- 24 Nisan 2016
- 1.327
- 2.248
- 133
- Konu Sahibi baharcicek
-
Keske bende yakin otursaydim biraz ugrar eve gelirdim.bizim kv yemek ye diye cok israr eder ye ye der dururAynı durum mevcut ama biz yakın oturuyoruz gidince yemek yiyemiyorum bişey içemiyorum ama artık sık gitmiyorum dayanamıyorum artık.eşimde biliyor zaten
Aynen ısrar ısrar bende her gidişimde evde bişeyler yapar götürürüm ahırlarıda var evlerinin dibinde ev eski diye üzülüp herşeyden elini çekmiş tuvaletler facia.kendimi eve zor atıyorum.ama uzağa taşınsamda hiç sanmıyorum gelip kalacağımı.yatağın üzerinde herkesin tepişir sonra o yataklarda kv tarhana serdiğini gördüm.annem temizlik hastası boyutunda bir kadın.nerden nereye diyorum büyük sınavımız Allah yardım etsinK
Keske bende yakin otursaydim biraz ugrar eve gelirdim.bizim kv yemek ye diye cok israr eder ye ye der durur
Bunlara yatili kadin lazim o da bizi asar.cunku temizligi devam ettirmezler.Gercekten iki kadin tutun iki gun sabahtan aksama kadar calissinlar
Baska turlu olmaz o is
Bende bazen bunun bir sinav oldugunu dusunuyorum yada bir gunahin bedeli.milletin kaynanasina ozeniyorum.oraya gidince agliyorum bunu yasamak istemiyorum kabus gibi.burda anlatamadigim seylerde var tabi.hangi birini anlatayim.Aynen ısrar ısrar bende her gidişimde evde bişeyler yapar götürürüm ahırlarıda var evlerinin dibinde ev eski diye üzülüp herşeyden elini çekmiş tuvaletler facia.kendimi eve zor atıyorum.ama uzağa taşınsamda hiç sanmıyorum gelip kalacağımı.yatağın üzerinde herkesin tepişir sonra o yataklarda kv tarhana serdiğini gördüm.annem temizlik hastası boyutunda bir kadın.nerden nereye diyorum büyük sınavımız Allah yardım etsin
Bunlara yatili kadin lazim o da bizi asar.cunku temizligi devam ettirmezler.
Bende bazen bunun bir sinav oldugunu dusunuyorum yada bir gunahin bedeli.milletin kaynanasina ozeniyorum.oraya gidince agliyorum bunu yasamak istemiyorum kabus gibi.burda anlatamadigim seylerde var tabi.hangi birini anlatayim.
İşte ev temizleninince bir kaç gün kalırlar, ev kirlenmeden ayrılırlar. Ev yeni temizlendikten sonra kayınvalidenin bir daha temizliğe girişeceğini sanmıyorum.
Tabi konu sahibi mutfak bezi, sünger vs. değiştirir.
Esyanin eski olmasi evin eski olmasi temizlige engel degil.bu bahane uretmis kendine.kendini kandiriyo bizi degil.benim cinnetim kocama oldu.icimi doktumHayir yasayacak kadar temizleyebilirler
Herkesin evi son model degil
Benim oturdugum ev 32 yillik
Bende istiyorum yeni evde oturmak yasim daha 30
Napim eski diye .okun pusurun icinde mi oturalim
Ne genis kv niz var
Ben agzimi tutamazdim gercekten
Cinnet gecirebilirdim
Allah sabir versin
Diyecek lafim yokEsyanin eski olmasi evin eski olmasi temizlige engel degil.bu bahane uretmis kendine.kendini kandiriyo bizi degil.benim cinnetim kocama oldu.icimi doktum
Herkese merhaba
Ben ilk kez yaziyorum eger bir hata yaparsam simdiden kusura bakmayin.
Konu su ben 6 yillik evliyim 2 kucuk cocugum var. Benim kv ve kp bize uzak bir sehirde yasiyorlar.uzak olduklari icin her gidisimiz de en az 10 gun bazen 1 ay kaldigimiz oluyor.esim yillik izinlerinde memleketinde kalmak istiyor.kv ve kp kiside ozunde iyi insanlar.bana ve cocuklarima deger verirler tabi bende onlara saygida kusur etmem.kv gayet saglikli tasi siksa suyunu cikarir.ayni sekilde kp de oyle.
Ama tembellikten mi yoksa hayat tarzlarimi oyle bilemedim sifir hijyenin oldugu bir cop evde yasiyorlar.evini yilda bir kez supurur her yer tavanlar orumcek aglari ile kapli.yerler ekmek kirintisi dolu.hic bir ambalaj kutusu atilmaz.calismayan buzdolabi,tuplu tv butun giyilmeyen elbiseler pet siseler akliniza ne gelirse evden asla atilmaz.herseyleri cok kiymetlidir kimseye de attirmazlar.
mutfak desen facia.tabaklar bardaklar yagdan eline yapisir.azicik sudan gecilir yagli bulasiklar.kv suya kiyamaz.
Mutfak beziyle ayakkabi basilan tasligi sildigini ve o bezi mutfak lavabosunda yikadini gordu bu gozler.
