• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV öldürdün beni cehaletinle..

Bence bu kadar laf sokmak dogru degil. Benim kaynanam biri hakkinda kotu konustugu zaman onu kirar tarzda yorum yapmıyorum. Bunun dogru bir sey olmadigini, bizlerin musluman oldugunu ve bize yakismadigini soyluyorum. O da tamam kizim diyor. Yani siz kavga etmek icin her seyi yapmissiniz. He deyin gecin, ne olacak ki?
Ya da tatli dille yanlis oldugunu anlatin. Bakin ne guzel anlasacaksiniz, cunku kaynananiz belli ki siz dedikten sonra kabulleniyor. Oyle eşe anlatip olayi dallanip budaklandirmanin hic anlami yok.
Siz her seyi esinize anlatirsaniz kaynananiz da her seyi gider ogluna anlatir. Yapmayin Allah askina..

Cahil olduğuna emin misin bana kurnaz geldi. Senin bam telini çok iyi öğrenmiş. Bide oğlu orda basıp durmuş. Oğlu anacı ise onun gözünden. Nasıl görünüyor söyleyim. Annem karıma hiç laf etmedi. Yaşlı kadın başka şeylere yorum yaptı ama karım hep annemi tersledi bide elbise almış düşünüp torununa hemen geri çevirdi. Kaynana sanatını layıkı ile yerine getirmiş:KK66:

:/ Bunu böyle düşünecek olursak, çocuk sonrası baya karışacak bizim buralar desene...
Yok be, bu kadar planlayarak yapamaz bi insan herhalde, oğlu da var yani işin içinde.

:/ Bunu böyle düşünecek olursak, çocuk sonrası baya karışacak bizim buralar desene...
Yok be, bu kadar planlayarak yapamaz bi insan herhalde, oğlu da var yani işin içinde.
Benim kv ile aynı cizgisi de ordan bildim. Konu kv ise kapsamlı düşünmek gerek. Mesela ben konu sahibi gibi olduğum zaman farkettim ki eşim hep beni hatalı buluyor. Ama sonra sustum başkası ile ilgili konuşurken cevap vermek zorunda değilim. Bu sefer direkt bana oynamaya başladı. Ben yine oğlumla eşimle falan oynayıp gülerek duymamazlıktan geldim. Kv nin gözündeki nasıl yani bakışını hiç unutmam. En son iyice zıvanadan çıktı. Ve eşim annesinin bitmeyen hal ve hareketinden rahatsız oldu. Onlar tartıştı. Banada valla helal olsun nasıl sustun anlamadım bunca şeye dedi. ;)

Cahil olduğuna emin misin bana kurnaz geldi. Senin bam telini çok iyi öğrenmiş. Bide oğlu orda basıp durmuş. Oğlu anacı ise onun gözünden. Nasıl görünüyor söyleyim. Annem karıma hiç laf etmedi. Yaşlı kadın başka şeylere yorum yaptı ama karım hep annemi tersledi bide elbise almış düşünüp torununa hemen geri çevirdi. Kaynana sanatını layıkı ile yerine getirmiş:KK66:
:eek: Farklı bakış açısı haklisin onu da yapıyor zaten oğlunun gozune gözüne sokuyor. Ama cahilligine laf ettirmem zir cahil boşanmış kadın bekarla nasıl evlenir, yok iyi olsa bosanmaz , evde oturan kadın cennete gider vs vs :KK48:

Benim kv ile aynı cizgisi de ordan bildim. Konu kv ise kapsamlı düşünmek gerek. Mesela ben konu sahibi gibi olduğum zaman farkettim ki eşim hep beni hatalı buluyor. Ama sonra sustum başkası ile ilgili konuşurken cevap vermek zorunda değilim. Bu sefer direkt bana oynamaya başladı. Ben yine oğlumla eşimle falan oynayıp gülerek duymamazlıktan geldim. Kv nin gözündeki nasıl yani bakışını hiç unutmam. En son iyice zıvanadan çıktı. Ve eşim annesinin bitmeyen hal ve hareketinden rahatsız oldu. Onlar tartıştı. Banada valla helal olsun nasıl sustun anlamadım bunca şeye dedi. :KK66:
:KK58:vaaauv taktiğe ve eşinin ikna oluşuna bayıldım. Bende yapıyorum çoğu zaman susuyorum banane diyorum içimden ama şeytan durtuyor iste sok o lafı haketti diyor:mad:

aynısından bir adette bende mevcut ,herşeyin en iyisi kendidir, herşeye bir kulp takar,dünya bunların sinsiliğini ,fesatlığını yaşamaya mahkum kılmış bizi napalım.....çok büyük konuşurlar, burunlarıda moktan çıkmaz yinede büyük laflar, büyük laflar....Allahtan uzak bana yakındakelere sabır diliyorum

