KV & Kayınlarım ??

Hanımefendi, kayınlarınızın odasıyla ve özel eşyalarıyla ilgilenmeyin dokunmayın lütfen. Hamilesiniz, bulaşıcı bir hastalıkları varsa çocuğunuza bulaşırsa çok pişman olursunuz. Ayrıca genç bir kadın kayınlarının odasına girmekten çekinir, utanır siz sırf kv ye yaranmak için donlarına bile dokunuyorsunuz. Yarın öbür gün bir iftira ATA'n olursa ne yapacaksınız.

Hiç mi öz saygınız yok. Anneniz babanız sizi bunun için mi yetiştirdi. Hayata dair beklentileriniz bu kadar mı basit " kv ye yaşanmaktan " başka bir amacınız yok mu.
Lütfen kendinizi kayın donu toplayacak seviyeye indirmeyin ve genç adamların odasına girmeyin. Kv ya da kocan bi şey derse de " koskoca adamlar ben onların odasına giremem, özel durumları olur bi şey olur eşyalarını elleyemem " dersin. Ne iğrenç bi durum yazık valla senin bu kendine yaptığını kimse sana yapamaz

Ya canim Allah askina iki kayin kv kb hep beraber yasanirmi zatn o evden hayir gelmez mutlaka sorun olur hem sen mecbur degilsin kos koca adamlarin pisligini.niye topluyon kv yaranamiyon zatn bu ne boyle kendine eziyet etme esin gormuyomu bu halini kizmiyomu kardeslerine .bence kesin cozum baska eve cik bunun baska bir yolu yok.temizlesen sana yazik temizlemesen oyle bir evde nasil yasanir pislik icinde sen goz yumamazsin.Allah yardimcin olsun

" Burası sanki 3 ay toplanmamış gibi, sen burayı nasıl topladın??"
Bunu sorduğu anda "Yaptığım işe laf edeceğine çocuklarına düzenli olmayı öğret" demeliydiniz. Bundan sonra da iş falan yapmayın. Sorarlarsa "Nasıl olsa yaptığım iş beğenilmiyor" dersiniz.

Ayni evde ya da degil ne munasebet kaynimin odasini toplamak.hazir oglanin birini evlendirmisken diger 2sininin de islerini yaptiririz olur biter demisler.hayret nadil oldu da kayinpederinizin odasini da toplattirmiyor.o evi yikarim baslarina yemin ederim yaparim. Ne topluyorsun canim ya.birak toplamayi al eline bi domates firlat camlarina bir guze
L sivastir.ne bileyim yorganlarina recel sur falan.inan ben olsam bu dediklerimi yapardim

Niye yapiyosin basina silah mi dayiyolar..
Seni hic adam yerine koyup eline saglik bile demeden cemkirmis ne burasi diye bide
Yapma kizim ya
Çocuklarına ogretseydin zamaninda temizligi duzeni nekadar yapsamda iflah olmuyo bu oda diye gec karsina soyle lafini
Hizmetci bilmis seni
Esin bisey demiyomu ya

Kendi canının kıymetini bilmezsen çok üzerler seni.
Senden ve evladından değerli kimse yok. Kendi değerini bil ve kimsenin de iki güzel lafla değerini düşürmesine izin verme.
Evlenmek demek bir ailenin hizmetçisi olmak demek değildir. O eski kafalı aileye tıka kulaklarını ve bundan sonra asla kimsenin pisliğine elini sürme sakın. Kocanla evlenince onun ve ailesinin bedava iş yapan hizmetçisi olmuyorsun, sadece yoldaşı hayat arkadaşı oluyorsun. Bu kadar pis işi yapmak zorunda değilsin.
Hem kayınpederinin iki güzel lafına kanıp neden bu kadar pis işi kendine reva görüyorsun ki?
İnan ben kayınvalideme gittiğimde elimi hiç bir işe sürmem kolay kolay. Takdir etmesinler, sevmesinler, ben onların sevgisine muhtaç değilim ki. Sevsin sevmesin umurumda da değil. Sevgileri için saygıları için kendine o pis işleri reva görme lütfen.
Bundan sonra bekar kayınbiraderlerimin odasına girmeyeceğim de, midem almıyor de. Uygun değil de. Ama girme, sakın girme. Kendi doğurduğu oğlunun pisliğine elleyemiyorsa hizmetçi tutacak!

