüzeyi soyularak üstüne sadece ön yüzeye yaprak şeklinde yapıştırılıyor ve bir diğeride (bana yapılan) empress dedikleri yani dişi küçültürek bütün etrafında geçecek şekilde yapıyorlar.Bunu doktorum kararı verdi. Benim dişlerimde çarpaşıklamalar olduğundan ömürlük ve kullanım açısından empress yapalım dedi. Diğerini çok uzun kullanamazsın dedi. İkiside aynı fiyat..
Pempe estetik konusuna gelince benim gülerken diş etlerim fala görünüyordu. Birde daha önce diş eti ameliyatı geçirmiştim, şiş ve biçimsizdi ön dişlerim. Onları lazerle yukarıya çekerek düzeltti, dişlerimin gülerken daha çok görünmesini sağladı. Eskisi gibi değiller çok şükür..
bende ciddi ciddi yaptirmayi dudunuyorum ama izmite bu isi yapabilecek guvenilir bir dr bulamiyorum.buradaki arkadaslardan yardim isedim ama malesef kimse yardim etmedi.
Bende yeni uye oldum.Yillarca sessiz takip edenlerdendim.Bende kendi yasadigim bazi deneyimleri paylasmak ve bazi konularda yardim almak icin burdayim..Lamine yaptirdim fakat sonuc hicde istedigim gibi olmadi.Aralikli dislerde kesinlikle onermiyorum.Cok buyuk yapiliyor lamineler ve dislek gibi duruyor.Canim saglikli dislerim kesildi bicildi.Sonuc ise husran, gunluk bakimlarini yaptigim halde(fircalamak arti hemen hergun dis teliyle temizlik arti gargara) lamine olan bolgede yani gercek disinizle lamine arasinda biriken onca artik ve bunlarla beslenen bakterilerde cabasi. Arti hayatimda diseti sorunu yasamadim taki lamineler oldukdan sonra onuda yasadim sadece lamine yapilan dislerimde dis eti sorunu oldu..cok sagliksiz bir yontem..Eskisiye donmeyi cok isterdim.Doktoruma tel tedavisi istemistim o beni lamineye yonlerdi.Zira kendisinin uzmanlik alani ortodontri degildi ki para kazanamayacakdi.4 yil surer bilmem ne diye beni caydirdi ve lamineyle tanismis oldum.Sorunu sadece aralikli dis olanlara mutlaka tel tedavisi oneriyorum.Dis renginizdende memnunsaniz saglikli disleri kestirmeyin.Bu islem geri donusumsuz bir islemdir.su anda bunlar sokturup atmak istiyorum ama birkez yaPilinca omur boyu her 15 yil arayla yenilemek gerekiyor.Benim gibi bu hataya dusmeyin diye size yardimci olmak isterim.sorularinizi rahatlikla sorabilirsiniz..keske bir geri donusu olsaydi bu yolun..cok pismanim.hayatimin hatasi diyebiliyorum bu islem icin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?