Kv 15 aylık kızıma bakması

Emelerva

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2020
119
42
Merhaba dün konu açmıştım çoğunlukla bana tepki vermiş sebebi kendimi ifade edememem sanırım kızım 15 aylık evet kv sağlık sorunu fakat ağır hasta değil en son kendi ben bakarım dedi
Hiperaktif teşhisi için doktorumuzu mu değiştirelim çok memnundum anlamadım aslında bize söylenen öyleydi özel gibi derkende kızımın şükür engel olarak değil yaşıtlarına göre gelişimi hep ondeymis buyuzden herkonuyu araştırıp gelişimi için farklı ilgi gösteriyoruz bunu demek istemiştim bunu da doktorumuzun yönlendirmesiyle mesela bez kullanmıyoruz 2 aydır WC söylüyor gibi bı örnek olsun
Daha sonra ki konu ise12 saat çalışırsam şartlar farklı olacaktı tabi gunduzdeyken kv bizde kalacak gecedeyken biz onda kalacaktık yada hafta içi görüp dönecektik yasaklara bağlı ama maaş daha yüksek birikim vs için dahauygun ve benim sektorum malesef böyle lise mezunuyum sektorum harici vasıfsız sayılır mecburum
Yada sabah 8 akşam 6 biyer bulacaktim oda inanın hastalıktan yok yada eğitim tecrubedurumu sorun oluyor ve sabit gündüz çalışmak asida kontrolde sürekli izin almak demek şu dönemde zor iş bunurken iş veren gözünün yaşına nazina bakarmi sizce
Neyse bı tanıdık sayesinde inşallah olursa asgeri ücretle 8-4 4-12 vardiyalı sadece iş buldum haber bekliyorum kv bugün detaylı konuştuk ben kendime guvenmesem sana konu kapanmışken teklif etmezdim parasında da değilim 15 aydır hiç destek olamadık her konuda çalışmak istiyorsun banada hareket uğraş olur zaten pandemiden evdeyiz doktorum spor hareket etmemi soyluyor sen en zor dönemlerini atlattin şuan pek sorunu yok sadece yemek ve oyun ihtiyacı var benimde başka isim yok bana gelse de yemek yapicam gelmesede dedi buda benim çalışmam için ikna etti gibi açıkçası

Daha sonra eşimin iZni uzayacak gibi ablasına yardıma gitmeyi pek düşünmediğini az alıp çok yorulduğunu eğer ise başlarsam izni bitene kadar kv ve eşim birlikte bakacaklar eşim başladığında kv tek bakacak kışa kadar sonra da bakarım dedi kv ama ben yormak istemiyorum oyuzden birikim yaparsam pandemide biterse bakıcı vardiyalı olacağım için düşünmüyorum ama kreş araştırdım maddi imkanlar dahilinde hemde gelişim eğitim için vermeyi düşünüyorum

Bugün öğrendiğimiz bir bilgi eşimin işyeri kreş anlaşması varmış çalışan aileler için oyuzden zaten kreş bı kac aydan sonra mantıklı geldi açıklar kapanıp biraz da birikim olunca neden olmasın

