Benim ne okuyup ne ile ilgilendiğim veyahutta kim olduguma dair hiç bir bilgin olmadan bu kadar fikire sahip olmana şaştım kaldım iftira atar gibi konuşmuşsun resmen kin kusuyorsun şu yazdıklarınla. Bu kadar nefretle insanlara bakmanın sebebini merak ettim doğrusu. Nasıl bir ortamda ne gördünde bunu insanlara yansıtıyorsun?
Nasıl bir ortamda bulunduğumun bir önemi yok çünkü konu ben değilim. Konu açan da ben değilim. Amiyane tabir ile ne eğere gelirsin ne semere. Diğer üyelerin de defalarca yazdığı gibi taşınmak seçeneğini kabul etmiyorsun. Sunulan her seçeneğe ''hayır'' diyorsun, ortak bir noktada buluşmak için ayak diretiyorsun. Köpekbalığı kaynana seni istemiyor, hakaret ediyor, görümceyle de anlaşamıyorsun. Bir insanın değer görmediği yerde kalması onursuzluktur. Kocan, anasının eteğinden ayrılıp da o evden taşınmak istemiyor. Böyle vraklamaya devam edersen kapının önüne konulacaksın. Kocanın sevgisinden bu kadar emin olma, erkekler sevdikleri kadınları ezdirmez gözyaşına kıyamaz. O benim anam ! yaşlı kadın he deyip geçeceksin susacaksın diyerek patlama noktasına getirmeyin adamı.
Çalışma hayatın olsaydı çocuğunu kayınvalidene bırakırdın. Akşamdan akşama evde olacağın için muhatap da olmazdın sinirlerin de yıpranmazdı. Eş kişisi hayatını annesinin ekseni etrafında kurmak istemiş, sosyal hayatı da sıfıra indirgemiş, böyle bir ortamda üremek çok mu gerekliydi ?
Kayınvalidenin evinde oturuyorsun. Orası onun çöplüğü onun kuralları geçerli. Hem cam kenarı hem ön koltuk olmuyor işte hayatın dinamikleri böyle değil. Akşam saat 6- 7 gibi yorgunlukla evime gelip duşumu alıp ayaklarımı uzatıp eşimle vakit geçiriyorum ve evde özgürlüğümün kısıtlanması , istediğim gibi hareket edememek canımı fazlasıyla sıkardı. Eşimin annesi ile oturmak istesem ailemle yaşamaya devam ederim zaten evlenmezdim. Evliliğin anlamı nedir? hani kişisel alan? hani mahremiyet? Bu ülkede 90'lı yıllardan beri kadınlar kayınvalideleri ile oturmuyor, aynı apartmanda olmak ile aynı evde olmak arasında hiçbir fark yok, aynı çatı altındasınız ve mesafe koyabilmek imkansızdır.
Ben evime girip kapıyı kapatınca huzur sessizlik ve özgürlük isterim. İstediğimi yer içer, istediğim odada yatarım. Evin her odasında istediğim zaman ve şekilde sevişirim. İstediğim zaman eşimle birbirimize sesimizi yükseltebiliriz. İstediğimiz saatte eve gidebiliriz ya da gitmeyiz gece yarısından sonra kocamla el ele tutuşup sokağa çıktığımda gecenin bu saatinde oğlumu nereye götürüyorsun diye hesap soran bir kayınvalide hayatımda yok. Canım ister çamaşırları bugün yıkamam, 5 gün sonra yıkarım, çamaşırları asma şeklime karışan yok. Canım yemek yapmak istemez yemek yapmam sade menemen yeriz ya da eşim dışarıdan söyler. Montumu çıkarır salona bırakırım. Evde jartiyerle veya bornozla istediğim zaman gezebilirim. Akşamları eşimle baş başa yemek yerim tv karşısında sarılarak uyurum. Özel hayatımı sıfıra indireceksem neden evlendim ? Dilediğince sevişememek .. sesini çıkarmadan seviş, kayınvalidenin uyumasını bekle filan. Evlerden ırak.
Ama bunların hiçbirini sen yapamadın ve yapamayacaksın. Kocan istemiyor çünkü. Kocan anasına bakıcı aldı çocukla da ayağına pranga vurdu. Ev yok, iş yok, kurulu düzen yok, başkasının evinde sığıntı gibi her gün didişme. Hayat bu değil !
Kayınvalide ile aynı apartmanda oturduğunuzda kişisel alanı ve özgürlüğü yaratmak mümkün değildir. Dünyanın en iyi en kendi halinde kayınvalidesi bile arkanızdan söylenir, evinizin düzenine karışır, çekmeceleri açar bakar vs vs dünyanın en modern , gelenekselcilikten uzak kaynanası bile işlere burnunu sokmaktan geri kalmaz ve yanında sürekli diken üstünde gibi gergin olursun. Herkesin evi kendine ben ve eşim, evimizin kurallarını biz belirleriz.
Hani derler ya iki kaşık yemeğim ağrısız başım olsun. Gelen misafirinin yanında hakaret ediyor, yakında kapını kimse açmak istemeyecek huysuz kaynanan yüzünden kimse gelmek istemeyecek.
Bu arada erkeğin, eşinin bağımsız konut istemine duyarsız kalması Yargıtay’ın verdiği karara göre boşanma sebebidir. Bağımsız Konut Temin Etmeyen Koca Kusurludur. Yakın bir gelecekte kocan seninle yolunu ayıracak zaten, kendine gel ve derhal silkelen . Haklarını bil araştır, avukatlara danış, bir an önce işe gir, kendi hayatını kur. Başkalarının kurulu düzenine gidip de saygı görmeyi bekleme. Evladını kendin gibi agresif ve mutsuz yetiştirme, ömür törpüsü olmaktan vazgeç.
Bana veya başka üyelerle laf dalaşına girmen sana hiçbirşey kazandırmaz. Ekranı kapattığım an çiçek gibi hayatıma kaldığım yerden devam edeceğim ama sen o cehennemde yaşamaya devam edeceksin ve çözüm odaklı olmadığın sürece hem kendini hem de aileni mutsuz etmeye devam edeceksin.