• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv adayı terörü

kadın tam bi kaos zinciri eve gidince de kapıdan girer girmez eşine elini çabuk tut hemen isteyelim falan demiş. ki bana da ne zaman evleneceksiniz, evlensenize vs. diye çok söylemiştir:emir_bebek:

Sen ne iş yapıyorsun kız, holding CEOsu falan mısın kadın paralarına atlamak için an belliyor🙄

kadın tam bi kaos zinciri eve gidince de kapıdan girer girmez eşine elini çabuk tut hemen isteyelim falan demiş. ki bana da ne zaman evleneceksiniz, evlensenize vs. diye çok söylemiştir:emir_bebek:

bilemedim o zaman annenizi mi kıskandı acaba ?
başka da seçenek kalmadı gibi
yada anneniz tek başına diye ona hep destek olurlar beni unuturlar gibi mi düşündü

Daha ilk tanışmada evinize almayacaktınız, gitsin otelde kalsınlar ne oluyor il dışından gelince?

Ayrıca annenizde hediye falan almayacaktı, dışarda bir yemek organize edip bu konuşmalar öyle yapılmalıydı.

Çünkü bazı insanların sınırları yok maalesef, siz de o sınırı çizmeyince şımarıyorlar işte böyle.

Kayınvalide adayınız da resmen görgüsüz, yol yordam hak getire.
Böyle biriyle akraba olmak istemem ben şahsen.

bilemedim o zaman annenizi mi kıskandı acaba ?
başka da seçenek kalmadı gibi
yada anneniz tek başına diye ona hep destek olurlar beni unuturlar gibi mi düşündü

oğlunu paylaşmak istemeyen analardan bence
bir de yaşam şekli olarak kv derdi çekmiş kp nazı çekmiş . ailelerin nazını çekmiş. evde olmuş çalışmamış doğal olarak maddi olarak hep başkalarından beklemiş. ben bu kadar cefa çektim herkes çekmeli diye düşünüyor sanırım ya da ben bu kadar kişiyi idare etmeye çalıştım birazda beni idare etsinler canıma değsin falan diyor içinden:)

Daha ilk tanışmada evinize almayacaktınız, gitsin otelde kalsınlar ne oluyor il dışından gelince?

Ayrıca annenizde hediye falan almayacaktı, dışarda bir yemek organize edip bu konuşmalar öyle yapılmalıydı.

Çünkü bazı insanların sınırları yok maalesef, siz de o sınırı çizmeyince şımarıyorlar işte böyle.

Kayınvalide adayınız da resmen görgüsüz, yol yordam hak getire.
Böyle biriyle akraba olmak istemem ben şahsen.

bende olmak istemem aslında:)

Kayınvalidem yurtdışında yaşıyor nisan düğün süreçleri apar topar oldu. Tanımıyordum kadını alenen yalan konuşmaları oldu ama sonrasında sinsice yavrum kuzum diyip hep beni ikilemde bıraktı. Acaba ben mi kötü düşünüyorum diye kendimi çok sorguladım.
Evlendik eşimle bu yalanlar sinsilikler devam etti. Eşim hala daha tam idrak edemedi derken. Bir yerde patladım surat astım, tavır aldım diye o benimle konuşmayı kesti. (Çok iyi oldu😂)
Eşimde alenen yalanlarını 2 sene sonunda görünce artık bir şey diyemedi yanımda oldu. Bir laf ettirmiyor.
Ama ben o süreçleri daha mutlu geçirebilirdim.
Şu an ben görüşmüyorum ailemde görüşmüyor. Eşimi çok seviyorum, mutlu bir evliligim var ama böyle insanlarla hem kendim hemde ailemi muhattap ettiğim için çok pişmanım.
Yalan söyleyen insandan korkarım.
Iyi düşün taşın, iyi gözlemle
Nisanlın yanlışın karşısında dimdik durabilecek biri mi ?
Yoksa ailemdir diyip sineye çekip hayatına devam edebilecek biri mi ?
Taleplerini ve beklentilerini açıkça söyle bakalım nişanlın ne diyecek

Merhaba herkese.

ailelerin tanışması için buluşma ayarladık. erkek arkadaşım annesi ile bize geldiler. şehir dışından geldikleri ve doğum günü kutlaması sebebi ile de 2 gece kaldılar bizde.