Bana bu kadar sinirlenmeyin hiç bir anne evladından ayrılmak istemez ki 15 ay boyunca 2 saat bile ayrı kalmadık hiç evden bile adım atmadık bu kızıma da bana çok zor olacak ama mecburum şuan başka çaremiz de yok gibi
Düşünün 4000 lira ile 1600 ev ödeyip 1200 bebeğin masrafı geri kalanla idare etmek geçiyor normalde gelirimiz böyle değildi tabiki ama korona pandemi kimin aklına gelebilirdiki eminim biz gibi olan Cook aile vardır ülkede bende evladımı birakip gitmek istemem önceliğim 8 saat ama ondada 4 ayda toplacaksam kendimizi mesela 12 saatteevet zor olacak ama 2 ayda toplayabiliriz mesailerle mesela evet her işin zorluğu var 7 sene böyle çalışan biri olarak ben alışkınım sosyal hayat sıfır sadece ailene dinlenmene vaktin kalıyor
Kışa kadar 12 saat bulup kreşe vermem daha mantıklı yada 8 saat iş bulup kreş e verdiğim de birikim olamadan skk için sadece çalışmış olucam ve eve birazda olsa katkım olacak hangisi mantıklı bilemedim eğer 12 saat girersem kışın duruma göre 8 saatlik biyere gecebilirim bence çünkü yaşadığım yerde sektorumde kisin eleman alımı daha fazla ama şuan pandemiden dolayı çok zor tabi o anki şartlar ne olur bilemem
Sadece skk için çalışmaya da degermi bilmiyorum eğer iyi bi gelecek vaadetmek istiyorsaniz ki öncelik evladınız için bence evet toplam 8 yıllık skk çöp olmasına gönlüm elvermiyor sizce kafam bulandı kb uzun oldu yine

sadece ssk için çalışmayı doğru bulmadım çünkü yaşınız genç. kızınızın size ihtiyacı var. 12 saatlik iş çok fazla. Eve katkı yapmak istiyorsunuz ama ben sizin yerinizde olsam çalışmazdım sanırım, bir anlık dikkatsizlikle çocuğunuzun sağlığına bir zarar gelirse? KV hasta ama iyi niyetli, ben güvenemezdim, ille işe gireceksem vardiyalı olana girerdim

Merhaba dün konu açmıştım çoğunlukla bana tepki vermiş sebebi kendimi ifade edememem sanırım kızım 15 aylık evet kv sağlık sorunu fakat ağır hasta değil en son kendi ben bakarım dedi
Hiperaktif teşhisi için doktorumuzu mu değiştirelim çok memnundum anlamadım aslında bize söylenen öyleydi özel gibi derkende kızımın şükür engel olarak değil yaşıtlarına göre gelişimi hep ondeymis buyuzden herkonuyu araştırıp gelişimi için farklı ilgi gösteriyoruz bunu demek istemiştim bunu da doktorumuzun yönlendirmesiyle mesela bez kullanmıyoruz 2 aydır WC söylüyor gibi bı örnek olsun
Daha sonra ki konu ise12 saat çalışırsam şartlar farklı olacaktı tabi gunduzdeyken kv bizde kalacak gecedeyken biz onda kalacaktık yada hafta içi görüp dönecektik yasaklara bağlı ama maaş daha yüksek birikim vs için dahauygun ve benim sektorum malesef böyle lise mezunuyum sektorum harici vasıfsız sayılır mecburum
Yada sabah 8 akşam 6 biyer bulacaktim oda inanın hastalıktan yok yada eğitim tecrubedurumu sorun oluyor ve sabit gündüz çalışmak asida kontrolde sürekli izin almak demek şu dönemde zor iş bunurken iş veren gözünün yaşına nazina bakarmi sizce
Neyse bı tanıdık sayesinde inşallah olursa asgeri ücretle 8-4 4-12 vardiyalı sadece iş buldum haber bekliyorum kv bugün detaylı konuştuk ben kendime guvenmesem sana konu kapanmışken teklif etmezdim parasında da değilim 15 aydır hiç destek olamadık her konuda çalışmak istiyorsun banada hareket uğraş olur zaten pandemiden evdeyiz doktorum spor hareket etmemi soyluyor sen en zor dönemlerini atlattin şuan pek sorunu yok sadece yemek ve oyun ihtiyacı var benimde başka isim yok bana gelse de yemek yapicam gelmesede dedi buda benim çalışmam için ikna etti gibi açıkçası

Daha sonra eşimin iZni uzayacak gibi ablasına yardıma gitmeyi pek düşünmediğini az alıp çok yorulduğunu eğer ise başlarsam izni bitene kadar kv ve eşim birlikte bakacaklar eşim başladığında kv tek bakacak kışa kadar sonra da bakarım dedi kv ama ben yormak istemiyorum oyuzden birikim yaparsam pandemide biterse bakıcı vardiyalı olacağım için düşünmüyorum ama kreş araştırdım maddi imkanlar dahilinde hemde gelişim eğitim için vermeyi düşünüyorum