Kp 3 ayda bir yikanir sevmezmis yikanmayi kisin usurmus.soguk memlekette yasiyorlarmis.kokudan yanina gidilmez.
Ve kv hep evim eski yeni eve cikana kadar bu eve bisey yapmak istemiyorum lafinin arkasina gizleniyor surekli.temizligin evin ,esyalarin eski olmasiyla bir alakasi var mi? Yattigimiz yataklar kullandigimiz havlular hersey berbat.
Tabi banyo ve tuvaleti anlatmama gerek yok.kisacasi pis bir evden ote cop ev.
Ben oraya gidince elimden geldigi kadar evi supurup temizlemeye calisiyorum yemekleri ben yapiyorum ama inaninin anlatmak yetmez yasamak lazim ne yapsam olmuyor.ev asla temizlenmiyor.cunku ne bir dolap ne dogru duzgun bir esya var
Bunlari yazarken uzuluyorum.maddi durumlari iyi yasamalarina yeter ama hevesleri yok sanirim.
Esimin izin zamani geldi ve ben uyku uyuyamiyorum simdiden psikolojim bozuldu.ben yeniden ayni seyleri yasamak istemiyorum oraya en son gidince cocuklarim ve ben enfeksiyon kaptik.acilden cikamadik.esimle kac kez tartistim.uzun kalmak istemiyorum.en sonunda bana hak vemek zorunda kaldi cunku durumu oda goruyor.haklisin ama annem babam ne yapayim diyor.esim cok iyi biri onu cok seviyorum uzmek istemiyorum.ama oraya gitmek de istemiyorum.vicdanimda elvermiyor.siz olsaniz ne yapardiniz?
Cok zor bir durum gidersem temizlemem sart yoksa durulmaz.benim yerimde kimse olmak istemez tabi allah yardimcim olsun.bence giderken çarşaf nevresim götürün
mutfak eşyası olarak da pet bardak pet tabak çatal alın
ya da yemekleri dışarıdan söyleyin.
:/
kayınpederimin evi de böyle.
temizliğin maddiyatla parayla alakası yok zaten Allah yardımcıları olsun ya bari siz gidince bi dip köşe güzelce herşeyi temizleyin artık yapacak bişey yok ya da siz gitmeyin onlar sizin yanınıza gelsin
bence giderken çarşaf nevresim götürün
mutfak eşyası olarak da pet bardak pet tabak çatal alın
ya da yemekleri dışarıdan söyleyin.
:/
kayınpederimin evi de böyle.
Bende esimi cokkkk seviyorum 5 yillik veliyim bebegimiz daha olmadi ona sevgimden bisey diyemiyorum bir ara degistirmeye calistim ama geri bana döndü hepsi iyilikle konustum olmadi kavga ettim olmadi her yolu denedim simdi bizde izine ayrilcagiz 1 hafta sonra kara kara dusunuyorum ve sırnakta yasiyorum gorev icin bide oyle psikoljim bozuk birde boyle bozuluyor vallaA
Anan allahim beterin beteri varmis dedikleri bu iste.disari tuvaletini yapmak ne demek oooo.es konusunda haklisiniz sanki ben annesine laf soyledikce esim onlara daha da yakinlasmak istiyor.daha cok ariyor.ve savunmaya gecip sinirleniyor.esimi cok seviyorum cok iyi biri ama oraya gidince onunla evlendigime pisman oluyorum.evlenmeden once pisse bana ne ben baska sehirdeyim uzagim dedim.boyle daha kotu gidince kalmak daha zor.yakin olsa hafta bir ugrarsin bir saat evine donersin.
Bir sebebi oldugunu sanmiyorum hastalik da olabilir rahatlikda tembellikte.kv gezmeyi ve konusmayi asiri sever.kp hep yatar hic oturmaz disari cikmaz.boyle bir yasami tercih ediyorlar galiba kendi secimleri.travma oldugunu sanmamBu konunun belgeselleri yayınlanıyor. İzleyenleriniz vardır mutlaka. İngiliz yapımı. Hiç bir bölümünü kaçırmadım :)))
Ve inanılmaz faydasını gördüm. Benim sorunum temizlik ve düzen takıntısıydı. Programda benim gibi temizlik takıntısı olanlar sizin KV ve KP 'nin ki gibi evlere gidip o evleri temizlemek zorundaydılar. Doktorlarının temizlik takıntısı ve pis olan her 2 taraf için de verdiği terapi buydu... İnanılmaz şeyler oluyordu ama programda. Epeyce yendim temizlik takıntımı bu program sayesinde. Demem şu ki, o programdaki örneklerin çoğunda bu tip pis evlerde yaşayan ve istifleme hastalığı olan insanların geçmişlerinde hep çok büyük travmalar yatıyor olması...Ekseriyetle de çok sevilen birinin kaybı veya ölümü gibi... Programı ben çok başarılı bulmuştum. Eski hastaların yeni hayatları olarak da özet geçmekte zaman zaman. Temizlik takıntısı olanlar takıntılarından yavaş yavaş kurtulurken, pis olanlarda temizlenmiş evi temiz tutma çabasında devam ediyorlar. Sizinkiler için gerçek sebep nedir acaba ? Hiç merak ettiniz mi ya da bir şey duydunuz mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?