öncelikle sevgilimle iyi anlaştığımızı söyleyeyim. ama annesi eve gelir gelmez ilginç ilginç isteklerde bulundu. yok evlendikten sonra bana 1.500 tl gönderecekler her ay, yok askılı kıyafetlere laf söylemeler ( burada başka bir kişiden bahsediyor fakat o gun ve hatta diğer günde üzerimde askılı bir elbise vardı.), yok bizim tüm mallarımız ortak bizde ayrı gayrı yok demeler. annem hediye olarak başörtüsü verdi. onu takındı ve ben beğenmesemde hediye verenin hediyesini mutlaka takarım dedi. ve bu cümleyi çevirip çevirip değişik versiyonlarda aynı kelimeleri kullanarak söyledi. teşekkür et geç mesela bunu yapmadı.

annem ailesi ile miras mevzuları sebebi vs. ile araları açıldı. babam ile de ayrılar bizi annem büyüttü. anneme yok istemede sizin aileden de birileri olsun birilerine danış manış mı ne demiş. ben bunları duymadım ama annem epey alınmış buna da. bana sağlığı kötü olana karşısına geçilip sağlığım ne iyi diye övünülmez, parası olmayana param ne kadar çok diye övünülmez diye başlayarak bu olayı anlattı. çocuğun(sevgili) hatrı olmasa annesini kavga edip evden gönderecektim dedi.

benim ailemin maddi durumu iyi. annem al- sat yaparak malvarlığını büyüttü evdeki kimsenin çalışmasına ihtiyaç olmadığı bir ortamda büyüdüm. şu an maddi olarak bazı kaygılarımı anlattığımda dahi annem kafana çok takıyorsun halledersin, halledemediğin yetemediğin durumda bende yardım ederim diyor. evlilikteki maddi durumlar da dahil.

şimdi benim annem bu kadar fedakar iken sevgilimin annesinin kalkıpta şunu isterim bunu da isterim demesi ve benim 2 gün boyunca hiçbir cevap vermemem içimi öyle sıkıyor ki. cevap vermememin bir sebebi de kadının bundan anlamayacağı o an cevap vermeye devam edeceğini biliyordum. o aşamadan sonra da ben duramayacaktım. tüm sinirimi boşaltacaktım ve artık asla iletişimin kurulamayacağı bir noktaya gelecektik.

arada erkek arkadaşım olmasa en fazla 15 dk içinde koşar adımlar ile kaçmıştım sanırım oradan.

gittikten sonra da ben memnuniyetsizliğimi erkek arkadaşıma söyleyince o da konuşma yapmış annesi de ben öyle şeyler söylemedim vs. demiş ee bende oradaydım bende duydum diyince o anlamda söylemedim vs. demiş.

sabahta saat 7 de günaydın mesajı atmış(kv adayı) . hiç cevap vermek istemiyorum. hatta mümkünse yüz yüze dahi gelmek istemiyorum ki daha yolun başındayız. belli ki evliliğim kv yönünden rahatsız edici geçecek.

bu arada ben bu kadınla tanıştım evlerinde de kaldım hiçbir zaman böyle bi konuşma geçmedi aramızda. evimize geldiğinde bu şekilde konuşmasına ayrı bir anlam veremedim. çok hızlı yazdım arada imla ve anlatım bozuklukları ile dolu olabilir kusura bakmayın.
Derler derler inkar ederler. Bunun bi üst modelide bende var.

Kayınvalidem yurtdışında yaşıyor nisan düğün süreçleri apar topar oldu. Tanımıyordum kadını alenen yalan konuşmaları oldu ama sonrasında sinsice yavrum kuzum diyip hep beni ikilemde bıraktı. Acaba ben mi kötü düşünüyorum diye kendimi çok sorguladım.
Evlendik eşimle bu yalanlar sinsilikler devam etti. Eşim hala daha tam idrak edemedi derken. Bir yerde patladım surat astım, tavır aldım diye o benimle konuşmayı kesti. (Çok iyi oldu😂)
Eşimde alenen yalanlarını 2 sene sonunda görünce artık bir şey diyemedi yanımda oldu. Bir laf ettirmiyor.
Ama ben o süreçleri daha mutlu geçirebilirdim.
Şu an ben görüşmüyorum ailemde görüşmüyor. Eşimi çok seviyorum, mutlu bir evliligim var ama böyle insanlarla hem kendim hemde ailemi muhattap ettiğim için çok pişmanım.
Yalan söyleyen insandan korkarım.
Iyi düşün taşın, iyi gözlemle
Nisanlın yanlışın karşısında dimdik durabilecek biri mi ?
Yoksa ailemdir diyip sineye çekip hayatına devam edebilecek biri mi ?
Taleplerini ve beklentilerini açıkça söyle bakalım nişanlın ne diyecek