Bugün öğrendiğimiz bir bilgi eşimin işyeri kreş anlaşması varmış çalışan aileler için oyuzden zaten kreş bı kac aydan sonra mantıklı geldi açıklar kapanıp biraz da birikim olunca neden olmasın

Bana bu kadar sinirlenmeyin hiç bir anne evladından ayrılmak istemez ki 15 ay boyunca 2 saat bile ayrı kalmadık hiç evden bile adım atmadık bu kızıma da bana çok zor olacak ama mecburum şuan başka çaremiz de yok gibi
Düşünün 4000 lira ile 1600 ev ödeyip 1200 bebeğin masrafı geri kalanla idare etmek geçiyor normalde gelirimiz böyle değildi tabiki ama korona pandemi kimin aklına gelebilirdiki eminim biz gibi olan Cook aile vardır ülkede bende evladımı birakip gitmek istemem önceliğim 8 saat ama ondada 4 ayda toplacaksam kendimizi mesela 12 saatteevet zor olacak ama 2 ayda toplayabiliriz mesailerle mesela evet her işin zorluğu var 7 sene böyle çalışan biri olarak ben alışkınım sosyal hayat sıfır sadece ailene dinlenmene vaktin kalıyor
Kışa kadar 12 saat bulup kreşe vermem daha mantıklı yada 8 saat iş bulup kreş e verdiğim de birikim olamadan skk için sadece çalışmış olucam ve eve birazda olsa katkım olacak hangisi mantıklı bilemedim eğer 12 saat girersem kışın duruma göre 8 saatlik biyere gecebilirim bence çünkü yaşadığım yerde sektorumde kisin eleman alımı daha fazla ama şuan pandemiden dolayı çok zor tabi o anki şartlar ne olur bilemem
Sadece skk için çalışmaya da degermi bilmiyorum eğer iyi bi gelecek vaadetmek istiyorsaniz ki öncelik evladınız için bence evet toplam 8 yıllık skk çöp olmasına gönlüm elvermiyor sizce kafam bulandı kb uzun oldu yine
16 aylık bebeğim var kv çok çok sağlıklı olsa dahi 12 saat gerektiğinde sadece görmeye gitme gibi vb durumlar söz konusu bile olamaz şuan çocuğumun ne anlattığını benden başka anlayan yok çiş kaka diyip bezini gösteriyor anlaşılır bı şekilde anne baba abi abla geldim gittim bide emmi diyebiliyor çok açıkta kalırsam 8 saat ise giderim anca diğerleri imkansız sürekli 12 saatlik iş çok zorlayıcı olur pirim doldurmak için doğru bir zaman değil bence eşin işine gitmediği halde 4000 eve giriyor bence çalışma işini biraz erteleyebilirsin

8 saat,12 saat,ssk için,birikim,ödeme,kreç,babanne açıkçası hiçbirisi gözümde canlanmadı.herkesin hayatı,şartları elbette kendine asla yargılamıyorum kınamak ne haddime,sadece benim fikrim bu konuda başka e belirtmek istedim.
çocukların ilerideki karakterleri çocukluklarında yaşadıklarıyla belirleniyor.bu sadece freudun bir yaklaşımı olmaktan da öte,bunu herkes bilebiliyor.o yüzden mümkün olduğunca anne ile çocuğun güvenli bağlanmasının,öğreneceği temel şeyleri ondan bizzat öğrenmesinden yanayım.babanne,ananae,ve diğer yakın akrabalar ancak yardımcı rol oynayabilir.bu sebeple mesleğim olmasına rağmen çocuklarım okula başlayana(yani anaokulu)kadar çalışmama kararını aldım.eşim de çok kazanmıyor ama idare ediyoruz,sonuçta bizim yaşadığımız zorluklar bir gün biterçocuk 3 oyuncakla büyümesin 2 si de yeter ama onun karakteri,bu günleri geri gelmez,gelmeyecek.seçim annenin ben yine de belirtmeden geçemedim.moraliniz bozulsun dye yazmadım,sadece bu da bir fikir.

