kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

Hemen öde senelerce bekledim bi o kadar faiz ödedim

ben ucretli ogretmen maasiyla odedim kredimi. su bile almazdim evden gotururdum. kuyafet almazdim kendime. yol yemek arti kredi odemesi. minibuse binmezdim aylik akbil doldurdugum icin. saatlerce otobus beklerdim.

kötü örnekler vermeniz borcu odememeniz gerektigini gostermiyor. ee hirsizlik yapanlar da var. neden ben cocugumu falan birakip ise gidiyorum ki. haftada bir kalabaliga karisip yankesicilik yapayim ayni mantikla.

evlenmeden önce bir sure calisip odeyebilirdiniz mesela kredinizi. simdi de cocuk olmadan once calisip odeyebilirsiniz.

odemek isteyen hersekilde oduyor. tek bahanesi saglik olabilir. hastasi olan olur kisinin sagligi kötü olur anlarim. ama sağlıklı insanlarin bahanesi kabul edilemez. vicdanizi rahatlatmak istiyorsunuz sadece.

bence siz calismayin da ya. kisa yoldan para kazananlar varken neden hergun sabahin korunde ise gideceksiniz ki. ulkede bir suru dolandirici var hirsiz var kimse onlara bisi demedigine gore size de bisi dememeleri gerekir . siz de yapin. her gun ise gidip kus kadar maas alacaksiniz.

Mesajimi ne guzel anlamişsiniz. Siz calisiyor musunuz? Bu halde iş bulmuş olmaniz bir mucize de cünkü :)

Mesajimi ne guzel anlamişsiniz. Siz calisiyor musunuz? Bu halde iş bulmuş olmaniz bir mucize de cünkü :)
ustte kredimi nasil odedigimi yazdim. ucretli ogretmen maasiyla su bile almadan. evden ekmek arasi goturerek . 1-2 pantolonla uzun zaman gecirerek. ne aileme yuk oldum ne borcumu odememezlik yaptim.

ortaokuldan beri de calisiyorum. universitede cok zor bir bolumde okumama ragmen özel ders verdim. yazlari fabrikada isci olarak calistim . ehliyetimi vs ordan aldim. okul kitaplarimi ordan aldim.

dibine kadar emekciyim. liseden beri ne ailem ne esimden ne başkasından gecinmedim. Allah sağlık versin hersekilde calisirim. hamileyken 2 ayri yere ozel derse daha gidip dogum paramı ve bebegin masraflarini cikardim. sıkışık oldugumuz icin.

ha is bulmaniz mucize diyorsunuz ya. isler gelio beni bulmadi. cok dar bir alandan mezundum bulabildigim ilk is anketorluktu. sonra ucretli ogretmenlik. alanim dar oldugu icin ucretli ogretmenlik yaparken 2. ogretim orgun universite okudum. oranin is alani daha iyiydi ordan daimi bir ise girdim. o alanda daha yukselmek icin yine orgun olarak okumaya devam ettim. bu surede kpss dil sinavlari ilk mezun oldugum alanla ilgili sinavlar ve kariyer hedefleri is cocuk ev derken cok sukur su an biraz duruldum atandigim icin. mezun oldugumdan bu yan tirnaklarimla kaziyorum. o olmazsa bu bu olmazsa su diye.

is bulmak imkansiz diye hic oturmadim. lcw ye bile basvurdum eleman olmak icin.

Ne guzel. Tebrik ederim basarilarinizi. O zaman okudugunuzu anlama yetiniz de vardir. Ben odemeyelim silinsin oh bedavadan yasayalim demedim. Benim de yuksek lisans arti lisans toplam 40 bin liradan fazla borcum var ve calismadigim halde lisans kredimi oduyorum. Benim tepkim cogu insanin, calisip para icinde yuzuyormus da keyfii borcunu odemiyormus gibi yorum yapmasina
Herkes kendi sartlarindan hesap ederek yorum yapiyor burda. Devir cok degisti sizin zamaninizda isci olarak bir yere girip harclik cikarabiliyordunuz belki ama benim yuksek lisans mezunu olmasina ragmen alaniyla alakali is bulamadigi icin marketlere bile basvuru yapan ve en sonunda saati 4.5 liraya kafede garsonluga baslayan arkadasim var. Gunluk 30 liraya kimse hem karnini doyurmani, hem borcunu odemeni bekleyemez
Sizin sansiniz yaver gitmis, cok calismissiniz odemissiniz. Ama suan devir cok calisanin cok para kazanilabilecegi bir devir degil
Devletin kaynaklarinin sacma sapan derneklere oluk oluk aktigi, buyuk sirketlerinin milyar dolarlik vergi borclarinin cat diye silindigi donemlerdeyiz ama herkesin agzi mühür
iş kyk borcuna gelince kimse mangalda kul birakmiyor

