• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laf sokma sanatı

Anne diye dokunulmaz mı olacak? Herkes doğuruyor marifet değil yani.

Marıfet oldugu ıcın demedım dogurmanın marıfet oldugunu da ıdda etmedım, sız etrafnızdakı marıfetlı ınsanlara el pence mı duruyosunuz ? :KK70:
Mevzu baska kadının karnında masum bı bebek var ve o bebek annesının herseyınden etkılenıyor stres uzuntu bunlar bebege zarar vermez mı ? Ne demıs konu sahıbı ona oyle bur laf sokayım kı hungur hungur aglasın ? Sımdı bu etık mı ? O bebegın kul hakkına grmek degıl mı ?

bıraz anlayıs lazım hamıle bır kadını aglatmak bana yakısmaz sahsen bununla mutlu olmak da apayrı bır karaktersızlık olur...

konu sahıbı sutten cıkma ak kasık da olmadıhına gre ( sureklı ona karsı kendını ovme, sahıp olduklarıyla hava atma, kadının basına gelenlerı onun sucuymus gıbı yargılaması) sussa olmez heralde

ayrıca konuda yazılan ve hıc degınmedıgım gercekler kadına kocası saygı duymayıp baskalarının yanında azarlıyor bu kadının ayıbı mı?
Kayınpederı tek bırıkımı olan altınlarını almıs bu kadının sucu mu ?

Plansız bır hamılelık yasıyor ama kendısını ıstıyormus gıbı anlatıp motıve edıyor, bu kotu bısey mı? Ne yapsaydı ben cocuk dusunmuyordum deyıp aldırsamıydı? O zaman gzunuzde saygın mı olurdu ?
Bu hıkayedekı ıkı kadının bırbırınden bı farkı yok ıkısıde sahıp oldugu seyler uzerınden dıgerıne hava atıyor hepsı bu. Ve butun bunlar cok sacma.

Son düzenleme:
kız gıcık olabılır ama artık bı anne . Hamıle bır kadını aglatmaya hakkın yok sus da otur... bu kadar kinci olma
Sizce gerçekten ANNE olmak herşeyi serbest kılabilir mi bir insana?Annelik insana ekstra imtiyazlar mı sağlıyor sizce.Anneliğinin ilk önce kendisi farkında olmalı bir insan.
Bu konuyu baz alarak söylemiyorum bunu.Ama birisinin özgürlüğünün başladığı yerde,diğerininki biter.

Marıfet oldugu ıcın demedım dogurmanın marıfet oldugunu da ıdda etmedım, sız etrafnızdakı marıfetlı ınsanlara el pence mı duruyosunuz ? :KK70:
Mevzu baska kadının karnında masum bı bebek var ve o bebek annesının herseyınden etkılenıyor stres uzuntu bunlar bebege zarar vermez mı ? Ne demıs konu sahıbı ona oyle bur laf sokayım kı hungur hungur aglasın ? Sımdı bu etık mı ? O bebegın kul hakkına grmek degıl mı ?

bıraz anlayıs lazım hamıle bır kadını aglatmak bana yakısmaz sahsen bununla mutlu olmak da apayrı bır karaktersızlık olur...

konu sahıbı sutten cıkma ak kasık da olmadıhına gre ( sureklı ona karsı kendını ovme, sahıp olduklarıyla hava atma, kadının basına gelenlerı onun sucuymus gıbı yargılaması) sussa olmez heralde

ayrıca konuda yazılan ve hıc degınmedıgım gercekler kadına kocası saygı duymayıp baskalarının yanında azarlıyor bu kadının ayıbı mı?

Plansız bır hamılelık yasıyor ama kendısını ıstıyormus gıbı anlatıp motıve edıyor, bu kotu bısey mı? Ne yapsaydı ben cocuk dusunmuyordum deyıp aldırsamıydı? O zaman gzunuzde saygın mı olurdu ?
Bu hıkayedekı ıkı kadının bırbırınden bı farkı yok ıkısıde sahıp oldugu seyler uzerınden dıgerıne hava atıyor hepsı bu. Ve butun bunlar cok sacma.

