• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV ile çocuk büyütmek

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.130
30.222
548
36
Bebeğim dokuz aylık ve doğduğu günden beri KV ile beraberiz. KV her şeye karışan, her şeyin en doğrusunu kendisi bilen, kendini ya da başkalarını sürekli övüp duran karakterde biri. Ev işlerinde ya da bebeğin ihtiyaçlarında çok yardımı oldu ama bunları hep kendisinin en güzelini ve en doğrusunu yaptığını düşündüğü için yaptığına eminim. Önceden beni düşündüğünden sanırdim ama artık öyle olmadığına inanıyorum.
Ben öğretmenim ve oğlum beş ayına girdikten bir hafta sonra ise basladim. O zaman yavaş yavaş ek gıdaya başladık ama ben çoğunlukla iki ogunluk süt sagip bırakıyordum. Altı ayı dolunca tamamen ek gıdaları vermeye başladık ve sorunların çoğu burdan sonra patlak vermeye başladı. KV asla çocuğun doyduguna inanmayan bir insan. Saat başı çocuğun ağzına birşeyler tıkıyor ve çocuk artık bıktı yemek yemekten. Sonra da bu çocuğun iştahı yok bugün hiçbir şey yemedi diye söylenmeye başlıyor. Çocuğumun boyu da kilosu da olması gereken seviyede ama gel de anlat. Güzellikle anlatıyorum, arkadaşlarının yanında laf vuruyorum ama yok. Kadın kendi bildiğini okumaktan vaz geçmiyor ve ben artık sabır noktasını çoktan geçtim. Ona laf anlatamayinca eşime sariyorum. O da bana hak veriyor, konuşuyor ama yok kadın çocuğa büyük adam muamelesi yapmaktan vazgeçin geçmiyor. Dünkü olayı anlatayım.
Okuldan geldim sınav işlerimi hallediyorum. Saat 11.30 gibi geldiğimde birşeyler yedirmişti. 12 gibi aldım uyutmaya götürdüm ama ezan sesine uyandı ve saat bir gibi kalktı. Yoğurt çıkardım, saat 2 gibi yoğurt yedi. Ben bilgisayarın başına döndüm. Baktım çocuk ağlıyor. Meyve püresi hazırlamış daha üzerinden bir saat geçmiş onu yedirmeye calisiyor. Ağladıkça ağzına tepiyor. Artık kavga edecektim ama kendimi nasıl tuttum hayret ediyorum. Mesaj attım eşime ben ücretsiz izine ayrılıyorum annen evine dönsün artık diye. Kavgasız gürültüsüz gitsin yeter ben ilgilenirim çocuğumla dedim. Şu okul işlerimi bitirip ayrılacağım izne.
Sonra çocuk dört gibi uyudu. Uyandığında saat altı falandı sanırım. Uyanır uyanmaz şehriye çorbası yedirmeye calisiyor. Çocuk yine ağladı, istemiyor çünkü. Aç da olsa yemek yeme fikrinden soğudu yavrum. Kadındaki mantık su, hic ağzı boş kalmasın, sürekli bağırsakları çalışsın, ne bulursan ağzına tep. Aldım oğlumu giydirdim, dışarı çıktık. Eşim de spora girdi o arada. Biraz parkta gezdirdim, sonra marketten meyve püresi aldım, bı cafede oturdum onu yedirdim ve yavrum seve seve yedi hiç aglamadan. Eve geldik, zaten surat beş karış bu hiç birşey yemeyecek mı diye sordu. Ben de meyve püresi aldım yedirdim dedim. Öyle olur mu, bu çocuk yemek yemeyecek mı, günde bir kere yemesi gerekiyor onu ( biliyorum ve bu hazır alıp yedirdigim ikinci meyve püresi, kendim evde hazırlar veririm hep) diye söyleniyor. Ben de gördün yemek istemedi dedim her gün mü yediriyorum ben bunu dedim. Ki zaten ne istersem yediririm sanane diyeceğim kavga başlayacak. İçimden sabrediyorum az kaldı gidecek diye. Şimdi arkadaşlar ben mi çok abartıyorum sizce? Uzun olmuş olabilir. Daha çok şey var anlatmadigim ama en büyük sorunum bu. Yani bir bebek bu kadar sık beslenir mı? Sinir olmakta haksız mıyım?