bende annemi muhatap ettiğim için daha doğrusu müdahalede bulunmadığım için o an krizi yönetemediğim/ iz için kızgınım .
erkek arkadaşım net aslında tek farklı beyanını duymadım ama annesi ile iletişimini sıfırlamasınıda istemem bi yandan da annesinin benimle iletişiminin minimumda olmasını isterim

Kvye yorum yapmaya bile değmez. O kadin sizin evinizde size bunlari diyebiliyorsa oglundan aldigi cesaretle diyor. Kisacasi kvye yorum yapmak gereksiz eş adayindan ne yol olur ne kasaba. Ben olsam kapıya koyar önüme bakarım cunku gorunen koy kilavuz istemez ileride olacaklar cok belli, fragman ortada.

Eş adayında ufacık anneci tavrı varsa koşarak kaçın derim. Bu kadın yuva yıkan cinsten

Kv adayında seviye sıfırın altı maalesef. Keşke siz de anneniz de susmasaydınız. Harala gürele tartışıp, seviyesine düşseydiniz demiyorum asla, lütfen yanlış anlaşılmasın ama örneğin kadın 1500 tl istediğinde anneniz "bu yaptığınız ciddi bir şekilde ayıptır bizde. Bu çocuklar yeni ev kuracaklar, sonrasında da kendilerine yetseler ne mutlu bizlere. Bizler aile büyükleri olarak ne koparsak kar diye değil, bu çocuklara ne yaparsak faydalı oluruz'u konuşmalıyız. Bu söylediğiniz çok ayıp, gerçekten hiç yakıştıramadım sizin yaşınızda bir insana "deseydi. Siz de susmak yerine kavga etmeden sakin ve kararlı bir şekilde" evlenirsek de asla böyle maddi beklentiler olmamalı, çok yanlış bunlar ", "gördüğünüz gibi ben de askılı giyiniyorum ve bu tarzımdan memnunum, dilerseniz insanların tercih ve tarzlarını eleştirmeyelim çünkü bize düşmez" "evet annem çok incedir, misafire hediye almak gibi incelikleri çok zariftir" vb gibi cevaplar verseydiniz. Kadın 65 yaşında, tansiyonu çıkar diye korktum diyorsunuz da, bu kadın her canlı gibi sürekli yaş alacak ve tansiyon riski de sürekli artacak. Siz sürekli daha çok susmayı mı tercih edeceksiniz bu hadsiz ve saygısız seviyesizliklerine? Siz de anneniz de hoş, nazik, seviyeli insanlar olarak görünüyorsunuz buradan bakınca. Bu kadınla ne kadar uzak da olsanız bir akrabalık bağınız olacak hayat boyu. Üstelik bu had ve sınır bilmezliğinin evlilik gerçekleşince azalanını hiç görmedim ben. Bence siz bu işi önce kendiniz iyice bir düşünün tekrar. Sevgilinizden ne kadar eminsiniz, annesini ne kadar frenleyebiliyor, evlenince değişecek bir insan mı, aileye yanlışlar konusunda durduracak bir insan mı yoksa o benim annem, söylediyse söyledi! deyip hiç bir soruna çözüm bulmadan sizi bu seviyesizlikle baş başa bırakacak birisi mi bunları çok iyi analiz edin. Sonra sevgilinizi alın karşınıza ve aleni konuşun. Bu durum ve söylemler bize çok ters. Ne gibi çözümler bulmayı düşünüyorsun geleceğimiz için diye açın konuyu. Konuşun karşılıklı ve gerçeğe yakınlığına bakın önerilerinin. Tabi kendi duygularınızı da değerlendirin tekrar. Gerçekten birbirinize güçlü bir sevginiz ve size devam edecek güçlü bir saygısı ve güzel gerçekçi çözümleri var mı tüm bunları değerlendirip karar verin. Her şey hala ok ise sizin için bu kadına ciddi bir mesafe koyarak ve hayat boyu bu mesafeyi koruyarak devam edebilecek gücünüz ve sabrınız var mı kendinizi de değerlendirin. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim. Mesafe Candır. Şimdiden bu kadar düşük seviyeye karşı ise o mesafe daima sağlam bir duvar olmalıdır. Sevgilinizin size iyi bir eş olacağından ve dengeyi kurup koruyacağından eminseniz devam edin. Doğru karar ve mutlu bir gelecek diliyorum size 😊

