KV & Kayınlarım ??

Yine 'DERTLİ BİR GELİN' :KK43:
Uzun olacak ama, inşallah bana yardımcı olursun.. Bu sefer derdim o kadar büyük değil aslında, ama aklıma takılan birşey var... Gel gelelim konuya.. Benim 2 tane Kaynım var. Biri 27, biri de 16 yaşında. Malum bilirsiniz ki 'erkeklerin çoğu bazen dağınık ve pis oluyorlar.' Ama kayınlarımın artık bu durumu aştıklarını düşünüyorum. Aslında beni ilgilendirmez, ama her defasında odalarını KV bana toplattırdığından, artık ben utanmaya başlıyorum. Bildiğiniz gibi değil kızlar, çok fena ve çok iğrençler.. 27 yaşındaki Kaynım sigara içiyor. Bardakların içine tükürüp tükürüp, sigara söndürüyor. İzmaritlerini masasının altına atıyor. Meyve suyu vs. döktüğü zaman her yer yapışık oluyor ve bu durum temizliği daha da zorlaştırıyor. Yatağı "yağır" gibi. Battaniye ve Yorganları acayip pis kokuyor. Kağıtlar, kürekler, şarj aletleri, şeker kabukları ne ararsanız hep yerlerde, halı yanık ve sigara izmariti dolu, saçını jöle ile yaptığından yastığı bile bi iğrenç. Yediği yemek tabakları, yatağın içinde küflü. Ben temizlersem anca, alınıyor ordan. 16 yaşında ki kaynım zaten ondan beter.. Okula gidiyor, kitapları yerlerde, saçını keser ama kılları yerde, kulağını temizlediği kulak çöpleri yerlerde, alnında bi tane yara var, onu yoldukça peçete'ye siler ve yere atar. İçtiği meyve suları şişelerini yatağın altına atar. Namazını nerde kılar bilmiyorum, ama seccade'yi buruşturup yatağın alt köşesine sokar. Ceviz kabuğu olsun, Fıstık kabuğu olsun böyle çöpleri de yere atıyorlar. İkisinin de kiyafetlerini düzgün bi şekilde katlar, dolaplarına yerleştiririm, ama bişey giyecek oldular mı, bütün kiyafetlerini çıkarır çıkarır atarlar.. Banyo veya duş yaparlar iç çamaşırlarını kapının arkasına atarlar, kullandıkları havlu da banyo da ıslak kalır. Banyo da haliyle ıslanınca KP girdiği zaman kızıyor. KV 'Şeker hastası' ayağı yara, ona elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum, allah var. Ayağını hissetmiyor. Yarası var, ama yok gibi, çünki "acı yok, gitsem yürüyerek her yere giderim' diyor.
Ben oturmasını, ayağa kalkmamasını söylerim ama beni hiç dinlemez. Gören herkes "Maşallah gelinine" der. Bu yüzden gurur duyuyorum kendimle, ama KV'ye ben gibi türlü yaranamıyorum nedense? Hep eleştiriyor beni. 1 hafta oldu onlar izinden döneli, bende onlar gelmeden 2-3 gün önce yine bahsettiğim bu odayı toplamıştım, her yerleri kaldırdım, döşekleri, masaları, kutuları ne varsa hepsini kenara çektim. Her yeri süpürdüm, ilaçlı sularla sildim, sigara izmaritlerini topladım, kiyafetleri de boş olan yatağın üstüne koydum, katlamak için. Fakat zaman olmadı, bi makinelik yıkanacak çamaşır çıktı, diğer kiyaferlerde katlanıp dolaba yerleştirilecekti. Bende 'günler torbaya mı girdi' dedim. Ertesi gün yapmak için odayı bıraktım. Ama her şeyi yerli yerine koydum. Düzgünce herşeyi ayarladım. O gece küçük kaynım ben orayı temizledim diye KV & KP'nin yatak odasından kendi odasına geçmiş. Ertesi gün çamaşırları katlamak için girdiğimde şok oldum yine, yatağın üstünde ki bütün çamaşırları yere indirmiş. Sigara izmariti, meyveli yoğurt bulaşığı olan bi battaniye vardı. Sarıp kenara koymuştum. Onu açmış, bütün sigara izmaritleri yerde, alnını kanatmış yine kanlı peçeteler ortalıkta. İç çamaşır, havlu, atlet yine hepsi kapının arkasında yığın gibi. Yemek yemiş, tabaklarını yine yatağın altına itivermiş. Yani şaşırırsınız 'bir gece de bu kadar pislik nerden' diye, ama iki kaynım da birbirinden beter. Neyse yine topladım, çamaşırları da yine bi kenara çektim. Yine süpürdüm ortalığı, kaynım okuldan gelince "çık, yatcam" dedi... Bende KV & KP'nin yatak odasına bi bakayım, onlar gelmeden orayı bi düzelteyim dedim, bi girdim orası da aynı. Ceviz kabukları, Şeker kağıtları, içtiği meyve su şişeleri, bardak, tabak, çanak ne ararsanız?? Yatak kokmuş.. KP'nin kiyafetleri ve KV'nin kiyafetleri ayrı ayrı katlanıktı, onlar karışmış. . Yani anlayacağınız ortalığı pislik götürüyor. Ben toplamasından şikayetçi değilim. Ama KV gelir gelmez Kayınlarımın odasına girdi " Burası sanki 3 ay toplanmamış gibi, sen burayı nasıl topladın??" diyince, "Anne bak tertemiz topladım..." demeye kalmadan, bi baktım yine aynı.. Büyük kaynım da "Senin gelin toplamamış..." deyip, dalga geçince iyice moralim bozuldu. Şimdi kızlar siz söyleyin, sizce bundan sonra onların odasını temizleyip hizmetlerini yapmalı mıyım? Yoksa bazı şeylerden elimi, ayağımı çekip, kendi işlerine mi yönelmeliyim ??

