Arkadaşlar,
Ben 2 sene önce bu ameliyatı oldum, ankara'da dr Ebru Zulfikroğlu'na. Bence burada herkes her türlü deneyimini paylaşmalı ve doktor ismi vermekte de sakınca görmüyorum.
Daha önce Hera kliniğinde dr. Süleyman bey'e muayene oldum, çok abartılı fiyat çıkardı, labioplasti yanısıra klitoroplasti ve perinoplasti de olmam gerekiyormuş ve hepsine ayrı tam ameliyat fiyat söyledi yaklşık 4.500 TL kadar. Daha sonra başka bir doktora gittim, o da şimdiye kadar hiç duymadığım birşey söyledi, özel sigortan varsa, iç dudaklarını düzelttirmen zorunlu değil ama idrar kesen sarkmış onu toparlmamamız lazım o arada dudakları da toparlarız dedi ve 7000 tl fiyat istedi, muayenehaneden direkt kaçtım ve doktorun para için beni kesip biçeceğini düşündüm. Benim hatam bu doktorları hep internetten arayıp bulmaktı, daha sonra Dr. Ebru hanımın ismini duydum ve ona gittim. Kendisi çok güleryüzlü, sevecen, fakat bu doktorun yaptığı işleri etkilyecek faktor değil bence. Resim istedim, göstermedi bana, kimse o bölgesinin resminin çekilmesini istemez dedi bana. Ama nedense ikna oldum ve ameliyat için gün belirledik.
Daha önce yabancı sitelerden araştırıp çok fotograf incelemiştim, benim şu anki ameliyat sonucum o sitelerdeki "yanlış labioplasti" başlığının altında çıkan resimlere benziyor desem daha doğru olur. İç dudaklarımı tamamen kesip almış, klitorisim dışarıda duruyor. Doğuma bağlı olarak renk koyulaşması olduğundan kesi izleri belli ve vajinamın içi tamamen pembe olarak görünüyor, diğer arkadaşın anlattığı gibi fare yemiş görüntüsü var bacaklarımı açtığım zaman. Ben bunları doktora sorduğum zaman, iç dudakların çok büyüktü, hepsini almasaydım yine dışarıda kalacaktı dedi, klitoris ise büyük olduğu için ancak o kadar müdahale edebiliyormuş, ben gördüğüm kadarıyla oraya hiç dokunmamış, ve iç dudakları keserken oraya kadar olan kısmını alıp bırakmış. Benim isteği sarkık olan dudakların birazcık küçülmesi ve doğallığının kesinlikle bozulmamasıydı, bunun için farklı teknikler var, ama sevgili doktorum onun yerine böyle birşey yapmayı tercih etmiş.
Sonuca gelince, iç dudaklar artık olmadığı için mantar enfeksiyonu fln olmuyorum, eskisine göre daha güzel bir görüntü var diyemem, o zaman büyük dudaklardan rahatsızdım şimdi ise vajinamın iyice ortaya çıkmasından, ve bana sorarsanız bu görüntü anatomik de değil seksi de değil. Sadece bacaklarım havadayken dış dudaklar kapandığı için güzel bir görüntü çıkıyor ortaya, düz çizgi halinde, ama klitorisimi hiç görmek istemiyorum.
Sanırım çok detaylı anlattım, eğer benim gibi mağdur olup da daha sonra 2. rekonstruksiyon ameliyatı olan varsa, lütfen yardmcı olsun. Bu ameliyatı kesinlikle deneyimli bir
estetik cerraha olmak gerekiyor, jinekologlar kasap gibi. İnternetten araştırmalarıma göre Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulu'u buldum istanbulda, bana bu konuda yardımcı olabilir mi bilmiyorum. Ama kendisine muayene olup en azından fikrini alacağım.