• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin hergün bize gelmesinden çok bunaldım lütfen fikir verin.

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Arkadaslar daırelerımız yanyana kv ile eşi yok. Ve her fırsatta bızde aynı evde yaşıyor gıbıyız. Çocuk yokkende aynıydı. Şimdi çocuğumuz oldu daha çok geliyor.her akşam kv ile oturuyoruz. Gün içindede oğlum uyanık oldugu heran bizimle. Hiç rahat bırakmıyor. Taşınalım diyorum eşim ben kiraya gidemem diyor. Diyorum buranın kirasını alır oderız. Annemı bırakamam diyor. İdare edıceksın kadın sıkılıyor tek basına ne yapsın baska vb. Bir suru laf ınanın 3 yıldır ıdare edıyorum ama artık evımde birgünümüde onsuz gecırmek ıstıyorum. Evde oldugum her an bızımle. Hergunde dısarı cıkamıyorum esım hergun dısarda ne ısımız var dıyor. Dıyorum annenlemı oturuyum hergun gene aynı laflar. Bı kac gun aıleme gıdıp kalmayı dusunuyorum belkı esım bıraz daha anlar ne kadar bunaldıgımı baska ne yapabılırım lutfen fıkır verın cok bunalsım evımde kıracı gıbı oturmaktan. Sürekli gözü üstümde rahat hareket edemıyorum.

Arkadaslar daırelerımız yanyana kv ile eşi yok. Ve her fırsatta bızde aynı evde yaşıyor gıbıyız. Çocuk yokkende aynıydı. Şimdi çocuğumuz oldu daha çok geliyor.her akşam kv ile oturuyoruz. Gün içindede oğlum uyanık oldugu heran bizimle. Hiç rahat bırakmıyor. Taşınalım diyorum eşim ben kiraya gidemem diyor. Diyorum buranın kirasını alır oderız. Annemı bırakamam diyor. İdare edıceksın kadın sıkılıyor tek basına ne yapsın baska vb. Bir suru laf ınanın 3 yıldır ıdare edıyorum ama artık evımde birgünümüde onsuz gecırmek ıstıyorum. Evde oldugum her an bızımle. Hergunde dısarı cıkamıyorum esım hergun dısarda ne ısımız var dıyor. Dıyorum annenlemı oturuyum hergun gene aynı laflar. Bı kac gun aıleme gıdıp kalmayı dusunuyorum belkı esım bıraz daha anlar ne kadar bunaldıgımı baska ne yapabılırım lutfen fıkır verın cok bunalsım evımde kıracı gıbı oturmaktan. Sürekli gözü üstümde rahat hareket edemıyorum.
Başka oğlu kızı yok mu

Ayyyyt bizde yanyana oturuyoruz kayinpederde var ama kaynanami sevmem arkamdan konuşur hep yan yana iyi olmuyorrrr

BEn kp ile aynı evde yaşıyorum sizi çok iyi anlıyorum ama sabırdan başka yapacak birşey yok gibi.Eşinizde annesini tek bırakmak istemiyormuş çünkü:63:

Neden bakamasin ki bakamasa oğlu nasıl büyümüş, bizler nasıl büyümüşüz? Çocuğu verir 3-4 saat dinlenir gezer en azından kendine fırsat yaratır
Bizleri,oğlunu büyütürken gençti ailelerimiz.Yaşlandıkça nasıl bakacaklar peşinden koşacaklar

Her gün birarada da olmaz ki... Olay eşinde bitiyor anne biz seni çağırırız akşamları müsait olduğumuzda dese yeter. Bu birlikte oturmaktan farksız birşey. Taşınma konusunda eşinin maddi endişeleri de olabilir.
-Ev komşu gezmesine gidin arada. Kv gelince kusura bakma anne şu çağırdı ben gidiyorum akşam seni yemeğe çağırırım diyin.
-O gelmeden (saatlerini öğrenmişsinizdir) kapısını çalın ben markete gideceğim çocuğu sana bırakayım diyin. Az bir zaman da olsa Kv kendi evinde kalması gerektiğini öğrenir.
- Öğlen geldiğinde akşam yemeğini Kaba koyup verin. Anne bugün çok yoruldum erken yatçam ben diyin.
Böyle diyince vicdansızca geliyor ama arada böyle yapın kibarca. Sert bir şekilde yaparsanız oğluna şikayet eder çünkü.

Neler cektiyinizi cok iyi anliyorum .
Kadin yalniz yaşiyor oyuzden her gun sizde olmasi normal.
Araya hic mi mesafe koyamiyorsunuz?
O geldiyinde surekli supurge acin, fon kullanin, biseyler yapmakla ugrasin, bakacak yuzune bakan yok anlayacak ( umarim )
Baktiniz anlamadi acik acik konusun ..

Kadının konu komşusu arkadaşı falan da mı yokmuş? İnsan sürekli gelinle ne yapar ne paylaşır ki çok acayip 🤔🤔 güne falan sokun aslında gezsin dursun. Kur'an kursuna falan gönderin, ahşap boyama bicki dikiş ne olursa. Hakikaten sizi geçtim de sizle oturmaktan kv sıkılmıyor mu 😐

O gelmeden sen git otur biraz sonra iş bahanesiyle evine dön böylelikle arada bire düşer belki

ailenin yanina git. bi sure orda kal. kocan anlamaz ama, sen kafani dinlemis olursun. insanin sigina evidir, evden sogutmuslar seni. cok uzuldum..
buna tatli dille olmazsa ufak bir cinnetle care bulmak zorundasin. boyle olmaz cunku.

Yanlış anlamayın beni lütfen ama niçin çalışmıyorsunuz? Özel bir durumunuz falan varsa özür dilerim şimdiden ama ben bu devirde çalışmayan insana çok kızıyorum. Çocuğunuz da büyümüş epey.

Maalesef bizim anne baba neslinin sorunu, özellikle hanımlar . Vaktinde çalışmamış, herhangi bir faaliyette bulunmamışlar. Kendilerini kocalarına, çocuklarına adamışlar.. kocalar ölünce, çocukları evlendirince de her gün her gün torun bahanesiyle kendilerini oyalıyolar
Benim kendi annem de böyleydi, yakın mahallelerde oturuyorduk. Başka bir semte taşınmaya kalksam, oturup ciddi ciddi ağlıyordu , beni bırakıp gidecek misin diye .
Şimdi iş gereği ben yurt dışına çıktım senenin 8-9 ayı yokum, bana yapışık yaşamaya alışan annem aşırı boşluğa düştü ..
Bir insana bu kadar bağlı olmak bana ürkütücü geliyor
Benim de babam hayatta değil. Ama Keşke Ömürlerinin sonuna kadar hanımları , beyleri ile yaşayabilse büyüklerimiz.. o zaman çocuklarından uzak durmayı başarırlar
Çözümü yok ne desem bilemiyorum , Allah sabrımızı arttırsın

Son düzenleme:
Iyi de birlikte takilmayacaksaniz ayni binada oturmanin amaci ne ki?
Kayinvalidemle bu sekilde butunlesik yasayamam. Ama bastan bu evde oturmaniz kesinlikle bu amacla planlanmistir. Yoksa memlekette baska semt, baska ev mi kalmadi?

Keske bastan kabul etmeseydiniz.

Back