KV moduna mı giriyorum

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
594
582
41
Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.

Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .

Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .

Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?

Merhabalar ,
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.

Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .

Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .

Bu tamamen oğlunuza bağlı kayınvalidelik moduna girmeyin de .

Oglunuza neden size vakti olmadığını sorun

Bence eviniz yakın diyedir, yine oğlunuzu davet edin, yeni yılı birlikte geçirelim deyin. Erkekler söylemeden anlayamıyor maalesef acik acik en azindan yılbaşı gecesini birlikte geçirelim deyin, beraber bolca vakit geçiriyorsunuz biz de seni özlüyoruz deyin ki bence esas problem özleminiz ki haklısınız. Diğer konulara girmeyin kv moduna mi giriyorum dediğiniz konulara.
Bir de siz öyle görmüşsünüz bence yine yemek falan yapmadan duramazsınız, huyunuz gereği yine yapacaksınız, ama onların huyu suyu farklı olabilir kişisel algilamamaya çalışın. Aksi takdirde çok kafaya takıyor insan ve bu size ve oğlunuzla olan ilişkinize zarar verebilir.

Yılbaşında oğlunuzun evınde buluşulsaydı aileler de tanışmış olurdu bu sekılde haklısınız . Kıza da bunu sorabılırsiniz neden tanışmamızı istemıyorsun gibisinden

Bence eviniz yakın diyedir, yine oğlunuzu davet edin, yeni yılı birlikte geçirelim deyin. Erkekler söylemeden anlayamıyor maalesef acik acik en azindan yılbaşı gecesini birlikte geçirelim deyin, beraber bolca vakit geçiriyorsunuz biz de seni özlüyoruz deyin ki bence esas problem özleminiz ki haklısınız. Diğer konulara girmeyin kv moduna mi giriyorum dediğiniz konulara.
Bir de siz öyle görmüşsünüz bence yine yemek falan yapmadan duramazsınız, huyunuz gereği yine yapacaksınız, ama onların huyu suyu farklı olabilir kişisel algilamamaya çalışın. Aksi takdirde çok kafaya takıyor insan ve bu size ve oğlunuzla olan ilişkinize zarar verebilir.
Teşekür ederim ,evet duramam ki ,pervane gibi dönüyorum .
Acaba biz sıkıcımıyız diyorum ,belki bizimle eğlenemiyorlar .

Gönül koyacaksanız, oğlunuza koyun; kv modunuzu açmalık bir durum yok ama "Ben anayım!" modunuzu açabilirsiniz oğlunuza. Ben olsam oğluma sitem ederim "Sevgilinin anası ana da ben ana değil miyim? Annemleri davet edelim diyemiyor musun çocuğum sen, bi bize mi yok o vakitten? Gönül koyuyorum." derim yani nolcak, iki vuracaklar mı ağzıma? :) İçinize atacağınıza oğlunuzla konuşun.

Hayır kırılmakta haklısınız eğer dediğiniz gibiyse, detayları bilmek gerekir.. Özel değilse kız nereli? Bazı kültürlerde bize çok ayıp gelen şeyler onların normali olabiliyor, onlara ayıp gelen şeyler bize normal gelebiliyor. Bildiğim bir kültürse birkaç şey söylemek isterim.

Merhabalar ,

Yılbaşına oğlun ve sevgilisiyle mi girmek istedin gerçekten. Ne yapacaksınız gençlerle mandalina mı soyup yiyeceksiniz.

Aileleri tanıştırma mevzusunun kararı bu çifte bağlı. Demekki aileleri tanıştırmak istemiyorlar. Bu konuyu kırk kere açıp, ay bize değer vermiyorlar triplerine gerek yok.

Büyük ihtimal oğlun senin bu şimdiden "açlar mı diye sormam" kurmalarından dolayı mesafeli davranıyordur.

Hayır kırılmakta haklısınız eğer dediğiniz gibiyse, detayları bilmek gerekir.. Özel değilse kız nereli? Bazı kültürlerde bize çok ayıp gelen şeyler onların normali olabiliyor, onlara ayıp gelen şeyler bize normal gelebiliyor. Bildiğim bir kültürse birkaç şey söylemek isterim.
Kök ailesi polanya asilli ,alman vatadaşi .
Biz almanyadayiz buranin kültürünü de bilirim

Merhabalar ,

Yanlış yaparsınız. Kız kendi ailesiyle olmak ister çünkü sizin kültürleriniz farklı. Evlilik olursa sizinle de vakit geçirirler ailecek. Sebepsiz yere kendinizden sogutmayin oglunuzu ve sevgilisini. Takmayın

Yılbaşına oğlun ve sevgilisiyle mi girmek istedin gerçekten. Ne yapacaksınız gençlerle mandalina mı soyup yiyeceksiniz.

Aileleri tanıştırma mevzusunun kararı bu çifte bağlı. Demekki aileleri tanıştırmak istemiyorlar. Bu konuyu kırk kere açıp, ay bize değer vermiyorlar triplerine gerek yok.

