• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lamine diş yaptıranlardan yardım istiyorum

Merhabalar, öncelikle size özelden mail attım..Benimde görsel sıkıntım çoktu. Hatta resimlerimide koydum bakabilirsin, toplam 6 tanesi diş lamine oldu, 2 dişimede estetik dolgu ve bütün diş etlerimede pempe estetik yapıldı. Toplam 3000 TL ödedim.
Kesinlikle tavsiye ederim, eskiden gülerken rahatsız oluyordum, şimdi gayet rahatlıkla gülüyorum ve artık resimlerimde hep tebessüm ile dişlerim var :)

merhaba hangi doktora yaptırdığınızı öğrenebilir miyim adres bigisi filan

Hayatımın hatası! Bence burda çok memnunuz şurda yaptırdık burda yaptırdık diyenlere itibar etmeyin. Gerçekten yaptıran birine bulun ve sorun ne kadar kullanışsız ve çekilen onca eziyet sonucu hüsran olduğunu söyler. Tabiki görüntü çok güzel sonuçta bembeyaz dişleriniz oluyo. Ama ne elma ne dürüm ben hiç bişey ıssıramıyorum (sadece ön yüze kaplanılanlardan benimki) durmadan düşüyo. Yaptıralı 2yıl oldu ve 8 dişimi yaptırdım ve dr da kaydım var 23 kere diş yapıştırtmaya gitmişim. Başta bahaneler buldular yok gece dişini sıkıyosundur oynuyodur yok çocukken ortodonti görmüşün dişlerin kayıyo Allah Allah kimsede böyle bişey yaşamadık fln diye. Ama kimle konuşsam pişman.
Ayrıca dişleriniz öyle azıcık fln törpülemiyolar. Bunu dişiniz düşünce anlıyosunuz. Ne sıcak ne soğuk yiyip içemiyosunuz hasassiyetten! Yani 5sene sora çıkar eski dişin gelsin diye bişey yok. Çıkartınca ya yenisini yapıcaksın yada zirkonyum fln. Yani geçmiş olsun diyolar artık kendi dişin mişin yok! Ki doktorumdan son derece memnunum annem babam hepsi dişlerini orda yaptırdı ama onlarınki zirkonyumdu çok memnunlar. Bu lamine işi tam anlamıyla bi çile! Durmadan düşüyo ve benimkilerde sonradan kayma bile oldu en kısa zamanda kurtulucam bunlardan

Bende yeni uye oldum.Yillarca sessiz takip edenlerdendim.Bende kendi yasadigim bazi deneyimleri paylasmak ve bazi konularda yardim almak icin burdayim..Lamine yaptirdim fakat sonuc hicde istedigim gibi olmadi.Aralikli dislerde kesinlikle onermiyorum.Cok buyuk yapiliyor lamineler ve dislek gibi duruyor.Canim saglikli dislerim kesildi bicildi.Sonuc ise husran, gunluk bakimlarini yaptigim halde(fircalamak arti hemen hergun dis teliyle temizlik arti gargara) lamine olan bolgede yani gercek disinizle lamine arasinda biriken onca artik ve bunlarla beslenen bakterilerde cabasi. Arti hayatimda diseti sorunu yasamadim taki lamineler oldukdan sonra onuda yasadim sadece lamine yapilan dislerimde dis eti sorunu oldu..cok sagliksiz bir yontem..Eskisiye donmeyi cok isterdim.Doktoruma tel tedavisi istemistim o beni lamineye yonlerdi.Zira kendisinin uzmanlik alani ortodontri degildi ki para kazanamayacakdi.4 yil surer bilmem ne diye beni caydirdi ve lamineyle tanismis oldum.Sorunu sadece aralikli dis olanlara mutlaka tel tedavisi oneriyorum.Dis renginizdende memnunsaniz saglikli disleri kestirmeyin.Bu islem geri donusumsuz bir islemdir.su anda bunlar sokturup atmak istiyorum ama birkez yaPilinca omur boyu her 15 yil arayla yenilemek gerekiyor.Benim gibi bu hataya dusmeyin diye size yardimci olmak isterim.sorularinizi rahatlikla sorabilirsiniz..keske bir geri donusu olsaydi bu yolun..cok pismanim.hayatimin hatasi diyebiliyorum bu islem icin..

Merhaba benimde ön dişim ayrık bu konuyla ilgili lamine düşündüm ama yaxınızı okuyunca tereddut ettim özelden resim paylaşabilirmisinz öncesi sonrası buarada ismim tugba 0535 9806205 whatsabım

Sevgili arkadaşım senin aadına çok üzüldüm ama bu noktada bence doktorunkabiliyeti devreye giriyor.Sadece ön iki dişime yaptırmama rağmen kocaman kocaman
olmadı dişlerim.Çok da güzel oldular,boyları uzadı,renk ve diş eti uyumu mükemmel.Ne bileyim yani ayrıca en ufak problemde gidebileceğim bir doktorum var.
Senin de madem o kadar problem oldu dişçinin yeni baştan yapması gerekirdi.Bir önceki mesajımda fotoyu görebilirsin.Elma falan ısırmıyorum ben ama alışkanlık hep keserek yerim.
Ama dürüm,ekmek arası döner falan ısırıp yiyorum her şeyi.