Bu sorunları yaşamamak için 4 ay ücretsiz izin aldım.Eylul 15 de tekrar izne cikicam nasipse.Benim kayınvalidem de ilk çocukda seminerde çocuğu ona bıraktığimda "bebek sen geldiğinde ağlıyor,sen yokken çok mutlu " derdi:işsiz:Bebekle tek iletişim yolunuz yemek olursa önce çok miktarda yer.Sonraki dönemlerde azaltmaya başlar ve ısrar edildiğinde kusma ,ağızda tutma vb.davranislar geliştirir.Kayinvalideniz sadece sizin işte olduğunuz süreçte aktif olsun.Yiyecegi öğünler ve miktari bellidir zaten.İsrarci olmamasını özellikle rica edersiniz.Siz evdeyken bebeğinizin sizin sorumluluğunuz da olduğunun altını çizin

Bebeğim dokuz aylık ve doğduğu günden beri KV ile beraberiz. KV her şeye karışan, her şeyin en doğrusunu kendisi bilen, kendini ya da başkalarını sürekli övüp duran karakterde biri. Ev işlerinde ya da bebeğin ihtiyaçlarında çok yardımı oldu ama bunları hep kendisinin en güzelini ve en doğrusunu yaptığını düşündüğü için yaptığına eminim. Önceden beni düşündüğünden sanırdim ama artık öyle olmadığına inanıyorum.
Ben öğretmenim ve oğlum beş ayına girdikten bir hafta sonra ise basladim. O zaman yavaş yavaş ek gıdaya başladık ama ben çoğunlukla iki ogunluk süt sagip bırakıyordum. Altı ayı dolunca tamamen ek gıdaları vermeye başladık ve sorunların çoğu burdan sonra patlak vermeye başladı. KV asla çocuğun doyduguna inanmayan bir insan. Saat başı çocuğun ağzına birşeyler tıkıyor ve çocuk artık bıktı yemek yemekten. Sonra da bu çocuğun iştahı yok bugün hiçbir şey yemedi diye söylenmeye başlıyor. Çocuğumun boyu da kilosu da olması gereken seviyede ama gel de anlat. Güzellikle anlatıyorum, arkadaşlarının yanında laf vuruyorum ama yok. Kadın kendi bildiğini okumaktan vaz geçmiyor ve ben artık sabır noktasını çoktan geçtim. Ona laf anlatamayinca eşime sariyorum. O da bana hak veriyor, konuşuyor ama yok kadın çocuğa büyük adam muamelesi yapmaktan vazgeçin geçmiyor. Dünkü olayı anlatayım.
Okuldan geldim sınav işlerimi hallediyorum. Saat 11.30 gibi geldiğimde birşeyler yedirmişti. 12 gibi aldım uyutmaya götürdüm ama ezan sesine uyandı ve saat bir gibi kalktı. Yoğurt çıkardım, saat 2 gibi yoğurt yedi. Ben bilgisayarın başına döndüm. Baktım çocuk ağlıyor. Meyve püresi hazırlamış daha üzerinden bir saat geçmiş onu yedirmeye calisiyor. Ağladıkça ağzına tepiyor. Artık kavga edecektim ama kendimi nasıl tuttum hayret ediyorum. Mesaj attım eşime ben ücretsiz izine ayrılıyorum annen evine dönsün artık diye. Kavgasız gürültüsüz gitsin yeter ben ilgilenirim çocuğumla dedim. Şu okul işlerimi bitirip ayrılacağım izne.
Sonra çocuk dört gibi uyudu. Uyandığında saat altı falandı sanırım. Uyanır uyanmaz şehriye çorbası yedirmeye calisiyor. Çocuk yine ağladı, istemiyor çünkü. Aç da olsa yemek yeme fikrinden soğudu yavrum. Kadındaki mantık su, hic ağzı boş kalmasın, sürekli bağırsakları çalışsın, ne bulursan ağzına tep. Aldım oğlumu giydirdim, dışarı çıktık. Eşim de spora girdi o arada. Biraz parkta gezdirdim, sonra marketten meyve püresi aldım, bı cafede oturdum onu yedirdim ve yavrum seve seve yedi hiç aglamadan. Eve geldik, zaten surat beş karış bu hiç birşey yemeyecek mı diye sordu. Ben de meyve püresi aldım yedirdim dedim. Öyle olur mu, bu çocuk yemek yemeyecek mı, günde bir kere yemesi gerekiyor onu ( biliyorum ve bu hazır alıp yedirdigim ikinci meyve püresi, kendim evde hazırlar veririm hep) diye söyleniyor. Ben de gördün yemek istemedi dedim her gün mü yediriyorum ben bunu dedim. Ki zaten ne istersem yediririm sanane diyeceğim kavga başlayacak. İçimden sabrediyorum az kaldı gidecek diye. Şimdi arkadaşlar ben mi çok abartıyorum sizce? Uzun olmuş olabilir. Daha çok şey var anlatmadigim ama en büyük sorunum bu. Yani bir bebek bu kadar sık beslenir mı? Sinir olmakta haksız mıyım?

Benim annem de aynen böyle düşünür. Bu çocuk aç ve biz aç olduğunu anlamıyoruz.

