• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv'nin aynı ilçeye yerleşmesi

Neden bu kadar kötü olsun ki ? Keşke ben kv'lerle yakın otursaydım valla hem gelir yemek yapardı hem bana arkadaş olurdu. Öyle çok iyi geçiniriz de diyemem canımı sıktığı da çok olur ama güzel olurdu yani. Bence önyargılı olmayın.

yani direkt gelmesinler felan diyemezsin bu işleri karmaşık hale getirir. annelerin böyle yapıyor olması beni tedirgin ediyor , sanki yalnız kalırlar ve bizden çok beklentileri olur. ben de onları yalnız bırakmak istemem ama bu süreçte olan ikimizin hayatina olur, sennle başbaşa kalamamaktan korkuyorum felan diye ağzını ara nişanlının. şimdi nasıllar peki çok müdahaleci, karışan tipler mi?
nişan için memleketine oğluyla birlikte bir gün önceden gelip bu sebeple evinde misafir bile ağırlamayan bir aile.burdan pay biçebilirsin mesela.sıkıntı var yani tabi

ben güzel şeyler yazamicim. evliliğin mahvolacak haberin olsun. millet kafasına göre plan yapmış sana sorulmamis bile. hani "oyalanacak" demissin ya nasil oyalanacak saniyosun. bu bence ayrılık sebebidir yine de sen bilirsin. bu küçük bi konu değil. ben senin yerinde olsam aileme bu durumu anlatir ailemin "ne o tasiniyomussunuz yeni evlililerin sokagina sebep?" diye göz dağı verirdim. sen bilirsin yine de
bunu en son ihtimal düşünüyorum açıkçası.yani göz dağı meselesini.

Seni en iyi ben anlarım arkadaşım. Ben de benzer durumdayım ailelerin olduğu yere tayin olma durumumuz var. Ve benzer endişeleri taşıyorum.

Böyle yapısık erkek ailelerinden nefret ediyorum
Çocuk gbi hep diplerinde istiyorlar
Bu yasa kadar sizinle olmus bundan snr da bırakın karısı ile olsun yaa hayret birsey!!!

Neden bu kadar kötü olsun ki ? Keşke ben kv'lerle yakın otursaydım valla hem gelir yemek yapardı hem bana arkadaş olurdu. Öyle çok iyi geçiniriz de diyemem canımı sıktığı da çok olur ama güzel olurdu yani. Bence önyargılı olmayın.

Ben de oyle dedim. Aman ne var yaslidir, gul gibi geciniriz, ben ona hizmet ederim hayir dualarini alirim, hem evde bi buyugun olmasi ne iyi olur dedim. Uc ay kadar sonra o bana "cirkef" ben ona Allah belani versin" diyordum :D

Kız ailelerinin böyle bir derdi olmuyor da neden hep erkek aileleri böyle oluyor ya bunu da anlamıyorum.Kalp de kırmak istemiyorum şimdiden.Kendi ailemin bu konudaki hassasiyetini de biliyorum sizi rahat bırakırlarsa anlaşırsınız diyorlar sürekli.Ben tepkisiz kalsam dahi ailem kesinlikle tepki verecek çünkü. Her şeyden çok eminken olana bakın korkuyorum resmen :KK43:

Onlar taşınmazsa, çocuklarına bu kadar bağımlı bir anne mutlaka ayda bir hafta gelir sizde kalır. O zaman daha kötü diye düşünüyorum. Nişanlınızla konuşun, sürekli iç içe bir yaşam istemediğinizi söyleyin. Her akşam gelin, hafta sonu gelin gibi baskıların olmayacağını, siz istediğiniz zaman gidip göreceğinizi, aile meselelerine karıştırmayacağını,.. bu konularda söz alın. Ha sözünü tutar mı bence tutmaz. Ama o zaman siz yapmak istemediğinizde size baskı yapmaya hakkı olmaz.

Seni en iyi ben anlarım arkadaşım. Ben de benzer durumdayım ailelerin olduğu yere tayin olma durumumuz var. Ve benzer endişeleri taşıyorum.
İnan ben de şimdi tam tersi yakın zamanda iki ailenin bulunduğu yere bari tayin istesek diye düşünür oldum.Madem vazgeçemiyorlar bari iki aile de aynı yerde olsun.

Onlar taşınmazsa, çocuklarına bu kadar bağımlı bir anne mutlaka ayda bir hafta gelir sizde kalır. O zaman daha kötü diye düşünüyorum. Nişanlınızla konuşun, sürekli iç içe bir yaşam istemediğinizi söyleyin. Her akşam gelin, hafta sonu gelin gibi baskıların olmayacağını, siz istediğiniz zaman gidip göreceğinizi, aile meselelerine karıştırmayacağını,.. bu konularda söz alın. Ha sözünü tutar mı bence tutmaz. Ama o zaman siz yapmak istemediğinizde size baskı yapmaya hakkı olmaz.
bu konuyu ben daha önce çıtlattım aslında yani biz çekirdek aile olacağız kendi ailelerimizin etkisinden çıkmamız gerekiyor falan gibi ama hiç umurunda olmamış belli yani.

Ben de oyle dedim. Aman ne var yaslidir, gul gibi geciniriz, ben ona hizmet ederim hayir dualarini alirim, hem evde bi buyugun olmasi ne iyi olur dedim. Uc ay kadar sonra o bana "cirkef" ben ona Allah belani versin" diyordum :KK70:
:KK70::KK70::KK70:

Nişanlınızla aynı fikirde olmanız çok önemli.
İşlenebilir biri mi bilmiyorum ama ona aklınzdan geçen ihtimalleri saysanız mesela. "Her yere davet beklerler yakın olursak hep görüşmemiz gerekir, ama yeni evli olacağız ben seninle evimin tadını çıkarmak istiyorum" gibi gibi.
Bu attıkları son dakika golü çünkü. Düğüne iki ay kala ce-eee yapılmaz öyle aynı ilçede oturacağız diye.

Yani buna karışma gibi bir lüksün yok ki. Yasalar bile adamlara yerleşme hürriyeti verdikten sonra sanki aynı evin içinden bahsediyor gibisin.
Sınırlarını çizersin olur biter.

Cok zor bir durum ..ama senin de nisanlinin tek cocuk oldugunu ve bunun zorluklarini goze alarak evlenmen gerekiyor en bastan.aileni hic karistirma bence yoksa nisanlin ailene dusman olur hic gerek yok.diyeceksen kendin de ama ona da ailemi istemiyosun da ne yaptilar sana da soylesin boylesine gelecek konu muhtemelen.ben iki ailenin yaninda yasamanizi daha mantikli buldum madem oyle.cunku durum simdiden boyleyse mesafe koyman cok zor gibi gorunuyor.kusura bakma pek ic acici bir yorum degil ama sekiz yillik evliyim ve ilk uc yilim ailesinin sikintilariyla gecti.insan bekarken bazi seyleri bilemiyor illa yasayip goreceksin maalesef.

Yani buna karışma gibi bir lüksün yok ki. Yasalar bile adamlara yerleşme hürriyeti verdikten sonra sanki aynı evin içinden bahsediyor gibisin.
Sınırlarını çizersin olur biter.
Sadece zorlanacağımın farkındayım böyle bir durumda doğal olarak önlem almak belki fikir değiştirmek için tavsiye almak için yazdım.Yasalardan haberim var ama buna karışma lüksüm de var açıkçası en azından fikrim sorulmalıydı.Bundan bahsettim.

bu durumu önlyemezsin ne yazık ki iyi tarfından bak senin evine gelip aylarca kalamazlar mesela. bütün gün bile birlikte olsanız eninde sonunda kendi evinize geleceksiniz.duruma alışmaya çalış bnce.sana tek bir tavsiyem olacak.evleri ayrı yerlerden tutun yanyana ya da altlı üstlü oturmayın yoksa her anınıza karışırlar

Cok zor bir durum ..ama senin de nisanlinin tek cocuk oldugunu ve bunun zorluklarini goze alarak evlenmen gerekiyor en bastan.aileni hic karistirma bence yoksa nisanlin ailene dusman olur hic gerek yok.diyeceksen kendin de ama ona da ailemi istemiyosun da ne yaptilar sana da soylesin boylesine gelecek konu muhtemelen.ben iki ailenin yaninda yasamanizi daha mantikli buldum madem oyle.cunku durum simdiden boyleyse mesafe koyman cok zor gibi gorunuyor.kusura bakma pek ic acici bir yorum degil ama sekiz yillik evliyim ve ilk uc yilim ailesinin sikintilariyla gecti.insan bekarken bazi seyleri bilemiyor illa yasayip goreceksin maalesef.
tam anlamıyla huylarını bilmediğimden de oluyor aslında bu problemler.Belki sıcak bakmadığımı belirtirsem üstüne gitmezler bu durumun iyi niyetli davranırlar diye kendimi avutuyorum.Kibar bir dille söylemeye çalışacağım başka da yapacak bir şeyim yok şimdilik.

Sadece zorlanacağımın farkındayım böyle bir durumda doğal olarak önlem almak belki fikir değiştirmek için tavsiye almak için yazdım.Yasalardan haberim var ama buna karışma lüksüm de var açıkçası en azından fikrim sorulmalıydı.Bundan bahsettim.

Nasıl yani fikrin sorulmalıydı? Senin fikrinin durumuna göre yön verilmeli gibi mi? Mesela annen baban varsa abinin/kardeşinin yaşadığı yere yerleşecek gelinin fikrini mi alması lazım?

Aynı evin içi değil sonuçta. Şimdiden bu kadar ön yargılı başlarsan vay haline.

Off ne geregi var ya. Artik evlenmis gitmis bi rahat birakin. Kendileri de madem oyalanmak istiyor, muhtemelen emeklilerdir, cikin turlara katilin, degisik memleketler gorun, kendi yasitlarinizla planlar yapin. Yok illa oglunun dibinde bitip geline rahat huzur vermeyecekler.

Boyle tipler hep sunu mu dusunuyor acaba "hata ettik, o gobek bagini kestirmeyecektik".
Son cümleye YARİLDİM :D :D

Aslında kendin yazmışsınız yakın olup oyalanacaklarmış diye

Sen işe gideceksin Kv yemek yaptım gelin şurayı keşfettik pazar gidelim bakın o market değil bu marketten alın salı pazarı daha taze vs vs hatta ben size de aldım vs vs diyecek

Her atacağın adımı denetleyecekler

Insanlar yaşlanınca yer değiştirmez bunlar tam tersi

Olmaz deyin önceden gitselermiş başka yere taşınsınlar yani

Çocuk olursa bölümünü yazmayayım bile

Moral vermek isterdim ama görünen köy klavuz istemez

Back
X