edevletten kontrol et borcun ne durumda diye.
o arada da bankada gram altin hesabi ac, yuz ikiyuz ne bulursan oraya at. zaten yapilandirma geliyor devamli. o gelince bankadaki altinlari peşin ode, tum faizlerin silinir.
ben bu konuda kendimi cok takdir ediyorum, KYK borcu surecimi cok guzel yönetim
ben 2013te mezun oldum. zaten cok kazandığım bir isim yoktu. ondan da istifa ettim, bes on ulke gezdim gencligimi yasadim. 2019da biraz daha iyi maasli bir ise girince sana dedigim gibi kendime altin hesabi actim. az ama uz oraya ekledim durdum. sonra 2021 basinda yapilandirma geldi. benim faizlerle 19 bin olan borcumu pesin odersem 12ye dusurduler. onda da yarisini altinla odedim, yarisina bankam cok dusuk faizli taksitli esnek hesaptan ödedim.
sonuc olarak uzun uzun hesap kitap yapinca 4 yıllık ogrenim hayatimda o günün dolar kuruyla hesaplayinca 5000 dolar ederinde bir kredi almisim devletten.
mezun olduktan 7 sene sonra o zamanin dolar kuruyla 1600 dolar ederinde bir para odemisim.
o yuzden bence paran da olsa parayi altinda dolarda tutup enflasyonu lehine çevirip min 5 sene sonra pesin odeyip faizleri sildirmek en mantiklisi.