Sizce gerçekten ANNE olmak herşeyi serbest kılabilir mi bir insana?Annelik insana ekstra imtiyazlar mı sağlıyor sizce.Anneliğinin ilk önce kendisi farkında olmalı bir insan.
Bu konuyu baz alarak söylemiyorum bunu.Ama birisinin özgürlüğünün başladığı yerde,diğerininki biter.

Az onve benzer bı mesaJa cevap vermıstım onu okuyabılırsın alıntıladım senın ıcın

Ayrıca hangı ozgurlugunu kısıtlamıs nerede ne yazmıs knu sahıbı cok merak ettım bırde ben cevabımı knu sahıbıne yazdım neden dahıl olunuyor anlamadım umarım dusuncelerımı anlamaktan cok yargılamaya ve degıstırmeye kalkan son kısı olursunuz!

Anne diye dokunulmaz mı olacak? Herkes doğuruyor marifet değil yani.
Annelik münasebetsizlik hakkı tanımıyor kimseye.Üç çocuğum var,ne hamileliklerinde,ne daha sonra, kendimde bu hakkı hiç görmedim.Doğurduysam kendime doğurdum,bunun için kimse bana borçlu değil,dünyaya 3 fert getirmekle diğer faniler önümde eğilecek değiller...

Az onve benzer bı mesaJa cevap vermıstım onu okuyabılırsın alıntıladım senın ıcın

Ayrıca hangı ozgurlugunu kısıtlamıs nerede ne yazmıs knu sahıbı cok merak ettım bırde ben cevabımı knu sahıbıne yazdım neden dahıl olunuyor anlamadım umarım dusuncelerımı anlamaktan cok yargılamaya ve degıstırmeye kalkan son kısı olursunuz!
Alıntı için teşekkür ederim,söylenenler anlama ve anlatma üzerineydi tam da.Yargılama ve değiştirme çabasını konu sahibine yazdıklarınızda gördüm daha çok.Sizin gibi düşünenler yarın da,çocuğum,en önemli sensin,senden önemli kimse olamaz zihniyetiyle çocuk büyütüyor.Toplum egoist fertlerden geçilmiyor.

Alıntı için teşekkür ederim,söylenenler anlama ve anlatma üzerineydi tam da.Yargılama ve değiştirme çabasını konu sahibine yazdıklarınızda gördüm daha çok.Sizin gibi düşünenler yarın da,çocuğum,en önemli sensin,senden önemli kimse olamaz zihniyetiyle çocuk büyütüyor.Toplum egoist fertlerden geçilmiyor.

Benı zerre kadar anlamadıgınız bellı :) bu yuzden uzatmayalım en ıyısı ıyı aksamlar

Onunla aramdaki en büyük ve tek fark her zaman onun beni kendi girdap dünyasını çekmesi. İlk taşı atması. O yüzden vicdsnım rahat.

Onun hayatındaki sıkıntıları söylememse kendi hayatını prenses hayatı gibi yansıtması. Bu husustada vicdanım rahat.

Onunla aramdaki en büyük ve tek fark her zaman onun beni kendi girdap dünyasını çekmesi. İlk taşı atması. O yüzden vicdsnım rahat.

Onun hayatındaki sıkıntıları söylememse kendi hayatını prenses hayatı gibi yansıtması. Bu husustada vicdanım rahat.

Tamam tatlım bende onu dıyorum bı farkınız yok aynısınız tek fark onun baslatmasıysa sende bunu kabul etmıssın yerınde olsam onunla bır olmazdım onu da takmazdım yoluma bakardım vıcdan yapacak bır durum yok, bazen kaale almamak en buyuk had bıldırmektır. Laf dokmaya calısmaktan ıyıdır

Laf sokma deyince aklıma o kara gün geldi ahshsj. Çalışma hayatımın ilk yılında "ben süper zekayim" temalı bir konuşma yapıyordum. Hani salak olmadığımı kanıtlamak gerekiyordu. Ne lüzum varsa okulda sınıf atladigimdan beş yaşında ikinci sınıfta olduğumdan bahsediyordum. Bir arkadaş sadece birkac kelimelik kisa bir cümle kurdu. Daha doğrusu soru sordu.