Eğer arada çok büyük bir aşk yoksa ben olsam annesi yüzünden bu çocukla evlenmezdim.Maddi gelirleri yerindeymiş,kocasinin emekli parasini harcamayıp kenara koyup sizin 1500 ünüze göz dikmeleri aç gözlülükten başkq birşey değil.Insanlari taniyamazsiniz evlenince yarin bir gün esiniz arkanizda durmazsa annesinden etkilenirse çok büyük sorunlar yaşarsınız.Eğer çok gözünüz karardiysa aşktan ilk tanışmada boş bulunmussunuz hakli olarak,bence bir kez daha evinize davet edin.Ailenizi tanimak istiyoruz diye.Orda açik açık söyleyin,evlendikten sonra ailelere maddi yardimda bulunmayacağınızı,hesaplamalariniza göre kazandiginizin anca size yetecegini artsa bile artik düşünmek zorunda oldugunuz esinizle birlikte bir geleceğiniz olduğunu acik acik soyleyin.Erkek arkadaşınız da ortam da olsun ondan da teyit alın annesinin yanında.Evinizi de uzak tutun.Ayrica kiyafetiniz vs herseyimi şimdiden görün diyin yarin bir gun bu yuzden de sorun yasamayin.Kayinvalide adayi neden size günaydın mesaji atiyor.Lütfen kimseyle şuan bu kadar samimi olmayin her zaman mesafeli olun,olursa olur olmazsa da ilerdeki sorunların önüne gecmek icin çok guzel bir adim attiginizin farkinda olun.Bunlari da gayet sakin konuşun,yakip yikmaya gerek yok şuan.Cunku resmi bir durumunuz yok bir kaybiniz olmayacak

Aslında erkek arkadaşım ile ilişkimiz iyi olmasa ona güvenmesem birazcık bile , 15 dk içinde kaçardım
Hiç merak etme o güvenler bilmemneler evlendikten sonra 180 C değişiyor, şimdi annemle konuştum demesi ilerde "annemle konuşmaya gerek yok kendince sorun üretme"ye dönecek, annemi yanlış anlamışsın demesi "benim annem iyi niyetli senin için fesat"a dönecek. Şurdan örnek vereyim; kardeşimin nişan alışverişinde beğendiği uygun fiyatlı eski sezon elbise kvye fazla tuzlu geldi ve kalsın dedi kasadan çıkıyorduk kardeşim nişanlısına bir bakış attı nişanlısı hayır alıyoruz dedi neyse aldılar (dip not: nişan elbisesi fiyatları 800-1500 civarıyken kardeşimin aldığı 275tl idi) sonra bunu msjla söyledi nişanlısına, alındım dedi bana fikrim sorulmadan kalsın denildi dedi, hem içime sinmiş hemde ucuza kaçıyorum zaten ona rağmen olaya bak falan dedi zor sakinleştirdik. Damat annesiyle konuşmuş kardeşime de annemle konuştum hatasını söyledim demiş. Sonra bayram gelince kv kardeşime sana elbise alalım geçenkinde tereddüt edince almadık diye alınmışsın dedi kardeşim de teşekkür edip istemedi. Bunlar evlendiler kv kardeşime kırıcı birşey yaptığında kardeşim şuna şuna alındım dediğinde damat sen yanlış anlıyorsun sen alıngansın demeye başladı hepimiz şok olduk. Yani kısacası onun bunun eşin hatrına susulmaz bundan ders çıkardık ailecek. Birşey söylenmesi gerekiyorsa anında söylenecek yoksa yapmadım etmedim demedim derler bide ağlayıp üste çıkarlar

Back