- 31 Temmuz 2011
- 10.135
- 17.418
- 298
Uzun bir aradan sonra et yemekleri yarışmasından herkese selamlar...
Lahmacunu sevmeyen yoktur heralde, sizlere evde caniniz istedigi anda yaoabileceginiz şahane bir lahmacun tarifi getirdim .
Hamuru için
Yaklasik 6 su bardağı un
1 dolu olmayan tatli kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Su
Malzemeler ile orta kıvam bir hamur elde edilir ve kenara alinir.Isterseniz firindan hamur alıp onunla da kolayca yapabilirsiniz.
Içi için
600 gr kiyma (bol yağlı olmalı)
1 iri domates veya iki orta boy domates
4 kuru soğan
1 sivri biber
Ben maydanoz bulamadığımdan kullanmadım,siz mutlaka yarım demet maydanoz da ekleyin
1 kaşık salça
3 yemek kaşığı isot
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatli kaşığı kirmizi toz biber
1 tatli kaşığı 7 türlü baharati
1 çay bardağından bir parmak az sıvıyag
Tuz
Sebzeler rondodan veya rendeden geçirilir ve kıymaya eklenir.Baharatlar da eklenip iyice harmanlanir.
Hamur mini boy yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır.Unlayıp tava büyüklüğünde açılır.Açılan hamur yağlanmış tavaya alinir iç harc yerleştirilir.
Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 5 6 dk pişirilir.
Sicak sicak servis ediliyor....Afiyet şifa olsun.
Tüm bu malzemeden 20 adet lahmacun cikti.Boyu çok büyük değil ama iki tane yiyince doyuruyor.Ben kalanlari buzlukta saklıyorum, çocuklar istedikçe isitip veriyorum
Sunum ....
Eki Görüntüle 2047699
Lahmacunu sevmeyen yoktur heralde, sizlere evde caniniz istedigi anda yaoabileceginiz şahane bir lahmacun tarifi getirdim .
Hamuru için
Yaklasik 6 su bardağı un
1 dolu olmayan tatli kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Su
Malzemeler ile orta kıvam bir hamur elde edilir ve kenara alinir.Isterseniz firindan hamur alıp onunla da kolayca yapabilirsiniz.
Içi için
600 gr kiyma (bol yağlı olmalı)
1 iri domates veya iki orta boy domates
4 kuru soğan
1 sivri biber
Ben maydanoz bulamadığımdan kullanmadım,siz mutlaka yarım demet maydanoz da ekleyin
1 kaşık salça
3 yemek kaşığı isot
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatli kaşığı kirmizi toz biber
1 tatli kaşığı 7 türlü baharati
1 çay bardağından bir parmak az sıvıyag
Tuz
Sebzeler rondodan veya rendeden geçirilir ve kıymaya eklenir.Baharatlar da eklenip iyice harmanlanir.
Hamur mini boy yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır.Unlayıp tava büyüklüğünde açılır.Açılan hamur yağlanmış tavaya alinir iç harc yerleştirilir.
Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 5 6 dk pişirilir.
Sicak sicak servis ediliyor....Afiyet şifa olsun.
Tüm bu malzemeden 20 adet lahmacun cikti.Boyu çok büyük değil ama iki tane yiyince doyuruyor.Ben kalanlari buzlukta saklıyorum, çocuklar istedikçe isitip veriyorum
Sunum ....
Eki Görüntüle 2047699
Son düzenleyen: Moderatör: