- 31 Ocak 2018
- 487
- 1.320
- 28
- Konu Sahibi son mecnun
-
Sizin ki hakikatten ekstra bir örnek olmuş, demek ki aşırı cahil biri. Ama ne nezih annane, babaanneler var onlarla da sorun yaşanıyor ya o kötü.Buna 100% katiliyorum.
Yine kendimden bir örnek vermek istiyorum. Bu yüzden asla ve asla ben yokken kv kizimla bas basa kalsin istemiyorum.
Kiz daha 3 yasinda daha yeni yeni cümle kurabiliyor bizim anlicamiz sekilde. Babayla babaanneye gidiyor babanin isi cikiyor 15 dakikalik orda birakiyor. Cocuk eve geliyor anne seni sevmicem diyor soruyorum neden yavrum oda diyor ki babaanne dedi ki sen x le y yi (halasinin cocuklari) sevmiyormussun ama seviyormus gibi yapiyormussun. Bunu esimin yaninda dedi kizim. Sordum babaanne ne zaman dedi cocuk da baba gidince diye cvp verdi. Hadi bakalim yolla cocugu bir daha tek basina.
herkes dediğiniz kişi babaanne mi?Gelinin evine gidip orada kalsınlar, sevgilerini gidersinler.. Anasının olmadığı yerde çocukların ne işi var? Çocuklarımızı sevmek isteyen herkesin evine birer hafta gönderelim o zaman..
Onlar elbet çocuk büyüttüler.. Ancak onlar sokaklarda, kapıları ardına kadar açık bir şekilde büyüttüler.. O devir ile bu devri, onlar da çocuk büyüttü nihayetinde diyerek geçiştiremeyiz ayrıca..
Valla o sizin görüşünüz.. Ben televizyon izliyorum.. Çocuklara yapılan istismarları kimlerin yaptığını görüyorum.. Ben sevgisiz kalsın demedim.. Görmek isteyen evime buyursun gelsin.. Buna anneannesi, babaannesi, teyzesi, dayısı, aklınıza kim geliyorsa dahildir.. Babaannesi birşey yapmaz ama onun evine giren yapabilir..herkes dediğiniz kişi babaanne mi?
kv dem ile görüşmem kendisini hiç sevmem ama tutumunuz çok yanlış
çocugunuzu babaanne sevgisinden mahrum etme hakkınız yok ki,gelinin evinde rahat edemeyen kv neden gelip kalsın ki
geldiğinde de gelip kalıyor diye sıkayet edıyoruz hepımız.
cocuklar gereken yasta ve olgunlukta ise, anneanne babaanne hala teyze gibi kişilerin evine kalmaya gidebilir.
Bu kişiler kerkes olmaz.
Benim çocuğumun onların yapmacık sevgisine ihtiyacı yok. Dolduruyo derken eşimi doldurmasından bahsediyorum. Benim annemde kaynanamın bana yaşattıklarını kocama yaşatsın o zaman eşim ne derse haklıdır bilmem anlatabildim mi değerli üyeHanımefendi siz kaynananızla ne yaşamış olursanız olun o çocuklar kayınvalidenin de torunu bu gerçeği değiştiremezsiniz o sizin yaşadığınız aranızda olan bir olay ve bunun için çocuklarını dede babaanne sevgisinden mahrum bırakamazsınız.
Burada bahsi geçen çocuklar 6 ve 8 yaşındalar pekala babaları başlarında olabilir o evlendiğiniz eşler de ağaç kovuğundan çıkmadı o büyüttü herhalde torunlarına da göz kula olur değil mi ama size göre kaynanalar zaten hiçbirşeyden anlamıyor çocuk bakmaktan da anlamıyor. +
Tutup o yaşta çocukları dolduracak hali yok baba var başlarında. Bende kaynanamla anlaşamıyorum ama vefat etmeseydi ben görüşmesem bile çocuğumu yollar bu olaya onları alet etmez kısasa kısas olarak kullanmazdım. Şöyle ifade edeyim; aynı şekilde sizin eşinizde annenizle kavga edebilir anlaşamayıp görüşmeyebilir dese ki size annenle ben görüşmüyorum çocuğu da götürmeyeceksin gerçekten tamam deyip onaylar mıydınız. Hiç sanmıyorum. Nokta..
, o çocukları doğuran kadına evime gelme demeyecekler.. Benim Merak etmeyin benim kriterlerim, adımlarım adildir.. Tek taraflı bakmıyorum..
Aynı dediğiniz gibi ben kapıları ardına kadar açık bir şekilde büyüdüm ama benden 10 yaş küçük kardeşlerim ise öyle büyümedi çünkü devir değişiyor. Ev halkı olarak bahçeye çıkmadan annem bahçeye salmıyodu ikizleriGelinin evine gidip orada kalsınlar, sevgilerini gidersinler.. Anasının olmadığı yerde çocukların ne işi var? Çocuklarımızı sevmek isteyen herkesin evine birer hafta gönderelim o zaman..
Onlar elbet çocuk büyüttüler.. Ancak onlar sokaklarda, kapıları ardına kadar açık bir şekilde büyüttüler.. O devir ile bu devri, onlar da çocuk büyüttü nihayetinde diyerek geçiştiremeyiz ayrıca..
