Kekler - Pastalar Labneli Tart (Resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.315
1
ben bunu bir arkadasimda yedim cok deyisik bir .
tat
hemen tarifini aldim kendimde yaptim umarim sizde begenirsiniz
aslinda burada quark deniyor bilenler vardir türkcesi labneymis.

malzemelerimizi hezir edelim firinimizi 250 dereceye acalim.

250 gr tereyagi
200 gr seker
1 yumurta
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
500 gr un
bir cimdik tuz
üstünün harci icin.
750 gr Labne peyniri (quark)
1 yumurta
200 gr seker
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 büyük konserve kayisi.

önce hamurumuzdan baslayalim. tereyagi, yumurta ve sekeri katip biraz cirpalim
daha sonra kabartma tozu vanilya bir cimdik tuz ve ardindanda yavas yavas unu yedirerek hamurumuzu yoguralim.
hamurun ücte birini ayrip buz dolabina koyalim geri kalani bir tepsiye göre acalim tepsinin icinde ellerinizle yavas yavas bastirarak acabilirsiniz.
gecelim üstünün harcina. yumurta ve sekerimizi bir kaba koyup cirpalim vanilya ve limon suyumuzuda ekleyelim ardindanda 750 gr labne peynirimizi (quark) ekleyerek biraz daha karistiralim.
hazirladigimiz tepsideki hamurun üstüne dökelim konserve kayisilarimizida aralikli siralayalim en üstünede buz dolabindaki ayirmis oldugumuz hamuru iri rendeyle rendeleyelim.
daha sonrada önceden isittigimiz firinimizda üstü kizarincaya kadar pisirelim asagi yukari yarim saat ama firina göre deyisebilir.
afiyet bal seker olsun.

Son düzenleme:
firina sürmeden önce.yerimseniben

firindan cikmis haliyerimseniben

evet simdide servis zamani afiyet bal seker olsunopuyorumnanaktan

:1shok:eek:lmaz böyle sey yoksa rüyami tam yiyecegim derken bakdim gördüm pc den:1shok:
cokacimcoookamaniiiiinnnnnnnnyok yok ben senden cok uzak kalmisim yengosum derhal ilk trenle geliyorum yaninacokacimcoook
zemuszemushepicigini bitirmeyin birer parca yiyin gerisi benim:jeyyar:zemuszemus
ben kayisiyi cok severim zaten ay yapma yengosum ya alisveris günüm cumartesi nasil sabir etcem ben simdi:sinifsinif:
:nazar:eline koluna saglik:nazar:
:nazar:harika görünüyo:nazar:
:1shok:inanki gözüm gönlüm acildi:1shok:
cokacimcoookagzimin suyu akiyo nedenki acabacokacimcoook

isim anası olarak artık bu tatlıyı yapmak farz oldu da opuyorumnanaktan kayınanacıma yaptırıvereyimkaydirigubbakcemile3
o hem mutfakta çok usta hem de yemek pasta kek börek çörek yapmayı çok seviyor:kedi:

2 gün evvel açmış olsaydın bu topiki dün akşam yemiştimcokacimcoook ama ilk fırsatta kayınanacım ile birlikte yapıp yiyeceğimcokacimcoook

ve burda paylaşacağım...fotosunu bile çekeceğimvereliniortak

isim anası olarak artık bu tatlıyı yapmak farz oldu da opuyorumnanaktan kayınanacıma yaptırıvereyimkaydirigubbakcemile3
o hem mutfakta çok usta hem de yemek pasta kek börek çörek yapmayı çok seviyor:kedi:

2 gün evvel açmış olsaydın bu topiki dün akşam yemiştimcokacimcoook ama ilk fırsatta kayınanacım ile birlikte yapıp yiyeceğimcokacimcoook

:1shok:shok shok shok flash flash flash:1shok::1shok::1shok:
zemuszemussardusum itiraf etti yapacak vede fotosunu ekliyecekzemuszemus
lülülülülülüinanmiyorum yalülülülülülü
ilk defa görüyo okuyo ve sahit oluyorum
:teytey:hadi bakalim vatana millete hayirli ugurlu olsun:teytey:

:1shok:eek:lmaz böyle sey yoksa rüyami tam yiyecegim derken bakdim gördüm pc den:1shok:
cokacimcoookamaniiiiinnnnnnnnyok yok ben senden cok uzak kalmisim yengosum derhal ilk trenle geliyorum yaninacokacimcoook
zemuszemushepicigini bitirmeyin birer parca yiyin gerisi benim:jeyyar:zemuszemus
ben kayisiyi cok severim zaten ay yapma yengosum ya alisveris günüm cumartesi nasil sabir etcem ben simdi:sinifsinif:
:nazar:eline koluna saglik:nazar:
:nazar:harika görünüyo:nazar:
:1shok:inanki gözüm gönlüm acildi:1shok:
cokacimcoookagzimin suyu akiyo nedenki acabacokacimcoook
:kedi::kedi: canim benim ne demek valla ciddiyim yarin atla gel daha birer dilim yedik koca tepsi duruyor yeriz birlikte:içelim:
öyle güzel seyler yazmissin artikin iki karpuz sigimiyor bir kabardim hic sormazemuszemus:emir_bebek:
bu güzel yorumun icin agzina saglik cook tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

topigimin isim anasi hosgelmissin sefalar getirmissinŞeniz
beni cok mutlu ettinŞeniz ay bide foto ekliycekmis sardusumŞeniz
sardusum inan cok kolayyerimseniben
canim cok tesekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.

ay harika görünüyor,cokacimcoooktadi da cok lezizdir tahminim.ellerine saglik canim.hazir quarkim da varken yapicam canim benim,yapip tekrar yorumumu yazarim.