Kimse bunları yapıyorsun diye madalya takmayacak hamile haline ilaçlı sularla sildim ne demek :kızgın: kendini düşünmüyorsun tamam lütfen bebeğini düşün. ..

Oğluşlarının donlarının toplanmasını bir zahmet zamanında öğretseymiş..
Hiç zorunda değilsiniz kendiniz yapıyorsunuz bunu..

Sordum ama cevap alamadım..
Eşiniz olacak zat ne diyor olanlara haberi vaqrdır değilmi...

Bazen haberi olmuyor, odayı toplamayı geçtim, benim o odaya girdiğimi gördüğü zaman bile "Hemen çık" diye bağırır. "Senin o odada bok işin yok" der. "Bir daha girersen, kendini kapının önünde bulursun" diyor. Ama KV, eşim gittiği zaman "Bi bok yapamaz, gel temizleyelim şurayı" der, ben başlarım. KV gider, beklerim beklerim gelmez, 'ne yapıyor' diye bakmaya gittiğimde de TV'ye bakarken bulurum hep??? Bu sefer ben gidip yanına otursam, ayıp olacak, ve mecburmuşum gibi temizlemeye devam ediyorum. Zoruma giden takdir edilmemem. Aksine laf çarpıtması çok acı veriyor

kendinize bunu yapmayın ya, bırakın kocaman adamlar onlar.. kendileri o pislikte en fazla ne kadar durabilirler.. elbette of ya diye bunalıp azda olsa toplayacaklar.. bu zamana kadar anneleri nasıl baş etti acabaa..
Hiç bilmiyorum gerçekten... ???

Titiz madem kardeşlerine biraz kızsın sesini yükseltin.

Küçük kardeşini öyle bi bıçaklamaya kalktı, o günden beri ben demiyorum ona hiç 'temizledim, ettim' diye. Çünkü korkuyorum. Kaza, bela çıkacak benim yüzümden. Allah korusun. Ben böyle bir şey olsun istemem...

Bazen haberi olmuyor, odayı toplamayı geçtim, benim o odaya girdiğimi gördüğü zaman bile "Hemen çık" diye bağırır. "Senin o odada bok işin yok" der. "Bir daha girersen, kendini kapının önünde bulursun" diyor. Ama KV, eşim gittiği zaman "Bi bok yapamaz, gel temizleyelim şurayı" der, ben başlarım. KV gider, beklerim beklerim gelmez, 'ne yapıyor' diye bakmaya gittiğimde de TV'ye bakarken bulurum hep??? Bu sefer ben gidip yanına otursam, ayıp olacak, ve mecburmuşum gibi temizlemeye devam ediyorum. Zoruma giden takdir edilmemem. Aksine laf çarpıtması çok acı veriyor

