• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv görümce hakkında bir soru

Çok kısa olarak anlatıp, bir soru sormak istiyorum size.
Düğün zamanı çok sorun yaşadı iki aile. Görümcemin annemi arayıp azarlamışlığı bile var. Ben de kv me tavırlıyım ve bayram dışında gitmem, aramam. Şimdi kv me gidiyorum, eşimin hiç baskısı yok, kendi isteğimle eşim mutlu olsun diye. Çünkü o benim ailemi mutlu ediyor.
Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların annelerine giderek?
gorumcem yoktu benim evliyken ben.
olsaydi da annemi asla aramasini istemezdim.

Onların annesi sizin kayınvalideniz. Sizin anneniz görümcenizin nesi oluyor hiçbir şeyi. İkisini kıyas yapmanız yanlış o yüzden. Neden arasınlar ki? Evet arasalar incelik etmiş olurlar dediğiniz gibi büyüğü sonuçta ama aramasalar önemli değil.
+1

Ayrica onemli olan eşinin sana ve senin ailene olan yaklasimi.. Gerisi boş..

Pek çok üyenin dediği gibi gerçekçi olmayan bir beklentiye giriyorsunuz.beklentinizi azaltırsanız siz de üzülmezsiniz boşuna.evet arayanlar var,evet büyüktür aranması hoş olurdu ama bu anlattığınız karakterde görümcelerden beklenecek bir hoşluk değil ki bu.
Sizde sizin ailenizin gönlünü alacakları beklentisi de var sanırım içten içe.hani ben geldim onlar da düzelir bir zahmet demişsiniz ama öyle balkona çıkıp filan gülen tipten ne beklenir Allah aşkına.bırakın.eşinizin hatrı için bayram günü katlanmakla hoş bir şey yapıyorsunuz.ötesini ne bekleyin ne dert edin.

Gorumcem yok ama neden arasin ki ben onun annesini gorumcemin annesi oldugu icin degil esimin annesi oldugu icin ariyorum o neden benim annemi arasin cok sacma

Hem görümceyim hem gelin gerek yok aramaya filan diğerlerini arayıp seni aramasa da sıkıntı değil eşin baskı yapmıyor işte daha ne mesafeni bozarsın böyle işlere girersen

Görümcem yok. Eltim, yada kayınlar annemi yada babamı hiç aramadılar. Bende eltilerimin ailesini aramadım. Kız kardeşlerimin k.v lerini ararım. Seviyorum. Biri vefat etti. Bilmiyorum, bir yakınlık oluşmamışsa neden arasınlar?

Görümcelerime karşı hiç saygısızlığım ya da annemin bir kusuru olmadı. Onları anneleri üzüldü diye annemi ve babamı üzdüler. Kv nin yalanlarına inanıp, dolduruşa geldiler. Offf şimdi de paşa paşa geldin diyorlardır içlerinden.
Olsun gittin geldin bile belki boşver ne derlerse onlarla muhattap olma bitti gitti

Pek çok üyenin dediği gibi gerçekçi olmayan bir beklentiye giriyorsunuz.beklentinizi azaltırsanız siz de üzülmezsiniz boşuna.evet arayanlar var,evet büyüktür aranması hoş olurdu ama bu anlattığınız karakterde görümcelerden beklenecek bir hoşluk değil ki bu.
Sizde sizin ailenizin gönlünü alacakları beklentisi de var sanırım içten içe.hani ben geldim onlar da düzelir bir zahmet demişsiniz ama öyle balkona çıkıp filan gülen tipten ne beklenir Allah aşkına.bırakın.eşinizin hatrı için bayram günü katlanmakla hoş bir şey yapıyorsunuz.ötesini ne bekleyin ne dert edin.
Aynen öyle en azından birisi gönlünü alsın diye bekledim 2 yıldır. Hiç birisi yapmadı.

Bacım valla kaşınıyorsun, anladığım kadarıyla kv seni zamanında haksız yere üzmüş ve aileni de katmış işin içine yaniii gereksiz samimiyet kurma diyeceğim sen görümcem anamı arasın derdindesin. Sana sıkıntı vermiş insan özür diledimi ki sırf kocan için tekrar samimiyet kurup gideceksin ? Ben gitmezdim, gitmiyorum
Evet annemin felç iken akıttığı gözyaşlarını unutamıyorum. Sanırım o yüzden bir gönül alma bekledim.

Bazen bu forumdaki konuları okurken “Bundan daha saçması olamazdı herhalde.” diyorum ama her defasında daha saçma bir şeye denk geliyorum. Sizin bu dediğiniz de işte onlardan biri.
Annem felç iken neredeyse hafta 2 gün arayıp onu ağlatırken şimdi numarayı çevirmemeleri garibime gidiyor. Aslında gönül almaları gerekmez mi diye sordum, az çok yaptıklarından bahsettim. Size gönül almaları gerekmez mi, diye bir soru saçma geliyorsa, sizin düşüncenizdir. Annemi ağlatmamış olsalar, evlenene kadar çok sık arayıp mahvetmemiş olsalar, şimdi bu soruyu sorma gereği bile duymaz böyle saçma! bir konu da açmazdım zaten.

Niye bu kadar terbiyesizlige rağmen oraya gitmeyi tercih ediyorsunuz, yanlis anlamazsaniz merak ettim..
Eşim çok arada kalıyor, bayramları çok seviyor, bir kez gitmedik, sosyal medyada fotoğraflara bakarken içim gitti. Sadece o mutlu olsun diye gidiyorum. Bir de o benim aileme çok saygılı, ama o eşiyle hiç görünmüyor memleketinde..çok acı geldi bana. Yoksa şeytan görsün yüzlerini, nefret ediyorum ailesnden!