Benim kv ile aynı cizgisi de ordan bildim. Konu kv ise kapsamlı düşünmek gerek. Mesela ben konu sahibi gibi olduğum zaman farkettim ki eşim hep beni hatalı buluyor. Ama sonra sustum başkası ile ilgili konuşurken cevap vermek zorunda değilim. Bu sefer direkt bana oynamaya başladı. Ben yine oğlumla eşimle falan oynayıp gülerek duymamazlıktan geldim. Kv nin gözündeki nasıl yani bakışını hiç unutmam. En son iyice zıvanadan çıktı. Ve eşim annesinin bitmeyen hal ve hareketinden rahatsız oldu. Onlar tartıştı. Banada valla helal olsun nasıl sustun anlamadım bunca şeye dedi. :KK66:

Ne diyim ya akıllı kadının halı başka oluyor maşallah.
Keskin sirke küpüne zarar vermiş, sen de kenardan izlemişsin :)
Güzel taktik...

Benim kv böyle değil yani hakkını yemeyeyim, ama ince düşünce fakiri... Evliliğimizin ilk senesi, eşime sürpriz doğum günü ayarlıyorum başbaşa onu sabote ettiler düşüncesizce, salça oldular. Saat bilmez yemek vakti, uyku vakti, sabah körü ararlar.
Bize gelecekse oğlunu arar, emrivaki gelir. Yardımsever, iyi... Ama incelik yok işte, pat küt insanlar.

Ama burada okudukça, yer yer şükrediyorum halime, yer yer de endişeleniyorum. Öyle arada derede bi şey :/
Ummadık taş baş yarar derler... Bilemiyorum :/

Bence bu kadar laf sokmak dogru degil. Benim kaynanam biri hakkinda kotu konustugu zaman onu kirar tarzda yorum yapmıyorum. Bunun dogru bir sey olmadigini, bizlerin musluman oldugunu ve bize yakismadigini soyluyorum. O da tamam kizim diyor. Yani siz kavga etmek icin her seyi yapmissiniz. He deyin gecin, ne olacak ki?
Ya da tatli dille yanlis oldugunu anlatin. Bakin ne guzel anlasacaksiniz, cunku kaynananiz belli ki siz dedikten sonra kabulleniyor. Oyle eşe anlatip olayi dallanip budaklandirmanin hic anlami yok.
Siz her seyi esinize anlatirsaniz kaynananiz da her seyi gider ogluna anlatir. Yapmayin Allah askina..
Ben eşime hic bisey anlatmiyorum artik şükür akillandim o konuda:KK14: Herşey eşimin yaninda oluyor zaten . Kavga çıksın diye söylemiyorum bi konu açıyor mesela su bosanmis arkadasinin bekar adamla evlenme konusu 3kere 5kere açıyor konuyu nasıl olurda nasıl olur diye güya hepimiz evet ne ayıp nasıl evlenir dul kadın dicez kadını alaşağı edicez bunu bekliyor sinir oluyorum Allah mesut etsin hayat onun karar onun diyorum mecbur kalıyorum susmuyor ki:KK12:

aynısından bir adette bende mevcut ,herşeyin en iyisi kendidir, herşeye bir kulp takar,dünya bunların sinsiliğini ,fesatlığını yaşamaya mahkum kılmış bizi napalım.....çok büyük konuşurlar, burunlarıda moktan çıkmaz yinede büyük laflar, büyük laflar....Allahtan uzak bana yakındakelere sabır diliyorum
:KK70: Amin benim ki çok yakin oturuyor maalesef şuara pek yoğun düğünler vs bulasamiyor bende kopardim bağı on günde bi görüyorum gelirse acmiyorum .