Benim çocuğumun onların yapmacık sevgisine ihtiyacı yok. Dolduruyo derken eşimi doldurmasından bahsediyorum. Benim annemde kaynanamın bana yaşattıklarını kocama yaşatsın o zaman eşim ne derse haklıdır bilmem anlatabildim mi değerli üye
Bak güzel kardeşim bana ne yaşattıklarını benim ne çektiğimi bilemezsin lütfen azıcık empati yapYapmacık sevgi ağır bir itham değil mi? Siz ileride torunlarınızı yapmacık mı seveceksiniz? Ve lütfen yapmayın anneniz eşinize kızsa vs. annenizi haklı çıkarmak için bin takla atarsınız. Biz hanımlar bunu hep yaparız zaten,adil ve gerçekçi konuşalım yeter.
Bak güzel kardeşim bana ne yaşattıklarını benim ne çektiğimi bilemezsin lütfen azıcık empati yap
Yani mantığı anlamak yerine cümle cımbızlıyorsunuz.. İşiniz polemik..O çocukları doğuran kadın olarak siz,eşinizi doğuran da bir kadın o da anne.
Bir düşüneyim bu nasıl adil olmak? :)))
Aynen.. İnsanlar neye bu kadar şaşırıyor anlamıyorum.. Madem herkes bu kadar düzgün, bu çocukları kim istismar ediyor?? Haberlerde çıkan olayları kimler yaşıyor? Bu forumda bile başta kendi eşinin güvenilmez olduğunu söyleyen o kadar bayan var ki..Aynı dediğiniz gibi ben kapıları ardına kadar açık bir şekilde büyüdüm ama benden 10 yaş küçük kardeşlerim ise öyle büyümedi çünkü devir değişiyor. Ev halkı olarak bahçeye çıkmadan annem bahçeye salmıyodu ikizleri
Yani mantığı anlamak yerine cümle cımbızlıyorsunuz.. İşiniz polemik..
Orada, kv'nin istemediği evinden kovduğu, o kadın olarak gördüğünden bahsetmeye çalıştım..
Neyse, bu benim fikrim.. Ben konu sahibi kendi fikrimi ilettim.. Sizde öyle.. Hepsi bu..
gelip silah zoruyla mı aldı? konuşuyor işte boş boş.
Her insanın hataları yanlışları olabilir kayınvalideniz farklı bir ildeymiş üstelik niçin yüzüne karşı sen böylesin şöylesin deme gereği duydunuz ki kişisel olarak size yapılan birşey yoksa ben söylemezdim sürekli gelini tarafından eleştirilmekten rahatsız olmuş olabilir kaldı ki şu anda da size yaptığı birşey yok oğlunu doldurmuyor size karşı sonuçta.
Ve o sizin çocuğunuz ise onlarında torunu ve kayınvaliden senin evine sende onun evine gitmeyeceğine göre nasıl görecek torunlarını? ben göstermem bensiz gidemez falan neden yani.. Eşin götürür görürler misal 1 hafta getirir ne var ki bunda yani.
Mesela eşin senin annenle küs olsaydı görüşmeseydi senin annen şehir dışında olsaydı sen çocuklarını alıp gitmek istesen annene ve eşin hayır göndermiyorum dese tepki vermez miydiniz? empati kurun biraz
Götürün dersin götürmezler ,götürmeyin dersin götürmek isterler .Ses etme gitsin kalsınlar.Sizde biraz esinizle başbaşa kalın .İkinci balayı oldu çok sağolun diye de mesaj atın.
Ne kadar cadı gelinler var allahim okudukca dehsete düştüm. Arkadaslar afedersiniz ama cocugunuz üstünden niye güç savasi yapıyorsunuz hasta misiniz?
Benim de annemin babannemle arasi iyi degildi ama bizi gonderirdi ve ben dedemlerle gecirdigim zamandan acayip keyif aliyordum. Cok da güzel deneyimlerim olmustu. Iyiki annem sizin kadar bencil degilmis de benimmmm cocugummm diye yırtmamış kendisini.
Siz görüşmeyin ama cocuklarinizi dede babanne sevgisinden ve onlarla yaşayacaklari hatiralardan mahrum etmeyin.
Valla anlatım tarzınıza bayıldımKaynanaya da firsat vermeyin desin dursun insanin tepesine cikmaya da amma meraklilar bu bilinen bir gercek
Mahrum etmek olsaydi niyetim bunu cooktan yapardim. Cunku gercekten hos seyler yasamadim. Hele ki son soyledikleri yenilir yutulur cinsten degil.
Esime evli kuzenini soyluyor mesela aysele evlenseydin boyle olmazdi diyor. Simdi git aysenin cocugunu sev desem haketmis olmuyor mu sizce
Benim ailem yaz tatillerinde goruyorlar ancak kendisi enson bir ay once gordu yaz tatilinde ilk oraya gidilmesini istiyor. Kimseyi dusunmeden kafasina gore plan yapiyor. Benim kizdigim nokta burasi..
Plan yapiyor herkes ona uysun istiyor. Cocuklar uzerinden ego tatminine giren asil kendisi.. Ben 8saatlik yere cocuklarimi yollamak istemiyorum. Kendime gore gerekcelerim var bir anne olarak buna hakkim var diye dusunuyorum. Ya da bir annanne babanne torunlari uzerinden plan yapiyorsa nezaketen bi anneye babaya sormali diimi. Burdaki amac hic yerine koymak gelini saf disi birakmak..
Torunlarini gercekten seven insan boyle yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?