"Eee sonra ne oldu da böyle oldun?"

Hala arada aklima gelir cevaplar hazırlarim kendime. Çok pis laf soktu zalimin kızı. Sensin salak taam mı. Kötü çocuk pezemenk. Rahatladım.
:KK70::KK70: Ay ne güldüm yazına.Çok tatlısın o yeter bir kere.Mizah yüksek zeka ister,o da var sende:sampiyon:

Tamam tatlım bende onu dıyorum bı farkınız yok aynısınız tek fark onun baslatmasıysa sende bunu kabul etmıssın yerınde olsam onunla bır olmazdım onu da takmazdım yoluma bakardım vıcdan yapacak bır durum yok, bazen kaale almamak en buyuk had bıldırmektır. Laf dokmaya calısmaktan ıyıdır
Bunu yapmayı bende çok istiyorum. Kalbimde nokta kadar kin öfke taşımak istemem. Kim ister ki? Yok yere de oluşmaı bu hisler.
Önemsememek en iyisi ama bazen ego tatmin edici bir obje gibi hissediyorum kendimi. Kendime saygım bitiyor. Bana bunu yapmasına hakkı var mı?

Ve tüm fikirlerinize saygı duyuyorum ama bir açıdan objektif bakamıyorsunuz. Onun hayatını prenses gibi yansıttığı hayatına "onun suçu değil" diyorsunuz. İstemediği bir bebek olmasına rağmen bana doğmamış çocuğu üzerinden yaptığı fesatlığı daha cici sebeplere bürüyorsunuz. Ama bana bu kkadar sevimli yaklaşmadınız:KK200: :) Neyse... Ama inanın ilk taşı hiç ben atmadım ve çoğu kez sineye çektim. Galiba yine çekeceğim. Allaha havale ederek.

Canım ben olsam Allah'a havale ederim hiç bulaşmam, öyle laf sokma filan bana göre değil, mizacıma ters. Ama kim bana kötülük etmiş ve haksızsa Allah bi şekilde bi yerden çıkarıyor zaten, bunu beklemiyorum da , eden bulur diye bi söz var, çok doğru.
Kadının hayatı berbatmış zaten, bırak kendi derdi ona yeter, sen ne kadar şanslısın, önünde güzel bi hayat var, okuyorsun, bunları düşün, o kadın seni hiç etkilemesin

Bilemedim ama ben şahsım adıma Özgeyi gayet normal buldum yani hiç böyle içten bir iş içinde görmedim
Orada 35 derken size yapılan birşey yokki sadece okusun ve hırslansın yavrusuda 35 yaşında evlensin demiş
Bazı şeyleri siz büyütüyorsunuz gibime geldi....
Bundan bunu mu çıkardın çok iyisin

IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz Anladığın için minnettarım sana. Çok teşekkür ederim
Anlamayacak birşey yok zaten canım,hepimiz insanız ve duygularımız var.Melek hasletleri de taşımıyoruz hiçbirimiz.Taşıyanlar varsa bravo der,alkışlarım.Çok cool takılanları da böyle konularla görüyorum bazen,ancak o zaman anladıklarını düşünüyorum.

hiçbir şey yapmana gerek yok ki ben de okumak istiyordum bu çocuğu istemiyordum sözü onun zaten senin yerinde olmayı ne kadar çok istediğini açıkça ortaya koymuş
çok takılma böyle insanlara ve böyle olaylara kafana göre takıl karsilastiginda Merhaba de geç yeter herkes kendi hayatını yaşar
kimseyle sidik yarısına girmeye gerek yok
işine ve geleceğine odaklan
hayattan zevk almaya bak
o da ne hali varsa görsün

Güzel hanımlar hepinize merhaba.