Büyük ihtimal oğlun senin bu şimdiden "açlar mı diye sormam" kurmalarından dolayı mesafeli davranıyordur.
Elbette ben illaki gençlerle yilbaşina girelim demedim .
Sordum neyapiyorsunuz eğlenceye gitmeyi düşünüyormusunuz diye .
Kizda ailem gelecek bize dedi şaşirdim .
Onlarda bizle yaşit yani

Bu söylediklerinizi değerle ilgili olduğunu düşünmüyorum ben. Yetişkin insanların hayatlarına bu kadar müdahil olmaya çalışmayı da açıkçası doğru bulmuyorum.

Kimle ne yapmak istedikleri bence kendi kararları. Karşı tarafın ailesiyle şu yapıldı bizle bu yapılmadı gibi bir kıyaslama yapıp kendinize değer biçmenize gerek yok ki.

Belki böyle düşünmek sizi üzüyor ama oğlum 25 yaşında demişsiniz. Sizce de biraz kendi hayatı olmasına izin vermenin vakti gelmemiş mi?

Merhabalar ,

Valla çok haklısınız ben olsam bu kadar susmazdım. Tam kaynana mı olur benden😁

Ha bir de bence bu durumdan suçu kızda bulmayın bence. Mantıken herkes kendi ailesiyle vakit geçirmek ister. O yüzden oğlunuzun bunu istemesi lazım. Gerçekten bundan üzülüyorsanız oğlunuza laf arasında söyleyebilirsiniz onu özlediğinizi.

Bu söylediklerinizi değerle ilgili olduğunu düşünmüyorum ben. Yetişkin insanların hayatlarına bu kadar müdahil olmaya çalışmayı da açıkçası doğru bulmuyorum.

Kimle ne yapmak istedikleri bence kendi kararları. Karşı tarafın ailesiyle şu yapıldı bizle bu yapılmadı gibi bir kıyaslama yapıp kendinize değer biçmenize gerek yok ki.

Belki böyle düşünmek sizi üzüyor ama oğlum 25 yaşında demişsiniz. Sizce de biraz kendi hayatı olmasına izin vermenin vakti gelmemiş mi?
Istemeden üzülüyorum ,genel olarak insanlar sevdiği kişilerle vakit gecirmek isterler .
Demekki bize ayni hissetmiyorlar

Elbette ben illaki gençlerle yilbaşina girelim demedim .
Sordum neyapiyorsunuz eğlenceye gitmeyi düşünüyormusunuz diye .
Kizda ailem gelecek bize dedi şaşirdim .
Onlarda bizle yaşit yani

Yaşıt olsa ne olacak?

Sizin gibi neden oğlumun sevgilisinin ailesiyle hala tanışmadım diye kafasında kuran bir anne babayla, çocuklarına saygı duyan böyle triplere girmeyen anne baba bir değil. Çok ayıp yani sevgilisinin ailesiyle niye tanıştırmıyorlar diye triplenmek. Bunu türkiye'de bile aileler yapmıyorlar. Anca yüzük takılıp, evlenme konusu kesinleşince aileler tanıştırılır, bu düzen bu şekildedir.

Bence biraz eksik empati yapıyorsunuz. Herkesin kendi hayatı evet, ama iki ailenin de yılbaşı için davet edilmesi insani nezaket açısından daha doğru olmaz mıydı? Eğer kızın ailesinin evine davete gidecek olsalardı sorun yok. Özel olarak davet edilmiş olurlardı neticede. Ama kızın ailesini kendi evlerine çağırmışlar. Burada oğlunun da kendi anne-babasını davet etmesi daha doğru olurdu. Bu biraz dışlamak gibi..

Tabi konu sahibi siz yine de çok anlam yüklemeyin. Ben burada hatayı kız da değil, oğlunuz da buldum açıkçası. Üstelik daha sevgililer, evli falan da değiller. Resmiyete dökülmüş bir şey olmadığı için basit bir aile takılması olarak düşünün.

henüz evli bile degiller, kiz istemese hic gelmezdi. Insanlar biraz da bu yüzden evlenmiyorlar. kimsenin anasiyla akrabasiyla gereksiz sorumluluklara girmemek icin. sizde evlilik yok, nişan yok. soylemese bir kizla yasadigini haberiniz bile olmazdi.
yani bu durumda ne ayibi ne daveti gerekir ki?
sahsen ben sevgilimle beraber yasadigimda annesiyle vs ugrasmak aramak etmek istemezdim. ailesiyle plan yapmak istediğim bir erkek var onla da zaten evlenicem. eski sevgililerimden böyle bir talep gelse koca bayramimda yani kendi ailemle ve sevgilimle olmak varken sadcee beraber yasadigim sevgilim pozisyonunda birinin ailesiyle kutlamak gercekten istemezdim.
ha diyeceksin benim oglum niye onun ailesiyle diye, davet edilmistir. kiz plan yapmıştır gitmistir yani. bu da onun problemi. ayrica siz yurtdışında yasayan bir türksünüz. inancli biri misiniz ki christmas yemegini kendi gelenegi oldugu icin veren annesi varken size gelsinler? bayramda da siz çağırırsiniz olur biter:)
bence büyütmeyin. dedigim gibi anneyi babayi cok sayip gelenek görenek ayip saygisizlik vs diyecek insanlar olsalardi ayni evde 1,5 sene nikahsiz yasamazlardi.
salin gitsin. ne zaman ki resmi olarak gelininiz olur o zaman alinip gucenmeye başlarsiniz

X