Ben bugüne kadar kyk borcunun faizlerinin silindiğini görmedim. Belki de ben duymadım bilemiyorum ama genelde sigorta bağkur vergi borçlarının faizlerine af geliyor. Herkes gibi taksit taksit ödeyeceksiniz başka yolu yok bence.
Nasıl yani??? Daha bu sene silindi Ocak ayında. Ben kendimi bildim bileli de siliniyor..
Konu sahibi, önümüz seçimler. Seçim demek vergi affı demek:) Bence elindeki parayı altın hesabına at, eline para geçtikçe de oraya KYK niyetiyle atmaya devam et. Bir dahaki yapılandırmada, peşin ödemede faizin neredeyse tamamının silinme zamanı gelince peşin öder, kurtulursun.
Ben bu kafada olduğum için, yillarca-belimi dogrultana kadar ödemeye baslamadim. Zaten üç kuruş parayla ise girmisim daha yeni mezunum. Maaşımla gezdim,tozdum, avrupaya tatile gitmek için istifa ettim,bir süre parttime para kazandım falan. Bir de KYK derdine düşmek istemedim. Birkaç sene önce eskiye oranla iyi kazandığım bir isim oldu,KYK'yi da düşünüp kenara altın attım. O zaman gram 220ydi,KYK borcumu odedigimde 440.
Kenara koyduğum üç kurus para KYK borcumu peşin odemeye yetiyordu (ama canım altınlarıma kıyamadım,birkaç ay kemer sıkıp kalanını nakit avans cekip ödedim).
Bak, senin için arsivimi karıştırdım hesap kitaplarımı buldum:)
Okurken 2009-13 yıllarında devletten toplam 8700 lira para almışım
2019'da ödemeye baslama niyetiyle vergi borcuma baktığımda
Ana para : 12.150
Faiz : 5.355 diyordu
Ödemedim, onun yerine biriktirmeye devam ettim.
Derken 2021 ocak'ta af geldi, peşin ödemeyle 12binkusur olarak ödedim, bitti gitti kurtuldum.
O yüzden herkese tavsiyem budur^^
Ekleme: yorumlarda faiz affinin devam ettiğini okudum. Öyle bir şey varsa mutlaka öğren. Kredi de çekme, d...Z banktan falan kredi kartı al, sana 6 binlik nakit avans veriyor, faizi de yok gibi bir şey. On ayda ödersin minik minik