Canım bak çok iyi niyetlisin. Valla senin gibi gelin bulmuşlar, öpüp başlarına koysunlar. Ama yanlış yoldasın. Zoruna giden takdir edilmemen olmamalı, sana saygı gösterilmemesi olmalı. Eşin sana bu kadar katı ve net konuşmuşken kayınvalideni niçin dinliyorsun? Anne olmaz akşam ağrım oldu eşim anladı, kızdı yapamam ben demen ayıp değil. Eşine yalan söylemen ayıp ama bak. Ayrıca eşin hakikaten bu konuda bu kadar netse bunları eşine anlatırsan yani annesinin bu lafını söylesen, onun arkasından sana bu işleri yaptırdığını söylesen; yakın zamanda ayrı eve çıkarsınız. Tabii eşin gerçekten rahatsız oluyorsa ki bence oluyordur, yani olmalı..

siz beraber mi yaşıyorsunuz?

ve en önemlisi kocanız ne diiyor ??
hadi yapıyorsunuz kaynınız '' gelin yapmıyor ki '' deyip pişkin pişkin gülerken kocanız ağzının orta yerine geçiremiyor mu ?
KOCANIZ , KOCANIZ, KOCANIZ ??????????????????????????????????
Bunlar o yokken oluyor ???

Siz neden onların pisliklerini temizliyorsunuz? Birlikte mi yaşıyorsunuz? Birlikte yaşasanız bile siz hizmetçi değilsiniz ki neden bu işleri yapıyorsunuz hem de doğumunuza bu kadar az kalmışken. Bu kadar pislikten mikrop kaparsınız. İğrençler bu nasıl bir aile? Temizlik düzen sıfır.
Bir de bana laf ederler.. Hayret bişey ya, en çok ona moralim bozuluyor zaten..

Midem bulandi gece gece valla nekadar iğrenç insanlar bunlar sastim kaldım :KK67: birak temizleme sen bide iki canlisin nehalleri varsa görsünler ya kiyamadim sana valla okurken yoruldum ben ALLAH yardımcin olsun. INŞALLAH dilerim esinle ayri bi eve cikarsin ve bunlardan kurtlursun:KK42: esin INŞALLAH kizinada sanada sahip cikar bunlara ezdirmez

Eşim izin vermiyor, o yüzden KV o yokken yaptırıyor :KK43:
Arkadaşım eşinin izin vermediği şey kazık kadar adamların iç çamaşırlarını toplamak ve sen buna nasıl karşı gelirsin. kv ne söyleyeceksin eşim kızıyor diye hala ısrar ederse eşin konuşacak. bu nası bi şey yahu bi kendine gel. yarın onlardan biri evlensin de onun karısının pisliği de sana kalsın. ama kıymetli de sen olmazsın eltin olur benden demesi. çünkü sen o evin hizmetçisi yapmışsın kendini. biraz kendine saygın olsun ki millet de sana saygı duysun

Doğru. Haklısınız. Ben olsam utanırım, acaba Kayınlarım utanmıyor mu?
Utansalar yapmaya devam ederler mi?
Beni sevsinler diye yapıyorum demişsin pislik temizlemeyle sevgi kazanılmaz arkadaşım.
Sevmesini istediğin insanlar sana saygı duyuyor mu?Hamile halinle seni de yoruyoruz yenge diyorlar mı yada kv eline sağlık diyor mu?...YOK...eşini dinle ve o pislikleri temizleme.sen böyle yorulup stres olunca bebeğin etkilenir.

Kusura bakmayın ama enayisiniz. O kayınlarınız da ne utanmaz ne iğrenç herifler. Kv de bir o kadar.

Bir de bu saçmalıkları yaptığınız için gurulanıyor musunuz ? Kv'ye de hiç yaranamıyorsunuz hem de.

Ya siz deli misiniz , divane misiniz ?

Bırsey sormak ıstıyorum

hadı sızın dılınız yok
esınız fasulye sırığımı ?

Kusura bakma ama en onemlisi kocanin sözünü dinlemen bir kere. Yapmayacaksin. Kocama karsi gelemem topliyamam diyeceksin .bide inanamadim yani 34 haftalik hamileyken mi yapiyorsunuz bir de bunlari. Yapiyorum yapiyorum yaranamiyorum diyorsunuzda zaten yaranmaniza gerek yok cok da muhim degil. Yapinca da ayni yapmayincada ayniysa kilini kipirdatma. Ve gerckten yanlis bekar kayinlarinin donlarini coplerini toplaman. Kendine gel aklini basina al ve yapma . sinirlendim okurken bile

X