Konuya hemen girmek istiyorum. Annemin, benden 7 yaş büyük bir kuzeni var. Adına Özge diyelim. Özge dünyalar güzeli 1 kız annesi. Abim gibi hatta kanım canım Özgeden bile daha çok sevdiğim bi eşi var. Güzel bir evi var. Önlisans mezunu. Kendi çalışıp kazandığı aylık 300 lira geliri var (vekil öğretmenlik yapıyor). Annesinin yüzüne 1 karış mesafeden bağırır. Erkek kardeşiyle 10 dakika arabayı sen kullandın ben sürdüm muhabbeti yapar, ailece pikniğe gittiğimizde etin pidenin hesabını yapar. 100 liraya aldığı şeyin 700 lira olduğunu söyler. Küçükken hep hayalimdi hemşire olmak bunu duyduğunda "şehir dışına puanım tutuyordu ama ailem yollamadı" diyip o yıl özel bir üniversiteye ücretli kayıt olup tonla para döktüğü kıydırı kıçık bir bölüm var. Hedefimi küçümsediğinde yaşım küçüktü 12lerde falandım. Sanıyordum ki o bölüm harika bir bölüm 400-430larla alınıyor (safım) 200lerle gitmiş.

Bu kıza aşırı gıcığım açıkcası. Nişanım oldu davet etmedim ailemden de çok büyük tepki gördüm. Beni çünkü çocukluğumdan beri hep küçümsedi. Annemde hiç buna ses etmedi malesef akrabalık ilişkileri dolayısıyla. Nişandan sonra bu bana küstü. Dedim ki ooooh rahatladım. Ama resmen üstü kapalı laf sokmalar. Bayramda seyranda bir araya geliyoruz insanın kulağını yırtan seslerle bastırırcasına yapılan konuşmalar kahkalar. Annemin ve çok sevdiğim Özgenin annesi dolayısıyla barıştık bi süre sonra.

Gelelim bu hanımın lafı bitmiyor. En son hamile olduğunun haberini anneme verdi. Annem de zeholde çok sevindi diyince aldım teli tebrik edeyim dedim. Konuşma aynen şu.

-Özge abla hamile olduğunu duydum. Çok sevindim. Allah hayırlı bir evlat nasip etsin.

-Sağol Zeholcüm. Allah sana da nasip etsin. Belki benim yerimde olmak istiyorsundur ama Allah mutlaka sanada hayırlı kapıları açacak (nişan attım)

-Yok hiç öyle bir arzum yok. Kimsenin yerinde olmayı istemem. Okulum var, hocalarım çok iyi, hastalarım çok iyi, bir sürü güzel hedefim var, yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Hayatımdan çok mutluyum vallahi Özge abla. Hocalarımı bi görsen "tatlım" demeden konuşmuyorlar. Hastahane nasıl keyifli bir ortam biliyor musun. Arzu hocama çok özeniyorum mesela. Serviste büyülüyor beni inşaallah onun gibi öğreyim görevlisi olmayı istiyorum onun kadar iyi.

(Kendi kocası ailesi yanında itti, kpderi hayatının tek kazancı olan altınlarına el koydu. Bu bebeği de istemeden yaptı. Görümceleri şamaroğlanına çevirdi hala bana benim hayatımı istersin diyor. Senin hayatına sahip olsam 3 gün ağlarım)

-aaaaa öyle mi ne güzel. Aslında bende bu çocuğu istemiyordum kariyer yapacaktım. Okula gelmek istiyordum

-hıııı? Neyse bi yerden başlarsın Özge abla. Ben yapacağına inanıyorum. Yapabilirsin sen.

-Ay ne kadar güzel. Maaşaallah pek hırslısın. İnşaallah kızımda senin gibi hırslı olur 35 yaşında evlenir. (23 yaşındayım)

Kız özet olarak bu. 35 yaşında evleneceğim vahyoldu sanki. Aile tarafından da swvilmiyor. Bu kızı bir ara hüngür hüngür ağlatacak kadar bir laf sokmayı istiyorum kızlar. Bu konuda yardımınızı iatiyorum.

