- 30 Kasım 2016
- 708
- 949
- 23
sen asssla ego tatmin objesi değilsin sadece oyleyMİSsin gibi göstermeye çalışıyor ama içten içe catliyor azıcık dusunsen mantiklica anlarsın o Özgenin dışı çok havalı herkesten üstün burnu havada ama içinde fırtınalar kopuyor biraz da salak haa hem sana benim yerimde olmak istiyorsundur diyor hem de ben bu çocuğu istemiyordum senin gibi okumak istiyordum diyor mal ya beyinsizBen bunları söylesem kekelerim. Yok o kumaş bende sahiden. Ama sanki bi yapsam açılacağım ve pat pat söyleyeceğim diye de hissediyorum bazen. Ego tatmin objesi olmaktan çok sıkıldım
Öncelikle allah sabır versin sana. Okudukça laflarımı dizdim. Seni ezik bulmuş. Sen de fazla iyi niyetli konuşuyorsun. Burda yazdığını ona desene "senin yerinde olsam 3 gün değil 1 ömür ağlarım" yüzüne yüzüne çarp. Benim karşımda onun gibi biri olacak stres atardım vallaGüzel hanımlar hepinize merhaba.
Konuya hemen girmek istiyorum. Annemin, benden 7 yaş büyük bir kuzeni var. Adına Özge diyelim. Özge dünyalar güzeli 1 kız annesi. Abim gibi hatta kanım canım Özgeden bile daha çok sevdiğim bi eşi var. Güzel bir evi var. Önlisans mezunu. Kendi çalışıp kazandığı aylık 300 lira geliri var (vekil öğretmenlik yapıyor). Annesinin yüzüne 1 karış mesafeden bağırır. Erkek kardeşiyle 10 dakika arabayı sen kullandın ben sürdüm muhabbeti yapar, ailece pikniğe gittiğimizde etin pidenin hesabını yapar. 100 liraya aldığı şeyin 700 lira olduğunu söyler. Küçükken hep hayalimdi hemşire olmak bunu duyduğunda "şehir dışına puanım tutuyordu ama ailem yollamadı" diyip o yıl özel bir üniversiteye ücretli kayıt olup tonla para döktüğü kıydırı kıçık bir bölüm var. Hedefimi küçümsediğinde yaşım küçüktü 12lerde falandım. Sanıyordum ki o bölüm harika bir bölüm 400-430larla alınıyor (safım) 200lerle gitmiş.
Bu kıza aşırı gıcığım açıkcası. Nişanım oldu davet etmedim ailemden de çok büyük tepki gördüm. Beni çünkü çocukluğumdan beri hep küçümsedi. Annemde hiç buna ses etmedi malesef akrabalık ilişkileri dolayısıyla. Nişandan sonra bu bana küstü. Dedim ki ooooh rahatladım. Ama resmen üstü kapalı laf sokmalar. Bayramda seyranda bir araya geliyoruz insanın kulağını yırtan seslerle bastırırcasına yapılan konuşmalar kahkalar. Annemin ve çok sevdiğim Özgenin annesi dolayısıyla barıştık bi süre sonra.
Gelelim bu hanımın lafı bitmiyor. En son hamile olduğunun haberini anneme verdi. Annem de zeholde çok sevindi diyince aldım teli tebrik edeyim dedim. Konuşma aynen şu.
-Özge abla hamile olduğunu duydum. Çok sevindim. Allah hayırlı bir evlat nasip etsin.
-Sağol Zeholcüm. Allah sana da nasip etsin. Belki benim yerimde olmak istiyorsundur ama Allah mutlaka sanada hayırlı kapıları açacak (nişan attım)
-Yok hiç öyle bir arzum yok. Kimsenin yerinde olmayı istemem. Okulum var, hocalarım çok iyi, hastalarım çok iyi, bir sürü güzel hedefim var, yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Hayatımdan çok mutluyum vallahi Özge abla. Hocalarımı bi görsen "tatlım" demeden konuşmuyorlar. Hastahane nasıl keyifli bir ortam biliyor musun. Arzu hocama çok özeniyorum mesela. Serviste büyülüyor beni inşaallah onun gibi öğreyim görevlisi olmayı istiyorum onun kadar iyi.
(Kendi kocası ailesi yanında itti, kpderi hayatının tek kazancı olan altınlarına el koydu. Bu bebeği de istemeden yaptı. Görümceleri şamaroğlanına çevirdi hala bana benim hayatımı istersin diyor. Senin hayatına sahip olsam 3 gün ağlarım)
-aaaaa öyle mi ne güzel. Aslında bende bu çocuğu istemiyordum kariyer yapacaktım. Okula gelmek istiyordum
-hıııı? Neyse bi yerden başlarsın Özge abla. Ben yapacağına inanıyorum. Yapabilirsin sen.