Esiniz ise gitmedigi surece bebege kendisi baksin. Kayinvalideyi erteleyin. 12 saat cok ama 8 saatlik bi ise girin, baba zaten evde.
4000 den suan 1600 ve 1200ü dussem 1200 kaliyor.
Asgari ucret sizin yasam seviyenizi en az 3e katlayacak. Bence dusunmeyin bile.

1200 masraf ne bebek icin? Bezlenmiyor demissiniz. 15. Ayda formül mama yeniyor muydu unuttum benim oglum buyudu. Bu 1200 bana yuksek geldi.

Nasıl yani kendi çocuğunuzu mu hafta içi görüp döneceksiniz? Kusura bakmayın ama gerçekten bu çok mantıksız. Şuan size en çok ihtiyacı olan zamanlar komşu gibi arada gidip sevecek misiniz? Asgari ücreti zaten her yer veriyor, 12 saatlik iş için asgari ücret zaten çok az üstelik altı bile bezlenmeyen çocuğun 1200 ne masrafı olabilir...? 4000 lira bir evi hayli güzel dönderebilir planlı harcama yaparak...

Anne olmanız çalışmanıza engel değil elbette ama 12 saat bana fazla geldi. Evet dediğiniz gibi birikim vs. daha kolay olur ama bide o birikimi ağız tadıyla yiyebilmek var.
Daha önceden 12 saat çalışma tecrübeniz varmış ama o zaman çocuğunuz yokmuş. Yani şartlar aynı değilmiş.
Ben çok atıyordum kafadan, çocuğu olan kadınlar ne çok abartıyorlar şu çocuk bakma olayını diyordum. Gördüm ebemi.🙄
Her çocuk başkadır ama ben 12 saat çalışıp sonra geldiğimde ona yetebileceğimi sanmıyorum.

Çocuk zaten bütün gün sizi özlemiş olacak siz geldiğinizde ya oyun oynamak isteyecek ya bişeyler yapmak isteyecek sizin buna sabrınız, gücünüz ve zamanınız olacak mı bakalım ?
bide ne olursa olsun benim şahsi fikrim çocuk anneannenin ya da babaannenin değil, kendi annesinin babasının yanında kalmalı.
İşten sonra görmeye gidip, orda bırakma fikri bence çok yanlış . Kuş mu bu :/
Ben sizi anlıyorum siz onun geleceği için böyle birşey düşünüyorsunuz ama bir çocuğa verilecek en iyi gelecek benim için iyi bir iletişim ve kaliteli zaman geçirmek. Tabii ki bütün bunlar benim şahsi fikrim.

Elbette sizin kararınız ama ben sizin yerinizde olsam 8 saat çalışacağım bir iş tercih ederdim. Böylece hem ufakta olsa bir katkı sağlardım aileme hem de çocuğumdan bu kadar ayrı kalmazdım.

Kv nin nasıl ağır hastalıkları yok acaba😂 kadın komada mı yatsın ki ayır hasta olsun allah aşkına. Siz karar vermişsiniz zorla çalışacaksınız kendinizi rahatlatmak için de burada konu açıyorsunuz onay almak amaçlı . 1200 TL neye harcıyorsunuz acaba ? Çocuk bezi bırakmış zaten 15 aylık ve gıda alıyor mamayla ilgili bir durum yok . Günde 2 kez verilir hadi devam sütü ?