:KK58:vaaauv taktiğe ve eşinin ikna oluşuna bayıldım. Bende yapıyorum çoğu zaman susuyorum banane diyorum içimden ama şeytan durtuyor iste sok o lafı haketti diyor:mad:

Şahsen ben artık bazı hallerde laf sokmadan yapamaz durumdayım. Çünkü içime atarsam ya hasta oluyorum ya da aptal bir anda eşime patlıyorum. Bazı hareketleri var yani anlatsam, çok inceliksiz. Olaylara bakışı hep tek taraflı... Hep bi sataşmaca... Ama diyorum, onların aile yapısı da biraz böyle, sataşarak seviyorlar birbirlerini, takılıp şaka yapıyorlar.
Başlarda çok uyardım, bana yapmayın, alışkın değilim, ben böyle yetişmedim diye.
Anlamadılar... Ben de onlar laf dedikçe, lafı sokuyorum.

Senin dediklerine bakınca, ister istemez kötü niyetli yani senin kv...
Laf sokmadan durulmaz yani haklısın da.
:/

Ben eşime hic bisey anlatmiyorum artik şükür akillandim o konuda:KK14: Herşey eşimin yaninda oluyor zaten . Kavga çıksın diye söylemiyorum bi konu açıyor mesela su bosanmis arkadasinin bekar adamla evlenme konusu 3kere 5kere açıyor konuyu nasıl olurda nasıl olur diye güya hepimiz evet ne ayıp nasıl evlenir dul kadın dicez kadını alaşağı edicez bunu bekliyor sinir oluyorum Allah mesut etsin hayat onun karar onun diyorum mecbur kalıyorum susmuyor ki:KK12:

Bosverin, yasli insanlar oyledir. Her seyi bin kere soylerler. Soylerse soylesin, onun arkadaşı sizi bu konu alakadar etmez ki. Hem esinizin yaninda olunca daha da itici olur. Biri benim yanimda surekli annemi uyarsa cok kotu olurum, hic haz etmem. O yuzden sizler de baska muhabbet konusu acin ve diger konulara girmesine musaade etmeyin..

Sonuca kitle kendini. Çünkü dikkatini çekmek için hep daha fazlasını yapacak. Mesela ben eşime o gün dedim ki ben annenden hep böyle şeylere maruz kalıyorum ama cevap verince sen beni kötü biliyor sun. Bak susmayınca ben dayanamadın dimi. Resmen çıldırdı o gün eşim kv ben ordayken ogluuum gel sarılayım dedi dışarıda idik çünkü eve donucez. Eşim çoktan uzaklaşmış tı ortamdan bana seslendi cikom diye kv kalakaldi. Ben hiiiiç bişey yapmadım.

Mesela oğluma mama yediriyorum geldi çekip aldı elimden kaşığı benim sakinligim deli etti onu. Bende hiç huyum değil ama öyle sessizce çekildim kenara. Yediricem diye mahvetti etrafı yediremedi. Bıraktı gitti. Sonra eşime dedim ben yeni bir kaşık mama alayım. Bak hiç anan şunu yaptı bunu yaptı demedim. Yedirdim. Gidip üstünü değiştirdim. Geldim oturdum çocukla daha be dengesizlik ler yaptı ya sabır ya sabır dedi. Eşim resmen karşımda bir canavar vardı dedim. Dedim bana hep böyle yabancı gelmedi o yüzden.
:KK70:

Ne diyim ya akıllı kadının halı başka oluyor maşallah.
Keskin sirke küpüne zarar vermiş, sen de kenardan izlemişsin :)
Güzel taktik...

Benim kv böyle değil yani hakkını yemeyeyim, ama ince düşünce fakiri... Evliliğimizin ilk senesi, eşime sürpriz doğum günü ayarlıyorum başbaşa onu sabote ettiler düşüncesizce, salça oldular. Saat bilmez yemek vakti, uyku vakti, sabah körü ararlar.
Bize gelecekse oğlunu arar, emrivaki gelir. Yardımsever, iyi... Ama incelik yok işte, pat küt insanlar.