-Ay ne kadar güzel. Maaşaallah pek hırslısın. İnşaallah kızımda senin gibi hırslı olur 35 yaşında evlenir. (23 yaşındayım)
Kız özet olarak bu. 35 yaşında evleneceğim vahyoldu sanki. Aile tarafından da swvilmiyor. Bu kızı bir ara hüngür hüngür ağlatacak kadar bir laf sokmayı istiyorum kızlar. Bu konuda yardımınızı iatiyorum.
Yada ben mi abartıyorum bilemiyorum ama bu kız kesinlikle iyi niyetli değil.
Güncelleme: Arkadaşlar olumlu olumsuz tüm eleştirilerinize teşekkür ederim. Fakat bi hususta yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Okumakta evlenmekte matah şeyler değil elbet. Onun sadece şu an bunu matah bişey bulduğu için ona karşı böyle davranmak istedim ve başaramamışımda görüyorum ki. Açıkcasu bu yüzden yardım istedim. Başaramıyorum. Bir sürü beni kıran döken şeyler yaptı çocukluğumdan beri ve yanına kar kalıyor givi hissediyorum. Bu yüzden üzülmesini istedim.
Sufi benim için kıymetli bir üyesin. Görüşlerin benim değerli. İnan şu yaşıma kadar hep sineye çektim. Bi nişanıma gelemedi bide bu çıkışı yaptı. Küs olduğumda daha beter ve mutlaka bayramlarda bir araya geliniyor. Öyle bek altı vuruyor ki bazen ne yapacağımı şaşıyorum. Ailemin yanında hayatta gülmediğim tüm yüzleri o gülmüş gibi davranıp bana Allah sanada nasip etsine bağlıyor. En acısı nişan attığım gündü. 1 saat olmayan mükemmel nişanlılık sürecini dinledim. Öyle sinirleniyorum ki bunlar aklıma gelince... Ve yüzü gülse gam yemeyeceğim bi nebze. Anneme kpderini atıp bana da ne iyi insanlar diyor Allah sanada nasip etsin diyo. YüzsüzAçıkçası laf sokmak çok yorucu geliyor bana.Bence yine böyle densiz bir laf ettiğinde abla neden böyle söylüyorsun bu söylediğin çok anlamsız tarzında konuşun adam akıllı.
Baktınız hala aynen devam ediyor kesin muhabbeti.
Sırf akrabayim diye sinirimi bozan insanlarla görüşmem ben ne kadar hatir gönül olsa da arada.
Haklısınız. Çok hemde. Birsürü kişiye kafa tuttum ama bu kıza güçsüz hissediyorum kendimi. Çünkü 12 yaşımdan beri hedeflerimden tuttu 23 yaşındayken 35 yaşında evlilik biçti. Özgüvenimi bu kızın karşısında kaybediyorum.sen asssla ego tatmin objesi değilsin sadece oyleyMİSsin gibi göstermeye çalışıyor ama içten içe catliyor azıcık dusunsen mantiklica anlarsın o Özgenin dışı çok havalı herkesten üstün burnu havada ama içinde fırtınalar kopuyor biraz da salak haa hem sana benim yerimde olmak istiyorsundur diyor hem de ben bu çocuğu istemiyordum senin gibi okumak istiyordum diyor mal ya beyinsiz
kafaya taktığın hatuna bak bi fark etsen böyle laf sokayim diye dert etcek hiçbir şeyi yok asssla
cokk komik ve alik gibi geldi bana karakteri
Onu desem varya herkes beni ayıplar. 6-7 yaş büyük ya. Bizim bu aile hiyeraşisi garip. Ağzını açsan kapatırlar ne kadar haklı olırsan ol.Öncelikle allah sabır versin sana. Okudukça laflarımı dizdim. Seni ezik bulmuş. Sen de fazla iyi niyetli konuşuyorsun. Burda yazdığını ona desene "senin yerinde olsam 3 gün değil 1 ömür ağlarım" yüzüne yüzüne çarp. Benim karşımda onun gibi biri olacak stres atardım valla
Doguma kadar sabret dogumdan sonra tebrik etmeye gittiginde ay bebek cok cok guzel ayni babaannesi dersin olmazmiGüzel hanımlar hepinize merhaba.
