- 30 Mart 2009
- 3.315
- 1
- Konu Sahibi gullerdiyari
ben bunu bir arkadasimda yedim cok deyisik bir .
tat
hemen tarifini aldim kendimde yaptim umarim sizde begenirsiniz
aslinda burada quark deniyor bilenler vardir türkcesi labneymis.
malzemelerimizi hezir edelim firinimizi 250 dereceye acalim.
250 gr tereyagi
200 gr seker
1 yumurta
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
500 gr un
bir cimdik tuz
üstünün harci icin.
750 gr Labne peyniri (quark)
1 yumurta
200 gr seker
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 büyük konserve kayisi.
önce hamurumuzdan baslayalim. tereyagi, yumurta ve sekeri katip biraz cirpalim
daha sonra kabartma tozu vanilya bir cimdik tuz ve ardindanda yavas yavas unu yedirerek hamurumuzu yoguralim.
hamurun ücte birini ayrip buz dolabina koyalim geri kalani bir tepsiye göre acalim tepsinin icinde ellerinizle yavas yavas bastirarak acabilirsiniz.
gecelim üstünün harcina. yumurta ve sekerimizi bir kaba koyup cirpalim vanilya ve limon suyumuzuda ekleyelim ardindanda 750 gr labne peynirimizi (quark) ekleyerek biraz daha karistiralim.
hazirladigimiz tepsideki hamurun üstüne dökelim konserve kayisilarimizida aralikli siralayalim en üstünede buz dolabindaki ayirmis oldugumuz hamuru iri rendeyle rendeleyelim.
daha sonrada önceden isittigimiz firinimizda üstü kizarincaya kadar pisirelim asagi yukari yarim saat ama firina göre deyisebilir.
afiyet bal seker olsun.
tat
hemen tarifini aldim kendimde yaptim umarim sizde begenirsiniz
aslinda burada quark deniyor bilenler vardir türkcesi labneymis.
malzemelerimizi hezir edelim firinimizi 250 dereceye acalim.
250 gr tereyagi
200 gr seker
1 yumurta
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
500 gr un
bir cimdik tuz
üstünün harci icin.
750 gr Labne peyniri (quark)
1 yumurta
200 gr seker
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 büyük konserve kayisi.
önce hamurumuzdan baslayalim. tereyagi, yumurta ve sekeri katip biraz cirpalim
daha sonra kabartma tozu vanilya bir cimdik tuz ve ardindanda yavas yavas unu yedirerek hamurumuzu yoguralim.
hamurun ücte birini ayrip buz dolabina koyalim geri kalani bir tepsiye göre acalim tepsinin icinde ellerinizle yavas yavas bastirarak acabilirsiniz.
gecelim üstünün harcina. yumurta ve sekerimizi bir kaba koyup cirpalim vanilya ve limon suyumuzuda ekleyelim ardindanda 750 gr labne peynirimizi (quark) ekleyerek biraz daha karistiralim.
hazirladigimiz tepsideki hamurun üstüne dökelim konserve kayisilarimizida aralikli siralayalim en üstünede buz dolabindaki ayirmis oldugumuz hamuru iri rendeyle rendeleyelim.
daha sonrada önceden isittigimiz firinimizda üstü kizarincaya kadar pisirelim asagi yukari yarim saat ama firina göre deyisebilir.
afiyet bal seker olsun.
Son düzenleme: