Bence görmezden gelin, çok gereksiz bir insanmış. Her ailede var böyle gereksizler, onlara karşı felsefeniz "yav he he" olsun bence.Beni anladığınız için teşekkür ederim. Herşeyi yazmak istedim. Ki bu durumda bile malesef yanlış anlaşıldım (okumanın matah sandığım algısı). Çok farklı bir kadın inanın. Aslında burada anlatmadığım ve biriken başka nice mevzular var. En basiti nişanı attıktan sonra bana kendi nişanlısını ne kadar mükemmel geçen nişanlılık sürecini anlatıp allah sanada nasip etsin böyle bişeyi canıma bağlaması. Bunu yaparken yemin ederim niyeti bu değil. İyi niyetli bir patavatsız değil. Hayatı hiç o anlattığı prenses hayatı değil çünkü. Herkes biliyor.
Böyle olunca tepki veremiyorum. Zaten bu diyalalogumda da abarttığımı farkettim ve sizden yardım istedim. Beceremiyorum. Ve bu kız 12 yaşımda hayalllerimden başladı 23ümde nişan atmamdan çıktı. Hep bana üfleye üfleye laz sokuyor ve ne yapacaüımı nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.
Benim amacım tam olarak buydu. Fakat bunu daha klas bir şekilde yapmak istiyorum. Çünkü 12 yaşımda hayallerimden girdi 23 yaşımda tüm aile içinde tazecik yaramla olmayan mükemmel prenses hayatından kvsinin tatlığından şundan bundan bahsedip allah sana da nasip etsine bağladı. Bunu yaparken iyi niyetli değildi çünkü hiç öyle bir hayatı yok.Kusura bakmayın da siz baya baya kıskanıyorsunuz bu kişiyi. Ne demek Özgeyi değil de eşini seviyorum demek siz kadınla bile yüzyüze gelmezken eşini nasıl sevebiliyorsunuz? size ne aldığı puandan giremediği bölümden, size ne kayınpederinin altınlarına el koymasından bilmem nesinden. Nişanına bile çağırmamışsın ne demesini bekliyorsun ki. Aile ilişkiler eğitim hayatı aile hayatı sadece onu ilgilendirir ama nişan atmanızdan dolayı, onun da bebek bekliyor olmasına o kadar içerlemişsiniz ki bir de uzun uzadıya kadına ay işim şöyle iyi yok şöyle mutluyum nutukları çekmişsiniz kendinizi yukarılarda gören sizsiniz o da sizle arasına mesafe koymuş orada burada da lafını ettiyseniz bir de akrabası olarak nişana bile çağrılmaya biri olarak çokta iyi etmiş bence size az bile söylemiş. Biraz daha insanların hayatı hakkında yorum yapmamaya gayret gösterin.
Bunu zaten öfkeyle ve başka bir seçsneğim olmadığı için yapıyorum. Onu kapıdan çıkarken kucaklayabilececeğim kıvamda aşırısız klas bir şok etkisine sokup onun gibi bıyık altından gülmeyi çok isterdim.Bence görmezden gelin, çok gereksiz bir insanmış. Her ailede var böyle gereksizler, onlara karşı felsefeniz "yav he he" olsun bence.
Evet beni kendi seviyesine çok güzel çekti. İnanın matah bişey değil. Öz düşüncemde bu fikirde değilim. O matah buluyor. güncellemede de yazdım. Ve onu üzmek istedim bununla. Ama abartarak saçmalamışım.Ya cok abartmamis misiniz?
Artik universite okumayan mi kaldi? Kaldiysa kac kisi kaldi? Herkes okuyor herkes koca buluyor herkes doguruyor. İkinizin de birbirinizden pek farki yok sanirim
Herşeyi yapmakta özgür mü?kız gıcık olabılır ama artık bı anne . Hamıle bır kadını aglatmaya hakkın yok sus da otur... bu kadar kinci olma
Herşeyi yapmakta özgür mü?
