- 2 Ocak 2016
- 105
- 45
- Konu Sahibi Montelukastt
Merhaba bugün ameliyatımın 5.günü hem kendi deneyimimi paylaşmak hem de olanlardan fikir almak için açıyorum bu konuyu. Öncelikle doktor adı vs soracak olanlara ben istanbulda yaşıyorum normalde ama ailem başka şehirde ve istanbul ankara izmir vsde değiller o yüzden çok da işinize yarayacağını sanmıyorum. Zaten doktoru seçerken özellikle o olsun diye seçmedim, olduğum şehirde bunu yapan doktorları araştırıp kadın doğumcuları eledim geriye de 1-2 tane plastik cerrah kaldı, gözüme uygun geleni birkaç hasta yorumunu okuyup seçtim. Forumda genel olarak ameliyatı kadın doğumcu yapmalı gibi bir algı var ama tıp fakültesi 5.sınıf öğrencisiyim ve bu ameliyat kadın doğumun alanı değil. Normal eğitimlerinde bu ameliyat yok ekstar sertifika almaları gerekiyor. Labioplastı asıl plastik cerrahinin işi ve onlar da en az kadın doğumcular kadar zevk sinir noktalarını vs biliyorlar direkt şurayı kes biç gibi bi eğitimleri yok onu söyliyim :)
Her neyse ben genel anestezi ile oldum ameliyatı. 1 saat falan sürdü. Klitorise müdahele edilmedi zaten gerek de yoktu. Labiumlarımdan biri aşırı büyük diğeri de bi tık büyüktü. Şu anda aşırı büyük olanda çok hafif bir ödem var ama yürümemi oturmamı falan engellemiyor diğeri normal. Ameliyattan sonra ağrım olmadı hiç ağrı kesici kullanmadım. Doktorun verdiği antibiyotikleri ve kremleri kullanıyorum. Şaşırdığım bi konu yürümemde hiç sıkıntı olmadı bacağımı ayırmak zorunda falan kalmadım. Oturup kalkarken dikkat ediyorum ama aslında onda da bir sorun yok. Bana uygulanan teknik vplasti tekniğiydi ki zaten plastik cerrahlar genelde bunu uyguluyor. Genel olarak şu anda memnunum. Ekstra bir soru varsa cevaplayabilirim. Bu arada olanlar varsa bu tek dudaktaki hafif ödem ne zaman iner yaklaşık dikişler ne zaman düşer vs bilgi verebilir
Her neyse ben genel anestezi ile oldum ameliyatı. 1 saat falan sürdü. Klitorise müdahele edilmedi zaten gerek de yoktu. Labiumlarımdan biri aşırı büyük diğeri de bi tık büyüktü. Şu anda aşırı büyük olanda çok hafif bir ödem var ama yürümemi oturmamı falan engellemiyor diğeri normal. Ameliyattan sonra ağrım olmadı hiç ağrı kesici kullanmadım. Doktorun verdiği antibiyotikleri ve kremleri kullanıyorum. Şaşırdığım bi konu yürümemde hiç sıkıntı olmadı bacağımı ayırmak zorunda falan kalmadım. Oturup kalkarken dikkat ediyorum ama aslında onda da bir sorun yok. Bana uygulanan teknik vplasti tekniğiydi ki zaten plastik cerrahlar genelde bunu uyguluyor. Genel olarak şu anda memnunum. Ekstra bir soru varsa cevaplayabilirim. Bu arada olanlar varsa bu tek dudaktaki hafif ödem ne zaman iner yaklaşık dikişler ne zaman düşer vs bilgi verebilir