• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laf sokma ve hazir cevaplik sanati!

Farkında olmadan yapıyorum sanırım
Çevremdeki insanlar "laf soktuğumu" söyleyince farkediyorum çoğu zaman :)
"Hmmm dur bakayım şuna nasıl bir laf sokayım" derdine düşmeden, kendiliğinden gelişen bir olay.
Ama kendinizi ifade etmek için arkadaşların da dediği gibi bol kitap okuyabilirsiniz (ben pek okuyamasam da)

Saçma sapan konuşsanızda, kekelesenizde olduğu gibi konuşun..ayy saçmaladım, yok kekeledim diye düşünmeyin.. bir müddet sonra düzelirsiniz.. normale dönersiniz .. bazı insanlarda bu dönem dönem oluyo..

Laf sokmakla soktuğunu sanmak çok farklı şeyler
Mesela ben asla birine laf sokarak haz alanlardan değilim .
Sert konuşurum onlar bunu laf koydu olarak algılar .
Zeka işi

Laf sokmak bana çok ucuz geliyor. Rahatsız olunan konuyla ilgili doğrudan konuşmak daha mantıklı. Alttan alta laf sokup sonra ilişkiye devam etmek de normal değil, sevilmeyen kişiyle aynı ortamda sürekli bulunmak da. O yüzden bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

Ben var
Bunu guzel yapabilen varsa lutfen burda taktiklerini paylasabilirmi...gercekten bazi kadinlar bu konuda oyle profesyonel ki hayranlikla seyrettiriyirlar kendilerini.. canimi yakan birinden ancak laf sokarak intikam aliyorum bu beni cok ama cok rahatlatiyor..ama son zamanlarda hep bi beceremez oldum..alttan alttan ve biyik altindan siritarak laf sokmak varken ben direkt kavgavari daliyorum olaya..sora sinirden titriyorum karsilik alinca sora aglama tutuyo rezil olup cikiyorum ..bole olucama icime atiyorum herseyi ve birden patliyorum....birde bu ara devrik cumleler kurdugumu farkettim karsiliklj biriyle bi konuyu tartissak karsi tarada kendimi dinletebilme yetenegjmi kaybettim eskiden daha iyiydim...arkadas gruplarinda sacmalamadan akici cumlelerle bir kobuda kobusmak istiyorum herkez dinlesin beni istiyorum.o an...mesela ben birine bise anlatirken karsi taraf beni yarida birakip baskasinin muhabetine karistoginda nefret eiyorum o andann ve hep bunu yasar oldum son zamanlar :KK43:
ben varım o an şak die aklıma gelio hatta arkadaşlarım dio nasıl bağlantı kurdun die hızlı düşünüyorum

birde bu ara devrik cumleler kurdugumu farkettim karsiliklj biriyle bi konuyu tartissak karsi tarada kendimi dinletebilme yetenegjmi kaybettim eskiden daha iyiydim...arkadas gruplarinda sacmalamadan akici cumlelerle bir kobuda kobusmak istiyorum herkez dinlesin beni istiyorum.o an...mesela ben birine bise anlatirken karsi taraf beni yarida birakip baskasinin muhabetine karistoginda nefret eiyorum o andann ve hep bunu yasar oldum son zamanlar

Laf sokmalı diyalogları tasvip etmediğim için o konuda öneride bulunmayacağım..

Akıcı konuşmak istiyorsan çokca kitap oku, sana az kelime ile çok şey anlatabilme kabiliyeti kazandırır. Karşındaki seni sıkılmadan dinleyebilir. Olayları anlatırken gereksiz detaylardan kaçın. Sürekli kendi duygularından bahsetme, karşındakine de fikir sor. Onu sohbete dahil et. Sürekli "Ben" özneli cümleler kurma. Kitap okudukça bunları zaten farkında olmadan yapacaksın.

Laf sokmak övünç duyulacak birşey değil bence. Karşımdaki insanı nasıl yerin dibine sokarımdan ziyade "ona yaptığının yanlış olduğunu nasıl idrak ettirebilirim" diye düşünürsen karakterine daha çok katkısı olur diye düşünüyorm.

Son düzenleme:
Malesef ben çok hazır cvp biriyim, hemen lafmı sokar işime dönerim ama bu huyumdan hiç memlun değilim hatta kendime hakim olup laf sokmamaya, söylenenleri duymamaya çalışıyorum ama yine de ara sıra kendime engel olamıyorum.

Insanin özünde olan bir sey hadi laf sokayim diye agzinizi acarsaniz ya rezil olursunuz ya kavga cikar .Laf sokmak olarak degil de kendimi iyi ifade edebildigimi düşünüyorum. Biri haksiz bir sey söylese hemen itiraz ederim .Ortam uygun degilse yalniz kalinca derdin varsa bana direk soyle filan derim .Bugune kadar konustuklarimdan dolayi hic yanlis anlasilmadim .Cok sukur bunu da fazla okumama bagliyorum.

