• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lahana Suyu Kürü (İbrahim Saraçoğlu tarifi)

ben bu kürü uygulamadım ama akşamları yatmadan içiyorum kilomda değişiklik var sayılmaz
ama ben toksinleri atsın diye içiyordum
birden bu kürü uygulamak istedim nedense
bugün itibariyle başlıyayım bakalım sonuç ne olcak size yazarım kızlar

Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum teker teker. Bana çok inandırıcı geldi.Valla İbrahim saraçoğlu olmasa pek önem vermezdim ama adam bu işe ömrünü adamış. En azından güven telkin ediyor ve Allah korkusu var. Yalan yanlış, uydurma bir bilgi ile boş umutlar vaad etmez diye düşünüyorum.
O yüzden denemekte fayda görüyorum. Bu gün olmasa da sanırım yarın başlarım. Lahana kapsülü kullanan arkadaşlar pek fayda görmemiş.. Çorbasından da ben fayda görmemiştim. Ama sanki içimden bir ses bu kürün faydalı olacağını söylüyor.

elifyasinesra_elacanpek_yeniyil10030.jpg

8. takımdan LUBABE

merhaba kızlar, ben denedim lahana kürünü ,zayıflatmadı hatta iştahımı açtı:(( yani mucize bişey beklemeyin.sadece çok grip olurdum ama olmadım kürü uyguladığımdan beri ,sanırım bağışıklık sistemimi kuvvetlendirdi.siz bana bakmayın ama ben çok zor kilo veririm inşallah size yardımcı olur

benim lahana suyu kürümde 3. haftam 2 günde bir içiyorum
hiç tartılmadım kilomu bilmiyorum o yüzden şuan en son 55 tim ama şimdi ne kadardır bilmiyorum
ama belim ve göbek çevrem 1 cm inceldi
ve evde herkes gripli olmasına rağmen ben daha grip olmadım bana bulaşmadı genelde eve hastalığı getiren ben olurdum ama bu sefer öyle olmadı
artık eskisi kadar gaz problemimde olmuyor 2 günde bir içtiğim için
keşke hergün içebilsem diyorum ama fazlası zarar tabi
tadına tamamen alıştım
ve bi kaç kişi sivilce çıkarıp çıkarmadığını merak etmiş
bende hiç sivilce çıkmaz ama 3 haftadır sadece yüzümde değil bacaklarımda fln bile çıktı ama o kadar da ürkütücü boyutlarda değil minik minik sivilceler

Merhaba Arkadaşlar ben 28 kasımda kürtaj oldum. Bebeğimin kalbi durmuştu. Psikolojim çok bozuldu evden 10-15 gün hiç çıkmadım. Yemek yemememe rağmen 4-5 kilo aldım. Öncesinde de tatile gütmek için adet geciktirici yüzünden 10 günde 5 kilo kadar aldım. Anlıyacanız 10 kilo falan vermem lazım. Tekrar bebek istiyorum ama şu kiloları da vermek istiyorum biraz.Lahana suyunu içiyorum 1 haftadır ama pek bir belirti yok. Yalnız iştahım biraz azaldı. Lahana suyu ile zayıflayan varsa lütfen yazın. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba
çarşamba günü lahana suyuna bende başladım,bugün 4.günüm ve 2 kilo verdim,diyetle beraber yapınca kilo veriliyor,hem sizi diyete motive ediyor hem de toksinlerinizden arınıyorsunuz,sivilce konusuna gelince evet yüzümde birkaç tane çıktı ama çok ufak,böylelikle temizlendiğimi hissediyorum,6.günümde günde bir bardağa düşüreceğim ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağım

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Şu meşhur lahana kürünü bende pazartesi yapmaya başladım.80.8 olan kilom 82.5 e çıktı anlam veremiyorum.beslenmeme de dikkat ettim.üstelik henüz 1.5 aylık bebeğim var ve emziriyorum.rekor kilo artışı oldu.hiç birşey yapmasam bile ben haftada 0.5 kg veriyordum emzirdiğim için.öyle abartılı birşeydw yemedim.böyle bir durumla karşılaşanınız var mı
sevgiler:süprizzzzz

arkadaşlar benim 5. günüm ve ben sadece 900 gr verebildim.birkaç tane sivilce de bende çıktı. ama küçük küçük. tadı öyle iğrenç falan değil. sonuçta lahananın tadını hepimiz biliyoruz farklı bişey değil. ben devam ediyorum bakalım haftaya sonucu tekrar yazarım

merhaba arkadaşlar bende lahana kürüne başlamayı düşünüyorum özellikle belirtmek istediğim ibrahim hoca bu kürü sarımsı-yeşil renkli ve iri lahanayla yapın diyor beyaz renkli futbol topu büyüklüğündekiler amaca uygun değil diye uyarıyor acaba kilo veremeyen arkadaşlar buna mı dikkat etmediniz merak ettim

