- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
hangi kıstasa göre hastalık olarak gördüğünüzü söyleyebilir misiniz?öncelikle keşke bu durumu yaşayanlar durumunu olağan kabul etmesin, gidip tedavi olmaları lazım
ama diğerleri de bu insanlara akaret edemezler, hakları yok buna. aşağılayamazlar. ha tabi karşısındaki de onu aşağılamayacak. zira bide etki tepki meselesi oluyo :/
bu insanlar normal değiller, tedavi şart ve öncelikle bunu kabul edip, bu noktadan balşamalılar işe. Allah'ın koyduğu tüm kurallar insanların iyiliği içindir ayrıca. aynen okulda uymamız gereken kurallar gibi, trafik kuralları gibi... tüm söylenenler bizi iyiye ulaştırmaya birer yoldur. yoldan çıkmak felaketi getirir.
asla normal göremem, ne yapıyorlarsa yapsınlar da diyemem. çünkü toplum yapısının dibine dinamit koymak gibi bir durum bu. bi süre sonra ensest de serbest olsun, kime ne... diyenleri de duyarız ondan sonra. bunun ucu açık. nerelere gider bu düşünebiliyor muyuz sonunu neler olur!??
herkesi müslüman sanmayın okaaadar uzun yazdığınız şey bazılarına birşey ifade etmiyor neden anlamıyorsunuz şunu
Burada dinle baglama yok musluman insana neden diyorsunuz nedenini acikladim ben kimse musluman olsun demedik amerika psikiyatri dernegi degil bizim referansimiz Cenabi Allahhangi kıstasa göre hastalık olarak gördüğünüzü söyleyebilir misiniz?
1973 tarihinde Amerikan Psikiyatri Derneği Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı
1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı, 1994 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu tüm ülkeler Eşcinselliği hastalık sınufından çıkardı. Türkiye Psikiyatri Derneği Eşcinselliği bir hastalık olarak kabul etmemektedir.
ben eşcinsellik hastalık değil derken referanslarım bunlar., sizin hastalık derken kullandığınız referanslarınızı görmek isterim.
Mune uyarı yaptı, ısrarla konuyu dinle açıklamaya çalışıyorsunuz ama hiç kimsenin müslüman olmak gibi bir zorunluluğu yok, inancınız eşcinselliğe izin vermiyorsa, böyle bir ilişki yaşamazsınız elbette ama inanmayan biri sizin inandığınız dinin kurallarına bağlı olmak zorunda değil.
hangi kıstasa göre hastalık olarak gördüğünüzü söyleyebilir misiniz?
1973 tarihinde Amerikan Psikiyatri Derneği Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı
1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü Eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkardı, 1994 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu tüm ülkeler Eşcinselliği hastalık sınufından çıkardı. Türkiye Psikiyatri Derneği Eşcinselliği bir hastalık olarak kabul etmemektedir.
ben eşcinsellik hastalık değil derken referanslarım bunlar., sizin hastalık derken kullandığınız referanslarınızı görmek isterim.
Mune uyarı yaptı, ısrarla konuyu dinle açıklamaya çalışıyorsunuz ama hiç kimsenin müslüman olmak gibi bir zorunluluğu yok, inancınız eşcinselliğe izin vermiyorsa, böyle bir ilişki yaşamazsınız elbette ama inanmayan biri sizin inandığınız dinin kurallarına bağlı olmak zorunda değil.
bakın sorun şuradaki "hastalığın" size göresi bana göresi olmaz. neler hastalıktır, neler değildir, tıp insanları karar verir, biz değil.munenin yazısını kendi yazımdan sonra gördüm. daha önce görsem yazmazdm. kimse benim inandığım şeylere inanmak zorunda ve gittiğim yoldan gitmek durumunda değil. ben kendi düşüncelerimi yazıyorum.
ve bana göre en önemli referans kendi inancım olduğu için öyle yazmıştım. :)
başkasına göre hastalık olmayabilir normal olabilir. herkes kendi açısından bakar. ve dini açıdan yazmayın, denildiği için şuan yazamıyorum daha fazla :)
ayrıca sadece inançlı insanlar değil, birçok inançsız insan da toplumsal açıdan bu durumu çok sakıncalı buluyor. siz bulmayabilirsiniz de hesap sorarcasına yazmanız biraz kaba olmuş. neyse.
bakın sorun şuradaki "hastalığın" size göresi bana göresi olmaz. neler hastalıktır, neler değildir, tıp insanları karar verir, biz değil.
yoksa pekala biri çıkar "bence sarışınlık hastalıktır, tedavi edelim" der.
eşcinsellik hastalık değildir, hastalık olduğu daha önce düşünüldü, tedavi edilmeye çalışıldı ve başarılamadı.
