“komşular kp vefat ettikten sonra bir oğuldan ötekinde kalıp durur evini kapatırsın” tarzı şeyler konuştu.
bir gün bir anda şöyle diyinÖyle bir niyetimiz yok yani anlatıyor ediyor ben takmamaya çalışıyorum sürekli konuyu değiştiriyorum. Evliliğimi kv’yle geçirmeye hiç niyetim yok. Başından beri yakındayız zaten. Ogluyla zaten anlaşamıyorlar yani savaş alanı oluro sanıyor ki böyle konuşunca ne demeye çalıştığı belli olmuyor, düşündükçe sinir oluyorum
Aaa o zaman kim hizmet edecek. Hem oğluşu ile yaşamalı hem de gelin denilen ama hizmetçi görülen birinin de olması lazım. Yoksa kazık kadar olmuş oğullarının çamaşırlarını yıkamak istediğini sanmamyalnız yaşamayacaklarsa evlendirmesinler çoluk çocuklarını gül gibi yaşasınlar.
o zaman otursun oturduğu yerde.Aaa o zaman kim hizmet edecek. Hem oğluşu ile yaşamalı hem de gelin denilen ama hizmetçi görülen birinin de olması lazım. Yoksa kazık kadar olmuş oğullarının çamaşırlarını yıkamak istediğini sanmam
Söylüyorum. Git konuş, arada sen git yalnız bırakma, bana kalıyor hepsi diyorum ama yapmıyor. Banada baskı yapmıyor, gitmek istemiyorsan gitme diyor.Oğluna yapamadığını size yapıyor.eşiniz küsmeyle mesafesini koyuyor arada siz kalıyorsunuz.ikisi de çok akıllı.kv oğluna dert yanamaz küsüp mesafe koyacak diye.oğlu da hemen küsüp mesafesini koyuyor.nolursa olsun onun annesi o konuşmuyor ama siz haftada iki gidip triplerini çekiyorsunuz.eşinize söyleyin sen konuşmuyorsun o zaman da bana sarıyor.benim seni doldurduğumu ima ediyor diye.
Hayır ona pek taviz vermiyorum mesafeyi hala koruyorum. Bizim bir aile oldugumuzu kabullenmesi icin fazlasini yapmiyorum. Zaten bitek ugrayan BenimHer ailede kurban seçilen bir evlat oluyor maalesef. Demişsiniz kv nin başka çocukları da var ama yılda 1-2 kez gelirler. Ve en değerli de onlardır.
hep uzakta olan yılda 1-2 gelen göze batmaz öyle alıştırmışlar hatta değerli olur ama siz haftada 3 giderken bi hafta 2 gitseniz vay bizim gelin de gelmiyor olur. Yazık insanlara evlerinde huzur vermiyorlar. Çocuğunun artık kendi ailesi olduğunu önceliğinin onlar olduğunu kabullenemeyen kvler.
Siz mesafenizi koruyun. Nasıl alıştırırsanız öyle gider. 1 ay gönlü olsun diye fazla gidersiniz ikinci ay normale dönünce laf ederler. Sınırlarınızı çizin eşinizle de açıkça konuşun. Üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız zaten.
Simdilik ise yariyorda ilerde coluk cocuga karisirsak ev kücük gelcekAltlı üstlü olmak işe yarayacak ilk kez.
Ayrı yerde olsanız size yerleşmeye çalışacakmış ama altlı üstlüyken de gelmez herhalde komple yaşamaya
Yine yakınında tutun benceSimdilik ise yariyorda ilerde coluk cocuga karisirsak ev kücük gelcekYani bu evden mecbur cikcaz
Ah kac kere yaptim bi bilseniz. Öncelerde kv Bir kac gün yalnizken yanimizda götürür bir gün gezdirirdik havasi degissin diye. Hatta hergün arardim konusurdum. Onu yaptim ertesi gün aramadim diye Trip yedim. Halbuki kendiside arayabilirBurada birinin arkadaşı cok güzel bir tavir sergilemişti. Kv "yalnız kalacagim, oğlumu elimden alıyorsun" triplerine girip geline sarmış. Gelin de bir gün tek başina KVnin evine gidip iyi niyetle ve net olarak konuşmuş: "anne ben senin niye böyle yaptığını biliyorum. Korkmana gerek yok, sen eksilmedin arttın. Ben oğlunu senden uzaklaştırmayacagim. Ama sen böyle yaparsan biz anlasamayiz" demiş, KV cevap verememiş ağlamış. Gelin bazı durumlarda arayıp annecim annecim diye ilgisini eksik etmemiş. KV arada laf soksa da bayağı değişmiş.gelin de kavga etmek yerine bu kadarıni idare edeyim demiş.