Tamam o zaman. Kabul ediyorumDegıl ama su an dokunulmazlıgı varertele laflarını
Huyunu biliyosun karşı tarafın onların seviyesine inme ve muatap olma lütfenBen canını yakmak istedim. Çünkü hep canımı yaktı. İçimde ona karşı bir öfke var malesef. Böyle olmasını bu duygunun kalbimde olmasını bende istemezdim
Anne diye dokunulmaz mı olacak? Herkes doğuruyor marifet değil yani.kız gıcık olabılır ama artık bı anne . Hamıle bır kadını aglatmaya hakkın yok sus da otur... bu kadar kinci olma
Ama burda yeteri kadar uzun olan konumu daha fazla uzatmamak adına anlatmadığım o kadar kötü bel altı vuruşları var ki. Ve ailem yanında. Bu canımı çok yakıyor. Ve fare gibi üfleye üfleye ısırıyor.Huyunu biliyosun karşı tarafın onların seviyesine inme ve muatap olma lütfen
Anne diye dokunulmaz mı olacak? Herkes doğuruyor marifet değil yani.
Zeholll ben seni anladım,yorumlar ne geldi bilmiyorum ama seni haksız görmüyorum.Nedense bazı insanlar elindekiyle karşıkini dövebiliyorsa,ona sahip olmaktan 5 kat daha keyif alıyorlar.Güzel hanımlar hepinize merhaba.
Konuya hemen girmek istiyorum. Annemin, benden 7 yaş büyük bir kuzeni var. Adına Özge diyelim. Özge dünyalar güzeli 1 kız annesi. Abim gibi hatta kanım canım Özgeden bile daha çok sevdiğim bi eşi var. Güzel bir evi var. Önlisans mezunu. Kendi çalışıp kazandığı aylık 300 lira geliri var (vekil öğretmenlik yapıyor). Annesinin yüzüne 1 karış mesafeden bağırır. Erkek kardeşiyle 10 dakika arabayı sen kullandın ben sürdüm muhabbeti yapar, ailece pikniğe gittiğimizde etin pidenin hesabını yapar. 100 liraya aldığı şeyin 700 lira olduğunu söyler. Küçükken hep hayalimdi hemşire olmak bunu duyduğunda "şehir dışına puanım tutuyordu ama ailem yollamadı" diyip o yıl özel bir üniversiteye ücretli kayıt olup tonla para döktüğü kıydırı kıçık bir bölüm var. Hedefimi küçümsediğinde yaşım küçüktü 12lerde falandım. Sanıyordum ki o bölüm harika bir bölüm 400-430larla alınıyor (safım) 200lerle gitmiş.
Bu kıza aşırı gıcığım açıkcası. Nişanım oldu davet etmedim ailemden de çok büyük tepki gördüm. Beni çünkü çocukluğumdan beri hep küçümsedi. Annemde hiç buna ses etmedi malesef akrabalık ilişkileri dolayısıyla. Nişandan sonra bu bana küstü. Dedim ki ooooh rahatladım. Ama resmen üstü kapalı laf sokmalar. Bayramda seyranda bir araya geliyoruz insanın kulağını yırtan seslerle bastırırcasına yapılan konuşmalar kahkalar. Annemin ve çok sevdiğim Özgenin annesi dolayısıyla barıştık bi süre sonra.
Gelelim bu hanımın lafı bitmiyor. En son hamile olduğunun haberini anneme verdi. Annem de zeholde çok sevindi diyince aldım teli tebrik edeyim dedim. Konuşma aynen şu.
-Özge abla hamile olduğunu duydum. Çok sevindim. Allah hayırlı bir evlat nasip etsin.