Merhabalar benimde ön iki dişim ayrık lamine düşündüm ama yazınızı okuyunca tereddüt ettım öncesi ve sonrası resim paylaşmanız mümkünmü şimdiden tesekkürler

laminenin iyi yapılması şartı ile düşmesi mümkün değil ki.. benim 3 ay falan oldu yaptıralı ilk gün kebapçıya gittim ve afiyetle dürümümü künefemi yedim.. ön 6 dişim lamine geri kalan 8 dişim normal porselen oldu..diş hekimim çocukluk arkadaşımdı kendisi etilerde muayenehanesi olan çene cerrahıdır fakat ben riske girmeyim lamine diş olayı profesyonellik gerektirir sürekli yapan kişinin becerisi başkadır dedi çapa diş hekimliğinden arkadaşı Doç dr uğur beye rica etti arkadaşımın muayenehanesine gelerek ilk seansta komple çene filmimi çekerek kanal ve dolgularımı +diş temizliğini yaptı sonra da 3 seansta laminelerimi ve diğer dişlerimi kapladı.. ...benim diş gıcırdatma ve sıkma problemim olduğu halde yaptılar gece plağı yapıldı geceleri takmam için çünkü çenemde de bitişme başlamıştı.. dr un söylediğine göre yeni bir lamineymiş 300 psi basınca dayanıklıdır sökülmesi için elmas uçlu frezelerle kazıyarak çıkarmamız gerekir dedi..ben çok memnunum ve asla kendi dişim gibi olmaz sanırdım ama kendi dişimden daha iyi oldu çünkü benim sıkma problemim yüzünden bütün dişlerim süt dişi gibi küçülmüş ve yüzeyleri girinti çıkıntıyı kaybetmiş tamamen düzleşmeler olmuştu çiğneme vasfını yitirmişti o yüzdende parça et falan yiyemiyor çiğneyemediğim içinde sürekli mide problemi çekiyordum sonunda da et yemekten kaçınmaktan aşırı kansızlıkla hastanede tedavi görmek zorunda kaldım diş estetikten öte sağlık açısında çok önemli bir unsur.. ama tabi ehil ellerde olmak şartıyla..

Son düzenleme:
Kizlar ben de dislerime lamine yaptirmak istiyorum onerceginiz kabiliyetli doktor var mi

benim bir sene oluyor laminate yaptıralı hatta geçiyor bir seneyi...çok çok memnunum toplam 20 dişimi yaptırdım...bazı dişlerim laminate müsait değildi porselen kaplama yapıldı....herşeyi yiyebiliyorum hiçbir sorun yaşamadım...benim dişlerimde aşınma vardı,sızlıyorlardıve renkleri koyuydu...doğru düzgün gülemiyordum...şimdi çok memnunum...yaptırmak isteyen herkese öneririm....
Nerde yaptirdiniz aceba dislerinizi ? Ben turkiyeye geldigimde yaptirmak istiyorum muhtemelen antalya AMA kime gitsem hic bi fikrim yok ozel kliniklere mi bakip arastirsam yoksa hastane mi hangisi daha uygun fiyat acisindan??

konu çok eskide kalmış yakın zamanda yaptıranlar var mı acabaAAAA??

vallahş ben de yenç yaptırdım benim sorunum suydu dislerim cok düzgün olmasına ragmen senelerce antibiyotik kullandığım icin ön dislerimde cıkmayan lekelenmeler vardı,kompozit kaplama yaptırdım zaman icinde kola kahve vs tüketimi yüzünden sarardı hatta o sarılıklar fırcalasam bile o kadar kötü gözüküyordu ki güldüğümde insanlar dislerini fırcalamıyormusun diye soruyordu hep gülerken elimle ağzımı kapatırdım,
discimle konusup lamine tedavisine basladık, hiç ağrılı bir sürec değil orada burada disim böyle oldu şöyle ağrıdı diyenlerin yasadığı olayların aynısı sizinde basınıza gelecek diye bir şey yok,benim hic ağrım ve kanamam olmadı mesela ama süreç oldukca uzun ve meşakatli 3 hafta haftada 2 gün disciye gidip geldim, bunun dısında dez avantajı ne derseniz dişinizin traşlanması her şey iyi güzel ancak gercek disinizin kesildiğini işler bittikten sonra anlıyorsunuz,sırf bu konu yuzunden bazen düsünüyorum,bunların dısında görünüş ve kullanım ısırma bakımından hiç bir sorun yaşamadım. görsellere önceki ve sonraki halini ekliyorum.ilk yüklediğim fotoğrafta gülüsümdeki hat cizgisinin yamukluğunu ve dislerimin sıkısık durmasını görebilirsiniz

