• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv görümce hakkında bir soru

Gorumce sizin annenizi niye arasin. Cok sacma bence. Arada ozel yakin bi bag olur anlarim da obur turlu sacma yani. Bu kadar beklentiyle yasamak sizi yormuyor mu

Komiksiniz haa. Onların annesi sizin kayınvalideniz , kocanızın annesi . Sizin anneniz görümcelerinizin nesi ? Aramak sormak bayramda gitmek zorunda değil. Valla gideni de pek duymadım. Kocanız aileniz için saygıda kusur etmiyormuş annesine gitmeniz için bu sebep yeter. Kv yapıyorsanız karşılığını kocanızdan bekleyin.

Ben gidip şimdi görümcem ve eşlerine hizmet edeceğim, yüzüm asık olunca eşimi uyaracaklar (her zaman böyle olur) telefonu elime alınca bana laf sokacaklar. Annesi bana laf sokacak onlar da birbirlerine bakıp gülecek hatta dayanamayıp balkona çıkıp kahkaha atacaklar. Ben nefret ettiğim kv min elini öpüp, ailesini onunla ziyaret edeceğim. Gerim gerim gerileceğim. Ama annem felç iken anneme yaşattıkları yanlarına kar kalacak. Dert aramıyorum ama dert oluyor üzgünüm ki.. Annemi yalnız bırakıp oraya gitmek benim tercihim evet ama buna değse bari diyorum.
Düğün zamanında annenizi azarlamasını bırakında bence size yaptıkları dert olsun içinizrde yapmayın. Siz kv ziyaret edin dönün. Görümceye hizmet enişteye hizmet gülüşmeler falan . İntikam almak istiyorsan kendine laf ettirme , ayrıca oraya giymek senin tercihinmiş şimdi annemi bırakıp gidiyorum diye dert yanıyorsun , gitmeyeceksin ozamn

Annem felç iken neredeyse hafta 2 gün arayıp onu ağlatırken şimdi numarayı çevirmemeleri garibime gidiyor. Aslında gönül almaları gerekmez mi diye sordum, az çok yaptıklarından bahsettim. Size gönül almaları gerekmez mi, diye bir soru saçma geliyorsa, sizin düşüncenizdir. Annemi ağlatmamış olsalar, evlenene kadar çok sık arayıp mahvetmemiş olsalar, şimdi bu soruyu sorma gereği bile duymaz böyle saçma! bir konu da açmazdım zaten.
annesin 2 yıldır akıttığı göz yaşını unutamayan insan arar, siz ne terbiyesiz bir insansınız ki kendinizden büyük birine bu şekilde davranıyprsunuz vs gibi laf eder, bir imada bulunur , bişey yapar yani sonuçta. Aile terbiyesi almışsınız ya hani terbiyenize uygun bir şekilde de söyleyebilirdiniz illaki hakaret etmeye de luzüm yoktu yani. En azından içinizdeki dertten kurtulmuş olurdunuz.

Aslında evet utangacım kahretsin ki. Eğer birine cevap verip bozarsam kendim de kıpkırmızı olup terlemeye başlıyorum, hemen gönül almaya çalışıyorum. Bir de çok kalabalıklar. Benim kendimden küçük kardeşim var, o kadarız. Bunun iki ablası, ablasının kızları, enişteleri hepsi birden üstüme gelince ne olduğumu şaşırıyorum. Annem tek kardeş, babam tek kardeş, onlar da bunları hep söz yapıyor. Akrabadan dem vurur mu insan, düğünde annemi öyle ağlattılar. Ben de neşeli görünmeye çalışıyorum annem üzülmesin diye.
EŞin yanındaymış kararlarına saygılıymış en azından bunu kullan , bu senin için artı puan. Birdaha ki görüştüğünde bir şekilde lafı oraya getir görümcelerine kv ufak çapta diyeceğini de. Birdaha da gitme evlerine.

kavga gürültü yokken bile görümcemin annemi aramasını beklemezdim..
gerçi annem yok, vefat etti.
sizin bir de arada sorunlar bile olmuş, böyle bir beklentiye hiç girmeyin bence

Ne bileyim, o kadar üzmüşken bir gönül alması bu kadar zor mu? Ben mi çok şey bekliyorum cidden? Annemin yaptığı hiç bir şey yokken, tek suçu bohça istemiyorum demesi ile azarlanmışken.
Iki olay farkli. Annenizi azarlamalarinda tepki gosterirsiniz durusunu belli edersiniz. Annenizde bu kadar kosturmamali karsi taraf icin. Madem deger gormuyor niye giidip yemegini yapiyor. Kendini niye ezdiriyor boyle
Diger taraftada Bizim gelinin annesini 10 yillik evlilikte 1 kere aradim oda basin saolsun icinde. Baskada konusmadim. Benim gorumcem annemi arar cunku bir sure annemlerde kaldi egitim dolayisiyla. Iletisimleri farkli. Eger kalmasaydi annemlerde surekli aramasida sacma olur yani.

