Daha çooook konu açarsın bu forumda. Kocanın sana karşı sevgisi ve merhameti yok. Hamile bir kadına bunlar yaşatılır mı ? Okurken gözlerim doldu elim ayağım titredi. Düşmanıma dilemem böyle bir hayatı . Bir insan kendini bu kadar değersizleştiremez. İşte hendek işte deve ! Herkes hak ettiği hayatı yaşar hayat seçimlerden ibarettir. Bu adamla ayrı eve çıkılsa bile mutlu olunamaz. Kocan seni sevseydi seni ezmez ve ezdirmezdi. Ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli yazacaktım ama yok evliliğin üzün sürmeyecek bacım taşınmak da çözüm değil zaten adam da taşınmaz, taşınamaz maddi gücü yok. Bu adam ve anası ile ömür geçmez ya boşanırsın ya da akıl sağlığını kaybedip rehabilitasyon merkezine yatış verirler. Pek muhterem kocişin ve anası da etrafa zaten geçimsiz huysuz arızalı olduğun yalanını yayıp bir güzel dedikodunu yaparlar hemen de genç güzel hiç evlenmemiş kızçe de bulurlar. Evladına da üvey ana gelir. Böyle bir senaryo istemiyorsan ananın babanın evine dönersin evladına da misler gibi bakarsın çalışırsın ayaklarının üzerinde durursun.
2 haftadır komşum vasıtasıyla çok yakından tanık olduğum üzücü diyaloglar durumlar görüyorum. Yanımdaki villada oturan komşum kendisinden 40 yaş küçük oğlunun sevgilisine bildiğin kaynanalık yapıyor. Bahçe duvarımız ortak olduğu için herşey duyuluyor ama ne kaynanalık! Kızcağız ile de tanıştım kızcağızın psikolojisi bitmiş boşanmayı kafaya koymuş. Komşumdan tam 40 yaş küçükmüş ah be teyzeciğim,giyimi,konuşma tarzı,düşünceleri tabiki de senden farklı olacak anlatamadım bi türlü. Gelinin ebeveynleri bile komşumdan 10-15 yaş küçük bakın ebeveynler diyorum.
Yurdum kadını gerçekten çok cahil insan bazen umutsuz vakayız diyorum. Yeryüzünde en tehlikeli canlı insanın dişisi olduğuna kanaat getirdim artık. Başımıza ne geliyorsa erkek annelerinin asla tatmin edilemeyecek egoları yüzünden geliyor. Bu yüzden evlilikler çıkmaza giriyor evlilikler çekilmez, hayat yaşanmaz, çocuklar kavganın ortasında perişan halde.
Doğrudan aile birliğini hedef alan, toplumu içten içe çökerten daha erkek anası kaynana terörü kadar sinsi bir terör yoktur herhalde. Düğün gecesi sapıkmışcasına oğluşuna gecenin 3'ünde 'özledim, ne yapıyorsun' yazan erkek annesini gördü bu gözler. İnsan gerçekten hayret ediyor. Kız anası yapsa damatlar bir dakika durmaz eşlerine de baskı yapar görüşmeyeceksin diye. Ah bu coğrafyada kız anaları ne kıymetsiz. Erkek analarına tavır da alamıyorsun aynı apartmanda ördek ailesi gibi dip dibe yaşayıp gündelik teşrik fazla olduğundan. Evlerden ırak aşiret gibi komün hayatı yaşatan erkekler....amaaaan sakın nikah masasına oturmayın böyle pasif silik adamlarla kızçelerim.
Sahile inecektik eşimle akşama ama fikrimi değiştirdim.... maviş tonton kaynanama uğrayayım da şükranlarımı sunayım. 2 rekat da şükür namazımı kılayım. Hemencecik boşnak pişisi yapıveriyor beyaz peyniri kekiği halihazırda slatkası da oluveriyor. Kadıncağız etrafımda pervane oluyor eşim yanımda yokken bile. Ne bulursa onu yedirme uğraşında bana. Gözümün içine bakıyor torun yüzü görmeden bu dünyadan ayrılmak istemiyorum kızım diyor. Azıcık hava serinlese arkadan geliyor kendi ördüğü hırkayı sırtıma geçiriyor zorla. Her gittiğimde elim kolum dolu dönüyorum reçelimi peynirimi yoğurdumu kendisi yapıyor buzluğumu boşnak böreği kışlık meyve sebzelerle doldurdu. Ayakları şiş kütük gibi varis dolu penguen gibi yalpalayarak yürüyor ama hiç boş durmuyor acıyorum dinletemiyorum bi türlü
evim onun ördüğü patik ve kazaklarla dolu. Bu model kayınvalideler de var Allah razı olsun Rabbime şükürler olsun.