Eklentiler

• IMG_6890.JPG
    IMG_6890.JPG
    3,3 KB · Görüntüleme: 978
  • IMG_9146.JPG
    IMG_9146.JPG
    49,8 KB · Görüntüleme: 982
çok doğal durmuş rengi felan bayıldım :super: güle güle kullanın 6 dişinize mi yapıldı? yaklaşık ne kadara maloldu?
benmde ön dişim çarpık. yaptrımak istiyorum ama dişimin traşlanması beni ürkütüyor cidden. hemde en öndeki dişim. Allah korusun ilerleyen yıllarda bir sorun yaşarsam laminelerde ksin kaplama yaptrmam gerekecek en ön dşim olduğu için. ama yaptrmamda gerek taktım ön dişime :((

vallahş ben de yenç yaptırdım benim sorunum suydu dislerim cok düzgün olmasına ragmen senelerce antibiyotik kullandığım icin ön dislerimde cıkmayan lekelenmeler vardı,kompozit kaplama yaptırdım zaman icinde kola kahve vs tüketimi yüzünden sarardı hatta o sarılıklar fırcalasam bile o kadar kötü gözüküyordu ki güldüğümde insanlar dislerini fırcalamıyormusun diye soruyordu hep gülerken elimle ağzımı kapatırdım,
discimle konusup lamine tedavisine basladık, hiç ağrılı bir sürec değil orada burada disim böyle oldu şöyle ağrıdı diyenlerin yasadığı olayların aynısı sizinde basınıza gelecek diye bir şey yok,benim hic ağrım ve kanamam olmadı mesela ama süreç oldukca uzun ve meşakatli 3 hafta haftada 2 gün disciye gidip geldim, bunun dısında dez avantajı ne derseniz dişinizin traşlanması her şey iyi güzel ancak gercek disinizin kesildiğini işler bittikten sonra anlıyorsunuz,sırf bu konu yuzunden bazen düsünüyorum,bunların dısında görünüş ve kullanım ısırma bakımından hiç bir sorun yaşamadım. görsellere önceki ve sonraki halini ekliyorum.ilk yüklediğim fotoğrafta gülüsümdeki hat cizgisinin yamukluğunu ve dislerimin sıkısık durmasını görebilirsiniz

çok doğal durmuş rengi felan bayıldım :super: güle güle kullanın 6 dişinize mi yapıldı? yaklaşık ne kadara maloldu?
benmde ön dişim çarpık. yaptrımak istiyorum ama dişimin traşlanması beni ürkütüyor cidden. hemde en öndeki dişim. Allah korusun ilerleyen yıllarda bir sorun yaşarsam laminelerde ksin kaplama yaptrmam gerekecek en ön dşim olduğu için. ama yaptrmamda gerek taktım ön dişime :KK43:(

8 disimde var, ön dislerimde dahil discime cok fazla rica ettim bu traslama isleminde dislerimden cok kesmemesi icin ancak kaplamasız malesef artık gercek dislerimi kullanmam mümkün değil ancak zaten antibiyotik lekelerinden dolayı ben kendi doğal haliyle zaten kullanamıyordum buna güvenerek yaptırdım, 8 dis icin 5 bin lira ödedim, ortodonti tedavisi düsündünüz mü?

8 disimde var, ön dislerimde dahil discime cok fazla rica ettim bu traslama isleminde dislerimden cok kesmemesi icin ancak kaplamasız malesef artık gercek dislerimi kullanmam mümkün değil ancak zaten antibiyotik lekelerinden dolayı ben kendi doğal haliyle zaten kullanamıyordum buna güvenerek yaptırdım, 8 dis icin 5 bin lira ödedim, ortodonti tedavisi düsündünüz mü?
evet düşündüm düşünmem mi hemd eo da yaklaşık 5000 tl b,r yıl kalacak kararlıydım ama düğünüm olduğu için vazgeçtim.
3 ay var düğünüme.düğünde çıkartıp düğünden sonra geri takmayı kabul etmedi hiçbir ortodontist. tekrar aynı miktarda ücret alırım yaptılar. e düğünümde diş telli olmak istemiyorum haliyle :( e düğünümde bu dişle de olmak istemiyorum o yüzden bu lamine kaplama yoluna girdim maalesef.

Merhabalar, öncelikle size özelden mail attım..Benimde görsel sıkıntım çoktu. Hatta resimlerimide koydum bakabilirsin, toplam 6 tanesi diş lamine oldu, 2 dişimede estetik dolgu ve bütün diş etlerimede pempe estetik yapıldı. Toplam 3000 TL ödedim.
Kesinlikle tavsiye ederim, eskiden gülerken rahatsız oluyordum, şimdi gayet rahatlıkla gülüyorum ve artık resimlerimde hep tebessüm ile dişlerim var :)
Nereye yaptırdın acaba Adana ise süper fiyat

Lamine kaplama ağzınızda kötü koku yaptı mı?
Ben de şu an yaptırıyorum.
1 haftadır geçiciler takılı.
Çok kötü koku yapıyor.
Gerçekleri de böyle olur diye kahroluyorum. Geri dönüşü de yok :(

Back