Yani kvlerin çoğu böyle galiba. Siz de onun içini rahatlatacak bir konuşma yapıp endişesini yok etseniz... Sonra da böyle yapmamasını, ters teptigini anlatsaniz...
Hayatimi Ona görede planlamak istemiyorum. Daire tutsak yine gelemez bence, ev olursa bizimle gelmeye niyetlenebilir.Yine yakınında tutun bence
Çok uzağa giderseniz sizinle gelecek gibi duruyor
Esinin vefatindan öncede böyle yapardi. Kp cok hastaydi kv onunla yarismaya calisirdi hastalik konusunda. Aralarinda 20 yas vardi. Duygu sömürüsü yapiyor ama bayramda kaynimgile ziyarete gidelim dedik inadindan bizimle gelmedi. Onlarda ugramiyor Ben kimseye yük olmak istemiyorum diyerekten cekildi, cok naz yapiyorSiz ne olursa olsun takmamaya çalışın kafaya. Eşi vefat etmiş depresyona girmiş. Yalnızlık çekiyor. Öyle sürekli dertli ve dertlerinden yakınıp duygu sömürüsü yapan bir insanın da yanında kimse durmak istemez, iyice yalnız kalıyordur. Siz üzerinize alınmayın, "he he" deyin "üzülmeyin anneciğim" falan deyin, ama takmayın kafaya söylediklerini. Zaten altlı üstlü oturuyorsunuz daha ne olsun? Yanınıza almak zorunda değilsiniz, ileride elden ayaktan düşerse bir bakıcı tutabilirsiniz, siz de arada bir iner bakarsınız.
Komsular demedi, kv komsular böyle dedi dedi. Yani Güya öyle söylemisler. Ozamanlar kp yeni vefat etmisti bende üstelemedim birsey demek istemedim. Tabiki herkesin düzeni ayri olur. Arkdaslarimiz gelmek ister yaninda rahat edemeyiz. Zaten kendi düzenini Kurmak ister bu sefer biz istemeyiz. Eve birsey almak ister begenmeyiz. Yani olmaz zaten..bu konuşmaları duyunca neden vermediniz cevabı
annem evinde rahat zaten biz de buradayız kadın sığıntı gibi neden onun bunun evine gitsin ki
azıcık aşı ağrısız başı, onun bunun hayatına uymaya çalışmak yerine istediğinde gider misafirliğe istediğinde çeker kapısını oturur
hem komşulara hem kv ye gayet güzel bir mesajdır
ayrıca cidden kadına da yazık değil mi
evi düzeni olan yıllardır o evin hanımı olan birisi gelinin evine neden yamanmaya çalışsın
anneannemi hep yazarım yıllardır yalnız yaşıyor
birinin evine gittiğinde aman onu yapma bunu ye demeleri bile batıyor diyor yani kötü olsun diye değil aman bundan da ye denmiş de rahatsız olmuş ben ne kadar yemem gerektiğini bilmiyor muyum modunda, alıngan işte
mesela benim evde çocuk var
onun kendine göre hareketi gürültüsü tv izlemesi vs var
kedi var onun ayrı bir düzeni düzensizliği var
75 yaşında, aşırı titiz bir kv dem var
benim evde benimle kalmaya kalksa kim kime uyacak
mesela çocuğa gürültü yapma derse eşim karışma diyecek
kedinin tüyü dökülüyor diyecek
bırak dökülsün diyeceğiz ay bu mutfağa girmesin diyecek vs vs
eltime gitse onun evinde iki çocuk artı annesi var zaten bir de kv hunilik olurlar
görümceme gelse, gelmez damat var
misafirliğe gelince dahi damadın iş yapmasından rahatsız, kızını iyi yetiştirememiş hissediyor
her işi yapmaya kalkar damadın yaptığı hiçbir şeyi beğenmez
kadının evini kapatmak yerine destek olup evinde huzurla yaşaması daha sağlıklı
gerekirse bir adım uzağındayız diyerek etrafı susturun kv ne derse de takmayın
