Bunun tek çözümü var. O da eş kişisi. Tecrübe ile sabit.
Bırak eşini istediği gibi yapsın. Bu kadın tek başına yaşamıyorsa, sorumsuz bir kocası yoksa, tansiyonum çıktı diye aradığında apar topar koşarak gitmeyeceksiniz.
Manipüle etmek deyin isterseniz, ister doldurma.
Eşiniz hasta olduğunda gitsin, görsün bir şeyi yok, gelince sorun, bırakın eşinizi gerçeklerle yüzleştirin.
Yemek konusuna gelince, yemek pişmişken yemek almaya yarım saatlik yola gidilmez.
Eşine " sen şimdi gidersen orada yersin, ben tek başıma softaya oturmayı sevmiyorum, beraber yiyelim, sen sonra istersen yemeği almaya git, hem anneni babanı görürsün, getirdiğin yemeğide yarın akşam yeriz" de.
Erkek milletine isteklerini açık açık söylemen lazım.
Böyle olunca hem senin yalnız yemek yemen konusunda rahatsız olacak, hem de ona ailesininde gönlünü hoş edecek bir çözüm sunmuş olacaksın. Hem annesine karşı doldurmamış, kavga etmemiş olacaksın, kendi istediğin olacak.
Fakat kayınvalide kişisi yemek yiyip gelmiş oğluna gıcık olacak.
Asıl hedefine ulaşamamış olacak. Belki eşine laf çakacak.
Şimdi kendini eşinin yerine koy. Annesi laf çakacak, sen tatlı tatlı olması gerekeni yaptırmış olacaksın.
Adalet terazisi doğru çalışıyorsa 1-0 öndesin şekerim.
Eşin denge probleminin en temel çözümü böyle böyle sizin ikinizin bir aile olduğunu eşine öğretmek. Duruma göre önceliklerini öğrenecek.
Eğer bunu başaramıyorsa zaten uğraşma.
Ben bu durumları aşana kadar 1.5 sene kavga ettim, 1.5 yıl sana verdiğim tarzda yönlendirme yaparak öğrettim, 1.5 senedir keyfini sürüyorum.
Umarım sen bu kadar sürmeden halledersin.
Bak en önemli noktayı kaçırma.
Eşin durması gereken noktayı öğrenmeden kendine çeki düzen vermeden çocuk düşünme.
Bu arada kötü haber kayınvalide kişisi değişmeyecek, yeri gelecek yaptıklarının dozu artacak.