• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv görümce hakkında bir soru

notdefteri2_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.013
6.607
198
Çok kısa olarak anlatıp, bir soru sormak istiyorum size.
Düğün zamanı çok sorun yaşadı iki aile. Görümcemin annemi arayıp azarlamışlığı bile var. Ben de kv me tavırlıyım ve bayram dışında gitmem, aramam. Şimdi kv me gidiyorum, eşimin hiç baskısı yok, kendi isteğimle eşim mutlu olsun diye. Çünkü o benim ailemi mutlu ediyor.
Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların

Güncelleme: Bayramda gittim, bir gece kaldık döndük. Kv ve görümcelerim, eylül ayında işten izin alıp, gelip onu yeni evine yerleştirmemi istediler. Ben izin alamam diyince ne işe yaradın ki şimdiye kadar diye laf soktular. Kahvaltıdan kalkıp apar topar geldik, zaten kv bu yeni evini benim altınlarımla aldı, onu sindirememişken, bu lafı eşim de sindiremedi, bir daha gitmeyi de düşünmüyorum, ailemi onlarla muhatap etmeyi de. Teşekkür ederim yorumlar için.

Son düzenleme:
Arada başka bir akrabalık durumu yoksa görümcenin gelinin annesini araması tuhaf olur aramaması değil.
Ben oradayken iki kardeş birbirlerinin kv ve kp ile görüşüyorlar. Sadece annemi dışlamaları tuhafıma gitti. Bu arada o dünürler cenazelerinde, düğünlerinde asla gelmezler ama annem cenazede düğünde gelir, yemek yapar, onlara hizmet eder. Çok samimi olmadan gider. (5 saatlik bir şehirdeler bu arada)

Düğün zamanı çok sorun yaşadı iki aile. Görümcemin annemi arayıp azarlamışlığı bile var. Ben de kv me tavırlıyım ve bayram dışında gitmem, aramam. Şimdi kv me gidiyorum, eşimin hiç baskısı yok, kendi isteğimle eşim mutlu olsun diye. Çünkü o benim ailemi mutlu ediyor.
Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların annelerine giderek?
Benim ve eşim in memleketleri farklı çok şükür ki 😁birbirlerini ayda yılda bir görür iki aile ve en güzeli de bu bence kimse laubali olmaz birbiri ile görümcem de annemi bir hast veya allah korusun ölüm durumunda arardı!artık arayamaz çünkü konuşmuyorum kendileri ile sizde çok kasmayın annenizi arayıp azarlayan bir görümce aramasın bir zahmet muhattap olmasın anneniz daha iyi.

Ne bileyim, o kadar üzmüşken bir gönül alması bu kadar zor mu? Ben mi çok şey bekliyorum cidden? Annemin yaptığı hiç bir şey yokken, tek suçu bohça istemiyorum demesi ile azarlanmışken.
Benim gorumcemde bazen benle gezmeye bile gidr cok yakin oturuyoruz yani aralarinda sorun olmadi hic ama bayramlarda aramaz bu benim icin sorun olmadi hic

Sorum şu aslında; sizin görümceleriniz annenizi arıyor mu bayramda? Yaşça küçükler sonuçta, ben de o kadar olan bitene rağmen büyüğümdür diyip bayrama gidiyorum. Benimle çok iyi olmak istiyor gibi davranan görümcelerim annemi bir kez aramış ya da gelmiş değiller. Sizce hata mı yapıyorum onların annelerine giderek?
Görümceniz annenizi niye arasın yahu.Bu ne acayip bir beklenti

Niye kendinize dert arıyorsunuz??
Ben gidip şimdi görümcem ve eşlerine hizmet edeceğim, yüzüm asık olunca eşimi uyaracaklar (her zaman böyle olur) telefonu elime alınca bana laf sokacaklar. Annesi bana laf sokacak onlar da birbirlerine bakıp gülecek hatta dayanamayıp balkona çıkıp kahkaha atacaklar. Ben nefret ettiğim kv min elini öpüp, ailesini onunla ziyaret edeceğim. Gerim gerim gerileceğim. Ama annem felç iken anneme yaşattıkları yanlarına kar kalacak. Dert aramıyorum ama dert oluyor üzgünüm ki.. Annemi yalnız bırakıp oraya gitmek benim tercihim evet ama buna değse bari diyorum.

Görümcene yaptığın tavırla kv ne alaka?
Görümcelerime karşı hiç saygısızlığım ya da annemin bir kusuru olmadı. Onları anneleri üzüldü diye annemi ve babamı üzdüler. Kv nin yalanlarına inanıp, dolduruşa geldiler. Offf şimdi de paşa paşa geldin diyorlardır içlerinden.

Yani benim gorumcem yok ama ablamin 3 tane var. Ucu de annemi arar bayramlarda kandillerde. Annem ablama gittiginde mutlaka ablamin gorumcelerinin evlerine de gider hatta onlar da ablamsiz yatili bile kaldigi oldu. Birlikte vakit gecirmeyi gezmeyi tozmayi kahve icip fal bakmayi bile sacma bir halde seviyorlar garip yani onlar da 😂 Acayip iyidir aralari. Sanirim aramak icin boyle bir samimiyet lazim. Eger yoksa bir samimiyet neden arasinlar ki?
Ha su da var ben de mesela henuz nisanli olan eltimin annesini aradim. Cok severim cunku teyzeyi. Tontis yasli cok da sicak, samimi bir bir teyze. Eltim de annemi aramis ayni sekilde. Ama evli olan diger eltimin annesini aramam cunku oyle samimiyetim yok. Evlerine bile gitmedim mesela onlarin. Ama diger teyzeyi esimin memleketine her gidisimde ziyaret ederim, hediyesini alirim. Boyle yani. Samimiyet varsa aranir kisaca.

Onların anneleri senin kv den senin annen onların neyi?

Back
X