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Şu meşhur lahana kürünü bende pazartesi yapmaya başladım.80.8 olan kilom 82.5 e çıktı anlam veremiyorum.beslenmeme de dikkat ettim.üstelik henüz 1.5 aylık bebeğim var ve emziriyorum.rekor kilo artışı oldu.hiç birşey yapmasam bile ben haftada 0.5 kg veriyordum emzirdiğim için.öyle abartılı birşeydw yemedim.böyle bir durumla karşılaşanınız var mı
sevgiler:süprizzzzz

canım benim emziriyorsan bence içme lahana suyunu
bebişine çok gaz yapar

Ben lahana çorbasını içiyorum tadı çok hoş bana göre (: benm sorunum bisküviden vazgeçememem zaten yemekle değil bisküvi ile besleniyordum ben (: Bakalım içiyorum ama bisküvi de yiyorum )= Yeşil çayda tüketiyorum ayrıca.. Bir de bu lahana küründe lahananın suyunu her gün taze mi kaynatcaz??? zor olur yaa :S

Ben lahana çorbasını içiyorum tadı çok hoş bana göre (: benm sorunum bisküviden vazgeçememem zaten yemekle değil bisküvi ile besleniyordum ben (: Bakalım içiyorum ama bisküvi de yiyorum )= Yeşil çayda tüketiyorum ayrıca.. Bir de bu lahana küründe lahananın suyunu her gün taze mi kaynatcaz??? zor olur yaa :S

amaaan sakın bi kaynatayım bolca sonra bi hhafta içeyim diye bişi düşünme daha çok sağlığını bozarsın kesinikle ama kesinlikle hergün taze olarak
her bitki için bu böyledir kaynatıldığı gün tüketilir
ayrıca bisküvi çok kalorili bişi onu yiyeceğine al koca ekmeği yee daha iyi yani
yeme sen bisküvi bence ye sebzeni meyveni
sağlık topraktan gelende fabrikadan gelende değil aklında bulunsun bu her zaman

Herkese selam ben de bugün lahana kürüne başladım. Kür tarifini de İbrahim Saraçoğlu'nun sitesinden aldım. Ev buram buram kokuyor ama olsun :) Tadı kötü olur diye düşünmüştüm ama içinde maydanoz ve limon olduğu için kötü değil. Maydanoz suyu içen var mı bilmiyorum ama aynı onun tadında. Ben sabah 1 bardak içtim. Dün diyete başlamıştım doktorumun verdiği listeyle. Bakalım ikisi bir arada etkili olacak mı? Tabii spor olayını da ekliyorum... Akşam koşu bandında 45 dakika mesaim var :))))

Bendeki formülü tekrar gönderiyorum. İbrahim Saraçoğlu'nun sitesindeki sorular bölümünden aldım. Hoca'nın yeni kitabında da bu formül var. Denemeye değer...

Zayıflama kürü
Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yaprağını çok fazla parçalamadan (doğramadan) ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak üç dakika kaynatınız. Üç dakika tamamlanınca kapağı açarak içerisine yarım demet gövde saplarıyla beraber taze yeşil maydanozu ilave ediniz ve kaşıkla içeriğin iyice karışmasını sağlayınız ve tekrar ağzını kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam ediniz. Toplam beş dakika tamalanınca ocağın altını kapatınız ve ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzüp suyunu ayırınız. Kaşık yardımı ile lahana ve maydanozlara biraz bastırarak suyunu bırakmasını sağlayınız. Cam kaba ayırdığınız haşlama suyunu dilerseniz üçe bölerek sabah, öğle ve akşam içebilirsiniz. Veya ikiye bölerek sabah ve akşam içebilirsiniz. Aç karına içilmesi çok daha etkilidir. Aç karına içmek istemiyorsanız öğünlerden en erken iki saat sonra içilmelidir. Burada dikkat edilecek bir konuda her içimden önce iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edip, karıştırıp içmektir. Kısaca, süzüp ayırdığınız lahana-maydanoz suyuna ılıyınca taze sıkılmış limon suyu ilave etmeyiniz. İçeceğiniz miktar kadarına iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edilmelidir. Bu kür günlük hazırlanmak zorundadır.

Kürün hazırlama şeklinde yarım demet maydanozdan bahsettim. Demetlerin içeriğindeki maydanozların sayıları farklı olabilir. Dört adet büyük yaprak beyaz lahanaya ilave edilecek maydanoz sayısı yirmi-yirmibeş adettir. Maydanozların gövde sapları ile beraber kullanılması gerekmektedir.

Lahana-maydanoz-limon suyu karışım kürünün uygulaması,

3x7U+3A

U > 7 gün uygulanır
A > 3 gün ara verilir

şeklindedir. Bu formülün anlamı, üç defa yedi gün uygulanır ve her yedi gün tamamlandığında üç gün ara verilir. Toplam uygulama süresi yirmibir gündür. Uygulama sürelerine üç günlük aralar dahil değildir.

Dikkat
Bu kürü yılda iki-üç kez uygulayabilirsiniz. Özellikle bahar aylarına girerken gelişen bahar yorgunluğuna karşı da mükemmel bir önleyicidir. Kış aylarında alınan kiloları bahar mevsimine girerken bu kür sayesinde hem kolaylıkla verebilir, hem de bahar yorgunluğuna bağlı şikâyetleri de yaşamamış olursunuz

Back