-Sağol Zeholcüm. Allah sana da nasip etsin. Belki benim yerimde olmak istiyorsundur ama Allah mutlaka sanada hayırlı kapıları açacak (nişan attım)
-Yok hiç öyle bir arzum yok. Kimsenin yerinde olmayı istemem. Okulum var, hocalarım çok iyi, hastalarım çok iyi, bir sürü güzel hedefim var, yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Hayatımdan çok mutluyum vallahi Özge abla. Hocalarımı bi görsen "tatlım" demeden konuşmuyorlar. Hastahane nasıl keyifli bir ortam biliyor musun. Arzu hocama çok özeniyorum mesela. Serviste büyülüyor beni inşaallah onun gibi öğreyim görevlisi olmayı istiyorum onun kadar iyi.
(Kendi kocası ailesi yanında itti, kpderi hayatının tek kazancı olan altınlarına el koydu. Bu bebeği de istemeden yaptı. Görümceleri şamaroğlanına çevirdi hala bana benim hayatımı istersin diyor. Senin hayatına sahip olsam 3 gün ağlarım)
-aaaaa öyle mi ne güzel. Aslında bende bu çocuğu istemiyordum kariyer yapacaktım. Okula gelmek istiyordum
-hıııı? Neyse bi yerden başlarsın Özge abla. Ben yapacağına inanıyorum. Yapabilirsin sen.
-Ay ne kadar güzel. Maaşaallah pek hırslısın. İnşaallah kızımda senin gibi hırslı olur 35 yaşında evlenir. (23 yaşındayım)
Kız özet olarak bu. 35 yaşında evleneceğim vahyoldu sanki. Aile tarafından da swvilmiyor. Bu kızı bir ara hüngür hüngür ağlatacak kadar bir laf sokmayı istiyorum kızlar. Bu konuda yardımınızı iatiyorum.
Yada ben mi abartıyorum bilemiyorum ama bu kız kesinlikle iyi niyetli değil.
Güncelleme: Arkadaşlar olumlu olumsuz tüm eleştirilerinize teşekkür ederim. Fakat bi hususta yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Okumakta evlenmekte matah şeyler değil elbet. Onun sadece şu an bunu matah bişey bulduğu için ona karşı böyle davranmak istedim ve başaramamışımda görüyorum ki. Açıkcasu bu yüzden yardım istedim. Başaramıyorum. Bir sürü beni kıran döken şeyler yaptı çocukluğumdan beri ve yanına kar kalıyor givi hissediyorum. Bu yüzden üzülmesini istedim.
Kendisinin kızı olmuştu.Kardeşimin bebeğine doktor erkek,deyince,ah kimbilir ne kadar üzülmüşsündür,neyse,2ciyi hemen yap,bir umut belki kız olur demiş.Kardeşim o kadar mutluydu ki,hiç farketmiyor inan,benim canım hangisi olsa,2ci de erkek olsa çok mutlu olurum.3cüye de kızım olur inşallah demiş.Arkadaşı duraklamış,eşimde bende oğlan delisiyiz ama olmadı işte demiş,yürümüş,gitmiş.Kardeşimi üzebilseydi o gece mutlu uyuyacaktı.Bazı insanlar böyle.Yuce erdemliler demişlerdir aa, ne kadar da ilkel bir duygu diye ama"Herkeste,bakasının üzüntüsüne katlanacak kadar sabır vardır"Zeholll ben seni anladım,yorumlar ne geldi bilmiyorum ama seni haksız görmüyorum.Nedense bazı insanlar elindekiyle karşıkini dövebiliyorsa,ona sahip olmaktan 5 kat daha keyif alıyorlar.
Kardeşimin yatılı okuldan arkadaşı,onun kız çocukları çok sevdiğini biliyordu.
Hayır değilsin.Hamileyse,negatif duygularla yavrumu etkilemeyeyim diye düşünsün o zaman.Kendine daha bir çeki düzen versin.Hamilelik,sonsuz terbiyesizleşme hürriyeti vermez kimseye...Beni söylemleriyle üzdü. Çocukluğumda yaptıkları gibi. Gerçekten beni çok üzdü. Üzülmesini istedim ve istiyorum. Sanırım kötü kalpliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?