:deli::deli:Kızım sen safmısın hala iyi niyetli yorumlar yapıyorsun.:KK53::KK53:yahuuuu ben sinir oldum burda ic çamaşırı toplamakda ne demek

Gerçekten 19 yaşindamisın kardesim sen ya? Bu kadar insanin kahrını çekiyorsun.
Valla okurken o kadar kinlendim o kadar sinirlendim ki anlatamam.
Allah sana yardim etsin.
Eminim ayrı eve de çıkamıyordursun.
Insallah kaynın evlenir ozaman ayrılmak için de size gün dogar.

Madalya mi takıyorlar sana ?

Tabiki yapmayın. Evde şebek mi besliyorsunuz ? Herkes kendi işini kendi yapacak ya da insan gibi yaşamayı öğrenecek .

Bu kadar anlattığınız olay üstüne son paragrafta sorduğunuz soru oldukça anlamsız. Bunu kendiniz bilmelisiniz zaten.

Ha , akilanmayip yine temizleyecekseniz , bari . bir daha bir iş yaptığınızda fotoğrafını çekin. Pis halini de , temiz halini de . Temizledikten sonrada , kaç günde o hale geliyorsa yine çekin. Işinize yarayacaktır.

Eşiniz ne diyor bu duruma. Hamilesiniz ve yoğun deterjan maruz kalıyorsunuz , üstelik ağır eşya çekiyorsunuz. Diyecek söz bulamadım. Ne yapıyorsa insan kendine yapar.
Haklısınız, öyle de KV kendi yapınca da sanki 'terbiyesizlik' yapıyormuşum gibi geliyor bana :KK43:

İçim dışına çıktı valla okurken.Sen doğurunca bu kadar insanla bir arada nasıl yapıcaksın.Şimdiden önlemini almalısın.Bunlarla uğraaya devam edersen hasta olursun genç yaşında.Kendini düşün biraz.Eş hatırı için bile bu kadarına katlanılmaz.

Hamilesiniz bide toplama derdine dusunuyorsunuz halen.. Kendine acimada karnindaki bebisine aci bari.. Hangi kaynin namaz kiliyor.. Bildigime gore; temizlik imandan gelir;1 diye kocamannnn ca not yapistir.. Bu ne be , 3 ve 6 yasindaki kizlarim bunu yapmiyor. Sizi resmen kulaniyorlar, nede olsa toplayanim var diyorlar.. Og ne rahat ne ala :sinirli:

Haklısınız, öyle de KV kendi yapınca da sanki 'terbiyesizlik' yapıyormuşum gibi geliyor bana :KK43:

Terbiyesizliği yetiştiremediği oğulları yapıyor sen değil.
Ağam oğlum paşam oğlum diye edepsiz yetiştirmiş bırak ekmeğini de kendi yesin.
Terbiyesizliği sana yapıyorlar. Yapmaman emin ol terbiyesizlik değil

Valla ne kayınvalide de ne kayınlarda suç yok, tüm suç sende.
Yapmak zorunda değilsin.
Eşin yapmanı istemiyor,yaptigin zaman kızıyor eee gerisi önemli mi ? değil.
Kayınvalide eşin yokken söylüyorsa sende ona de ki eşim kiziyo yapamam.
Ben 16yasinda ki çocuğun kirli donunu toplayacağım oda eve gelince uyuycam çık diyecek öyle mi?
Kirli donuyla boğarim onu.
Sen sadece eşinle kaldığın odadan sorumlu ol gerisine dokunma bu saygısızlık değil.
Onların ahır hayatı yaşaması saygısızlık.
Hic mi kendine saygın yok

X