:1shok:shok shok shok flash flash flash:1shok::1shok::1shok:

zemuszemussardusum itiraf etti yapacak vede fotosunu ekliyecekzemuszemus
lülülülülülüinanmiyorum yalülülülülülü
ilk defa görüyo okuyo ve sahit oluyorum

:teytey:hadi bakalim vatana millete hayirli ugurlu olsun:teytey:
:lepi:

kayınanacımdan azucuk yardım alacam:kedi: ama o kadarcık olar dimekaydirigubbakcemile3

ay harika görünüyor,cokacimcoooktadi da cok lezizdir tahminim.ellerine saglik canim.hazir quarkim da varken yapicam canim benim,yapip tekrar yorumumu yazarim.

tavsiye ederim canim quarkinda varsa yaparsin zaten cok kolayyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ellerine sağlık gülüm:KK66:
Çok hoş olmuştur eminim..

Sardunya hatununa bak oOoOooO sizi buralarda görür müydük efenim vıy vıy vıy:KK66:
iştah mevsimi niz geldi zannımca;j

Ellerine sağlık gülüm:KK66:
Çok hoş olmuştur eminim..

Sardunya hatununa bak oOoOooO sizi buralarda görür müydük efenim vıy vıy vıy:KK66:
iştah mevsimi niz geldi zannımca;j

cok tesekkür ederim libyanamopuyorumnanaktan
denersen umarim begenirsinopuyorumnanaktan
sardunyam söz verdi yapip resmini ekliycekzemuszemusopuyorumnanaktan

lor peyniri bizim bildiğimiz (biz derken trakya) ekşimiktir
ama bu ekşimiğe benzemiyor hiç :KK43:
ben şimdi bunu yapsam üstüne ekşimik koysam çok fena bişey olcağını düşünürüm
yani kısaca bu peynirin tam karşılığı değildir lor peyiniri gibime geldi
muhteviyatı farklıdır sanki görüntü farklı çünkü bu sarımsı

lor peyniri bizim bildiğimiz (biz derken trakya) ekşimiktir
ama bu ekşimiğe benzemiyor hiç :KK43:
ben şimdi bunu yapsam üstüne ekşimik koysam çok fena bişey olcağını düşünürüm
yani kısaca bu peynirin tam karşılığı değildir lor peyiniri gibime geldi
muhteviyatı farklıdır sanki görüntü farklı çünkü bu sarımsı

canim o peynir zaten arada kaliyor üstündeki rendelenmis hamur.
burada kücük kutularda satiliyor tadi biraz farkli yogurdu animsatiyor ama hafif eksimsi.
türkce karsiligi süt kesiginden yapilmis tuzsuz beyaz peynir sanirim lor oluyor:sm_confused:

Elinize sağlık çok güzel bi paylaşım...Bişey sorucam tepsi yağlanıyo mu yada yağlı kağıt falan:uhm: Bir de hamurun kıvamı nasıl?Çok soru sordum galiba ama çok hoşuma gitti..Bu arada tuzsuz lor peyniri diye belirtmek lazım TR'de o ekşi de olmuyor diğerleri tuzlu ve ekşi :kahve:

Son düzenleme:
Elinize sağlık çok güzel bi paylaşım...Bişey sorucam tepsi yağlanıyo mu yada yağlı kağıt falan:uhm: Bir de hamurun kıvamı nasıl?Çok soru sordum galiba ama çok hoşuma gitti..Bu arada tuzsusuz lor peyniri diye belirtmek lazım TR'de o ekşi de olmuyor diğerleri tuzlu ve ekşi :kahve:

canim hemen ekledim tuzsuz lor peyniri diye yazdim tarife.
evet tepsi yaglaniyor. hamurun kivami aslinda tam ölcüye göre yapilirsa iyi olur ölcüdeki yazan 500 gr un yeterli.
hamur kivamindan biraz daha sert oluyoryerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

yengosum cumartesi malzemeleri alip denemeyi düsünüyorum insallah da tuttururum inanki aklimdan cikmiyo suan :)))))))))

ben neka sansliyim böylesine hamarat ve marifetli bi yengem oldugu icin
bu neffiz ve lezziz tadi yemek nasip oldu bana
ve tadi hala damagimda
yengem benim icin özel yapti saolsun
yapimida cidden kolaymis görmüs ve ögrenmis oldum bu sayede
tekrar ellerine saglik yengosum
kessinlikle herkeze tavsiye ederim

X