Görümcelerime karşı hiç saygısızlığım ya da annemin bir kusuru olmadı. Onları anneleri üzüldü diye annemi ve babamı üzdüler. Kv nin yalanlarına inanıp, dolduruşa geldiler. Offf şimdi de paşa paşa geldin diyorlardır içlerinden.
Bakin sorun yine sizde. Annenize bunlari yaptiklarinda tepkinizi koyacaktiniz. Aile ne kadar kalabalik olursa olsun hakkinizi savunacaktiniz. Gerekirse o gorumcelerle hic konusmayacaktiniz. Suana bakarsak gidin misafir gibi oturun hizmet etmeyin onlara buda bir tercih. Sizi sikayet etmeleri ne kadarda onemli. Annenize eziyet etmisler resti cekmemissiniz, esinize sikayet edecekler resti cekip ederse etsinler diyemiyorsunuz. Zamaninda ve suan tepki koymayip dert ariyorsunuz. Hakkinizi siz savunursunuz baskasi size acimaz

Ben de onun yaptığı terbiyesizlik gibi annesini ya da benden büyük olan görümcemi mi azarlasaydım? Keşke aile terbiyem buna müsait olsaydı. Ha eşimle 2 ay küs kaldık bu yüzden o ayrı.
Kus kalman degil, o olay annenden gelip ozur dilemeden cozulmemeliydi. Sende sonra kaynanana misafir gibi gidip gelmeliydin. Olmasi gereken buydu.

Çok kısa olarak anlatıp, bir soru sormak istiyorum size.
Düğün zamanı çok sorun yaşadı iki aile. Görümcemin annemi arayıp azarlamışlığı bile var. Ben de kv me tavırlıyım ve bayram dışında gitmem, aramam. Şimdi kv me gidiyorum, eşimin hiç baskısı yok, kendi isteğimle eşim mutlu olsun diye. Çünkü o benim ailemi mutlu ediyor.
Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların annelerine giderek?
Gorumceniz niye annenizi arasın anlamadim onların annesi senin kayinvaliden ama senin annen onların biseyi değil böyle düşünmeniz çok saçma 6 yıldır evliyim gorumcem abisini bile aramazki benim.annemi arasın kocanizin hatrina kayinvalidenize hoşgörülu olmanizi tavsiye ederim

Eşim çok arada kalıyor, bayramları çok seviyor, bir kez gitmedik, sosyal medyada fotoğraflara bakarken içim gitti. Sadece o mutlu olsun diye gidiyorum. Bir de o benim aileme çok saygılı, ama o eşiyle hiç görünmüyor memleketinde..çok acı geldi bana. Yoksa şeytan görsün yüzlerini, nefret ediyorum ailesnden!
Madem gidiyorsunuz size tavsiyem misafir gibi oturun hizmet etmeyin.

Siz evliliği Sülaleler arasında mı yaptınız ? Evlililk 2 kişiliktir , eşinin mutlu olması için git 1 saat otur gel bu kadar basit. Kocan seninle mutlu olmaya bakacak sende kocanla Gerisi teferruat bence.. Sen kendi ailen ile mesulsun eşinde kendi ailesinden, birbirinizin tarafına takmayın şu kadar..

Çok kısa olarak anlatıp, bir soru sormak istiyorum size.
Düğün zamanı çok sorun yaşadı iki aile. Görümcemin annemi arayıp azarlamışlığı bile var. Ben de kv me tavırlıyım ve bayram dışında gitmem, aramam. Şimdi kv me gidiyorum, eşimin hiç baskısı yok, kendi isteğimle eşim mutlu olsun diye. Çünkü o benim ailemi mutlu ediyor.
Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların

Güncelleme: Bayramda gittim, bir gece kaldık döndük. Kv ve görümcelerim, eylül ayında işten izin alıp, gelip onu yeni evine yerleştirmemi istediler. Ben izin alamam diyince ne işe yaradın ki şimdiye kadar diye laf soktular. Kahvaltıdan kalkıp apar topar geldik, zaten kv bu yeni evini benim altınlarımla aldı, onu sindirememişken, bu lafı eşim de sindiremedi, bir daha gitmeyi de düşünmüyorum, ailemi onlarla muhatap etmeyi de. Teşekkür ederim yorumlar için.
Görümcem annemi niye arasın ki ?
gerek yok böyle birşeye.
Ayrıca görümceleriniz bayağı özgüven sahibi sanırım, sizinle çok vurucu konuşuyorlar.Ayıp etmişler.
TABİKİ üslup konusunda uyarmanız gerekli.

Back
X