Çok tanıdık geldi bu.ama benimki kv değil üvey annem.Esinin vefatindan öncede böyle yapardi. Kp cok hastaydi kv onunla yarismaya calisirdi hastalik konusunda. Aralarinda 20 yas vardi. Duygu sömürüsü yapiyor ama bayramda kaynimgile ziyarete gidelim dedik inadindan bizimle gelmedi. Onlarda ugramiyor Ben kimseye yük olmak istemiyorum diyerekten cekildi, cok naz yapiyorbir dedigi bir dedigini tutmuyor
Gayet akıllı bi hareket çekinmeye gerek yok açık ve net olunmalıBurada birinin arkadaşı cok güzel bir tavir sergilemişti. Kv "yalnız kalacagim, oğlumu elimden alıyorsun" triplerine girip geline sarmış. Gelin de bir gün tek başina KVnin evine gidip iyi niyetle ve net olarak konuşmuş: "anne ben senin niye böyle yaptığını biliyorum. Korkmana gerek yok, sen eksilmedin arttın. Ben oğlunu senden uzaklaştırmayacagim. Ama sen böyle yaparsan biz anlasamayiz" demiş, KV cevap verememiş ağlamış. Gelin bazı durumlarda arayıp annecim annecim diye ilgisini eksik etmemiş. KV arada laf soksa da bayağı değişmiş.gelin de kavga etmek yerine bu kadarıni idare edeyim demiş.
Yani kvlerin çoğu böyle galiba. Siz de onun içini rahatlatacak bir konuşma yapıp endişesini yok etseniz... Sonra da böyle yapmamasını, ters teptigini anlatsaniz...
Ya zaten komşıymuş yalnız fln değil ki haydaaaSelam arkadaşlar,
Kv’nin bazı tavırlarını takıntı haline getirdim eşimede anlatmak istemiyorum. Biraz içimi dökmek istedim. Kv’yle altlı üstlüyüz, kp bu sene vefat etti. Aramızda seviyeli bir mesafe var, haftada bir veya iki giderim yanına. Çalışıyorum çocuğumuz yok, iki kaynım daha var onlar senede taş çatlasa iki kere gelirler uzaktalar ama sorsan daha kıymetliler. Eşim annesinin tavırlarına tahammül edemediğinden bi küser bi barışır. Bir aydır birbirlerine küsler. Ben gidip gelirim. İlk evlendiğimiz zamanlar çok bunaltıcıydı. Hergün aramamı beklerdi, herşeyi sorar bilmek isterdi. Nişan döneminde mobilya vs karıştı, bizi kavgalarına başka özel konulara sürekli dahil ederdi, bunlar normal kv şeyler dedim. Ev bakmaya başladık nişan döneminde çok ağladı oğlum beni bırakıyor diye yakındı. Benim önümde bayılma numaraları ağlamalar vs. Şansından daire çıktı aynı binada başka bulunmadı dügün dönemi yerleştik. Alt üst olunca beklentiler daha çok olur haliyle. Ama pek oralı olmadım. Maalesef kavgalarda gerekti, aramız soğudu. Öyle çat kapı gelme huyu yoktur ama alttan alta laf söyleyip durur. Benim eşimi doldurduğumu herseyi anlattığımı söylerevlenmeden önce çok iyi anlaşıyorlarmis güya Halbuki öyle birsey yok. “İlerde ev bulursanız ben yalnız kalcam”, “komşular kp vefat ettikten sonra bir oğuldan ötekinde kalıp durur evini kapatırsın” tarzı şeyler konuştu. Sürekli yalnız kaldığından evlatları yalnız bıraktığından yakınır. Anneleri kendisi çok üstün tutar, hep anne hakkını anne bedduasini konuşur. Geçenlerde yalnız yaşlı ninelerden, huzur evinde kalıp yakınanlardan bahsetti. Anneler 9 ay taşır büyütür çocuklar sonra istemez tarzı konuşup durur. Sürekli feryadlarda. Beni kötü hissettiriyor bu durum, vicdan yapıp duruyorum. Kadını yalnız bıraktığımızda yok ama ilerde beraber yaşama gibi hayalim yok. Elden ayaktan düşer ozaman başım üstüne ama kadın daha 62 yaşında... şimdiden ilerisi için yer yapma çabasında gibi hissediyorum bilmiyorum kendim mi kuruyorum bunları kafamda. Zaten evlendiğimiz günden beri altlı üstlüyüz..