ben de 20 yil oncesinden bahsetmiyorum. daha 3 yil oncesine kadar bu bahsettiklerim hala devam ediyordu. kendi alanimdan atanma sansim az oldugu icin bir yandan 2. universiteden okudugum bolumden atanmak icin formasyon alip, 40 saat iste calisip, ev temizleyip, ayrica kendi bolumumden de atanirim Belkı diye kpss calisip ha bir de aciktan bir bolume de yazilmistim ordan da belki daha kolay atanirim diye. bu arada ogluma karsi da surekli vicdan yaptigim bir donemden bahsediyorum.

hangi sans. olabilecek en kotu maddi durumu olan biriyle evlenip bir de ordan maddi sıkıntı yasadim cok. sabah 6 da evden cikip gece 11 de eve girmek sans mi sansi kendin olusturmak mi. ben de rahatimi dusunsem 2.universite okumazdim. veya calismayi birakir sadece okula yogunlasip burs kredi aile vs bir sekilse yine idare edebilirdim . ben kolaya kacmadim sadece . ne giyim ne yemek hic bir zaman bunlari yasamadim. buna kendini paralamak deniyor aslinda.

ucretli ogretmenlik siz de yapabilirsiniz bu sans degil ki. 1 saat uzakliktaki ilcelere gidiyordum. oralarda acik oluyor cunku. 1 hatta 1.5 saat uzaklikta. aksamina da ters istikametteki universiteme gidiyordum.

sizin dediginiz sey bir ogretmenin bir ogrenciyi uyardigi zaman "ama hocam ahmet de konuşuyor " demesine benziyor.

borc borçtur. falancanin vergi borcu iyiki silinmis siz kyk yi mutlaka odeyeceksiniz diyen bir tane çıkar mi bu konuya yazan. o baska bu baska. su an kyk konuşuluyor.

babamin vergi borcu silinsin mi diye konu acilirsa o zaman da o konu orda soylenir. es dost muhabbetlerinde zaten soyleniyor.
borcuna sadik olan hersekilde oduyor ben odemek icin kendimi paralarken kadrolu ogretmen olan arkadasim odemiyordu af gelecek vs diye .

ha ek olarak issiz oldugum donem ciddi ciddi pazarda tezgah acmayi dusundum toptancilara vs gittim sonra mallarin parasını ve tezgahin kirasini karsilayamam diye korktum vazgectim. ben her yolu denedim. universite mezunuyum diye beklemedim evde.

Bu aflar, borc silmeler falan devleti ne kadar zarara ugratiyor. Bordrom elime gecince ödedigim vergileri görünce küplere biniyorum. Tabi bir de bazen hissetmeden ödedigimiz dolayli vergiler var. Sizler kücük hirsizlarsiniz, vergi kaciran koca koca sirketler de var, büyük hirsizlar. İsini yapmayan, oturdugu yerden maas alan müfettis ve denetmenler(layikiyla görevini yapanlari tenzih ederim).. Emeklerimiz, haklarimiz hanginizin kursagindan geciyorsa haram olsun!

Bu devirde tezgah açmak bile çok zor işte. Lafa geldimi pazarda şunu bunu satsın para kazansın demek kolay ama .

Bu devirde tezgah açmak bile çok zor işte. Lafa geldimi pazarda şunu bunu satsın para kazansın demek kolay ama .

borcuna sadik olan hersekilde ödüyor merak etmeyin. bin kez yazdim kyk borcumu odemek icin nasil ugrastigimi. ben de biliyordum keyfime haracama yapmayi. calismaya gönlü olan hersekilde rizkini kazaniyor. digerlerinin hep bahanesi var.

Hayır herkesin ağzında da sakız gibi aynı savunma. Yok herkes yiyormuşta yok bilmem kimin bilmem neyi ödememişte bilmem ne. Aklı başında olan bir insan kendine rol model olarak kötülüğü alır anlamıyorum. Ödemek istemiyorsanız açık açık ben hakka girmeyi seviyorum herkes ödesin ben ödemeyeceğim deyin. Saçma sapan mazeret uydurmaya çalışmayın kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…