Laf sokma ve hazir cevaplik sanati!

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Bunu guzel yapabilen varsa lutfen burda taktiklerini paylasabilirmi...gercekten bazi kadinlar bu konuda oyle profesyonel ki hayranlikla seyrettiriyirlar kendilerini.. canimi yakan birinden ancak laf sokarak intikam aliyorum bu beni cok ama cok rahatlatiyor..ama son zamanlarda hep bi beceremez oldum..alttan alttan ve biyik altindan siritarak laf sokmak varken ben direkt kavgavari daliyorum olaya..sora sinirden titriyorum karsilik alinca sora aglama tutuyo rezil olup cikiyorum ..bole olucama icime atiyorum herseyi ve birden patliyorum....birde bu ara devrik cumleler kurdugumu farkettim karsiliklj biriyle bi konuyu tartissak karsi tarada kendimi dinletebilme yetenegjmi kaybettim eskiden daha iyiydim...arkadas gruplarinda sacmalamadan akici cumlelerle bir kobuda kobusmak istiyorum herkez dinlesin beni istiyorum.o an...mesela ben birine bise anlatirken karsi taraf beni yarida birakip baskasinin muhabetine karistoginda nefret eiyorum o andann ve hep bunu yasar oldum son zamanlar

Her şeyden önce kitap oku sana çok yardımı dokunur. Laf sokman için değil de bunu kelime haznen gelişir diye söyledim hem de insanlara kendini ifade edebilirsin. Laf sokmaktan daha cazip geliyor bana ne bileyim...

Ben laf sokmalı kavga ortamı oluştuğu an sıvışıyorum. Laf sokamam, kavga da edemem. Ne uğraşcam ya bana ne

Kitap okumak düzgün cümle kurmanıza yardımcı olur. Bunun yanında kendinize bir şeyler anlatmak da gelişmenizi sağlar. Bir konu belirleyip kendi kendinize laf anlatın. İlla sesli olmak zorunda değil içinizden geçirseniz yeter.

Konuşurken lafınız çok bölünüyorsa ya laf dinlemeyi bilmeyen insanların içindesiniz ya da konuşmanız sıkıcı geliyor insanlara. Eğer laf bölmeyi sadece size yapıyorlarsa bir şey anlatırken çok ayrıntıya giriyor olabilirsiniz. Belki de ilgilerini çekmeyen bir şeyden konuşuyorsunuz.

Ya insanın lafının bölünmesi gerçekten sinir bozucu. Bana da çok yapıyorlar çıldırıyorum içten içe

Laf sokmak tamamen zeka işi örnekle olmaz.
Çabuk düşünüp hazır cevap olman lazım.
Bunun için de karşı tarafın açıklarını iyi bilmen lazım ki bel altı vurabilesin.
Bence zeka değil beceri işi. Çünkü her konuda zekasız olup da laf sokma konusunda süper becerikli birçok insan gördüm. Bazılarının polemikçi tarafı ağırlıklı oluyor. Bu da evrimsel bir şey aslında.

Karakter meselesi iyi laf sokarım hazır cevabım sizin sorduğunuzu annemde sorar ama bi taktik Yok içten gelen doğal bi hal bu. Önceden sinirlenince kendimi kaybedip kırıcı olurdum artık dizginleyebiliyorum

Doğru lafı bulup zamanında söyleyebilmek zeka işi değil midir?

Doğru lafı bulup zamanında söyleyebilmek zeka işi değil midir?
bence beceri işidir. çünkü doğru lafı bulup zamanında yapıştıran fakat bir gram elle tutulur zekası olmayan birçok insan tanıdım. ve bunun tam tersi olarak da çok çok zeki olduğu halde hiç hazır cevap olmayan, konuşma konusunda beceriksiz olan bir sürü de insan tanıdım.

Neyseki zeki değilim diye yakınmayayım o zaman
bazen benim aklıma keşke şunu deseydim diye geliyor sinir oluyorum neden zamanında düşünüp söyleyemedim diye

Taktik maktik yoookkk, bam bam bam :)))

Ahanda ben :) yapi meselesi...
Yilda bi dogru lafi sokmadiysam sonradan dusunup pisman olurum bende

Bence laf sokma konusunda kendini geliştirmeye çalışma. Değersiz insanlarla muhattap olma. Bence en asil cevap susarak verilen. Ama sor ben bu asaleti yapabiliyor muyum? Malesef... ama çok isterdim susup kaale almayarak uzaklaşabilmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…