Yada ben mi abartıyorum bilemiyorum ama bu kız kesinlikle iyi niyetli değil.

Güncelleme: Arkadaşlar olumlu olumsuz tüm eleştirilerinize teşekkür ederim. Fakat bi hususta yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Okumakta evlenmekte matah şeyler değil elbet. Onun sadece şu an bunu matah bişey bulduğu için ona karşı böyle davranmak istedim ve başaramamışımda görüyorum ki. Açıkcasu bu yüzden yardım istedim. Başaramıyorum. Bir sürü beni kıran döken şeyler yaptı çocukluğumdan beri ve yanına kar kalıyor givi hissediyorum. Bu yüzden üzülmesini istedim.
Lf sokmak gerçekten büyük sanat .ben birisiyle ağız dalaşına gireyim o an pat pat siralarim ama böyle laf nasıl sokulur dendiğinde pisi pisi gibi bakarım .olay anında geliyosa gelir gelmiyorsa gelecek birşey yoktur ..

Bundan bunu mu çıkardın çok iyisin
Vallahi burda bana bir sürü olumsuz eleştiri de geldi hepsini bi yerde abladım ama hanımefendiye anlam veremiyorum.

Bence normal deyip altını doldurmadan saydırıyor. Daha fazla alıntılamakta istemiyorum açıkcası

Ya laf sokmak anlık bi durum
tel de konuşurken ben de okumak istiyordum bu çocuğu istemiyordum deyince aa asıl sen içten içe benim yerimde olmak istiyormussun ya ayol bir de bana diyorsun ahahahahaaaa deyiverecektin
arkasından da uff üzüldüm ama şimdi senin bebis istenmeyen bebis mi şimdi sen de içinde uhte kalanları o yaşasın istiyorsun heralde inşallah benim çocuğum da senin gibi okur derken inşallah ablacim çok haklısın hayat çok güzel genç yaşta evlilik istemeden çocuk yapmak bana göre değil önce hayatımı yaşayıp kariyer yapıyorum ahahahahaaaa diyecektin ama sen sen yaparsın sen de okursun falan demişsin
bacim sen kiim laf sokmak kimm
en iyisi çok muhabbet kurma ama ben okudugumdan şunu anladım çok iyi cooookkk rahat ol o zaten sana imrenmekten catlamak uzere

Açıkçası laf sokmak çok yorucu geliyor bana.Bence yine böyle densiz bir laf ettiğinde abla neden böyle söylüyorsun bu söylediğin çok anlamsız tarzında konuşun adam akıllı.
Baktınız hala aynen devam ediyor kesin muhabbeti.
Sırf akrabayim diye sinirimi bozan insanlarla görüşmem ben ne kadar hatir gönül olsa da arada.

Ya laf sokmak anlık bi durum
tel de konuşurken ben de okumak istiyordum bu çocuğu istemiyordum deyince aa asıl sen içten içe benim yerimde olmak istiyormussun ya ayol bir de bana diyorsun ahahahahaaaa deyiverecektin
arkasından da uff üzüldüm ama şimdi senin bebis istenmeyen bebis mi şimdi sen de içinde uhte kalanları o yaşasın istiyorsun heralde inşallah benim çocuğum da senin gibi okur derken inşallah ablacim çok haklısın hayat çok güzel genç yaşta evlilik istemeden çocuk yapmak bana göre değil önce hayatımı yaşayıp kariyer yapıyorum ahahahahaaaa diyecektin ama sen sen yaparsın sen de okursun falan demişsin
bacim sen kiim laf sokmak kimm
en iyisi çok muhabbet kurma ama ben okudugumdan şunu anladım çok iyi cooookkk rahat ol o zaten sana imrenmekten catlamak uzere
Ben bunları söylesem kekelerim. Yok o kumaş bende sahiden. Ama sanki bi yapsam açılacağım ve pat pat söyleyeceğim diye de hissediyorum bazen. Ego tatmin objesi olmaktan çok sıkıldım :(

Back