Konuya hemen girmek istiyorum. Annemin, benden 7 yaş büyük bir kuzeni var. Adına Özge diyelim. Özge dünyalar güzeli 1 kız annesi. Abim gibi hatta kanım canım Özgeden bile daha çok sevdiğim bi eşi var. Güzel bir evi var. Önlisans mezunu. Kendi çalışıp kazandığı aylık 300 lira geliri var (vekil öğretmenlik yapıyor). Annesinin yüzüne 1 karış mesafeden bağırır. Erkek kardeşiyle 10 dakika arabayı sen kullandın ben sürdüm muhabbeti yapar, ailece pikniğe gittiğimizde etin pidenin hesabını yapar. 100 liraya aldığı şeyin 700 lira olduğunu söyler. Küçükken hep hayalimdi hemşire olmak bunu duyduğunda "şehir dışına puanım tutuyordu ama ailem yollamadı" diyip o yıl özel bir üniversiteye ücretli kayıt olup tonla para döktüğü kıydırı kıçık bir bölüm var. Hedefimi küçümsediğinde yaşım küçüktü 12lerde falandım. Sanıyordum ki o bölüm harika bir bölüm 400-430larla alınıyor (safım) 200lerle gitmiş.
Bu kıza aşırı gıcığım açıkcası. Nişanım oldu davet etmedim ailemden de çok büyük tepki gördüm. Beni çünkü çocukluğumdan beri hep küçümsedi. Annemde hiç buna ses etmedi malesef akrabalık ilişkileri dolayısıyla. Nişandan sonra bu bana küstü. Dedim ki ooooh rahatladım. Ama resmen üstü kapalı laf sokmalar. Bayramda seyranda bir araya geliyoruz insanın kulağını yırtan seslerle bastırırcasına yapılan konuşmalar kahkalar. Annemin ve çok sevdiğim Özgenin annesi dolayısıyla barıştık bi süre sonra.
Gelelim bu hanımın lafı bitmiyor. En son hamile olduğunun haberini anneme verdi. Annem de zeholde çok sevindi diyince aldım teli tebrik edeyim dedim. Konuşma aynen şu.
-Özge abla hamile olduğunu duydum. Çok sevindim. Allah hayırlı bir evlat nasip etsin.
-Sağol Zeholcüm. Allah sana da nasip etsin. Belki benim yerimde olmak istiyorsundur ama Allah mutlaka sanada hayırlı kapıları açacak (nişan attım)
-Yok hiç öyle bir arzum yok. Kimsenin yerinde olmayı istemem. Okulum var, hocalarım çok iyi, hastalarım çok iyi, bir sürü güzel hedefim var, yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Hayatımdan çok mutluyum vallahi Özge abla. Hocalarımı bi görsen "tatlım" demeden konuşmuyorlar. Hastahane nasıl keyifli bir ortam biliyor musun. Arzu hocama çok özeniyorum mesela. Serviste büyülüyor beni inşaallah onun gibi öğreyim görevlisi olmayı istiyorum onun kadar iyi.
(Kendi kocası ailesi yanında itti, kpderi hayatının tek kazancı olan altınlarına el koydu. Bu bebeği de istemeden yaptı. Görümceleri şamaroğlanına çevirdi hala bana benim hayatımı istersin diyor. Senin hayatına sahip olsam 3 gün ağlarım)
-aaaaa öyle mi ne güzel. Aslında bende bu çocuğu istemiyordum kariyer yapacaktım. Okula gelmek istiyordum
-hıııı? Neyse bi yerden başlarsın Özge abla. Ben yapacağına inanıyorum. Yapabilirsin sen.
-Ay ne kadar güzel. Maaşaallah pek hırslısın. İnşaallah kızımda senin gibi hırslı olur 35 yaşında evlenir. (23 yaşındayım)
Kız özet olarak bu. 35 yaşında evleneceğim vahyoldu sanki. Aile tarafından da swvilmiyor. Bu kızı bir ara hüngür hüngür ağlatacak kadar bir laf sokmayı istiyorum kızlar. Bu konuda yardımınızı iatiyorum.
Güncelleme: Arkadaşlar olumlu olumsuz tüm eleştirilerinize teşekkür ederim. Fakat bi hususta yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Okumakta evlenmekte matah şeyler değil elbet. Onun sadece şu an bunu matah bişey bulduğu için ona karşı böyle davranmak istedim ve başaramamışımda görüyorum ki. Açıkcasu bu yüzden yardım istedim. Başaramıyorum. Bir sürü beni kıran döken şeyler yaptı çocukluğumdan beri ve yanına kar kalıyor givi hissediyorum. Bu yüzden üzülmesini istedim.