Nazlanıp ilerisi için yer yapıyor diye düşünüyorum çünkü ilerde evden çıkmak zorunda kalcaz ortada yaniYa zaten komşıymuş yalnız fln değil ki haydaaa
Benim kv dem de böyle konusurSelam arkadaşlar,
Kv’nin bazı tavırlarını takıntı haline getirdim eşimede anlatmak istemiyorum. Biraz içimi dökmek istedim. Kv’yle altlı üstlüyüz, kp bu sene vefat etti. Aramızda seviyeli bir mesafe var, haftada bir veya iki giderim yanına. Çalışıyorum çocuğumuz yok, iki kaynım daha var onlar senede taş çatlasa iki kere gelirler uzaktalar ama sorsan daha kıymetliler. Eşim annesinin tavırlarına tahammül edemediğinden bi küser bi barışır. Bir aydır birbirlerine küsler. Ben gidip gelirim. İlk evlendiğimiz zamanlar çok bunaltıcıydı. Hergün aramamı beklerdi, herşeyi sorar bilmek isterdi. Nişan döneminde mobilya vs karıştı, bizi kavgalarına başka özel konulara sürekli dahil ederdi, bunlar normal kv şeyler dedim. Ev bakmaya başladık nişan döneminde çok ağladı oğlum beni bırakıyor diye yakındı. Benim önümde bayılma numaraları ağlamalar vs. Şansından daire çıktı aynı binada başka bulunmadı dügün dönemi yerleştik. Alt üst olunca beklentiler daha çok olur haliyle. Ama pek oralı olmadım. Maalesef kavgalarda gerekti, aramız soğudu. Öyle çat kapı gelme huyu yoktur ama alttan alta laf söyleyip durur. Benim eşimi doldurduğumu herseyi anlattığımı söylerevlenmeden önce çok iyi anlaşıyorlarmis güya Halbuki öyle birsey yok. “İlerde ev bulursanız ben yalnız kalcam”, “komşular kp vefat ettikten sonra bir oğuldan ötekinde kalıp durur evini kapatırsın” tarzı şeyler konuştu. Sürekli yalnız kaldığından evlatları yalnız bıraktığından yakınır. Anneleri kendisi çok üstün tutar, hep anne hakkını anne bedduasini konuşur. Geçenlerde yalnız yaşlı ninelerden, huzur evinde kalıp yakınanlardan bahsetti. Anneler 9 ay taşır büyütür çocuklar sonra istemez tarzı konuşup durur. Sürekli feryadlarda. Beni kötü hissettiriyor bu durum, vicdan yapıp duruyorum. Kadını yalnız bıraktığımızda yok ama ilerde beraber yaşama gibi hayalim yok. Elden ayaktan düşer ozaman başım üstüne ama kadın daha 62 yaşında... şimdiden ilerisi için yer yapma çabasında gibi hissediyorum bilmiyorum kendim mi kuruyorum bunları kafamda. Zaten evlendiğimiz günden beri altlı üstlüyüz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?