Alla alla. Anneni savun derken git anasına saldır mı dedim. Ne okuyorsun ne anlıyorsun. Konunun muhatabı görümcen. Görümcene karşı anneni savunsaydın dedik!!!!! Görümcen senden büyük olabilir, annen de görümcenden büyük!!!! Ne alaka anlamış değilim.
Bu görümcemle aramızda 17 yaş var, çok istedim arayıp sen kimsin benim anneme bağırıyorsun utanmaz demeyi. Ama keşke yapsaydım, çünkü o da anneme sen kimsin de .... ile başlayan cümleyi kullanmış. Aylar sonra haberim oldu eşim söyledi. Annem üzülmeyeyim diye saklamış benden. Nasıl korunur ki ah bilsem...

Annem felç iken neredeyse hafta 2 gün arayıp onu ağlatırken şimdi numarayı çevirmemeleri garibime gidiyor. Aslında gönül almaları gerekmez mi diye sordum, az çok yaptıklarından bahsettim. Size gönül almaları gerekmez mi, diye bir soru saçma geliyorsa, sizin düşüncenizdir. Annemi ağlatmamış olsalar, evlenene kadar çok sık arayıp mahvetmemiş olsalar, şimdi bu soruyu sorma gereği bile duymaz böyle saçma! bir konu da açmazdım zaten.
Anneniz felçliyken ikide bir kadını arayarak rahatsız edip ağlatan görümcenizden şu an öyle bir incelik beklemeniz de ne bileyim...

iki gelinimiz var aramin cok cok cok iyi oldugu. annelerine bayramda aramayi birak, yazmak aklima gelmedi hic. bekarken ugramisligim var bayramlarda ama evlendikten sonra hem uzak mesafe, hemde oyle devamli gorusme olayimiz yok.

kalkip ‘bende gorumcemin annesiyle mesafeli olcam ozaman’ dediklerini dusunuyorumda, ahahah kendi kv ile olan iliskileri mesafeleri benim onlarin anasiyla ayni mi, degil. kiyaslamamiz cok yersiz olmus bence.

GÖRÜMCEME taksam da nasıl taksam konusu.
Gelinimizin annesini hastalık vs olmadıkça bende aramıyorum. Neden arıyayım ki ? Ha bayram da mesaj atıyorum evet ama atmasam da bana neden atmıyorsun diyemez.
Ayrıca annenize bağıran bir kadının neden annenizi aramamasını dert ediyorsunuz ?

Lütfen şu görümceleri bir salın ya.

direkt kendimi düşündüm. erkek kardeşimin kayınvalidesini aramam bayramda falan. bu mantıkla hayatımda tanıdığım benden büyük tüm insanları aramam lazım bayramı telefon başında geçirelim o halde. çok gereksiz bir beklenti. birinci derece yakınları ara yeter

Çok kısa olarak anlatıp, bir soru sormak istiyorum size.
Düğün zamanı çok sorun yaşadı iki aile. Görümcemin annemi arayıp azarlamışlığı bile var. Ben de kv me tavırlıyım ve bayram dışında gitmem, aramam. Şimdi kv me gidiyorum, eşimin hiç baskısı yok, kendi isteğimle eşim mutlu olsun diye. Çünkü o benim ailemi mutlu ediyor.
Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların annelerine giderek?

Siz kv nizi görümcenizin annesi sıfatıyla değil eşinizin annesi sıfatıyla arıyor bu sıfatıyla onu ziyarete gidiyorsunuz. Eşinizde sizin ailenizi hoşnut ettiğinden bahsetmişsiniz zaten bu durumda görümceniz umrunuzda olmasın. Ama ben olsam ailemi azarlayan o görümce ile muhatap olmaz suratına bakmaz ve her fırsatta kv ye bunu söyler başına kakardım. Görümce ile muhatap olmayın yaptıklarıyla iļgilenmeyin yok sayın bu onu delirtecektir

Ben gidip şimdi görümcem ve eşlerine hizmet edeceğim, yüzüm asık olunca eşimi uyaracaklar (her zaman böyle olur) telefonu elime alınca bana laf sokacaklar. Annesi bana laf sokacak onlar da birbirlerine bakıp gülecek hatta dayanamayıp balkona çıkıp kahkaha atacaklar. Ben nefret ettiğim kv min elini öpüp, ailesini onunla ziyaret edeceğim. Gerim gerim gerileceğim. Ama annem felç iken anneme yaşattıkları yanlarına kar kalacak. Dert aramıyorum ama dert oluyor üzgünüm ki.. Annemi yalnız bırakıp oraya gitmek benim tercihim evet ama buna değse bari diyorum.

Niye gidip görümcelerinize hizmet ediyorsunuz böyle bir mecburiyetiniz yok. Kesinlikle şunu söyleyeyim asla ve asla ağzınizla kus tutsaniz yaranamazsınız bu kafa ile sizi cok ezerler kiymette bilmezler boyle bir zorunluluğunuz yok ezdirmeyin kendinizi esinize sikayet ediyorlar sa da etsinler hic orali olmayin takmayın lutfen kendinize deger verin siz o aileye hizmetci degil esinize es olarak geldiniz başka da bir göreviniz yok. Cok üzülürsünüz unutmayın verdikce kiymete binmessiniz daha cok ezilirsiniz

Back
X