Teşekkür ederim. Ziyaret yapmayı düşünmüyorum aranayı dahi. Uzak duracağım :)Doguma kadar sabret dogumdan sonra tebrik etmeye gittiginde ay bebek cok cok guzel ayni babaannesi dersin olmazmi
Valla canım aile içinde bi şekilde yer edineceksin. Ben de gıcık oluyorum bu saçma hiyerarşiyeOnu desem varya herkes beni ayıplar. 6-7 yaş büyük ya. Bizim bu aile hiyeraşisi garip. Ağzını açsan kapatırlar ne kadar haklı olırsan ol.
Doguma kadar sabret dogumdan sonra tebrik etmeye gittiginde ay bebek cok cok guzel ayni babaannesi dersin olmazmi
Bunu yapmayı bende çok istiyorum. Kalbimde nokta kadar kin öfke taşımak istemem. Kim ister ki? Yok yere de oluşmaı bu hisler.
Önemsememek en iyisi ama bazen ego tatmin edici bir obje gibi hissediyorum kendimi. Kendime saygım bitiyor. Bana bunu yapmasına hakkı var mı?
Ve tüm fikirlerinize saygı duyuyorum ama bir açıdan objektif bakamıyorsunuz. Onun hayatını prenses gibi yansıttığı hayatına "onun suçu değil" diyorsunuz. İstemediği bir bebek olmasına rağmen bana doğmamış çocuğu üzerinden yaptığı fesatlığı daha cici sebeplere bürüyorsunuz. Ama bana bu kkadar sevimli yaklaşmadınız:) Neyse... Ama inanın ilk taşı hiç ben atmadım ve çoğu kez sineye çektim. Galiba yine çekeceğim. Allaha havale ederek.
Kadın bebeğini düşünüyorsa karşılığını alma ihtimalini düşünüp millete laf sokmayacak o zaman.Marıfet oldugu ıcın demedım dogurmanın marıfet oldugunu da ıdda etmedım, sız etrafnızdakı marıfetlı ınsanlara el pence mı duruyosunuz ?
Mevzu baska kadının karnında masum bı bebek var ve o bebek annesının herseyınden etkılenıyor stres uzuntu bunlar bebege zarar vermez mı ? Ne demıs konu sahıbı ona oyle bur laf sokayım kı hungur hungur aglasın ? Sımdı bu etık mı ? O bebegın kul hakkına grmek degıl mı ?
bıraz anlayıs lazım hamıle bır kadını aglatmak bana yakısmaz sahsen bununla mutlu olmak da apayrı bır karaktersızlık olur...
konu sahıbı sutten cıkma ak kasık da olmadıhına gre ( sureklı ona karsı kendını ovme, sahıp olduklarıyla hava atma, kadının basına gelenlerı onun sucuymus gıbı yargılaması) sussa olmez heralde
ayrıca konuda yazılan ve hıc degınmedıgım gercekler kadına kocası saygı duymayıp baskalarının yanında azarlıyor bu kadının ayıbı mı?
Kayınpederı tek bırıkımı olan altınlarını almıs bu kadının sucu mu ?
Plansız bır hamılelık yasıyor ama kendısını ıstıyormus gıbı anlatıp motıve edıyor, bu kotu bısey mı? Ne yapsaydı ben cocuk dusunmuyordum deyıp aldırsamıydı? O zaman gzunuzde saygın mı olurdu ?
Bu hıkayedekı ıkı kadının bırbırınden bı farkı yok ıkısıde sahıp oldugu seyler uzerınden dıgerıne hava atıyor hepsı bu. Ve butun bunlar cok sacma.
Özge yi boşver hayatının tadını çıkar...sakin özgeye şu dakikadan sonra laf sokma gafletinde bulunma çünki o hamile yine sen suçlu olursun.Güzel hanımlar hepinize merhaba.
Yani özge senin annenin teyzesinin kızı mı?Özge annemin kuzeni.
Birde benim annem var
Birde özgenin annesi var.
Karmasık anlatmışım kusura bakmayın lütfen
Vallahi burda bana bir sürü olumsuz eleştiri de geldi hepsini bi yerde abladım ama hanımefendiye anlam veremiyorum.
Bence normal deyip altını doldurmadan saydırıyor. Daha fazla alıntılamakta istemiyorum açıkcası
Bundan bunu mu çıkardın çok iyisin
Keşke etrafımda sizin gibiler olsa teşekkür ederim bu aradaEvet bunu çıkardım,herkes birşekilde fikrini yazıyor
Bende kendi açımdan bakarak yorumladım,sizde çok iyisiniz ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?