Ya bi kendinize gelin ya
Sadece ssk için çalışmaya değer mi diye soruyosunuz yani ihtiyacınız yok. Ama kızınızın annesiyle en yakın olması gereken günlerde 12 saat bırakmayı düşünüyorsunuz

12 saat
12
Bunun yolu var eve gelince yemeğiniz duşunuz uykunuz var

1 saat uyanıksa seveceksiniz çocuğunuzu

Ne ssk imiş ya

Zorunlu olsanız bişey demem. Amabu bana şımarıklık gelir
2 sene sonra başlayın ssk kaçıyor mu

Nasıl yani kendi çocuğunuzu mu hafta içi görüp döneceksiniz? Kusura bakmayın ama gerçekten bu çok mantıksız. Şuan size en çok ihtiyacı olan zamanlar komşu gibi arada gidip sevecek misiniz? Asgari ücreti zaten her yer veriyor, 12 saatlik iş için asgari ücret zaten çok az üstelik altı bile bezlenmeyen çocuğun 1200 ne masrafı olabilir...? 4000 lira bir evi hayli güzel dönderebilir planlı harcama yaparak...
Bunun çocuğu çocuk esirgemeye vermekten ne farkı var
Çok sinirlendim konu sahibine
Zorunlu değilim diyor ama 15 aylık kuzuyu annesinden ayırma hakkı buluyor kendinde

Ya bi kendinize gelin ya
Sadece ssk için çalışmaya değer mi diye soruyosunuz yani ihtiyacınız yok. Ama kızınızın annesiyle en yakın olması gereken günlerde 12 saat bırakmayı düşünüyorsunuz

12 saat
12
Bunun yolu var eve gelince yemeğiniz duşunuz uykunuz var

1 saat uyanıksa seveceksiniz çocuğunuzu

Ne ssk imiş ya

Zorunlu olsanız bişey demem. Amabu bana şımarıklık gelir
2 sene sonra başlayın ssk kaçıyor mu
O ssk nin allah canını alsın yaaaa dünde yazdım batsın SSK 😡

E Emelerva ,
genel olarak konularınızda noktalama işareti kullanmıyor soluksuz yazıyorsunuz, bu sebeple de anlattıklarınız birbirine karışıyor rica ediyorum yazım kurallarına biraz dikkat ediniz.

Kadının bir çok hastalığı var yazmıstınız dün. Bugün de ağır hasta değil diyorsunuz . Bir günde mi iyileşti bu Kadın ?

Çalısıp çalışmamak elbette sizin kararınız. Yanlız hafta içi gidip görürüm yazmışsınız da kusura bakmayın bu çok saçma.
Kayınvalide 58 yaşındaymış yaşlı kategorisinde değil ama 15 aylık hareketli bir çocukla gece-gündüz ilgilenmek zordur sağlıklı da olsa yorulur, çoğumuz çocuk büyüttük ele avuca sığmayan çocukların anneleri ne kadar yorduğunu biliyoruz, ki 58 yaşında kalp sorunu olan bir kadın için doktorunun tavsiye ettiği hareketlilikten çok daha fazlası demek.
Kadınlar çalışmalı buna kimsenin itirazı yok, küçük bebeklerini bırakıp çalışmak zorunda olan milyonlarca kadın var lakin bir sağlık çalışanı, emniyet mensubu vb vardiyası nöbeti olan mesleğiniz yoksa asgari ücretli çalışan olmak için günde 12 saat çok fazla, hem o yavruya hem kayınvalideye zorluktan başka bir şey değil.

Asgari ücretle çalışılacaksa diğer konusunda çok güzel fikirler verenler olmuş, market vb bir yerde çalışılabilir.

Son düzenleme:
Bizim ile dalgami geçiyorsunuz? Baktim eski konularina, daha 1 ay önce "kizim daha yeni 1 yasina girdi" diye yazmistiniz. Hayirdir, 1 ayda 5 ay büyüdümü? Ve bu aylarda bir cocuk daha yeni yeni yürümeye baslar. Tuvaletini söylemesi bir nebze, ama tamamen bezsiz gezmesi pek mümkün degil. 13 aylik bir cocugun daha yeni anne baba kelimeleri söylüyor olmali, tuvaletin geldigini, hatta onu tutup, tuvalete gidebilmesi gerçekten mümkün degil.