nasıl tedavi etmeye çalıştıklarını hiç duydunuz mu bilmiyorum, insanları akıl hastanesine kapattılar, nazi kamplarında çeşitli alet edavatla tecavüz ederek ya da üzerlerinde insanlık dışı deneyler yaparak. akıl hastanelerinde elektroşokla "tedavi" edilen eşcinseller brokoliye döndü öz annelerini tanımadı ama erkeklere yönelen cinsi arzuları hiç "düzelmedi"
amacım hesap sormak değildi, sadece hangi görüşe göre hastalık olarak kabul ettiğinizi merak etmiştim.
açıkçası ben inançsız insanların, eşcinselliği sakıncalı olarak bulmasına hiç tanık olmadım, o yüzden o konuda bir yorum yapamam.
eğer İngiltereyse o grup muhtemelen Evangelisttir. bir çeşit mezhep Türk Medyasında daha nazaran Yaratılışçılar olarak bilinir, katı kuralları olan bir mezheptir, yani inançlılar, sadece müslüman değiller.izlediğim çeşitli programlardan gördüğüm kadarıyla, amerika olsun ingiltere olsun vs... onların da hiç hoş bulmadıkları durumlar var ve çocuklarını bunlardan uzak tutuyorlar.
yaptıklarını asla tasvip edemem ama, birbirleriyle nişanlı olan iki erkeği takip etmişler ve beraber yemek yedikleri lokantayı basarak dövmüşlerdi. içim acımıştı. çünkü böyle bir muameleyi ne olursa olsun hiçbir insan evladı hak etmiyor. bu dediğim olay sanırım ingilteredeydi. hiç hoş değil şiddet. sözlü ya da diğerleri. hiç hoş değil. böyle insanlardan nefret ediyorum.
ama bu duruma da destek olamam. tasdik edemem. yanlış çünkü neden yanlış olduğu için yanlış işte. evet çok içinden çıkılmaz bir cümle oldu ama. aykırı ve de yanlış.
yanlış olan şeyler neden yanlışsa bu durum da onun için yanlış işte. neyse daha fazla yazmayacağım.
O dinin hassasiyetlerinin sınırları nerede başlar nerede biter peki?Herkes musluman olmak zorunda degil islami bir toplumda o dinin hassasiyetlerine dikkat etmek zorunda ama..
Elbette ramazanda su icebilirsin beni baglamaz ahlaki bir sorun yaratmadikca...ama kalkip sokak ortasinda opusup sevisirsen sorun olur..O dinin hassasiyetlerinin sınırları nerede başlar nerede biter peki?
Misal Ramazan'da sokakta su içebilir miyim?
Bunun sınırlarına kim karar veriyor?
İnsanların dikkat etmek zorunda olduğu şey, sizin inançlarınıza saygı duymak. Sizin inanç kurallarınıza göre yaşamak değil.
Teokratik bir ülkede yaşamadığımız için, sizin inançlarınıza saygı duyduğu müddetçe insanlar dine aykırı yaşayabilirler.
neden?ama kalkip sokak ortasinda opusup sevisirsen sorun olur..
Etik degil .Dini ahlaki anlayisa aykiri..neden?
hadi sevişmeyi geçelim, o zaten çok çok uç bir örnek ama neden sokak ortasında öpüşemiyoruz?
yine aynı yere geliyoruz, ben sizin dininize inanmıyorsam, o kurallarla da bağlı değilim. siz öpüşmeyebilirsiniz ama öpüşene ses etmek gibi hakkınız yok.Etik degil .Dini ahlaki anlayisa aykiri..
Amerikada opusebilirsin :)
öncelikle keşke bu durumu yaşayanlar durumunu olağan kabul etmesin, gidip tedavi olmaları lazım
ama diğerleri de bu insanlara akaret edemezler, hakları yok buna. aşağılayamazlar. ha tabi karşısındaki de onu aşağılamayacak. zira bide etki tepki meselesi oluyo :/
bu insanlar normal değiller, tedavi şart ve öncelikle bunu kabul edip, bu noktadan balşamalılar işe. Allah'ın koyduğu tüm kurallar insanların iyiliği içindir ayrıca. aynen okulda uymamız gereken kurallar gibi, trafik kuralları gibi... tüm söylenenler bizi iyiye ulaştırmaya birer yoldur. yoldan çıkmak felaketi getirir.
asla normal göremem, ne yapıyorlarsa yapsınlar da diyemem. çünkü toplum yapısının dibine dinamit koymak gibi bir durum bu. bi süre sonra ensest de serbest olsun, kime ne... diyenleri de duyarız ondan sonra. bunun ucu açık. nerelere gider bu düşünebiliyor muyuz sonunu neler olur!??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?