Bu sanat mı?
İnsanları kırmak üzmek moralini bozmak
Buna sanat diyorsun bide
Sürekli laf sokup eleştiren insanlardan haz etmem.
Banane onlarla mı uğraşıcam
Yapıyorsalarda alırlar cevabını
Bu tip insanlarla muhattab olmam

Şu yazım tarzıyla laf sokmaya çalışıyorsanız rezil olmaktan başka bir işe yaramaz.!
Biraz okuyun ve yazın. Sürekli yazın. Kelimeleri doğru öğrenin. Ondan sonra güzel de konuşursunuz laf da sokarsınız.
Nerdeyse bütün kelimeleri yanlış yazmışsınız.
Bu arada sürekli laf sokmaya çalışanlardan da nefret ederim. Öyle insanlarla görüşmüyorum.

Laf sokma degilde nasil konusursam insanlarin kalbini kirmam diye dusun bence

Laf sokmak tamamen zeka işi örnekle olmaz.
Çabuk düşünüp hazır cevap olman lazım.
Bunun için de karşı tarafın açıklarını iyi bilmen lazım ki bel altı vurabilesin.
Ki bu da bence hiç hoş değil.
Karşımda biri laf salatası yaptığında veya bel altı vurduğunda gözüm dönüyor. Ağzına şöyle 2 tane sağlam çarptığında bakalım karşı taraf bi daha laf sokabiliyor mu..
O yüzden bence hiç gerek yok karşındaki insanı da kiskirtmaya. Sonu çirkin bitebilir çünkü.

Super laf sokarim hak edene.
Istedigini soyleyip kenara cekilemez kimse istemedigini duyuyurum.
Kisa ornek vereyim gecen is yerinde bir arkdas benim taklitimi yapiyor biraz pabik yapim var onla ilgili milette guluyor benimde gulecegimi sandi bana bakti eee dedim ne eee dedi insan takliti yapmaya calistin sebekten oteye gidemedin bir dahaya daha iyi performans bekliyorum senden dedim bozuldu kaldi.

Bu kişilik meselesi değil mi.sonradan ya da öğrenerek insan laf sokabilir mi ki.çocukluğumdan beri var bende.ama elimde olan bişey değil.biri bişey diyince savunma mekanizması çalışıyor Hemen

Bunu guzel yapabilen varsa lutfen burda taktiklerini paylasabilirmi...gercekten bazi kadinlar bu konuda oyle profesyonel ki hayranlikla seyrettiriyirlar kendilerini.. canimi yakan birinden ancak laf sokarak intikam aliyorum bu beni cok ama cok rahatlatiyor..ama son zamanlarda hep bi beceremez oldum..alttan alttan ve biyik altindan siritarak laf sokmak varken ben direkt kavgavari daliyorum olaya..sora sinirden titriyorum karsilik alinca sora aglama tutuyo rezil olup cikiyorum ..bole olucama icime atiyorum herseyi ve birden patliyorum....birde bu ara devrik cumleler kurdugumu farkettim karsiliklj biriyle bi konuyu tartissak karsi tarada kendimi dinletebilme yetenegjmi kaybettim eskiden daha iyiydim...arkadas gruplarinda sacmalamadan akici cumlelerle bir kobuda kobusmak istiyorum herkez dinlesin beni istiyorum.o an...mesela ben birine bise anlatirken karsi taraf beni yarida birakip baskasinin muhabetine karistoginda nefret eiyorum o andann ve hep bunu yasar oldum son zamanlar :KK43:

Arkadaşlara katılıyorum, çok kitap okuyun ve çok bilgi edinin, genel kültürünüzü geliştirin.
İstemediğiniz bir tartışmaya müdahil edildiğinizde çabuk parlıyor ve öfke patlaması yaşıyorsanız sinirinizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz, bu hem ağzınızdan çıkacak ve sonrasında pişman olacağınız sözleri engeller hem de sükunet ve sakinlikle tartışmayı kontrol altına almanızı sağlar.

laf sokamak demeyelim de kendinizi ifade etmenin en iyi yolu iyi bir dinleyici olmaktan geçiyor.
karşı taraf konuşacak anlatacak siz o arada dinleyip hazırlanacaksınız ama göz ardı etmeyin kavga bile akıllı insanla ediliyor cahilin kavgası berbat derecede sinir bozucu oluyor.
çogu zaman arkamı dönüp çıkmakda bulurum en iyi cevabı kavga kavga nereye kadar
herkesin düşünceleri başka başka

Laf sokmayı hiç sevmem, laf sokanları da sevmem. Maksatlı konuşanları, hesaplı planlı konuyu belli bir yere getirenleri de sevmem. Samimi insanları severim. Samimi derken laubali anlamında değil, duygularını sahici yansıtanları severim. Mesela kırıldıysa kırıldım diyecek, alındıysa neden öyle dedin diyecek. Öyle tiyatro oynayıp sinsilik etmeyecek. Var mı dersen arada çıkıyor böyle insanlar, en yakın arkadaşım böyledir mesela.

neden böyle bir istek içerisindesiniz laf sokan insanlar bana zavallı gelmiştir açık açık net konuşan insan olmanızı tavsiye ederim.

Back
X