Ki bu ne hiperaktivite, ne gelisim ile alakali degil. Erkenden tuvalete giden çocuk daha zeki, gelisimde önde olan bir çocuk degildir. Yani hadi dogru olsun, tuvalete giden cocugun özel egitime ihtiyaci yoktur, önceki konuda dediginize göre.

Niye kendi konunda bunlari yazmayip, yeni konu açtiginin nedeninide anlayamadim.

E Emelerva ,
genel olarak konularınızda noktalama işareti kullanmıyor soluksuz yazıyorsunuz, bu sebeple de anlattıklarınız birbirine karışıyor rica ediyorum yazım kurallarına biraz dikkat ediniz.

Kayınvalide 58 yaşındaymış yaşlı kategorisinde değil ama 15 aylık hareketli bir çocukla gece-gündüz ilgilenmek zordur sağlıklı da olsa yorulur, çoğumuz çocuk büyüttük ele avuca sığmayan çocukların anneleri ne kadar yorduğunu biliyoruz, ki 58 yaşında kalp sorunu olan bir kadın için doktorunun tavsiye ettiği hareketlilikten çok daha fazlası demek.
Kadınlar çalışmalı buna kimsenin itirazı yok, küçük bebeklerini bırakıp çalışmak zorunda olan milyonlarca kadın var lakin bir sağlık çalışanı, emniyet mensubu vb vardiyası nöbeti olan mesleğiniz yoksa asgari ücretli çalışan olmak için günde 12 saat çok fazla, hem o yavruya hem kayınvalideye zorluktan başka bir şey değil.

Asgari ücretle çalışılacaksa diğer konusunda çok güzel fikirler verenler olmuş, market vb bir yerde çalışılabilir.
Sevgili Mune 31 yaşındayım . 6 yasında oğlum var . Ben bile bazen tahammül etmekte zorlanıyorum . Kaldı ki 1,5 yaşındaki bebeğin bakımı bana göre daha zor. Kalkıp 58 yaşındaki bir kadına al sen bak ben görmeye gelirim diyemem .
Aynı şeyi gelinim bende istese bakamam yani . Kimse gücenip darılmasın.
Gerçekten idare edilemeyecek durumdaysan marketlere başvur. En azından saati daha az.

Daha sonra eşimin iZni uzayacak gibi ablasına yardıma gitmeyi pek düşünmediğini az alıp çok yorulduğunu eğer ise başlarsam izni bitene kadar kv ve eşim birlikte bakacaklar eşim başladığında kv tek bakacak

ben cidden anlayamıyorum

eşiniz neden tek bakmıyor

yani çalışmayacak ise tek de bakabilir bebek de evinde olur

hadi gündüz vardiyasında kv baksın eşiniz dükkanda çalışsın da

akşam üzeri o gelir siz 16 vardiyasına gidersiniz gece de gelip yatarsınız o aşamada kv neden lazım

eşiniz ve kızınız evde hiç yalnız kaldı mı

58 yaşındaki hasta kv ye sadece "kadın" diye bakabilitesi olduğunu düşünüyorsunuz da çocuğun daha genç yaştaki babasının neden yalnız bakması ihtimaller arasında dahi değil

evime temizliğe gelen yardımcım oğlu 40 günlükken işe döndü

evde bir de anaokulu çağında kızı vardı

bilin bakalım onlara kim baktı

gece işe giden eşi baktı

yani adam arkadaşları ile anlaştı gece vardiyaları aldı, sabah geldi gün boyu çocuklara -biri 40lı bebek- baktı, kadın da iki ayrı ev temizledi

bir süre sonra küçüğü bakıcıya bıraktı kızı okula götürdü, eşi eve gelip uyusun diye de adam gelip biraz yatıp yine gidip bebeği bakıcıdan alıyormuş, çıkışta kızı da alıp akşama kadar bakıyormuş

bunlar olmayacak şeyler değil

ama gönderelim kv baksın biz de geçerken uğrar görürüz dememişler

X