Ama burada okudukça, yer yer şükrediyorum halime, yer yer de endişeleniyorum. Öyle arada derede bi şey :/
Ummadık taş baş yarar derler... Bilemiyorum :/
Aaa benimki gibi olmayan kaynanaya kaynana demem ben. Benimki kaynanalığın nirvanasına ulaşmış:KK70:

Sonuca kitle kendini. Çünkü dikkatini çekmek için hep daha fazlasını yapacak. Mesela ben eşime o gün dedim ki ben annenden hep böyle şeylere maruz kalıyorum ama cevap verince sen beni kötü biliyor sun. Bak susmayınca ben dayanamadın dimi. Resmen çıldırdı o gün eşim kv ben ordayken ogluuum gel sarılayım dedi dışarıda idik çünkü eve donucez. Eşim çoktan uzaklaşmış tı ortamdan bana seslendi cikom diye kv kalakaldi. Ben hiiiiç bişey yapmadım.

Mesela oğluma mama yediriyorum geldi çekip aldı elimden kaşığı benim sakinligim deli etti onu. Bende hiç huyum değil ama öyle sessizce çekildim kenara. Yediricem diye mahvetti etrafı yediremedi. Bıraktı gitti. Sonra eşime dedim ben yeni bir kaşık mama alayım. Bak hiç anan şunu yaptı bunu yaptı demedim. Yedirdim. Gidip üstünü değiştirdim. Geldim oturdum çocukla daha be dengesizlik ler yaptı ya sabır ya sabır dedi. Eşim resmen karşımda bir canavar vardı dedim. Dedim bana hep böyle yabancı gelmedi o yüzden.
:KK70:
sabrına hayran kaldım ,eşinede:))))

"Alim ile eyle sohbet, alırsın mertebe, cahil ile eyleme sohbet dönersin merkebe"

Bazı durumlarda, he deyip geçmek en güzeli.Sizin şahsınızla alakalı olan durumlarda tabi ki de sesinizi çıkarın ama haberlerde izlediğiniz bir konuda tartışmaya girmek bence yersiz, cahil olduğunu biliyorsunuz, yaşı belli zaten, bu yaştan sonra o şahsın vizyonunu da değiştiremezsiniz. Kendinize edersiniz.

Bazı cümleleri benim KV ile aynı
Kadın çalışmaz günah evde oturmalı
Bir de her şeye günah demesi yok mu beni deli ediyor

Güya kocamdan çekinir ama ona rağmen bana karışır
Zaten kapaliyim, tuniklerimin boyuna takmış. Daha uzun olmaliymis

Makyaj yapmadan çıkmam
Kadın evde kocasına suslenmeli dışarda çirkin olmalı der bana
Kocam hicbir seyime karışmaz kendi yorum yapar

Oglu da kızdı ama aynı işte
Eğer dini bilmeyen biri olsam senin yüzünden dinden sogurdum dedi annesine

Konunuza uzun ve belki alakasız yorum yaptım ama doldum işte
Kusura bakmayin

Maşallah eşine tarafsız yaklaşıyor hakki hukuku gozetiyor demek ki Allah razi olsun boyle insanlardan çünkü benim eşim çok alakasız bisey de söylese helal e haram da dese yine de kalkipta duzeltmez uyarmaz kor sağır takılıyor anasının yaninda

11senedir mi :KK57: Allah im Sabırlar versin size ben şimdiden biktim yikdim. Sohbetine bende katilmam hee derim duymazdan gelirim ama iste bazı konularda susma diyor şeytan şua ver ağzının payını kadın at kosturacak yoksa sak sakcisi da bol etrafında olan benim kuzularima olacak yarin bigun anlayacaklar söylediklerini dedikodu yaptığını yalan söylediğini tutsun o kopasica dilinj:KK62:
Cok sukurki esimin yapisi bu.carsida pazarda birine haksizlik yapildini gorsun hemen mudahele eder.bazen diyorimki annen seni karistirmis hastanede diye..Ama ben kv yi kabul ettim artik hic kafama takmiyorum sende takma canim.buda bizim sinavimiz

:KK70::KK70: yok el atmadim sen söyleyince baktım onunki de ayrı bi catlakmis iç çamaşırı yurutmeler fantaziler falan :KK70::KK70::KK70::KK70: kuralım walla zevkle olurum ne oluncaksa yıkılsin egemen KV ler:KK73:
Izindeyiz Hakime bir de Carlii Carlii vardi galiba. Ikinizden özel ders istiyorum. @pinkycaramel in ki efsane zaten. O ayrı bir vaka. Onum kv si tanimsiz yani...

Back