Hafta içi sabahları bırakıp akşam iş dönüşü alırız. Hafta sonu evimizdeyiz. Ptesi sabah getirdiğimizde ilk lafı "vallaha bu çocuk zayıflamış. Bu çocuğa bakamamışsınız" olur :)

Sabah kahvaltı, 1 saat sonra süt, 1-2 saat sonra meyve, öğle yemeği, yoğurt, bazen dondurma, akşam yemeği... Yani ağzı hiç boş kalmamalı. Doğal olarak çocukta tepki oluşuyor. Ben yemek yedirirken "anne doydum yemeyeceğim" dediğinde bıraktırıyorum. Ama annem bin bir hikaye ile masal ile onu yedirir.

Kısacası benim kızım hep aç hep üşüyor :) Ama biz anlamıyoruz :)
Bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum. Bazen benim de sabrım taşıyor. Ama başka şansım yok. Ve annemden başka kimseye güvenemem. Yemek ve üstünü kalın giydirmek konusu dışında harika bakar. Oyun oynar, kitap okur, filan sosyal yönden de ilgilidir. O yüzden bıraktım artık ne yaparsa yapsın diyorum.

Ufacık midesi var zaten anne sütü de alıyor ara öğün olarak yedirilmeli. Büyüklerde böyle şeyler var herşeyi ben biliyorum havasi .yok ben on tane büyüttüm bilmem ne. Yine tatsızlık olmasın sabret madem evine gidicek
Birkaç hafta önce bıraktı emmeyi. Bu sebepten olabilir mi acaba? Sütüm bitti artık gelmiyor emmedigi için. Sebepsiz kafanı çeviriyor itiyor beni. Emmek istemiyor hiç.

Okurken çocuğun yerine ben daraldim bu nedir yaaa bi biraksinda o cocuk bi aciktigi için ağlasın çocuk yemekten soğuyacak gönderin gitsin kuzucukta bi rahat nefes alsın her saat çocuk bişey yermi catlar

Kendiniz bakmadığınız sürece laf geçiremezsiniz. Keşke hiç devam etmeseydiniz işe, çok çok küçük çünkü. O ağıza tıkma olayından da iğreniyorum. Yavrum kaç kere yaşadı o zorlamayı kim bilir.
Eğer böyle olacağını kestirebilseydim hiç başlamazdım. Ben ise basladigimda doğru düzgün ek gıdaya geçmemiştik. Sonradan da tekrar izne ayrılmam zor olacaktı hem öğrenciler için hem öğretmen arkadaşlar için. Çok pişmanım basladigima

Eğer böyle olacağını kestirebilseydim hiç başlamazdım. Ben ise basladigimda doğru düzgün ek gıdaya geçmemiştik. Sonradan da tekrar izne ayrılmam zor olacaktı hem öğrenciler için hem öğretmen arkadaşlar için. Çok pişmanım basladigima
Cahillik bu biraz ya. Kamu spotu yaptılar artık bilgilensinler diye. Adı üstünde ek gıda. Ana besin süt. Siz emzirmeyi bıraktınız mı şuan?

bence çok şanslısın. çünkü kv hayatından fedakarlık edip gelmiş ve küçücük çocuğun bakımını üstleniyor. içinde bir sürü koruyucu, ilaç, çürük meyveler olan şeyi çocuğa siz yedirmişsiniz. mesela ben 4,5 yaşındaki oğluma bir defa vermedim o bulamaç gibi olan karışımı. veren arkadaşım da olmadı. bu arada o gıdaların içinde bağlayıcılık yapan maddelerde bulununca çocuk istekli yer tabi.
ortada cinnetlik bir durum kesinlikle yok. yapacağınız tek şey kadını da alıp birlikte doktora gitmek. doktorun kadını aydınlatması. anacıl tavrından ötürü yediriyor. benim annemde de vardı o huy. keşke o huyu olsaydı da çocuğuma annem baksaydı.
ha ücretsiz izin alıp bakarsan iyidir ama bakıcı mı kv mi dersen tabiki kv. çünkü ortada abartılacak bir şey yokmuş.

asıl o zaman bağırsak çalışmaz sureklı karışık beslendiği ve sındıremediği için...sureklı dolu mıdeyle çocuk hareket bıle edemez.ve çocuk sureklı yediği zaman yemez sağlıklı olanı.aç olacak kı çorbasını sebzesını duzgun yesın.elıne meyve verın pureye pek alşıtırmayın.yoğurdu onune koyun kendısı yemeye çalışsın kaşıkla.ortalık batar ama 1 yaşına gelınce kendısı yemeğe başlar.

Cahillik bu biraz ya. Kamu spotu yaptılar artık bilgilensinler diye. Adı üstünde ek gıda. Ana besin süt. Siz emzirmeyi bıraktınız mı şuan?
Ben inatla devam ettim ama bebeğim bıraktı memeyi. Birkaç haftadır emmiyor ve sütüm bitti

Back